Furminator

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Een tijd terug, heb ik een furminator aan geschaft. Een nichtje, die zelf een labrador heeft, raadde deze mij aan. Geweldig ding. Hier krijg ik heel wat haren uit de vacht van mijn flatcoat, Nana, gekamd. Maar nu het volgende. 3 x per jaar gaat Nana naar de trimster. Ik had met haar over de furminator en zei raadde het juist af. Het zou de haren beschadigen en uiteindelijk zou mijn hond hierdoor een doffe vacht krijgen. Heel af en toe de furminator gebruiken, vond ze geen probleem. Maar ik moest hem zeker niet wekelijks gebruiken. Ze vertelde, dat het voor een kort harige hond, zoals de labrador van mijn nichtje, de furminator geen probleem is. Maar voor een langharige hond, zoals mijn nana, zou het niet goed voor de vacht zijn. Heeft iemand van jullie slechte ervaringen of juist hele goede ervaringen met de furminator?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik ga mee met het advies van de trimmer!

In de mega-ruiperiodes kan je hem natuurlijk wel eens gebruiken, ik zou hem niet wekelijks gebruiken omdat het dan dus de haren en huid beschadigd ;)

Ik denk dat je Nana dan beter met een rubberen borstel kan borstelen ;)

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou de furminator ook niet wekelijks gebruiken.. (Ik zou hem nooit gebruiken. )

Maakt de haren stuk en zeker bij fout gebruik. Af en toe zal het geen kwaad kunnen denk ik maar op school raadde ze het ook af bij een initiatie hondentrimmen

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

dit klopt ook ik studeer momenteel nog voor hondentrimster en er word echt afgeraden om de furminator te gebruiken bij langharige honden want je denkt dat je veel haren uit de vacht kamt maar eigenlijk snij je ze af en zo gaat de vacht van langharige honden om zeep bij kortharige is dit niet het geval omdat het haar zo kort is dus voor korthaar geen probleem maar ik raad het echt af voor je flatje

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

De trimster heeft inderdaad gelijk. Je kan het beste kammen met een normale kam. Bij een hevige rui kun je je hond ook een keer in bad goed wassen. Heb gebruik van de furminator beschadigd snel de vacht en je haalt er ook heel veel gezonde haren mee weg. Dit zorgt ervoor dat de vacht dit gaat compenseren met het aanmaken van nog meer haar, waardoor het probleem dus alleen maar erger wordt.

 

ook heb gebruik van andere borstels zou ik niet doen. Rubberen worden ook nog wel eens aangeraden maar zorgen er ook voor dat de vacht meer haar aan gaat maken. Deze zou ik echt alleen voor meubels gebruiken om haarvrij te maken en vind ik niet geschikt voor de vacht.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb ooit ook in een optimistische bui een furminator gekocht... en dezelfde dag nog terug naar de winkel gebracht. Het sneed daadwerkelijk de dekharen stuk. Er zijn honden die er kale plekken van krijgen, of waar de hele vacht erdoor verpest is. Dus nee, hier geen tevreden klant.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Kat + tienerdochter + furminator * 2 weken = kale rug bij de staart. 

Niet mijn kat of kind.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Ik zou hem niet vlug gebruiken op hond of kat, ik heb er eentje in gebruik op mijn veulen wat nu ontzettend last heeft van haar winter én veulenvacht. 

Zij heeft een langere veulenvacht en een pluizige wintervacht, ze is net een beertje maar door het vreemde weer ruit ze niet lekker.

Ik twijfelde tussen scheren en de furminator een kans geven omdat ze echt last heeft, ik heb voor de furminator gekozen en er komt heel veel vanaf maar ik kom gelukkig niet bij de haaraanzet (zomervacht in aanbouw) door de dikke bovenlaag, anders krijg je hetzelfde effect als scheren en dat vind ik zo zonde.. 

 

Bij een langharige hond kan ik me voorstellen datje wel de onderlaag raakt en die haren worden ook meegetrokken/afgebroken.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Bedankt voor jullie reactie's.
Ik ben overtuigd en bij deze.......................
furminator M voor langharig hond te koop!!!!

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Eens met de meeste reacties, wel denk ik dat het een fabeltje ia dat de hond meer haten gaat aanmaken. Dit is fysiologisch zeer onlogisch (hah).

Wel denk ik dat de onder en bovenvacht met elkaar vergroeid raken en op dezelfde lengte teruggroeien wat ook met scheren gebeurt, hierdoor lijkt het alsof er meer haren teruggroeien.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Stomme mobiel en dikke vingers, o.a. Haten = haren

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Eens met de meeste reacties, wel denk ik dat het een fabeltje ia dat de hond meer haten gaat aanmaken. Dit is fysiologisch zeer onlogisch (hah).

Wel denk ik dat de onder en bovenvacht met elkaar vergroeid raken en op dezelfde lengte teruggroeien wat ook met scheren gebeurt, hierdoor lijkt het alsof er meer haren teruggroeien. "

 mmm.. zo leert iedereen het op school, dus een fabel zal het niet zijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het lichaam maakt bijna alles terug aan .. Als je bv je oren continue uitkuist gaan je oren juist nog meer oorsmeer aanmaken. Met haren heb je dat ook .. als je je haren scheert komen, die ook meteen terug. 

Het lichaam heeft gewoon die eigenschap om vele dingen terug aan te maken als deze weggenomen worden. 

Volgende forumvraag: Loopplank voor de auto.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^