pronkrug

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

goedendag
via deze weg zoek ik mensen om even mee te sparren.
ik  woon samen met mijn vriendin en zoek een opvolger voor mijn helaas overleden herder. ik ben zeer fanatiek met sporten hardlopen(trailrunning) en hiking.
en zou graag een maatje hierbij willen.
verder ben ik altijd bezig geweest met behendigheid lijkt me leuk dit weer te doen mits de hond er ook zin in heeft.

ons huis is volledig ingesteld op honden en wij namen hem ook altijd overal mee naar toe.
zou een ridgeback passen in mijn leven zoals mijn mening is ?

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik weet niet of een Rhodesian ridgeback geschikt is voor agility, maar met hardlopen en hiking doe je hem vast een plezier.  

 

Hier zijn de twee rasverengingen van de Rhodesian ridgeback: 

Rhodesian ridgeback club Nederland

Nederlandse Rhodesian ridgeback vereniging

 

Je kunt via deze verenigingen informatie inwinnen over het ras en contact opnemen met aangesloten fokkers. 

 

Ik heb zelf helaas niet veel ervaring met het ras, dus dit is alles wat ik je kan geven. 

 

Veel succes! 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De dalmaat is ook nog een optie misschien?beide rassen zijn gebouwd op lange uithouding, maar sowieso moet je dit wel trainen.
Een pup mag wel het eerste jaar nog niet zo zwaar belast worden.misschien dat een jonge herplaatser van deze rassen een optie is?

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

herplaatser is altijd al een optie geweest mits de leeftijd niet te oud is. had al gekeken maar was geen ridgeback in het asiel ;) verder had ik ook gekeken naar husky maar denk dat dat het toch niet is vanwege de temperatuur in nederland

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" herplaatser is altijd al een optie geweest mits de leeftijd niet te oud is. had al gekeken maar was geen ridgeback in het asiel ;-) verder had ik ook gekeken naar husky maar denk dat dat het toch niet is vanwege de temperatuur in nederland
 
  "

 

En ik weet niet of je van plan was om onaangelijnde wandelingen met de hond te doen, maar met een husky wordt dat al een heel stuk lastiger. 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Geen verstand van de ridgeback maar inderdaad zoals hier boven word gezegt als je graag onaangelijnd wilt wandelen is een hus niet echt geschikt ( het kan uiteraard wel maar dat kun je niet voorspellen ) en agility , tsja , niet echt een ding voor husky's ( al zullen er best een paar zijn die er plezier in hebben ) mijn hus kan ik ook best over 1 of 2 sprongetjes sturen of over een wip maar vaker dan dat gaat hij het niet doen , hij doet het meer voor mij en voor het koekje maar voor een parcour is hij veel te eigenwijs en ziet hij het nut er niet van in haha Maar met hardlopen doe je ze wel een plezier ! Lekker de baas vooruittrekken en samen aan het werk zijn ook geweldig dat je er veel mee wilt gaan doen. En temperatuur maakt niet veel uit als je er maar rekening mee houd dat je met warm weer wat rustiger aan doet en veel verkoeling bied ( maar dit heeft elke hond nodig ) in de zomer kan ik ook gerust een paar uur met pepper lopen , ik neem dan ook water mee voor onderweg . Maar ik kan dan niet gaan fietsen of steppen enz. Heel veel succes met je keuze en ik denk dat de hond bij jou wel een goed plekje krijgt !:)

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Is een Greyhound,misschien een idee?

Die zijn gek op bewegen,en hebben dat ook nodig.
Buiten dat om,is het prachtig om ze te zien rennen.

Veel succes,met je zoek tocht,ik hoop dat je,je maatje,gaat vinden. ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Greyhounds zijn inderdaad fantastisch, maar je moet maar net van het uiterlijk houden. Voor veel mensen is dat een afknapper, zelfs als het karakter van de hond geweldig is. Bij stichting Voordewindhond zijn op het moment twee lieve volwassen greys ter adoptie, die zelfs los kunnen lopen. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 2 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik denk dat een RR heel blij zal zijn met de activiteiten die je hem bieden wilt. Bloedmooie honden wat mij betreft (karakter en uiterlijk) en hoop er in de toekomst zelf ook een te mogen verwelkomen. 

