Kvv/barf minder geschikt bij sport/werkhonden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik dacht dat visolie alleen goed is voor de vacht Roosje?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Bedenk me net, als ik vroegen met een van mijn paarden op wedstrijd uit ging, was hij een dag later altijd ingevallen. Weggaan met de trailer, vreemd terrein en netjes lopen, kostte hem zo veel energie. Ik ben hem dus op een wedstrijd dag extra gaan voeren. Misschien een idee om op je trainings dag ook extra te voeren. Je bent niet continu van 9 tot 15.00 uur fysiek bezig, maar reken maar dat alles bij elkaar energie vreet. Wie weet is dit een idee?? 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik ben bij een lezing van Anneke Schellingerhout geweest en die zegt dat er in kvv en barf zonder koolhydraten te weinig energie zit om je sporthond in conditie te houden.
  "

 

Binnen BARF worden altijd wat koolhydraten gegeven.....de soort koolhydraat zou ik dan van belang vinden. Geraffineerde koolhydraten dragen weinig bij. Het zorgt enkel voor extra verzuring van spieren.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ja dat is zeker een idee. Ik ga ook al de barfdagen voor en op de trainingsdag zetten en eventuele toevoegingen zou ik ook nog kunnen doen. Zelf voer ik geen groenten bij. Hij krijgt wel o.a. Alaska waar groenten in zitten.

 

@Stanley&whooper wat voor soort koolhydraat kan dan wel een goede toevoeging zijn?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Voer tot nadenken http://www.nature.com/news/dog-s-dinner ... on-1.12280 Onderzoekers hebben ontdekt dat de hond tijdens zijn evolutie genen heeft ontwikkeld om zetmeel / granen te verteren. Wolven kunnen dat niet, maar toen de voorouders van de hond gingen rondhangen bij menselijke nederzettingen en gingen leven van menselijke voedselresten, werden die zetmeel-verterende eigenschappen nodig. En dus zorgde de natuur ervoor dat de hond die kreeg. Het onderzoeksteam vergeleek het wolvengenoom met het hondengenoom, vooral op zoek naar gedragsverschillen. ´Surprisingly, the team also found ten genes that help dogs to digest starches and break down fats. Lab work suggested that changes in three of those genes make dogs better than meat-eating wolves at splitting starches into sugars and then absorbing those sugars.´ De conclusie van het artikel is: ´Nevertheless, the study adds to evidence that dogs should not eat the same food as wolves, says Wayne, who points out that dog food is rich in carbohydrates and low in protein compared with plain meat. “Every day I get an email from a dog owner who asks, should they feed their dog like a wolf," says Wayne. "I think this paper answers that question: no.” ´ "

 

