Uitlaatservice

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Goedemiddag allemaal!

 

Ik ben van plan om mijn twee hondjes tussen de middag uit te laten door een uitlaatservice.

Het enige waar ik een beetje tegen op zie is dat er iemand in je huis komt die je niet kent.

Je ziet niet wat ze in je huis doet, iets meeneemt of verplaatst en belangrijker hoe ze met de honden omgaan.

Ik snap dat dit een kwestie van vertrouwen is, maar het voelt gewoon niet goed om de sleutel aan een wildvreemde mee te geven en dat iemand iedere dag in je huis is en mij je honden zonden dat je er zelf enige zicht op hebt.

 

Ik dacht zelf aan camera's plaatsen maar dat gaat ook weer een beetje te ver.

 

Iemand tips? (ps : ik heb helaas geen vrienden, familie of kennissen in de buurt wonen dus dat is geen optie)

honden page profiel RandjeRandje 2 doggies

honden foto van Randje

Als je niemand in je huis wilt kun je ze misschien zelf brengen en weer ophalen? Dit deed ik met Skip omdat ik een uitlaatservice had gevonden die ik volledig vertrouwde, maar die niet bij mij in de buurt reed. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat ze eerst bij je thuis komen, meestal zijn de uitlaatdiensten geregristreerd hoor, vertrouwen zal je moeten hebben.

je kan ook je honden niet het hele huis ter beschikking geven, een ruimte misschien ? en de rest op slot ?

uit handen geven is altijd moeilijk, naar een opvang dan ? waar ze de hele dag verblijven ? dat is meestal net zo duur als een uurtje wandelen.

hier een cres, een uitstekende opvang, kleinschalig, geregristreerd bij de gemeente, 11 euro per dag of uurtjes wat je wilt, nachtje erbij dan 2 euro duurder.

weet niet waar je woont ? ze laten lekker je honden uit, en ze bemoeien zich er ook nog mee. :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik begrijp je maar al te goed. Moet ook altijd iemand vragen voor de Rosse. (Poes)

Nu heb ik een erg toffe buurvrouw die ik volledig vertrouw. Hey Frieda 

Daarvoor was het de dochter van een collega, ik ontdekte dat die in alle kasten had gezocht achter koekjes en chips, en ze was nog zo dom om dan me te txten of ze van de koekjes mocht eten ! Ja dan vind je dat  heel onbeleefd en was het gedaan met dat meisje. 

Ik kan je er geen raad in geven. Ik zou zelf niemand meer de sleutel geven die ik niet ken. 

Succes 

 

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

maak eerst even kennis met ze, nodig ze even uit...
het blijft een kwestie van vertrouwen geven, maar het kan een hoop schelen als je even iemand uitnodigt en als je daar een goed gevoel bij hebt..

sowieso zou ik waardevolle dingen even aan de kant leggen O-)

trouwens heel tof van je dat je dit geregeld hebt priscilla! ik kan me je eerdere topics herinneren, ben blij dat je het nu zo oplost ;-)

gaat het al beter met pup en ouderen hond?

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

@ Jeroen en Lola:  Ja klopt. we gaan nu met de pup op puppycursus en gisteren therapie voor de volwassen hond gehad, blijkt dat we haar verkeerd begrepen en ze echt een lieverd is. Ze wijst alleen de pup op zijn plek en wij bemoeide ons daarmee terwijl we dit niet moeten doen. Heb besloten dat ik ze tussen de middag uitgelaten wil hebben. om ze weg te brengen om 6 uur s'ochtends naar een cres vind ik zelf niet echt handig. heb wel liever dat iemand ze dan komt uitlaten. Ik wil sowieso een bedrijf en geen scholier of iets dergelijks. Het is vervelend dat ik de ruimtes niet kan afsluiten aangezien er één in de woonkamer ligt en één in de keuken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik snap je wel, ben zelf ook niet zo makkelijk met sleutels afgeven. Daarom is Mellow nooit met een uitlaatservice mee geweest (ook omdat ik bang was dat ze poes Puk zouden laten ontsnappen) en ging ik elke middag zelf naar huis voor een rondje van een klein half uur.