 

Ik weet niet waar je woont en in hoeverre je bereid bent te reizen maar in Duitsland zitten ook veel herplaatsers als die je voorkeur genieten. Hier een link

 

Succes met het vinden van het juiste maatje!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Behendigheid maak je de gemiddelde ridgeback niet heel gelukkig mee. Met het kuiste karakter zal hij of zij het misschien wel voor je doen maar zo een interne motivatie als een collie of shepherd heeft hoef je echt niet te verwachten O-). Wel zal je een goed maatje hebben aan een ridgeback voor je duur sporten. Over het algemeen zijn ze gek op afstanden afleggen, en hebben ze dit zelfs nodig om tot rust te komen in hun koppie.

Er zitten grote verschillen in ridgebacks. Er zitten hele gereserveerde en waakse lijnen tussen, maar ook hele gemoedelijke. Ik zou persoonlijk vooral een ridgeback uitkiezen die rustig overkomt. Als de ridgeback een nerveuze indruk maakt, en ze geven bij het asiel aan dat dit een karakter trek is van de hond dan zou ik er niet voor gaan. Dan ben je straks namelijk lekker aan het rennen en lig je ineens op de grond omdat de RR schrok van een kat ofzo. Maar er zijn ook veel stabiele ridgebacks die zich niet zo snel gek laten maken, en die zou zeer geschikt zijn om lekker mee op pad te gaan.

Er is op Facebook ook een RR groep, misschien kan je daar ook lid van worden zodat je een beetje kan lezen wat de RR eigenaren in Nederland allemaal mee maken :-D

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Heb zelf een RRB gehad.. actieve honden..denk wel dat hij bij je past..Informeer eens bij de club of vereniging, meestal hebben ze herplaatsers.

honden page profiel Lisette de WitteLisette de Witte 3 doggies

honden foto van Lisette de Witte

Ik denk dat een Ridgeback heel goed bij jullie past. Hij kan grote afstanden overbruggen en vind het heerlijk om samen met zijn/haar baas onderweg te zijn. Eenmaal thuis voldaan ploft hij neer en hoor je hem niet meer.

Ik doe met onze ridgeback behendigheid en ze vind het geweldig!! Niet elke Ridgeback is er voor te porren, maar zolang je de afwisseling daar houd vinden ze het heerlijk. Wij zijn gevallen voor dit ras en willen nooit meer anders.

Wat Anne-Wil zegt er zitten wel verschillen tussen de ene en de andere ridgeback. Via de RRCN worden er wel ridgeback aangeboden ter herplaatsing. Dan word er ook goed naar gekeken waar die weg komt en waar die heen gaat. Een ridgeback uit het asiel zou ik niet adviseren, omdat je dan niet weet wat zijn voorgeschiedenis is. Het is een gevoelig ras en wanneer deze niet juist behandeld is in zn jeugd heb je er je handen vol aan...

Mijn advies zou zijn bezoek eens wat erkende fokkers en deel je meningen met hen. Dan weet ik zeker dat jullie ridgeback vanzelf voorbij komt! En het RR forum op facebook is ook een aanrader voor vraag en advies.

 

Succes ermee en ik lees graag hoe en wat verder!

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Update

 

Inmiddels besloten dat het een rb gaat worden ook vanwege dat onze duur sport steeds belangrijker worden en dit ook in iets warmere continenten gaan uitvoeren.

Zijn langs geweest bij een paar fokkers maar nog niet de juiste klik.
Tevens in contact geweest met de mensen van de link van manuela mijn dank hier nogmaals voor.

Helaas waren het allemaal "probleem honden" en dit is gewoon iets waar we nu even niet opzitten te wachten hoe hard dit ook klinkt.

Hebben bij diverse fokkers een balletje opgegooid en overwegen ook nu om eventueel een pup in huis te nemen en dan ons schema maar even op de schop te gooien voor een jaar ofzo.

Nogmaals bedankt allemaal en als er meer nieuws is laat ik het weten

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Al eens nagedacht over een Viszla?

http://vizsla-in-not.eu/

(Zelf Heel lang getwijfeld tussen viszla en husky , vandaar, ridgebacks ook mooi hoor)

En verder, ook een goede pup uit een prima lijn kan een gedragsprobleem ontwikkelen en een hond met een gedragsprobleem bij de ene baas hoeft dat niet altijd te laten zien bij de andere baas ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Spanned Marijn.

 

ik ben benieuwd naar je updates tzt. Ik zou ze graag volgen. Veel success met de verdere zoektocht iig!

honden page profiel Lisette de WitteLisette de Witte

honden foto van Lisette de Witte

Leuk leuk, ik ben benieuwd hoe dit verder verloopt!!

Succes ermee in ieder geval :))

 

Volgende forumvraag: ideeën voor ras keuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^