Dit onderzoek is al een tijd uitgebreid besproken op de diverse Raw feeders lists waar ook kundige dierenartsen adviezen geven. Dit gegeven maakt de gedomesticeerde hond niet minder carnivoor en de hoofdmoot van zijn voeding kan al een eeuwigheid prima bestaan uit vlees/botten/orgaanvlees met daar bovenop een gezond deel 'overige'. Nee, onze gedomesticeerde honden zijn geen wolven, maar hebben zeker nog de belangrijkste eigenschappen niet verloren. Ja, er zijn honden die wellicht niet goed reageren op BARF of zelfs niet op KVV. Hoe is dit tot stand gekomen, zijn er fouten gemaakt in een omschakeling of wat dan ook? Dan nog zijn er gezonde mogelijkheden tot een verantwoord menu zoals bijv. gekookte voeding, waarin dan gesupplementeerd moet worden om de lading te dekken. Ik voer al jarenlang zelf samengestelde voeding en heb brede ervaring, niet enkel in het adviseren hierin maar ook in menu's voor gekookte voeding. Het komt maar bar weinig voor dat honden weinig tot geen energie lijken te hebben. Dat heeft met name te maken met een verantwoorde omschakeling van brok naar rauwe voeding, waarin in beginsel juist wel een behoorlijk deel gezonde koolhydraten behoort te zitten, die dan in een later stadium verantwoord afgebouwd kan worden, indien nodig. De meeste honden vinden het gewoon lekker en de gezonde portie koolhydraat binnen het BARF zijn prima aanvullende mineralen en anti-oxidanten op het geheel. Zoals pro rauw dierenartsen en bekende voedingsexperts het omschrijven, komt een koolhydraatverslaving niet alleen bij honden voor, maar ook bij katten, paarden en andere dieren die teveel afhankelijk zijn van een foute voeding. Niet zozeer omdat honden toevallig een paar genen meer hebben om koolhydraat te verteren en daardoor afhankelijk zijn van brok als negatief koolhydraat. Dat is een wezenlijk verschil. Het effect van dit soort informatieverstrekking is, dat brokkenfabrikanten juist dit soort artikelen in de strijd gooien om hun anti rauw voer campagnes voort te zetten. En de leek die verder niet nadenkt, trapt daar zonder meer in. Nog steeds komen er veel voedingsgerelateerde ziektes voor waarbij een te ver doorverhitte en koolhydraatrijke voeding een veroorzaker lijkt te zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ja dat is zeker een idee. Ik ga ook al de barfdagen voor en op de trainingsdag zetten en eventuele toevoegingen zou ik ook nog kunnen doen. Zelf voer ik geen groenten bij. Hij krijgt wel o.a. Alaska waar groenten in zitten.
 
@Stanley&whooper wat voor soort koolhydraat kan dan wel een goede toevoeging zijn? "

 

Boekmaag, gezond bataat met groentemix, quinoa met ei, noem het maar op. Als aanvulling op het geheel, niet zozeer om snelle energie te verkrijgen uit negatieve koolhydraten op trainingsdagen of wedstrijden. Gezonde honden hebben dat vaak niet eens nodig, is de ervaring...

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Mijn honden werken prima op kvv/barf.

Werken aan de schapen, soms ook wel langere tijd aan een stuk, en die blijven gaan. Ook bij heet weer (waarbij ik ze dan tussendoor altijd wel afkoel ofwel in een waterteil waar ze met de poten in gaan staan, of in een rivier, al naar gelang waar je bent)

Waar ik wel op let is dat ik een goeie kwaliteit spiervlees bij geef.

Dag van een wedstrijd krijgen ze geen eten, dan enkel yoghurt, kwark met honing. Voor de eiwitten (spieren idd)

Je mag mijn hondjes bekijken, beter gespierd dan gemiddeld!

 

Hangt ook van de training af, je kunt niet niks doen met een hond en dan verwachten dat ze vanuit het niks conditie hebben.

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Het laatste wat ik hoorde was dat rood vlees voor wedstrijden beter was dan pakweg gevogelte. Heeft iemand hier ook een wetenschappelijke uitleg over.

die over warme soorten ken ik al.

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

ik volg even.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ja. Lien, ijzer in rood vlees. Als je bloedarmoede hebt helpt ook roodvlees o.a. Zorgt volgens mij voor aanmaak rode bloedlichaampjes en dus een betere zuurstof opname in bloed en dus ook spieren

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Vet is goed omdat dit de eerste bron is die het meest oplevert als je koolydraat vrij voert,ik geef op zware inspannings dagen extra lam en of eend bij.
verder is visolie en met name die van zalm of gewoon extra zalm ook goed omdat die een hoge energiewaarde heeft het verhoogt ook de weerstand en de vetzuren zijn goed voor hart/bloed

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik dacht dat visolie alleen goed is voor de vacht Roosje? "

 

Nee hoor, het is gewoon een gezonde vet soort, mits met mate uiteraard.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Ja. Lien, ijzer in rood vlees. Als je bloedarmoede hebt helpt ook roodvlees o.a. Zorgt volgens mij voor aanmaak rode bloedlichaampjes en dus een betere zuurstof opname in bloed en dus ook spieren "

 bedankt!

