Ruzie tussen honden :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Ik heb een Berner sennen pup van 4,5 maand oud. Verder heb ik nog een maltezer van 14 en een kruising maltezer/keeshondje van 6. (De 2 kleintjes zijn van mijn partner en de pup is van mij. Het ging eigenlijk altijd heel goed tussen de 3 honden. Even terug heeft de oudste zich tijdens het spelen (zonder pup) erg bezeerd aan zijn poot (iets inwendigs). Dierenarts heeft foto's gemaakt en dit is de ouderdom.. Hij heeft er ook een hartruisje gekregen en ernstige staar. Tot dat gebeurde met zijn poot was alles goed, maar nu is mijn pup (die inmiddels al 3 keer zo groot en zwaar is als de andere 2) soms te druk voor de oudste. Ze wil dan gewoon spelen maar de oudste kan dit niet goed meer aan. Hij zakt dan door zijn poot of mijn pup rent naar hem toe, stopt niet op tijd en loopt hem omver. Dit was nooit echt een probleem voor hem, maar sinds zijn poot kan hij het allemaal niet meer hebben. Hij jankt dan en mankt op 3 poten achter mijn pup aan en het lijkt alsof hij haar echt even flink op haar plaats wil zetten. Mijn pup reageert hier dan op door haar tanden te laten zien en te grommen en ze gaat gewoon door. Dan wordt het ruzie en ik weet dat de oudste dit zal verliezen. Mijn pup gaat dan gewoon op hem liggen. Uiteraard bescherm ik hem, ik probeer hem zo snel mogelijk op te pakken en zeg nee tegen mijn pup. Die begint dan uit te halen naar mijn enkel. Ze wil gewoon spelen, maar het eindigt als ze naar de oudste toe gaat vaak niet fijn. Pup in de bench omdat ze niet meer stopt met bijten (zowel hondjes als mij) en de oudste ligt uitgeput te hijgen en zijn mand. Ik vindt het zo jammer.. Ik speel met haar, maar ze vindt op een gegeven moment de andere 2 honden toch leuker, ik krijg onmogelijk haar aandacht en vind het eng (dit omdat ik een keer flink door ben gebeten omdat ik ertussen kwam).

 

Hoe kan ik mijn pup leren dat ze niet meer zo wild kan spelen met onze oudste? Ik wil niet dat ze ruzie hebben.  Ik vind het eng en dat merken ze denk ik ook. 

 

Help?

 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oww wat komt dit bekent voor hier was een soortgelijk iets aan de hand maar wanneer de pup

ging spelen zette ik de oudere 17 inmiddels even apart. Als de pup uitgeraasd was dan mocht 

mijn oude mannetje er weer bij. Verder zodra er aanstalten gemaakt werd om te spelen dan 

haalde ik die oude er tussen uit het is niet niks natuurlijk voor zo'n oud beestje en dan ook nog een 

zere poot erbij.

 

Verder heb ik alleen wanneer de pup gaat bijten het advies direct stoppen en afleiden of negeren 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja dat probeer ik ook, Hij gaat wel vaak zitten janken aan de deur als ik met mijn pup ga buiten spelen en hem binnen laat. Dat vind ik dan ook zielig, hij mag ook heus wel erbij zijn en meedoen, maar ik weet gewoon hoe het afloopt. Vindt dat zo moeilijk. 

 

Als ze zo aan het spelen is en het gaat over in bijten, krijg ik op geen enkele manier haar aandacht. Ik kan haar roepen enthousiast of boos, ik kan balletjes gooien, ik denk dat er een bom kan neervallen.. Ze is helemaal in haarzelf. Negeren probeer ik, maar als ik wegloop met de oudste zo hoog mogelijk dat ze daar al niet meer bij kan pakt ze mijn enkel. Ik kan haar dan niet losmaken (handen vol) en als ik gewoon doorloop is ten eerste mijn broek weer stuk en mijn enkel ook. Ik probeer dan te doen alsof het geen pijn doet wat ze doet en stokstijf te blijven staan (in de hoop dat het saai wordt en ze loslaat), maar helaas. Dan zet ik de oudste neer, til mijn pup op (voor zover dat nog gaat) en gaat ze de bench in.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik vond het ook moeilijk hoor want je wil ook de een voor de ander niet te kort doen.

