Puppy problems

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MPCMPC

Hallo allemaal,

 

Ik loop tegen een paar probleempjes aan, namelijk:
- Bijten, al denk ik dat als het hevig wordt, het meer een overprikkelingsprobleempje is.
- Niet gedragen willen worden (klein hondje met grootheidswaanzin), dan gaat hij happen en "gillen".
- Bijten in de riem.
- Jagen/naar fietsen, mensen, joggende mensen, bewegende dieren toe willen. Dit snap ik heel goed. Meestal houd ik hem kort en loop tussen hem en de persoon in, want anders wil hij er naar toe springen.

Hebben jullie tips, wat ik hier aan kan doen?

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Hallo Mylene,

Bekende probleempjes haha onze pup hier precies zo.

-Bij het bijten doen we het volgende; wanneer hij wil bijten of gaat bijten pakken we speeltjes die hiervoor bedoeld zijn. Wanneer hij ons bijt zeggen we hard auw en blijven stil zitten. Meestal pakt hij daarna weer zijn bijtspeeltje. Evt wat ook goed helpt is een bijtring wat ook voor babys/kinderen gebruikt wordt of een washandje nat in de vriezer leggen. Hondjes ontdekken alles met hun mond net zoals wij mensen met onze handen. Wanneer ze gaan wisselen hebben ze behoefte aan veel bijten. Bied ze voldoende aan om lekker in de kunnen bijten. Wanneer ze in meubels bijten andere mogelijkheden aanbieden waarin ze wel mogen bijten.

- Niet gedragen willen worden; geen ervaring mee. Die van ons maakt er geen probleem van. Pakken jullie hem op de juiste manier vast?

- Bijten in de riem; doet onze pup ook. Meestal neem ik bijtspeeltjes mee tijdens het wandelen om af te leiden. Zo ook een bal of gooi met een stok. Dit werkt erg goed. Verder weet ik ook niet wat je eraan kunt doen. Evt een ijzeren riem?

- Jagen naar fietsen, mensen etc; Afleiden met een snoepje, zorgen dat zijn aandacht op jou gevestigd is! Je moet de pup voor zijn, signaleer een fietser eerder dan je pup en begin met afleiden met bijv een speeltje, snoepje of takje. Wanneer je pup dan geen aandacht besteed aan het object belonen.

 

Vergeet niet dat je pup alles nog moet leren en dat alles interessant en leuk is! Vooral fietsers en bewegende mensen zijn erg leuk, is ook begrijpelijk. Heel veel succes met je pup.

Wat voor n ras is het? Hoe oud is ie?

 

Groetjes

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Hoi Mylene,

Wat voor pup heb je en hoe oud is hij/zij?

 

Puppys kennen de bijtgrens nog niet. Wanneer je pup te hard bijt kun je dit duidelijk maken door 'au' te roepen en het spel gelijk te stoppen. Zo leert de pup tot hoever hij kan gaan:-) 

 

Wanneer bijt je pup in de riem? Is dit tijdens het wandelen of alleen wanneer je de riem om wilt doen?

 

Volg je trouwens een puppycursus met je pup? 

Hier heb ik zelf veel aan gehad toen mijn hond nog pup was.

Er zijn toch altijd dingen waar je tegenaan loopt tijdens de opvoeding en dan is het fijn als je daar je vragen neer kunt leggen.

Er zijn vaak hele handige truckjes om dit soort dingen aan/af te leren

 

 

 

 

honden page profiel MPCMPC

Wat bedoel je met de juiste manier vastpakken? Meestal heb ik een arm onder hem en ondersteun dan zijn kont en een hand op zijn borst. 

Ik weet dat hij alles nog moet leren, ik vind het dan ook geen probleem maar ik dacht wie weet heeft iemand hier de ultieme tips.
Het is een boomertje (shih tzu x maltezer) van nu 14 weken.

honden page profiel MPCMPC

Inge, als hij eenmaal aan het bijten is reageert hij nergens meer op. Soms wel maar, meestal niet. Ik denk dat we dan te ver zijn gegaan.
Hij bijt in de riem tijdens het wandelen, als de riem een keer langs zijn neus zwaait of op zijn rug rust. 