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Zo weer vanalles geleerd:) dus rood, vet spiervlees en zalmolie zou het beste zijn op zwaardere inspanningdagen? Ik combineer even wat antwoorden maar weet niet of dat gaat(a)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Ik geef zalm olie 5x per week bij werkt ook ontstekingsremmend en tegen gewrichtsklachten,ik geef de schotse olie op de dag van een zware inspanning wat vettere diersoorten en wat extra zalm. Eend/lam is denk ik het vetste rood vlees.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Mijn honden trekken het niet op enkel barf/kvv. Ik ben dan ook terug overgestapt op korrels, enkel 's avonds krijgen ze nog kvv of iets om te kauwen (ribben of penslap of dergelijk)

Maar enkel rauw lukt absoluut niet. De verschillen zijn dan ook nog eens opmerkelijk, het is niet dat het maar een beetje is.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Vetten zijn de  belangrijkste energiebron voor honden en niet koolhydraten

Tijdens training gaf ik mijn hond carnibest active dus meer vetten ,nooit gemerkt dat  zij moe werd

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Mijn honden trekken het niet op enkel barf/kvv. "

 

En uit wat bestond je barf menu dan want hier is er een duidelijk verschil in wat de laat ons zeggen zetelhangers wekelijks krijgen en degene die echt uit hun pijp moeten komen qua inspanning. Nu genoeg bewezen honden die het wel redden zelfs aan de top met Barf,het is ook niet voor niks dat ik op zware dagen de hond extra voed qua groentemix met oa eieren,broccoli en noten.zijn dingen die het hemoglobinegehalte verhogen:meer uithouding. Met enkel wat vlees ga je er inderdaad niet komen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

dat bestond uit een zeer gebalanceerd menu. Ik heb jarenlang ervaring dus ik weet wat ik doe en kan prima mijn conclusies trekken.

Mijn honden spelen op internationaal dus. Liggen overigens dagelijks in de zetel ook. Dat kun je prima combineren hoor ;-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Zo blijkt maar weer dat elke hond verschillend is. Die van Maart redden het bijvoorbeeld niet op alleen kvv/barf maar er zullen er genoeg zijn die dat wel kunnen.

Aan je eigen hond zal je zien of hij het erop red of niet.

nu zijn er bij ts nog wel een aantal mogelijkheden om het menu aan te passen zodat het evt meer energie ed levert. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Totaal onbetrouwbaar alleen, maar in de rest van dit topic misschien wel significant: onze hond en die van de buren zijn allebei bc's. Onze is een teefje van bijna tien, zijne een reu van ongeveer drie. Onze staat op brok, zijne op kvv/barf. Ze zijn allebei razendsnel en zouden nooit ophouden als je doorgaat. Maar hij wordt sneller moe dan zij, haar duur is langer. 

 

Kan overal aan liggen; misschien is zij meer getraind, kost het hem meer energie, etc. Maar binnen dit topic vond ik het wel opvallend. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Tja op andere fora gaan verkondigen ze redden het niet op enkel extra vlees en hier wordt dat dan plots gebalanceerd...waarde?0 Ken zelfs een politie agent uit Woodinville die barft en meedraait aan de ipo top hij traint zelfs ook politie honden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

excuseer? Als er al iets op andere fora staat, dan is dat hetzelfde als hier. Namelijk dat ze het niet redden op enkel rauwe voeding.
Indien anders, dan graag de verwijzing ernaar, eveneens met datumvermelding uiteraard. Gezien mijn visies al diverse keren verandert zijn doorheen de jaren door ervaringen ;-)

Dat er mensen barfen, moet hun weten. ik heb het over de voeding van de honden :-D

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

maart

Berichttitel: Re: barf, niet altijd even goed

BerichtGeplaatst: 26 okt 2013 15:24


Op puur barf/nrv trekken mijn honden het trouwens niet. Ook niet op puur KVV. Maar goed, de sporthond hier vraag ik toch wel serieuze inspanningen van en dan geraak ik er met enkel vlees helemaal niet, dus die krijgt korrels en supplementen bij. ...inderdaad gebalanceerd

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Tja op andere fora gaan verkondigen ze redden het niet op enkel extra vlees en hier wordt dat dan plots gebalanceerd...waarde?0

Ken zelfs een politie agent uit Woodinville die barft en meedraait aan de ipo top hij traint zelfs ook politie honden. "

 



maar even quoten vooraleer je aanpassingen achter na doet.