Wanneer jou pup bijt mag je hem best laten schrikken hoor door een harde NEE of FOEI

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Heb ik geprobeerd, maar ze schrikt niet

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Kan je niet ingrijpen als je het aan ziet komen? Het lijkt mij dat dat het beste werkt en dan gewoon puur door rechtop tussen de honden in te staan en dan 'Nee' zeggen tegen de pup? Op die manier bescherm je namelijk de andere hond voordat het is geëscaleerd en leer je je pup dat hij voorzichtig moet zijn.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Vanaf het moment dat mijn pup de oudste in het vizier heeft stop ik met spelen. Ik ga rechtop staan en zodra ze aanstalten maakt om naar hem toe te sprinten zeg ik Joy nee! Alsof ik ineens van de wereld verdwenen ben rent ze keihard langs mij heen. Ik loop er dan met grote passen (wil niet rennen, haar niet het idee geven dat ik speel) achteraan en roep JOY NEE! Ik krijg alleen haar aandacht niet meer. Dan roep ik de oudste bij me.. in de hoop dat die wel luistert zodat we naar elkaar toe lopen, ik zo snel mogelijk bij hem ben om hem te kunnen oppakken.  Dan volgt dus het hele bijtgedoe en eindigt Joy in haar bench. Ik probeer er iedere keer zo snel mogelijk een eind te maken. Ik probeer haar te vertellen dat het niet mag.

 

Vanaf het moment dat ze hem in het vizier heeft, lijk ik haar compleet kwijt te zijn. Ik ben de controle helemaal kwijt en weet niet wat te doen. Ik wordt zelf wat bang en zij rent eerst alle kanten op om hem bij zijn staart te pakken en hem uit te dagen, om vervolgens op hem te gaan liggen. Dat gebeurt als de oudste dus niet naar mij komt, maar weer achter haar aangaat. Dat is dan vaak het moment dat ik haar eraf kan tillen en nog eens boos NEE zeg. Alleen ze lijkt me niet te horen, bijt mij in mijn handen mouwen enkels, waar ze maar bij kan. Nadat ze in de bench is geweest is ze weer zo lief als altijd. Aanhankelijk en weer onder controle.  Terwijl ze binnen rustig zijn, elkaar likjes geven en af en toe tegen elkaar aan liggen

 

Ze is zo lief , waarom doet ze ineens zo gemeen, waarom ben ik haar opeens totaal kwijt?

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

Een beetje lastig om hier op te reageren omdat het lastig is af te lezen aan je verhaal of het echt gemeen bedoelt is of meer een te drukke speelse pup die nog niet kan weten hier mee om te gaan.

 

Maar ik denk dat je het drukke spelen ( Ruzie) nu beter even voor kan zijn. Er zijn vaak duidelijke signalen als een pup te druk wordt.

Je kan dan beter je pup even een time out geven, en als ze rustig is weer los laten. Iedere keer als ze dit gedrag vertoon of te druk wordt naar je oudere hond weer een time out te geven. Je kan beter niet straffen en vervolgens je pup in de bench zetten, want dan wordt het een straf plek voor der. ( Een time out geef je dus door zonder iets te zeggen haar in de bench te zetten of gang of wat voor een plek apart)

 

Als het echt ruzie is zoals je zegt, kan je misschien beter duidelijke grenzen stellen aan je pup. Door dit gedrag consequent niet te tolereren. Uit elkaar halen en de pup dus met een duidelijke NEE laten weten dat dit niet gewenst is. Iedere keer als ze weer te fel wordt naar je oude hondje uit elkaar halen en duidelijk zijn naar je pup dat dit niet gewenst is. ( Het kan dus zijn dat als je ze uit elkaar gehaald heb ze weer direct naar je oudere hondje wil gaan. Ook dan haal je ze weer gewoon uit elkaar en maakt de pup duidelijk dat dit niet gewenst is)

