Misschien toch een operatie.. Bang! EDIT: Ze is weer thuis <3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ben heel blij voor jullie en heel trots op die lieve oude Blacky. En nu maar lekker doen wat je beloofd hebt, knuffelen en knuffelen. En genieten
Moet ze nog veel nazorg hebben ?  "

 

Goh, ze heeft nog antibiotica meegekregen, moet ze 2x per dag nemen gedurende 5 dagen.

Morgen, ten laatste zaterdagochtend, moeten we een soort van pleister van haar buik trekken. Die gaat anders irriteren, en dan gaat ze er aan prutsen. Die moeten we er dan heel zachtjes aftrekken en haar huid tegenhouden. Als het niet lukt mogen we bellen dan mogen we even binnenspringen. We hebben ook al een afspraak gemaakt om de draadjes er weer uit te halen. 

En voor de rest gewoon ervoor zorgen dat ze genoeg drinkt. De eerste dagen moeten we licht verteerbaar voedsel geven, en beter meerdere keren per dag dan meteen grote maaltijd. Dus nu krijgt ze dan 3x in plaats van 2x per dag eten  En mijn idee om koekjes te bakken zal ik dan maar even uitstellen, nu hebben we 2 potjes eten gekocht dat ze daar ook kreeg, licht verteerbaar.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Amaai dat is niet niks, die pleister eraf trekken , inderdaad goed tegentrekken ! En misschien even afleiden met iets lekkers terwijl ? 

en waarom geen koekjes bakken ? Jullie hebben dat ook wel verdiend ná al die stress en verdriet. :-) of waren het hondenkoekjes ? 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Wat fijn dat ze weer thuis is! Verwen haar maar lekker en hopelijk is ze snel helemaal de oude! 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Amaai dat is niet niks, die pleister eraf trekken , inderdaad goed tegentrekken ! En misschien even afleiden met iets lekkers terwijl ? 
en waarom geen koekjes bakken ? Jullie hebben dat ook wel verdiend ná al die stress en verdriet. :-) of waren het hondenkoekjes ?  "

 

Ja inderdaad, ben bang dat ik haar pijn ga doen ofzo.. Zal daar toch wel heel gevoelig zijn. 
En ja, was de bedoeling dat ik hondenkoekjes ging bakken  Met kip en tonijn ofzo, en dan eitje erdoor en in de oven. Maar ja, misschien is dat te zwaar?

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Fijn dat je kleine ukkepuk terug bij jullie is, geef haar maar een dikke knuffel ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Jeej!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Pleister eraf is niet fijn. Ik deed eerst een dikke laag vaseline op het plak gedeelte bij pleisters van mijn kids. Laten inwerken. De plak werd zo zacht en de pleister liet los. Wie weet? 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Pleister eraf is niet fijn. Ik deed eerst een dikke laag vaseline op het plak gedeelte bij pleisters van mijn kids. Laten inwerken. De plak werd zo zacht en de pleister liet los. Wie weet?  "

 

Goh, dat kan ik misschien proberen. Het is wel een speciale pleister, eentje die geen vocht absorbeert. Want anders als ze in haar kennel zou plassen zou die pleister de urine ook absorberen. 
Mja, als het niet lukt ga ik gewoon naar de dierenarts 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik wil iedereen nog eens heel hard bedanken! 

Voor de wijze woorden, de steun, de duimpjes, de kaarsjes, het medeleven, ... Wat zou ik toch zonder jullie gedaan hebben!  

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Wat super dat Blackie weer thuis is!! Ohhh, die video.. dat loopje, doet me aan mijn eigen overleden meisje denken. Lekker genieten en haar natuurlijk verwennen! Maar dat zit wel goed haha. Sterke dame Blackie, nu kun je nog paar jaartjes weer mee.. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

terug thuis, nu kan het herstel goed beginnen

snel beter Blackie

hopelijk lukt het met die pleister er af te krijgen

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

even alles gelezen , oogjes vochtig ...

maar top ze is terug thuis en doet het goed!!! super !!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Die Blackie: een kranige oude dame! Fijn dat ze zo aan de beterende hand is! Beterschap!