Jouw waarde is 0 hoor, tenzij je me de links kunt geven van de dingen die je hier verkondigd. Dus graag link naar fora waar ik plots zou beweren dat ze het enkel maar redden op vlees.

Indien niet: dan klets je maar wat uit je nek en doet het je geloofwaardigheid geen goed denk ik. ;-)

Fijn dat jij mensen in Amerika kent die politiehonden trainen. Die ken ik ook. Maar wat dat hier toevoegt ontgaat me even.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" maart



Berichttitel: Re: barf, niet altijd even goed



BerichtGeplaatst: 26 okt 2013 15:24



Op puur barf/nrv trekken mijn honden het trouwens niet. Ook niet op puur KVV. Maar goed, de sporthond hier vraag ik toch wel serieuze inspanningen van en dan geraak ik er met enkel vlees helemaal niet, dus die krijgt korrels en supplementen bij.



...inderdaad gebalanceerd "

 




haha er gaat iets mis met je leesvermogen denk ik.

Op puur een puur uitgebalanceerd rauw menu redden ze het niet.
Dus geef ik korrels en krijgen ze als extra rauw. En hopla. ze trekken het.

Snappie? Of nog wat te moeilijk.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=14&t=276431&start=30
Ik lees wat ik zie staan niet meer niet minder,op andere fora oa een Be beweer je ook op enkel vlees redden ze het niet en ook daar spreek je nergens over gebalanceerd en hier plots wel...nu post je uit gebalanceerd menu eens dan waar het niet op lukte wel eentje van toen liefst niet eentje nu ergens gauw gaan copy pasten.

Anoniem (Gast)

Jimmy: kan je wel lezen? Ze noemt 1x niet het woord gebalanceerd. Dat wil niet zeggen dat ze dan in die post maar wat aanmodderde. Je leest wat je wil lezen. Niet zo fair :) Laat een ieder in zijn waarde.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Vandaar dat ik dan ook benieuwd ben naar haar uit gebalanceerd menu want ze mengt al jaren brok met vers

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=14&t=276431&start=30

Ik lees wat ik zie staan niet meer niet minder,op andere fora oa een Be beweer je ook op enkel vlees redden ze het niet en ook daar spreek je nergens over gebalanceerd en hier plots wel...nu post je uit gebalanceerd menu eens dan waar het niet op lukte wel eentje van toen liefst niet eentje nu ergens gauw gaan copy pasten. "

 



ja je leest. Maar je interpreteert niet en laat dat nu eens ontzettend belangrijk zijn.
Ik was al aan de rauwe voeding nog voor jij ooit van het begrip hond gehoord had vermoedelijk.

Daar werd ook niet gevraagd naar de voeding he. ;-)

en nee,ik post niet. Ik blijf toch bij mijn mening en kijk naar mijn ervaringen en naar mijn honden. Ik zou niet weten waar te copy pasten trouwens, er staat nergens iets hoor.

Ik ben gelukkig gezegend met een aanpassingsvermogen en kan mij prima aanpassen naargelang situaties. Een hond onderhouden kan prima op rauwe voeding, een middenmoot sporthond houden eveneens. Maar eenmaal je meer gaat vragen dan de natuur voorziet, moet je je aanpassen. En dat doe ik en dat gaat mij en mijn honden prima af.

Ik vind rauwe voeding fantastisch en zal het steeds geven en aanraden om een nieuw iemand zich er in te verdiepen. Maar zoals alles heeft het ook zijn beperkingen.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Rundersnuiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^