Het lijkt misschien dat ze je niet begrijpt in het begin en je ze wel 4 of misschien meerdere keren uit elkaar moet halen, maar ze zal snel door hebben dat je niet gediend bent van dit gedrag.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, ik vind het zelf ook heel lastig om te zien of ze nou echt ruzie hebben, of dat ze het nog speels bedoelt. Ik zie wel heeel duidelijk dat onze oudste het echt geen spelletje vindt. Tanden laten zien is meestal niet speels toch? Daarom dat ik zelf uitga van ruzie.. Ik wil echt niet dat het uit de hand loopt, dus ga liever van het ergste uit en grijp meteen in. Het uit elkaar halen doe ik. wat doe ik dan als ze mij begint te bijten? Ik kan heel consequent NEE zeggen, maar ze luistert op die momenten echt tootaaaaal niet. Wat doe ik dan om haar weer rustig te krijgen? 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ohh en wat zijn de signalen? Want ze kan heel lief op een balletje liggen te knauwen, dan komt de oudste voorbij gewandeld. Ze ziet hem en dan is ze weg. Waar moet ik opletten? Wanneer moet ik al ingrijpen om dit te voorkomen?

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Kan je misschien proberen om voor de oudste te gaan staan? Naar mijn idee kan je dan beter schermen :)

signalen kunnen bijv. zijn dat als de pup de oudste voorbij ziet lopen, dat ie dan even nastaart en met zijn staart gaat kwispelen, maar voor elke hond is dat anders. Daarnaast heb ik bij mijn hond gemerkt dat als ik 'Nee' roep zij enthousiaster wordt, ik probeer tegenwoordig er vooral op te letten dat ik het heel laag zeg, met diepte in mijn stem en dat werkt dan meestal beter dan wanneer ik het roep :)

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, dat nastaren doet ze inderdaad wel. Dus op dat moment loop ik naar de oudste en probeer te schermen? Het met lage stem NEE zeggen doe ik, dit heb ik op de hondenschool geleerd. Als ze daar is en honden willen met haar spelen, blijft ze wel heeel lief. Ook tegen de kleintjes. Die springen tegen haar op en dit vind ze allemaal oke. Ze gaat dan niet zo grommen/pesten. Zelfs andersom, spelen die honden wat drukker of springen ze, zit mevrouw opeens achter mijn benen. Snap niet waarom ze dan wel rekening houdt met de kleintjes en thuis niet..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Heb je een gang die je kan afsluiten? Als je pup te druk wordt naar je oude hond, gelijk op de gang. Naar jou bijten, gelijk op de gang. Een time out. Zo leert de pup dat als ze je oude hond lastig valt ze even weg moet en bij bijten ook. Bijten is wel normaal voor een pup, je kan ook gelijk als ze bijt een ander speeltje aanbieden, maar bijten als je haar van oude oude hond weg wilt halen, gelijk even apart. De bench zou ik niet doen, een bench moet fijn blijven. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja, dat nastaren doet ze inderdaad wel. Dus op dat moment loop ik naar de oudste en probeer te schermen? Het met lage stem NEE zeggen doe ik, dit heb ik op de hondenschool geleerd. Als ze daar is en honden willen met haar spelen, blijft ze wel heeel lief. Ook tegen de kleintjes. Die springen tegen haar op en dit vind ze allemaal oke. Ze gaat dan niet zo grommen/pesten. Zelfs andersom, spelen die honden wat drukker of springen ze, zit mevrouw opeens achter mijn benen. Snap niet waarom ze dan wel rekening houdt met de kleintjes en thuis niet.. "

 Thuis is het gewoon een andere situatie. Daar zijn honden waar ze verder niet veel mee heeft, je honden thuis, daar woont ze mee samen

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Nee, we hebben eigenlijk geen gang. Ik vind ook dat de bench fijn moet blijven. De bench staat hier altijd open in de huiskamer, soms gaat ze er uit zichzelf in liggen (deur open). Verder wordt de bench niet gebruikt. Het is geen verblijf ofzo. Als wij zijn werken mag ze los in de woonkamer/keuken (1 ruimte bij ons) samen met de andere 2. Ook snachts ligt ze gewoon op de bank of in haar mand te slapen. Maakt dat het feit dat ik de bench gebruik als time out plek anders? Ik zet haar hier eigenlijk altijd in als ze bijt.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Misschien nog een tip, doe je pup een halsband met een lijn aan die erachter kan slepen, als ze dan vertrekt, kan je die nog vastnemen, en haar zo terug bij je brengen, ipv achter haar aan te moeten gaan.