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat alles goed is gegaan. Sterkte er mee.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Even bijgelezen

 

Super dat ze weer thuis is

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

jippieeee wat een goed nieuws om te lezen dat ze weer lekker bij jullie thuis is :) knuffel haar maar flink die stoere dame!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Fijn dat het met Blackie weer beter gaat

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Tjemig de pemig,wát een verhaal,maar vooral wat een angst,en ongerustheid over jullie,lieve,Blackie.

Ik heb net alles even gelezen,en ben heel blij voor Blackie,en jullie,dat ze zo goed aan het herstellen is.

Geef haar maar een voorzichtige knuffel van mij,en van Nak krijgt ze een beterschapspoot. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Blackie doet het nog steeds geweldig! Ze heeft veel energie, wandelt regelmatig eens wat rond en toch neemt ze ook voldoende haar rust. Ze drinkt goed, en eten.. amai! Dat is perfect. Haar eetlust is veel beter dan vroeger. Nu krijgt ze wel wat lekkerder eten, maar de manier waarop ze het aanpakt en opeet zie je gewoon dat ze zin heeft in eten. Ik heb vandaag ook koekjes gebakken met kip en tonijn en die vindt ze heel lekker 


Ze heeft wel al enkele ongelukjes gehad, maar ik denk niet dat ze incontinent is want het waren steeds domme dingetjes. De eerste keer was in de auto toen we van de dierenarts kwamen, en daarna was het omdat ze niet op tijd buiten geraakte. Haar grote boodschap lukte dan weer niet zo goed, ze moest persen maar dat deed pijn dus uiteindelijk hield ze het op. We hebben dan de da gebeld, en die zei dat we iets moesten gaan halen bij de apotheker dat eig voor kindjes bedoelt was, en dat moesten we dan anaal opspuiten en dat zou meteen werken. En inderdaad, het hielp, Blackie kon haar grote boodschap doen 


De pleister verwijderen was zeeer irritant. De dierenarts had gezegd dat we ether konden gebruiken om de lijm wat te laten oplossen, maar dat moest beetje bij beetje aangebracht worden want de pleister laat geen vocht door. En natuurlijk mocht de ether niet aan de wonde komen. Vooral aan haar tepels was het gevoelig, en durfde ze tegenstribbelen. We hebben er echt meer dan een half uur aan bezig gezeten.

 

Wandelen durf ik nog niet helemaal goed. Ik heb haar vandaag en gisteren eens tot 2 huizen verder laten lopen en dan weer terug. Ze neemt dan echt haar tijd, overal aan snuffelen en zo zijn we zeker 5min buiten om gewoon tot bij de buren te komen en terug  Volgende week ga ik eens een fietstochtje proberen. 

 

 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Gelukkig dat haar eetlust weer helemaal terug is. Lastig een pleister verwijderen, maar fijn dat het toch gelukt is!

Ik zou echt nog geen fietstochtje met Blackie gaan doen, na zo'n operatie moet je zeker de eerste 2 weken rustig aan doen...zeker met de hechtingen.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Gelukkig dat haar eetlust weer helemaal terug is. Lastig een pleister verwijderen, maar fijn dat het toch gelukt is!
Ik zou echt nog geen fietstochtje met Blackie gaan doen, na zo'n operatie moet je zeker de eerste 2 weken rustig aan doen...zeker met de hechtingen. "

 

Hmmm, misschien heb je gelijk. Ze ligt dan wel in haar mandje, maar af en toe schokt het dan als ik over een hobbeltje rij. Misschien kan dat wel pijn doen ook. We blijven dus nog even bij wandelingen tot bij de buren 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Neen fietsen zou ik ook nog niet doen, het is tenslotte een omaatje he  Denk ook dat ze zich de eerste tijd gewoon het gelukkigste gaat voelen in haar vertrouwde omgeving met niet teveel opwinding.

Heerlijk nieuws dat ze het zo goed doet.