 

Ja, we volgen een puppycursus. 

els (Gast)

bijten kun je ook gewoon auw roepen reageren er ook op en stoppen dan ik zelf doe snuitbijten wat de moeder ook doet werkt ook iets anders aanbieden   riem bijten commando los leren  ,iets in de bek snoepje aanbieden en los zeggen bij mijn pup heeft het gewerkt ook weer iets anders aanbieden kan ook  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Inge, als hij eenmaal aan het bijten is reageert hij nergens meer op. Soms wel maar, meestal niet. Ik denk dat we dan te ver zijn gegaan.Hij bijt in de riem tijdens het wandelen, als de riem een keer langs zijn neus zwaait of op zijn rug rust. 
 
Ja, we volgen een puppycursus.  "

 Heb je een gang die je kan afsluiten? Als hij niet meer te stoppen is met bijten even, sorry oppakken (ook al vind hij oppakken niet fijn) en de gang zetten. Zo leert hij dat als hij heel erg bijt, hij even alleen moet en dat vinden ze niet fijn. Even op de gang, time out en weer proberen. Als je dit consequent doet, zal hij zijn gedrag veranderen. Een hond 

wilt bij het liefst bij de baas zijn.

Er is een mooi you tube filmpje van Victoria Stilwell, heet top ten worse cases: Diesel. Een husky die vreselijk bijterig en opspringerig gedrag vertoond. Ze moeten hem elke keer hij dat gedrag apart zetten en binnen no time gedraagt hij zich heel netjes.

ik zelf heb tijdens het wandelen een bal aan een lang touw mee. Ipv in de riem mocht ze daar in bijten. Misschien vind hij het leuk iets te dragen tijdens het wandelen??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ps optillen, mijn hond til ik soms op voor een knuffel, buiten het huis vind ze het vreselijk, stel dat jou moeder je buiten lekker oppakt, tja  misschien voelt ze zich te groot om opgepakt te worden??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

 Gast Els,
snuitbijten is nog van de achterhaalde dominantie theorie, dit doe moederhonden niet! 
Bovendien, als je je hond pijn doet, kan je hond bang worden voor jou als eigenaar, beter op een positieve manier oplossen. 
 
 
 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Inderdaad, het allerbelangrijkste wat een pup moet leren is dat jij iemand bent waarin hij vertrouwen kan hebben.

 

Wat is je dagindeling voor de pup? Is er genoeg evenwicht tussen rust en aktiviteit?

honden page profiel MPCMPC

De dagindeling voor de pup.. Tsja, ik kan het niet precies zeggen, aangezien het mijn uitlaathondje/oppashondje/leenhondje is.
Maar, hij krijgt overdag wel genoeg rust, en dan 's middags kom ik hem halen. Dan gaan we leuke dingen doen. Hoe lang hij per dag bij mij is verschilt per dag, hoe laat ik thuis ben. Als hij bijvoorbeeld op zondag van 2 tot 6 bij mij is, dan slaapt hij tussen door wel. Maar, als hij een uur bij mij is, dan niet zeg maar.

honden page profiel ingridingrid 3 doggies

honden foto van ingrid

Bijten in de riem laten wij hier niet toe. Dan staan we gewoon stil en maken vooral géén oogcontact. Als ze stopt met bijten, wandelen we verder.

Niet gepakt willen worden, kan zijn dat te bedreigend overkomt bij het willen optillen?

Jagen nr mensen: idd afleiden dat werkt het beste. Ook niet toelaten dat je pup naar elke mens of andere hond mag gaan.

Groetjes en succes!

 

Anoniem (Gast)

 snuitbijten doet de moeder ook zelf vaker nog gezien maar het is wel zo je moet weten wat je doet en er een commando aan koppelen nee bv.ik doe het ook alleen als ze echt hardleers zijn eerst zachte druk en na gelang nodig is wat vaster. bij mij heeft het super gewerkt en geen hond is bang voor me

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]

Volgende forumvraag: Pup leren "wacht"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^