hond ziek van antibiotica

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luther (Gast)

Hoi allemaal, Afgelopen maandag is mijn hond (6 en halve maand) door een andere hond gebeten in zijn oor. Eerst was er weinig te zien maar toen hij zich uitschudde was de wond en het bloed ineens goed zichtbaar. Het gaat om een snee in zijn oor. Meteen naar de dierenarts gegaan en die zei dat het op zich meeviel en een te kleine snee was om het te hechten (het bloeden was ook al gestopt en ze dacht dat het vanzelf wel dicht zou groeien of er een klein gaatje zou blijven maar dat dat verder niet erg was). Wel hebben we antibiotica gekregen om eventuele infecties/ ontstekingen tegen te gaan. Ze vermeldde hierbij dat de hond daar namelijk erg ziek van zou kunnen worden. Dit begrijp ik ook wel maar ik zit nu met een dilemma. We zijn vanaf maandag tot en met vanochtend bezig met de kuur, elke ochtend en avond 1 pil. Ik heb nu eigenlijk nog 8 pillen over (4 dagen) maar mijn hond is nu zo ontzettend ziek. Sinds ik hem die antibiotica geef moet hij letterlijk om de 2 uur uit, ook 's nachts. Hij heeft zo erg de diarree en normaal heeft hij hier nog nooit last van gehad.  Het gaat natuurlijk om een pup en veel mensen in het park zeiden ook al van dat is niet niks zo'n kuur daar kan hij echt ziek van worden. Het is toch best troep wat hij allemaal binnen krijgt.  Zoals hij nu is, kan ik aankomende week niet eens weg want hij kan niet langer dan 2 uur alleen.  Wat zouden jullie doen? Stoppen met de kuur omdat hij hier zieker van lijkt te zijn dan uberhaupt de beet in zijn oor zelf  of het risico niet lopen en de kuur afmaken omdat de kans groot is dat hij anders later nog ziek wordt? Groetjes 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben geen arts, dus ga je niet zeggen dat je stoppen moet of niet.

 

Mijn mening (en wat ik geleerd heb) is dat een bloedende wond altijd schoon spoelt, terwijl een schaafwond behandelt moet worden (schoon spoelen en jodium).

Ik persoonlijk had geen ab van de da aangenomen denk ik (Ik heb de wond niet gezien).

 

Wel zou ik je adviseren om een andere da te bezoeken ivm de kans op uitdroging. Ook zou ik probiotica geven voor de darmen.

 

Beterschap.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Nooit, maar dan ook nooit zomaar stoppen met een antibiotica kuur.

Ik begrijp dat het erg vervelend is voor de hond (en jullie), maar als je aan antibiotica begint moet je een kuur afmaken.

 

Ik zou contact opnemen met de DA, desnoods nu nog de weekenddienst en je vraag daar even bespreken..., misschien kan je overstappen op een andere AB, of misschien hebben ze iets voor de klachten, want dit is natuurlijk onwijs naar.

 

Veel beterschap gewenst.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik raad je ook aan contact op te nemen met de da, als je hond van de antibiotica zo erg ziek wordt zou hij daar weleens niet tegen kunnen en dan zou je per direct  moeten stoppen en misschien over moeten stappen op een andere antibiotica. Maar dat is vanaf hier niet te beoordelen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Bij een perforatie van de huid als gevolg van een beet wordt inderdaad antibiotica voorgeschreven om ontstekingen te voorkomen. Helaas komt diarree veel voor bij het gebruik van antibiotica. Ik zou even overleggen met de dierenarts. Voor humaan gebruik is er antibiotica die niet zo heftig werkt op je darmen, wellicht voor honden ook. Probiotica valt hier niet goed. Mijn hond heeft nooit diarree behalve als ik probiotica geef. Sterkte. 

honden page profiel LiesLies

Heeyy ,, ik heb veel problemen gehad met mijn hond zelf nu ze is al 5 weken aan de antibiotica .. wat ik uit mijn ervaring geleerd heb wat natuurlijk voor iedereen verschillend is maar het zit zo mijn hond had geen diaree maar gaf altijd over ze kon niks binnen houden wat ik gedaan heb is nat voer gaan kopen en haar 3 volle soeplepels laten eten een half uur erna gaf ik haar het pilleke en ze gaf niet meer over .. misschien ook eensd hulp vragen aan dierenarts ? sterkte

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Contact opnemen met je dierenarts. 