Is dat Blacky die daar in een rood jasje,  links op je profielfoto komt kijken ? Schattig zeg.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Neen fietsen zou ik ook nog niet doen, het is tenslotte een omaatje he  Denk ook dat ze zich de eerste tijd gewoon het gelukkigste gaat voelen in haar vertrouwde omgeving met niet teveel opwinding.
Heerlijk nieuws dat ze het zo goed doet.
Is dat Blacky die daar in een rood jasje,  links op je profielfoto komt kijken ? Schattig zeg. "

 

Haha, ja dat is ze!  Als ze maar lekker warm ligt, dan is ze gelukkig 
En inderdaad, ze is altijd heel blij als ze mee mag met de fiets, dus dat gaat haar te veel opwinding bezorgen. Blackie is het er waarschijnlijk niet mee eens, maar het is voor haar eigen bestwil! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Toen mijn Luca gecastreerd was, heb ik de eerste dagen haar alleen buiten haar behoefte laten doen. Na een week gingen we weer kleine stukjes wandelen. Die buikspieren zijn door en dat heeft toch wel tijd nodig.

Voor Blacky een knuffel en een pootje van Luca

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Ik denk dat ze nog een beetje last heeft van de narcose m.b.t. de ongelukjes. Wanneer ze verder in het herstel zit gaat het vast beter. Ook mooie dat ze trek heeft! Succes verder!

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Vandaag een niet zo leuke update.. 

 

Vanmorgen stond ik op om 5:30, iets erna was Blackie ook wakker geworden en wou een plasje doen. Had haar buiten een plasje doen, ze ging verder in haar nestje slapen en ik vertrok om 6:30 naar school. Toen ik thuiskwam zei mijn moeder dat zij om 8:30 opgestaan was en ze Blackie niet wakker kreeg. Als ze haar kop vasthield liet ze die hangen, en ze voelde ijskoud aan. Ze heeft meteen een warmwaterkruik genomen en bij Blackie gelegd, de da gebeld maar uiteindelijk kwam Blackie er toch weer door. Blijkbaar was ze onderkoeld geraakt ofzo :s We hadden 's nachts de kachel uitgedaan, maar Blackie had wel haar jasje aan, lag in haar nestje met een kussentje en een schapenwollen dekentje onder haar en dan nog 2 dekentjes over haar heen! Blijkbaar heeft ze zichzelf dus niet meer kunnen opwarmen na haar plasje buiten.. Nu we dit weten laten we de kachel aan, haar nestjes staan allemaal nog bij de kachel en ik ga misschien 's morgens ook een warmwaterkruiken in haar nest leggen voor alle zekerheid nadat ze haar plasje gedaan heeft.

 

Vind het we jammer dat mij moeder me niet verwittigd heeft.. Oke, had me dan wss druk emaakt om niets want het is goedgekomen, maar als het verkeerd afgelopen was.. Ik zat wel op een soort van stage, ben nog maar een half uurtje thuis maar als ik dat had geweten was ik meteen naar huis gestormd..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Oei.. wat zei de da erover? Het is niet bepaald normaal natuurlijk..

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ze heeft nog geen weerstand dus daardoor kan het zijn dat ze snel onderkoeld raakt. maar zo snel.. het is hier binnen minstens 18°C zonder kachel. Toen ik nu naar beneden kwam werd ze wakker, kwam haar nestje niet uit maar was wel blij van me te zien. ze lag niet meer gedekt heeft ze vannacht zelf gedaan omdat het te warm was dus heb haar voor alle zekerheid toch maar weer gedekt. plasje had ze blijkbaar al in de badkamer gedaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat schrikken was dat!

Na een ok, wat voor zo een kleintje helemaal zwaar is, moet het lichaam hard werken voor de genezing. Ze was ook heel erg ziek, dus haar lijfje heeft een grote klap gehad. Blijkbaar koste het alles bij elkaar zoveel energie, dat het opwarmen niet lukte.

Een lekkere warme kruik als ze buiten is geweest.

Pootje van Luca en knuffeltje van ons! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ze heeft nog geen weerstand dus daardoor kan het zijn dat ze snel onderkoeld raakt. maar zo snel.. het is hier binnen minstens 18°C zonder kachel. Toen ik nu naar beneden kwam werd ze wakker, kwam haar nestje niet uit maar was wel blij van me te zien. ze lag niet meer gedekt heeft ze vannacht zelf gedaan omdat het te warm was dus heb haar voor alle zekerheid toch maar weer gedekt. plasje had ze blijkbaar al in de badkamer gedaan. "

 och schrikken zeg..

het is een oude dibbes ,goed dat ze haar plasje had gedaan in de badkamer ,trots grietje zo'n mooie plek zoeken 

Kruik werkt vast goed...maar evt kan je misschien warmte lamp lenen van da of fokker?

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^