Husky blijft piepen (ook als we thuis zijn)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Van 30 min. alleen naar 2 uur alleen is wel een hele grote stap. Persoonlijk zou ik het niet doen, en geleidelijk opbouwen. Want als ie nu gaat slopen of huilen omdat je hem te lang alleen hebt gelaten, ben je terug naar af.

honden page profiel shellyshelly

honden foto van shelly

Ok dan ga ik alleen boodschapjes doen dat is denk beter

 

nog 1 ding... Vybz lijkt redelijk dominant te zijn sowieso naar andere honden maar ook ons probeert hij uit.. Ik vind het lastig om balans te vinden tussen aandacht geven en negeren omdat hij echt aandacht komt halen maar ik wil hem niet zijn zin geven. Hoe gaan jullie daarmee om?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij proberen het bij Sadi zo te doen dat als ze aandacht komt halen tot op eisen aan toe dan negeren we. Als ze uiteindelijk voor zichzelf ergens gaat liggen en even haar rust heeft gepakt roepen we haar bij ons en geven aandacht (dus op een door onszelf gekozen moment zeg maar. (lukt niet altijd hoor )

Spel gaan wij bij Sadi wel op in, (behalve als het echt slecht getimed is) omdat ze echt enkel haar momentjes heeft van spel. En meestal zelf speelt dus die enkele keer dat ze komt vragen beantwoorden wij dat meestal wel. Maar ja dat hangt ook weer van het karakter van de hond af, de hoeveelheid dat de hond erom komt vragen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik vind het lastig om balans te vinden tussen aandacht geven en negeren omdat hij echt aandacht komt halen maar ik wil hem niet zijn zin geven. 

 

Dat hangt er helemaal vanaf wat je verstaat onder 'aandacht komen halen' en 'zijn zin geven'. Maak er geen strijd van. Het is logisch dat een hond die herplaatst is, aandacht vraagt. Hij weet namelijk nog niet hoe/wat/waar/wanneer. Wat jij onder aandacht vragen ziet, is voor hem misschien niet meer dan een communicatie-poging, een manier om je beter te leren kennen. Dus zie er niet meteen iets negatiefs in.

Ik denk dat je hier best gevoelsmatig te werk gaat, en voor jezelf de afweging maakt wat fair is. Heeft de hond net z'n beweging, uitdaging en samenzijn met jou gehad? Dan mag je best van hem te verlangen dat ie daarna een tijd rustig is en jou laat doen. Is het echter al een tijd geleden dat je samen wat met hem wat deed en komt ie dan contact zoeken? Dan is het niet meer dan eerlijk om hem ook aandacht te geven. Een soort 'voor wat, hoort wat'. Dat hoeft ook niet elke keer een spelletje of een wandeling te zijn. Gewoon even een krieweltje op de borst, als ie 'dag' komt zeggen, een lief woordje, een beetje kroelen. 

Zie het niet altijd als een 'hij vraagt, ik moet toegeven', jullie zijn levende wezens die nu samenleven. Het is een interactie. En je kan het ook als iets positiefs beschouwen, dat een herplaatser contact met je zoekt! Hij wil dus graag met je samenleven en je leren kennen.

honden page profiel ElphieElphie 2 doggies

honden foto van Elphie

Ik ben het eens met Christel, het is niet zwart of wit.

ik vind dat ze ook best wel eens om aandacht mogen vragen, maak daar ook gewoon tijd voor.

even kroelen, even knuffen en dan is het weer goed. Zolang hij niet de hele tijd om je heen draait is er niks aan de hand.

en inderdaad bij een herplaatser vind ik het super dat hij je opzoekt om te kroelen.

 

alles heeft echt tijd nodig, het zal iedere week beter gaan, jullie gaan elkaar meer vertrouwen en je zal steeds meer dingen herkennen bij hem zodat je weet wat hij nodig heeft.

 

probeer niet teveel te denken maar geniet van elkaar en zeker van die heerlijke knuffels en natte lebbers over je gezicht hahaha

honden page profiel shellyshelly

honden foto van shelly

Nog even een update :)

Vybz is lekker gewent en ziet er tevreden uit! hij blijft een beetje geluiden maken bij alles maar het protesteren en piepen om aandacht is binnenhuis bijna helemaal over. Vanavond naar de dierenarts om hem helemaal te laten controleren maar daar maak ik me niet heel druk om.