Anoniem (Gast)

bedankt voor de reacties. ik heb de arts gebeld en in eerste instantie zei ze stoppen met de kuur omdat hij deze nu al een week krijgt zou dat voldoende moeten zijn, toen ik zei dat hij pas 6 maanden is zei ze dat we beter langs konden komen. Ik ga er dus zometeen heen en hopelijk weet de arts te vertellen of we gewoon moeten stoppen met de kuur of een andere etc. Bedankt ! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bij een beet van een hond wordt ab gegeven, er kunnen hele nare bacteriën tussen de tanden van een hond zitten. Ab is een belasting op de maag en darmen, ik krijg ook altijd last van een ab kuur. Verstandig je arts te bellen, soms is 5 dagen al voldoende, dus waarschijnlijk gewoon stoppen en in de gaten houden of hij geen koorts krijgt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat heeft de arts aangeraden te doen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bij een beet van een hond wordt ab gegeven, er kunnen hele nare bacteriën tussen de tanden van een hond zitten. Ab is een belasting op de maag en darmen, ik krijg ook altijd last van een ab kuur. Verstandig je arts te bellen, soms is 5 dagen al voldoende, dus waarschijnlijk gewoon stoppen en in de gaten houden of hij geen koorts krijgt "

 

Hier word daarvoor echt niet standaard ab gegeven..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

In het verleden heeft mijn DA altijd een ab kuur gecombineerd met Lacteol tabletten, voor de darmflora terug in orde te krijgen. Ik zou de kuur volhouden , maar morgen bij de apotheker Lacteol capsules gaan halen. Vraag het maar daar, die zijn absoluut niet verkeerd en gaan de goede bacterien in de darm terug op peil brengen. Zoiets als yochourt bacterien, dat wordt ook aangeraden als ge ab neemt. 

Veel beterschap met je pup, komt wel goed maar zorg wel voor genoeg vocht inname. 

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal, De arts was toch wel een beetje bezorgd wegens de aanhoudende diarree en heeft mijn pup daarom getest op de Giardia parasiet en dit bleek hij inderdaad te hebben. Ik had er nog nooit van gehoord maar het is blijkbaar een parasiet die ondanks de maandelijkse ontwormingen en alle inentingen toch kan voorkomen. (ik was al bang dat ik misschien iets over het hoofd had gezien oid maar ze zei dat je hier niks aan kan doen en dat dit gewoon soms voorkomt) Ze heeft ons aangeraden te stoppen met de oude kuur omdat zijn oor er goed uit zag en hij deze al 1 week geslikt heeft. We hebben nu een nieuwe kuur tegen de Giardia en hopelijk slaat dit binnen 2 a 3 dagen aan en houdt zijn diarree op.  Erg vervelend maar toch heel fijn dat ik gegaan ben en nu tenminste weet waarom hij al een week zo'n maag problemen heeft. Bedankt allemaal!    