Ik denk ook dat je je pup time-outs moet geven en zelfs vanaf de minste drukte. Uit je verhaal lijkt het me dat de pup nogal snel heel opgewonden raakt van het spelen met de andere hond, dus telkens als dat gebeurt, time-out, zelfs al is het na 30 seconden. Proberen om haar opgewondenheid laag te houden. Bij de time-out, niets zeggen, gewoon de pup (of lijn) nemen, en afzonderen, als ze terug kalm is, mag ze terugkomen. En als het wel goed gaat, bijv. de oude hond loopt voorbij en je pup kijkt, maar reageert niet: belonen (niet te enthousiast om weer geen opgewondenheid te creëren, maar op een kalme manier belonen). 

Nog effe dit, tanden laten zien kan ook spel zijn en is niet altijd gemeen, maar dat verschil zie je normaal duidelijk en in de situatie die jij beschrijft lijkt het me eerder uit frustratie dat je oude hondje zijn tanden laat zien.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

" Nee, we hebben eigenlijk geen gang. Ik vind ook dat de bench fijn moet blijven. De bench staat hier altijd open in de huiskamer, soms gaat ze er uit zichzelf in liggen (deur open). Verder wordt de bench niet gebruikt. Het is geen verblijf ofzo. Als wij zijn werken mag ze los in de woonkamer/keuken (1 ruimte bij ons) samen met de andere 2. Ook snachts ligt ze gewoon op de bank of in haar mand te slapen. Maakt dat het feit dat ik de bench gebruik als time out plek anders? Ik zet haar hier eigenlijk altijd in als ze bijt. "

 

Ik zou voorlopig, tot je pup geleerd heeft zich te gedragen naar de oudere hond, ze niet zonder toezicht alleen laten. Waarschijnlijk gaat je pup de andere hond dan ook vervelen en er is dan niemand om de oudere hond te helpen ... Zolang als het leerproces niet voorbij is, zorgen dat de situatie zich niet kan voordoen als jij er geen controle over hebt.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Oke dankje! Ik vind het fijn te horen dat een hond zijn tanden ook speels kan laten zien. Ik dacht altijd dat dit een moment was waarop ik echt dringend in moet grijpen. Ja, onze oudste is inderdaad boos/gefrustreerd. Hij meent het wel. Bij haar vind ik het moeilijker te zien. Ik ben zelf enthousiast als ik met haar speel en als dan onze oudste voorbij komt is het raak. Misschien moet ik zelf maar heel kort zo enthousiast met haar gaan spelen en haar dan weer even laten 'afkoelen'. Dat het bij haar niet opstapelt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Nee, we hebben eigenlijk geen gang. Ik vind ook dat de bench fijn moet blijven. De bench staat hier altijd open in de huiskamer, soms gaat ze er uit zichzelf in liggen (deur open). Verder wordt de bench niet gebruikt. Het is geen verblijf ofzo. Als wij zijn werken mag ze los in de woonkamer/keuken (1 ruimte bij ons) samen met de andere 2. Ook snachts ligt ze gewoon op de bank of in haar mand te slapen. Maakt dat het feit dat ik de bench gebruik als time out plek anders? Ik zet haar hier eigenlijk altijd in als ze bijt. "

 Je pup moet gewoon even leren dat haar gedrag soms niet fijn is. Als je geen aparte plek hebt, dan gelijk in de bench. Zo kan je haar nl duidelijk maken, zonder echt te straffen dat het niet fijn is wat ze doet. Naar de baas bijten is helemaal niet fijn. Een jonge hond heeft nog geen idee wat hij met zijn gedrag uithaalt en of iets wel of niet mag. Door heel duidelijk te zijn zal ze dit snel genoeg doorhebben. Je oudje moet zich prettig blijven voelen, het is allang haar huis en zij zal ook gewoon de ruimte moeten krijgen. Je pup, nu al groter en zwaarder, zal zich moeten leren aanpassen aan je oudje.