 

Hij kan nu al makkelijk 4 uur alleen blijven en na het uitlaten gaat hij heerlijk slapen. Jammer is dat ik hem niet echt aan kan zetten tot spelen met speelgoed maar van lopen en tikkertje word hij al erg blij :) het is een echte knuffelkont en iedereen is opslag verliefd ;)

 

bedankt voor al jullie advies!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

spelen kan nog komen hoor 

honden page profiel martijn & marijn & fly de bordercolliemartijn & marijn & fly de bordercollie 3 doggies

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Fijn om te lezen !!! Veel plezier nog samen

Oeps, ik reageer op een topic van maart. Had ik even niet door

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Scheelt maar 2 maand maar ben best benieuwd hoe het nu gaat?

honden page profiel shellyshelly

honden foto van shelly

Ja het gaat heel erg goed!

Hij kan heel goed alleen thuis blijven en is binnen een echte luilak. Bij bezoek zoekt hij lekker zijn eigenplek en komt af en toe een knuffel halen. Hij raakt wel een beetje overprikkeld bij veel bezoek dus dat vermeiden we. Hij kan als hij het ergens mee oneens is (wegleiden aan halsband als hij vervelend is) nog wel eens je arm vastpakken (zachtjes) en dit wil ik echt afleren.

 

Ik heb een step gekregen voor mijn verjaardag en vanavond gaan we voor het eerst oefenen!

 

Hij kan nog wel eens piepen als hij even moet wachten (buiten voor stoplicht of in een winkel bij de kassa :) )

 

Spelen doet hij nog steeds niet echt, na 2 keer de frisbee pakken is het weer leuk geweest en touw en knuffels ziet hij niet liggen. Een lekker bot kan je hem wel blij meemaken en lekker naar buiten natuurlijk!

 

ik laat hem minstens 2 x per week los in een omheind loslooptgebeid en dat vind hij heerlijk. Zijn jachtinstinkt komt wel heel erg op de laatste tijd.. 1 eend is al de klos geworden...en alle vliegende, rennende diertjes wil hij achteraan. Verder loopt hij netjes aan de lijn en als hij kleine stukjes los mag ik het bos bijv houd hij ons goed in de gaten (we gaan ons dan express verstoppen) Met paarden vertrouw ik hem alleen niet dus vandaar dat veel losloopgebeiden bij mij in de buurt (inc strand) afvallen.. misschien ga ik nog eens met hem oefenen bij een manege...

 

gister is hij voor het eerst ontsnapt door de voordeur bij me ouders en rende meteen de weg op ik schrok me dood... na paar keer roepen en heel wat 100den meters verder kwam hij gelukkig terug...

 

Mijn vriend heeft weinig ervaring met honden en doet nu een EG cursus met hem.

 

Dus op een paar avontuurtjes na super positief! :)

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 2 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Super zeg!!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Fijn dat het goed gaat!

Ik neem aan dat je weet dat steppen onder de 15C moet? Althans, als je ze laat werken boven de 15 C kunnen ze oververhit raken.
Zet je hem trouwens voor of naast de step?

Let bij het loslopen wel op als het zo'n jager is dat ze zich kunnen vergissen en heel kleine hondjes, zeker als piepend wegrennen, als prooi kunnen zien

Speeltjes: tja, niet alle hussen spelen graag met balletjes oid. Hier zijn piepballetjes favoriet, samen met de zwarte kong en de wobbler (kong) en dog pyramid (nina ottoson)
Puzzelen vinden ze ook geweldig en als Shad teveel energie heeft krijgt hij 'de doos' : grote doos met daarin kleinere en proppen krantenpapier. Dan gaan ze helemaal los.

Zoekspelletjes vind Shad ook leuk (ik verstop zijn speeltje) terwijl Spot meer houdt van het lopen van korte spoortjes,
Met mijn vorige husky, Chenak, herplaatser konden we ook niet zo goed spelein, eb spijt dat ik dit artikel toen nog niet kende, want ik denk dat hij dat soort spelletjes miss wel leuk had gevonden, als superjager... http://suzanneclothier.com/nederlands/geurspelletjes-om-je-hond-zijn-neus-te-leren-gebruiken

honden page profiel shellyshelly

honden foto van shelly

De bedoeling is voor de step het harnas is net binnen!

het is idd niet de beste tijd om te beginnen maar ik wil heel rustig beginnen en savonds later en sochtends vroeg is het nog koud genoeg.

 

bedankt voor je tips, ik ga eens kijken of hij dat leuk vind!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" De bedoeling is voor de step het harnas is net binnen!
het is idd niet de beste tijd om te beginnen maar ik wil heel rustig beginnen en savonds later en sochtends vroeg is het nog koud genoeg.
 
bedankt voor je tips, ik ga eens kijken of hij dat leuk vind! "

 

 

Oh ja, dat gaat nog super, probeer ik ook hoor, om te gaan. Voor de step = leuk ;-). 

Als je tips of hulp nodig hebt laat het weten. 

Ik weet trouwens niet waar je woont, maar deze mensen kunnen evt ook helpen: http://snowdogs-on-tour.blogspot.nl/2012/07/trainin-met-uw-eigen-husky.html

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^