Anoniem (Gast)

" Hoi allemaal, De arts was toch wel een beetje bezorgd wegens de aanhoudende diarree en heeft mijn pup daarom getest op de Giardia parasiet en dit bleek hij inderdaad te hebben. Ik had er nog nooit van gehoord maar het is blijkbaar een parasiet die ondanks de maandelijkse ontwormingen en alle inentingen toch kan voorkomen. (ik was al bang dat ik misschien iets over het hoofd had gezien oid maar ze zei dat je hier niks aan kan doen en dat dit gewoon soms voorkomt) Ze heeft ons aangeraden te stoppen met de oude kuur omdat zijn oor er goed uit zag en hij deze al 1 week geslikt heeft. We hebben nu een nieuwe kuur tegen de Giardia en hopelijk slaat dit binnen 2 a 3 dagen aan en houdt zijn diarree op.  Erg vervelend maar toch heel fijn dat ik gegaan ben en nu tenminste weet waarom hij al een week zo'n maag problemen heeft. Bedankt allemaal!     "     Oh ja! het kan dus trouwens wel heel goed zijn dat hij deze Giardia infectie al bij hem droeg maar dat zijn lichaam bezig was deze bacterie weg te werken. Omdat hij dus gebeten is (waar hij echt paniek en stress van had) en daarna aan de antibiotica moest (verminderde weerstand etc) kan het heel goed zijn dat die Giardia daarom juist erger is geworden ipv dat zijn lichaam de Giardia zelf heeft 'verslagen'. Heel veel pups/honden krijgen dit namelijk ooit maar bij sommige blijven de symptomen uit omdat ze deze bacterie zelf weg weten te 'spoelen'. (is mij vandaag in ieder geval allemaal verteld)  

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Fijn nieuws, en die Gardia geraakt hij ook wel weer kwijt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel goed dat je dierenarts op Giardia getest heeft. Het is belangrijk dat dit gevonden is, want Giardia is zeer besmettelijk. Als je andere dieren in huis hebt moeten deze ook behandeld worden. Ook in huis moet e.e.a. goed schoongemaakt worden. De hond moet niet met andere honden/ dieren in contact komen en bij voorkeur ontlasting laten doen waar weinig andere honden komen en ruim dit op i.v.m. besmetting.

 

citaat

Wat kunt u doen bij giardia?

Kleedjes en andere dingen waar uw dier op ligt, moet u zo vaak mogelijk en zo heet mogelijk wassen. Dat lukt het beste, wanneer u oude lakens en handdoeken in alle mandjes legt, en deze iedere dag in de kookwas stopt. Mandjes etc. kunt u het beste met een dampreiniger behandelen (giardia sterft pas bij minstens 70 graden heet water). Water- en voerbakjes iedere dag met kokend water afwassen. Ook ballen etc. met zo heet mogelijk water schoonmaken. Na het wandelen de anus van de hond schoonmaken, zodat hij giardia niet weer de woning indraagt.
Bij honden en katten met een lange vacht kunt u dit rond de anus wegknippen, zodat u deze beter kunt schoon kunt houden. Alle kattenbakken dagelijks met kokend water schoonmaken (dus goedkope kattenbakkorrels kopen).
Denkt u eraan (en zeg het ook tegen de kinderen!) dat het belangrijk is, regelmatig de handen te wassen. Behandel alle dieren die bij u wonen tegen giardia. Ga met uw hond ergens wandelen, waar niet zo veel andere honden zijn en neem een poepzakje mee: zo vermindert u het besmettingsgevaar.

einde citaat

 

Bron: http://www.huisdierendokter.nl/giardia-lamblia.html

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

die chinese kruiden uit de link schijnen trouwens heel goed te werken, maar beter eerst overleggen met je arts

 

Sterkte voor je hond, ik hoop dat hij er snel vanaf is

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Laat bij een volgende giardia controle voor 3 dagen ontlasting controleren. Het is normaal gesproken moeilijk te ontdekken en soms zijn er meerdere kuren nodig.

 

Preventief ontwormen kun je beter niet doen om de darmflora te sparen. Je kunt beter aldoor ontlasting inleveren en laten onderzoeken.

 

Sterkte!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gelukkig maar! Mijn hond had ook giardia, vanuit het nest mee. Kuurtje en ze was weer helemaal top! 

Heel veel beterschap en hoe is het nu met zijn wond! 

Volgende forumvraag: pup overprikkeld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^