 

Mijn ouders hebben een sleutel, maar gewoon voor nood. Meer niet. Ik vond het al heel wat dat ik een jaar of 6 geleden de buren een sleutel heb gegeven omdat zij 5 dagen voor poes Puk zouden zorgen, wat ik andersom ook eens voor hun kat heb gedaan.

Ik kwam bij hun alleen op de benedenverdieping en ga d'r vanuit dat dat andersom ook zo is geweest.

 

Sowieso moet je de persoon van de uitlaatservice een keer bij je uitnodigen. Om dingen door te spreken, maar ook om te weten wie het is. Kijken of er een klik is en je de persoon dusdanig vertrouwd dat je een sleutel kunt geven. En desnoods nodig je die persoon nóg een keer uit. Of je vraagt om je een keer mee mag tijdens een wandeling, dat je ook ziet hoe het eraan toe gaat.

Vertrouwen moet ook groeien, ik denk als jij een goede, geregistreerde uitlaatservice kiest, dat die mensen hun goede naam niet zullen verpesten door in jouw kastjes te gaan neuzen. Als je dat doen is het heel snel gedaan met de uitlaatservice denk ik.

 

Sinds eind september heb ik een uitlaathond. Ik ben een keer wezen kennismaken, later nog geweest toen Guus er net was, toen kreeg ik ook gelijk een sleutel mee.

Ik kom nergens in het huis, alleen in de (hele grote) woonkeuken, waar ook zijn bench staat. Het is ook nooit een moment in mij op gekomen om te gaan snuffelen ofzo. Hooguit blader ik eens door de Tina of Donald Duck (van dochter en zoon), maar die liggen gewoon op de eettafel.

Ik mag eten uit de la pakken (voor hond en poes, niet voor mezelf haha ) en ik kreeg ook een keer een sms dat er taart in de koelkast stond omdat zij jarig was geweest.  

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik herinner me niet direct je vorige topics. Waarom durf je ze niet samen laten dan ? 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Nu zouden ze in principe wel samen kunnen liggen in één ruimte, maar aangezien de pup 1 april net 4 maanden is en nog op van alles en nog wat bijt en kauwt vind ik het nog niet fijn als hij zonder toezicht in de woonkamer is waar ook kabels etc liggen. de keuken is puppyproof gemaakt en kan hij niets slopen :)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ahh dat is best positief, mooi dat jullie er zo mee bezig zijn nu
heel veel succes nog, en hopelijk komt het helemaal goed zo met de uitlaatservice ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat fijn om te lezen dat hij de hele keukenruimte krijgt  En de oudere hond kan er niet bij ? 

Priscilla (Gast)

Nee klopt de oudere hond kan niet in de keuken zij ligt in de woonkamer met tussendeur dicht. De pup heeft de keuken en gang. Hij die nu zijn plasjes vaak bij de achterdeur en gaan vervolgens in de gang op zijn kleed zodat hij niet in zijn eigen plas(lucht) ligt dus dat gaat helemaal goed. Alleen soms dan is de post gescheurd maar ach daar werken we nog aan :)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Als ik eerlijk ben. Een mens die ik niet in mijn huis zou vertrouwen, vertrouw ik zeker mijn honden niet toe.

Maar ik begrijp je gedachten gang je kunt helaas  niets meer zeker weten  wat vertrouwen betreft. Refrenties vragen ik roep maar wat wellicht ken je andere honden eigenaren die van deze service gebruik maken en kun je eens navragen bij hun. Of kun je ze leren kennen.

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Misschien zou dit ook een kwestie van wennen kunnen zijn om andere mensen te kunnen leren vertrouwen in jouw huis. Je zou dit, zoals je erover voelt ook bespreekbaar kunnen maken bij de uitlaatservice...Misschien heeft de uitlaatservice een gastenboek op de website met comments, of zijn er review's geschreven op internet, hebben mensen uit de buurt ervaring met de service?