Het gaat je vast wel lukken! 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, ik heb eigenlijk geen idee waarom, maar op de een of andere manier vertrouw ik ze volkomen als ze met 3en alleen thuis zijn. Ik heb het idee dat ze dan veel slapen. Ik zelf werk maar 2 tot 3 dagen in de week en vaak ook in de avond, dan wisselen mijn partner en ik elkaar zo beetje af en zijn ze bijna niet alleen.  Ze  zijn 1 a 2 dagen in de week (wat langer) alleen. (Voor de rest alleen als ik boodschappen ben doen of sporten of iets dergelijks) Maar als zoiets is gebeurd, loopt de oudste net weer wat manker die dag als anders en dit is eigenlijk nooit als wij thuiskomen. Daarbij gebeurt het eigenlijk nooit als ze binnen zijn, alleen wanneer ze buiten aan het spelen is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Sacha Gaus en Nikki Gootjes hebben een heel leerzaam boekje geschreven: begrijp ik mijn hond. Hier leggen ze heel duidelijk honden signalen uit en wat de hond bedoelt met die signalen. Heb ik eeg veel aangehad. Tanden laten zien enzo.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Aahw.. Berner pupjes..

Mijn ouders hebben ook een Berner (nov '12) dus toen ik nog thuis woonde kwam hij als pup erbij.

De Berner had totaaaal geen rem en moest echt geremd worden.

 

Als je het "laat gebeuren" zet de oudere hond jou pup niet op zijn plek?
Door even afstand te nemen en de honden het even zelf uit te laten zoeken kan het "probleem" ook opgelost worden.

Wij als baasjes grijpen al vrij snel in maar meestal lost het zichzelf wel op.

Maar ik weet natuurlijk niet in hoeverre je dat al geprobeerd hebt.. :-)

Verder zou ik persoonlijk zorgen dat de Berner niet overprikkeld raakt, even spelen en dan klaar.
Als er geen gang beschikbaar is, toch de bench gaan gebruiken.
De Berner bij mijn ouders had dit ook echt nodig, de rem ging er niet vanzelf op en eenmaal in de bench was het 5 sec. en meneer lag te slapen.
Binnen rennen en vliegen mochten ze zoiezo niet bij ons, een Franse Bulldog en een Berner die door de kamer vliegen is na een jaar niet leuk meer ;-) plus.. Gladde vloeren en een Berner in de groei vonden wij ook geen succes.
In de loop en bochten hadden we tapijt gelegd voor de eerste maanden maar alsnog, binnen in de woonkamer = niet rennen :-)
Dus als het "speeltijd" was gingen we naar buiten de tuin in :-)

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, het lijkt soms wel alsof ze de tuin ziet als van haar ofzo. Als ze buiten speelt en ik kom met de wasmand naar buiten om de was op te hangen bijt ze mij ook, springt ze tegen me aan en probeert de wasmand te pakken te krijgen. Binnen doet ze dit allemaal niet. Daar kan ons oudje gewoon rondlopen en ik ook met de wasmand, niks aan de hand. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Sacha Gaus en Nikki Gootjes hebben een heel leerzaam boekje geschreven: begrijp ik mijn hond. Hier leggen ze heel duidelijk honden signalen uit en wat de hond bedoelt met die signalen. Heb ik eeg veel aangehad. Tanden laten zien enzo. "

 

 

Thanks! Ik ga dit boekje eens opzoeken!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Aahw.. Berner pupjes..
Mijn ouders hebben ook een Berner (nov '12) dus toen ik nog thuis woonde kwam hij als pup erbij.
De Berner had totaaaal geen rem en moest echt geremd worden.
 
Als je het "laat gebeuren" zet de oudere hond jou pup niet op zijn plek? Door even afstand te nemen en de honden het even zelf uit te laten zoeken kan het "probleem" ook opgelost worden.
Wij als baasjes grijpen al vrij snel in maar meestal lost het zichzelf wel op.
Maar ik weet natuurlijk niet in hoeverre je dat al geprobeerd hebt.. :-)Verder zou ik persoonlijk zorgen dat de Berner niet overprikkeld raakt, even spelen en dan klaar. Als er geen gang beschikbaar is, toch de bench gaan gebruiken. De Berner bij mijn ouders had dit ook echt nodig, de rem ging er niet vanzelf op en eenmaal in de bench was het 5 sec. en meneer lag te slapen. Binnen rennen en vliegen mochten ze zoiezo niet bij ons, een Franse Bulldog en een Berner die door de kamer vliegen is na een jaar niet leuk meer ;-) plus.. Gladde vloeren en een Berner in de groei vonden wij ook geen succes. In de loop en bochten hadden we tapijt gelegd voor de eerste maanden maar alsnog, binnen in de woonkamer = niet rennen :-) Dus als het "speeltijd" was gingen we naar buiten de tuin in :-) "

