tips gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sunshine (Gast)

Hallo,   Zoals jullie al wel vermoeden, denken we eraan om een hond te nemen. Het mag een middalgroot ras zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar  golden, labrador of flatcoated retriever. Een engelse springer spaniel of border collie vind ik geweldig maar border collie valt af omdat ze écht enorm veel en graag willen werken. springer spaniel word gebruikt bij de jacht dus kan het als gezinshond?   Ik ga zeker naar een hondenschool en denk er dan ook aan om bijvoorbeeld flyball te gaan doen of gehoorzaamheid te blijven doen. Hondenschoolis meestal 2x per week. Hoelang zijn de wandelingen best op de andere dagen? We werken beide (ik 4/5e) maar ben op een deftig uur thuis zodat ik wel genoeg tijd heb voor een wandeling. Niet onbelangrijk, we hebben 2 kindjes (5jaar en 2,5j) en 2 katten.    Iemand nog tips waar we veel informatie kunnen vinden over de eerste tijd met je pup thuis? Zindelijkheid, africhten (hondenschool begint natuurlijk niet meteen vanaf dag 1 dat de pup er is....).   Het is zo moeilijk om een degelijke Fokker te vinden. Vroeger hebben mijn ouders zich laten verleiden om een pup te kopen (labrador) bij een slechte Fokker. We eigenlijk nog maar een paar maand dat het een brood fokker was. De hond was wel lief maar zo hyperactief. Ik wil echt een degelijke keuze maken, al moeten we een jaar wachten op een nieuw nestje.   Groetjes

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik denk, uit de rassen dat je hebt gegeven, dat de flatcoat het beste gaat passen. Voor sporten is de flatcoat beter gebouwd dan bv de golden en de labrador. Het hangt er natuurlijk ook allemaal een beetje vanaf of je voor een sportlijn gaat of een showlijn. Ik heb bv een showlijn Border. Ze werkt extreem graag, heeft elke dag haar wandeling nodig, is een geweldige gezinshond en breekt thuis niets af uit frustratie. 

Voor fokkers kan je altijd eens gaan kijken op de nationale clubs van dat ras. Weet niet of je in Belgie of Nederland woont. Voor België kan je ook altijd eens een kijkje nemen op de website van KKUSH. 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Ik kan je geen advies geven voor je keuze, ik vind dat altijd erg persoonlijk en dat kan ik hier vanachter mijn computer niet bepalen.

Wel kan ik je de dek- en geboortelinkjes van de websites van de Nederlandse rasverenigingen sturen 

Flatcoated Retriever geboren en verwachte nestjes

Labrador retriever Geboortemeldingen en dekberichten

Golden Retriever Geboortemeldingen en dekmeldingen

Engelse springer spaniël Geboortemeldingen en dekmeldingen

 

honden page profiel Lisette de WitteLisette de Witte

honden foto van Lisette de Witte

Een ras kiezen is heel persoonlijk. Alle rassen die je beschrijft hebben beweging nodig. Zet de voors en de tegens op een rij bij de rassen en misschien ook rekening houdend met de kinderen. Welk ras past het beste bij kleine kinderen. Bezoek anders eens een hondenshow en bekijk daar de rassen waar je voorkeur naar uitgaat. Of anders zoek een op de rasvereniging naar wat fokkers in de buurt en deel je vraag daar. Het lijkt me dat jullie er dan samen toch het beste uit gaan komen.

In ieder geval heel veel succes!!!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^