Wat je ook kunt doen, is voor de eerste keren gebruik maken van de service wanneer je erbij bent (gewoon thuis), om te kijken hoe ze dit doen, even een praatje maken (bespreekbaar maken), mensen wat leren kennen....en ze dan rustig aan leren te vertrouwen als je onderbuik zegt dat dit kan. Helpt ook wel wat bij het wennen misschien. 

 

 

 

honden page profiel SharaShara 3 doggies

Ik heb zelf meerdere jaren een uitlaatservice gehad.

Wanneer iemand contact met mij opnam ging ik altijd eerst kennismaken met zowel de mensen als de honden.
Een kennismakingsgesprek doet echt al erg veel.

Natuurlijk is het eng om sleutels aan een (bijna) vreemde af te geven, maar je moet je ook bedenken dat een uitlaatservice ook zijn naam te verdedigen heeft, en dit natuurlijk niet lukt als ze dingen doen die ze niet horen te doen.
Kies daarom altijd voor een uitlaatservice die al meerdere jaren bestaat, of in ieder geval ingeschreven is bij de kamer van koophandel, dit kun je zo checken op hun website.

Een goede uitlaatservice zal ook altijd samen met jou formulieren ondertekenen, zoals bijvoorbeeld een sleutelcontract, waar in staat dat ze puur en alleen voor de verzorging van de hond(en) komen.

het voelt inderdaad als vertrouwen geven, maar onthou ook dat de uitlaatservice erg dom zou handelen als ze iets doen wat ze niet horen te doen, dit is wat ik altijd ook aangaf bij mensen namelijk. Je krijgt geen goede naam door spullen uit huis te halen van je klanten.

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf een uitlaatservice en heb toen ik zelf nog voor een baas werkte ook gebruik gemaakt van een uitlaatservice.   Tips? Zoek een uitlaatservice die een kennismakingsgesprek doet. Vraag of ze langs kunnen komen en ga vooral op je eigen gevoel af. Hoe komt de persoon over, hoe gaat de persoon met je hond om. Werkt de uitlaatservice met een sleutelcontract, wat staat er in de algemene voorwaarden. De klik die je met je uitlaatservice moet hebben is echt super belangrijk! Niet alleen komt er een vreemd iemand in je huis, er gaat ook iemand met je honden wandelen.   Zelf merk ik nooit iets van wantrouwen bij klanten. Gelukkig maar, want ze hebben er ook geen reden toe. Als ik er achter zou komen dat er camera's hangen om mij te controleren zou ik aangifte bij de politie doen. Dit is verboden.   Succes

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Ik denk dat camera's in je eigen woning ophangen zeer zeker wel mag om je eigendommen te beschermen.

Dat daar dan iemand op gefilmd staat ja dat kan, maar is zeker niet verboden naar mij inzien.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik heb zelf een uitlaatservice en heb toen ik zelf nog voor een baas werkte ook gebruik gemaakt van een uitlaatservice.

 

Tips? Zoek een uitlaatservice die een kennismakingsgesprek doet. Vraag of ze langs kunnen komen en ga vooral op je eigen gevoel af. Hoe komt de persoon over, hoe gaat de persoon met je hond om. Werkt de uitlaatservice met een sleutelcontract, wat staat er in de algemene voorwaarden. De klik die je met je uitlaatservice moet hebben is echt super belangrijk! Niet alleen komt er een vreemd iemand in je huis, er gaat ook iemand met je honden wandelen.

 

Zelf merk ik nooit iets van wantrouwen bij klanten. Gelukkig maar, want ze hebben er ook geen reden toe. Als ik er achter zou komen dat er camera's hangen om mij te controleren zou ik aangifte bij de politie doen. Dit is verboden.

 

Succes "


hoezo verboden? ik mag mijn hele huis toch vol hangen met camera's als ik dat wil?

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Is er niet iemand die je kent ook bij een hondenuitlaatservice? dan kun je die gene om advies vragen welke bij hun komt.