 

 

Als ik het laat gebeuren ligt mijn 20 kilo wegende pup bovenop mijn 5 kilo +manke maltezer. Die ligt dan te grommen en janken dat de tranen in mijn ogen schieten, ik ben zo bang dat ze hem echt verwond. Dit wil ik dus liever niet laten gebeuren en ik hoop dit punt altijd voor te zijn. Ook is het niet simpel om op dat moment mijn pup er nog af te krijgen die ligt dan stevig oudje ligt vast, kan geen kant op en dus heeft zij haar hoofd vrij om mijn handen te volgen en flink te bijten. Binnen mag ze ook niet rennen, dan moet ze naar buiten. Ze heeft hier bijna een half voetbalveld aan tuin en dus genoeg ruimte om haar uit te leven. Binnen moet ze zich rustig houden. Dit doet ze eigenlijk uit zichzelf ook. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca


Als je het "laat gebeuren" zet de oudere hond jou pup niet op zijn plek? Door even afstand te nemen en de honden het even zelf uit te laten zoeken kan het "probleem" ook opgelost worden.
Wij als baasjes grijpen al vrij snel in maar meestal lost het zichzelf wel op.

 Sorry, maar totaal niet mee eens en absoluut niet uit laten zoeken.

Een Maltezer van 14 is geen partij voor een jonge onbehouwen benner. Bovendien is het je plicht als eigenaar voor het welzijn en de veiligheid van je hond te zorgen. Altijd je hond beschermen en laten zien dat je er voor hem bent. De Maltezer zal zich aan zijn lot over gelaten voelen en niet veilig kunnen gaan voelen in zijn eigen huis, angstig worden.

Juist je hond beschermen, dit versterkt ook  je band met je hond.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik laat het ze ook echt niet uitzoeken, dit zou ik niet aandurven. Maar een enkele keer was ik zelf binnen en was ik dus later en dan is dat de situatie die ik aantref. Als nu alle honden buiten zijn blijf ik in de buurt (als ik niet mee buiten ben) Bij de eerste grom ben ik er bij.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou zeggen zorgen dat er veilige zones zijn voor de 2 ouderen.

 

Wij hebben klemhekjes met een kattenluik bijvoorbeeld voor de katten om te zorgen dat ze altijd een veilige zone hebben waar ze zich veilig kunnen terug trekken als Sadi in een speelse bui is.

 

 

Op zich kun je de pup liggen dat in bepaald gebied niet gewenst is dat dat word gespeeld maar ja dan moet je er continu bij zijn anders doet ze het toch.

Het zou dus wel ideaal zijn als je een veilige zonde met voor de kleinere hondjes een comfortabel plekje kunt creëren waar zij wel kunnen komen en de pup niet.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

verder zou ik je graag het boekje Kalmerende Signalen van Turid Rugaas aanraden.

Een zeer prettig boekje dat ook met praktijkvoorbeelden communicatie uitlegt tussen honden onderling maar ook naar jou als baasje. Zelf kun je deze signalen ook inzetten om dingen duidelijk te maken aan je pup maar door dit soort signalen bij jou honden te leren herkennen en plaatsen kun je bepaalde situaties ook makkelijker voor zijn 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

misschien kan je er ook voor zorgen dat je pup al moe is als je oudere hondje buiten komt (eerst gaan wandelen, een hersenspelletje spelen, de pup eerst wat laten rennen, een trainingssessie). Ik denk at haar energieniveau veel te hoog is waardoor ze niet weet waar ze met haar energie en opgewondenheid moet blijven en gaat happen. Hersenwerk maakt honden vaak sneller moe dan fysische training ...

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^