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Nee ik werk dus fulltime en ken echt niemand.. de buren vertrouw ik het niet toe en zal eens rondvragen als ik puppycursus heb of er iemand een goede uitlaatservice weet in de buurt :)

Suzan (Gast)

Cameras in je huis plaatsen, en dus mensen die jouw huis betreden filmen, is niet verboden! Hoe kom je hierbij??    

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je ook kan doen Priscilla... een keer mee lopen met de uitlaatsirvice, ga eens een paar uurtjes mee, dan zie je hoe ze honden behandelen, of ze lief en vertrouwd bij de honden overkomen.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Handige topic om te lezen..

Hier het zelfde probleem. Ik werk enkele dagen in de week (2 a 3) en dit betekend dat onze pup dan max 5 uurtjes alleen is.

Als hij straks wat ouders is vind ik dit haalbaar maar voor nu nog niet (pup is 11 weken).

Wanneer onze pup 12 weken is begin ik pas weer met werken (tot die tijd heb ik vakantie).

Sommige dagen kunnen onze buren hem even uitlaten of even met hem spelen maar dit kan niet altijd, vandaar dat ik ook rond aan het kijken was voor een hondenuitlaatservice. Echter zat ik met hetzelfde probleempje, iemand die je niet kent je sleutel geven...

Ik had ook een site gevonden; www.pawshake.nl/dierenoppas

Misschien dat je daar iets aan hebt? Ik ben hier eens aan het rondkijken voor iemand die evt af en toe eens onze pup kan uitlaten totdat deze oud genoeg is.

 

 

Anoniem (Gast)

De dochter van een kennis van mij had een vriendje wat stal uit hun huis. Ze had camera´s opgehangen om te bewijzen. De jongen stal inderdaad uit hun huis. Ze konden niets met het bewijs. Het is niet toegestaan om iemand te filmen zonder toestemming.

honden page profiel YukiYuki 3 doggies

honden foto van Yuki

Ik maak al een jaar 3 x per week gebruik van de uitlaatservice en ben er superblij mee! Heb idd eerst een kennismakingsgesprek gehad en dat voelde direct goed. Nu ben ik sowieso geen wantrouwend iemand en geloof nog steeds in de goedheid van de mens. Mijn intuitie heeft me tot nu toe nog niet bedrogen. Waarom zou iemand zijn reputatie op het spel zetten door dingen weg te nemen? Woon in een dorp dat ligt misschien anders dan in een grote stad. Voor de honden is het zo reuzefijn om lekker te rennen en te spelen met elkaar. Ik kan het iedereen aanraden!

Suzan, (Gast)

Ik weet niet of je de gemaakte beelden mag gebruiken als bewijsvoering bij een aangifte. Strafbaar is het in elk geval niet, en je weet tenminste wel dat je deze persoon niet meer in je huis moet laten??    Maar ik ben het ook wel weer met Yuki eens, soms moet je ook wel eens over je gevoel van wantrouwen heen stappen, je hebt ook je intuïtie nog en daarom is er ook een kennismaking en vaak ook nog een kennismakingen-wandeling waar je bij mag zijn.   Er zijn hier veel uitlaatdiensten actief, sommige busjes zie ik al jaren bij dezelfde voordeuren parkeren en vervolgens de woning binnen gaan. Van een diefstal of ander vervelend incident heb ik echt nog nooit iets gehoord.       

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik weet een oppas service waar je een net contract mee hebt. Dat ze netjes met je sleutel omgaat en respect voor je huis en eigendom enzo.  Ik denk dat een uitlaat alleen bij je voordeur komt. Heeft al honden in de auto, gaat echt je huis niet in.

Ze zullen wel gek zijn, als er iets verdwijnt of stuk gaat, is het toch duidelijk dat zij het zijn. Zou me geen zorgen maken hoor! 

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Ik heb een uitlaatservice benaderd en wacht af op een reactie. Gevraagd of we een kennismaking gesprek kunnen plannen... ben benieuwd!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik heb een uitlaatservice benaderd en wacht af op een reactie. Gevraagd of we een kennismaking gesprek kunnen plannen... ben benieuwd! "

 upje!!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^