Honger!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misia is een lastige eter. Op het begin, toen ze net bij ons was, moest ze vaak spugen (gal), had ze vaak slechte ontlasting, at ze slecht. Maar eindelijk sinds een tijd gaat het erg goed. Ze eet nu alleen sporadisch af en toe een dagje of half dagje een keer niet, maar dan eet ze de dag erna voor 2 ;-). Toen Misia in december loops was heeft ze echt enorm goed gegeten, ze had toen echt elke dag enorme trek, en gezien dat zo goed als met de eerste dag van de loopsheid begon, weten we het daar aan. Afgelopen week heeft ze redelijk gegeten, maar sinds eergister heeft ze opeens echt veel honger, zo'n honger dat ze midden in de nacht gaat piepen voor nog wat te eten (ze krijgt al voer voor een hond van een kilo of 17). Misia piept eigenlijk alleen 's nachts of als ze er uit moet, of als ze honger heeft. Vannacht was het weer zover, dus ik een rondje met haar lopen buiten, niks geks. Toen dacht ik, dan heeft ze vast honger... en ja hoor, ik pak haar etensbak en ze begint te gillen en zodra ik de bak met voer neerzet werkt ze alles in een hoog tempo naar binnen. Mijn vraag; Wat moet ik hiermee? Vind het niet erg dat ze een wat grotere eetlust heeft (dat compenseert dan mooi met de dagen waarop ze niet zo veel eet), maar kan hier een vreemde oorzaak aan zitten? Ik heb de ontlasting al een beetje gechecked voor (lint)wormen, maar die zie ik niet.. Wat denken jullie?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik denk dat je deze hond een andere manier van voeren aan moet bieden. Wat voer je nu?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik denk dat je deze hond een andere manier van voeren aan moet bieden. Wat voer je nu? "

 



Vers vlees, paar keer in de week hoogwaardig blikvoer (lukullus menu gustico) en sommige dagen eet ze wel eens acana brok. (alles graanvrij).

Ik verstop het altijd, pak het in in doosjes etc.
Ander voer is eigenlijk bijna geen optie, ze eet veel dingen gewoon echt niet en op dit voer is de ontlasting gewoon prima (2x per dag, stevige, normaal gekleurde ontlasting).

Maar sinds een dag of 2 lijkt ze enorm hongerig..dat vind ik een beetje vreemd, terwijl ze al zeker 3 maanden op deze voer-combi staat..en ze gewoon goed is aangekomen hierdoor/goed op gewicht blijft.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Wanneer voer je exact? Ik zou overwegen om 's avonds laat een maaltijd te verstrekken en op de dag dus niet. Waarschijnlijk zou ze dan in een ritme kunnen komen dat er verzadiging is, omdat er op de dag activiteit is geweest waardoor eetlust wordt vergroot.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Wanneer voer je exact? Ik zou overwegen om 's avonds laat een maaltijd te verstrekken en op de dag dus niet. Waarschijnlijk zou ze dan in een ritme kunnen komen dat er verzadiging is, omdat er op de dag activiteit is geweest waardoor eetlust wordt vergroot. "

 



Vrij onregelmatig eigenlijk; alleen smorgens op vaste tijd, dan verder in de avond ergens tussen 5 uur en half 8 en vaak 's avonds tussen half 10 en half 12 ergens nog een portie. Dus 3x per dag en de laatste 2 keren zijn afhankelijk van wanneer we thuis zijn/zelf eten/ze uitgelaten word/we gaan slapen. Dit hebben we juist al express zo gedaan om het gal spugen te voorkomen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Gal spugen ontstaat voornamelijk omdat de hond op bepaalde momenten juist voeding verwacht, hij is te geconditioneerd. Dit kun je trainen. Als jouw hond je 's nachts wakker maakt, omdat het 'honger' heeft, dan zet je verkeerde voermomenten in. 3x per dag voeren bij een verder gezonde hond zou hier niet aan de orde zijn. De maag blijft leeg en er treedt geen verzadiging in. 1 'snack' ergens tussendoor en 1 volle maaltijd waarmee verzadiging wordt bereikt ergens in de avond op diverse tijdstippen werkt voor veel volwassen dieren wel goed.

 

Misschien vind je dit interessant om te lezen:

 

Het kan zo erg zijn dat sommige honden gal braken als je een maaltijd overslaat. Dit gebeurt om dezelfde reden: de maag produceerde deze gal (vol met verteringsenzymen) omdat hij eten verwachtte. Als er geen voedsel komt, moet hij de gal zo snel mogelijk zien kwijt te raken omdat deze schade kan aanrichten aan de maagwand… Om dit probleem op te lossen, begin je om je hond te voeren op momenten die totaal onvoorspelbaar zijn – en je doet dit op zo’n manier dat zijn maag al vol is wanneer het "etenstijd" is geworden. Als je hond een lege maag heeft op het moment dat hij een maaltijd verwacht, dan heb je een probleem. Maar als je door blijft gaan met voeren op vaste tijden, dan krijg je later problemen als je hem overzet op andere voeding. Conclusie: je blijft hem voeren wat hij gewend was, maar je voert hem consequent eerder dan hij gewend is om te eten. Minstens 30 minuten eerder, of beter nog: een uur of twee eerder. Elk nieuw tijdstip van voeren hou je maximaal drie dagen aan. Daarna verander je het weer. Stel dat je gewend was om je hond om 8 uur ‘s morgens te voeren. Drie dagen lang verschuif je dat naar bijvoorbeeld 6 uur ’s morgens. Daarna wordt het half 6 ’s morgens – vroeger lukt niet. Als je dit drie dagen achter elkaar gedaan hebt, ga je weer terug naar een maaltijd om 8 uur. Daarna voer je een week lang ergens tussen half 6 en 8 uur en je zorgt ervoor dat je hond onmogelijk kan weten wanneer zijn eten er aan komt. Als je dit een week gedaan hebt, is het tijd om te testen. Je geeft hem om 9 uur ’s morgens te eten! En je houdt hem om 8 uur goed in de gaten om te kijken of hij problemen heeft. Als dit het geval is, moet je hem nog niet meteen eten geven – dat verergert de zaak alleen maar! Maar je weet nu wel, dat je nog wat meer "verwarring" teweeg moet brengen bij de klok van de maag, daarom ga je de week erna terug naar het voeren op variabele tijdstippen tussen half 6 ’s morgens en 8 uur ’s avonds.

Bron: Mogens Eliasen

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als een hond ineens een onverklaarbare enorme toename van voedselbehoefte ontwikkelt en je daar zelfs 'snachts voor wakker maakt zou dat voor mij aanleiding zijn om toch even een Da te consulteren, voor allerlei aanpassingen te doen in voedselaanbod. Er kunnen ook medische reden zijn voor deze plotselinge toename van eetlust.

Hoeft niks loos te zijn, maar kan ook bv een medisch probleem zijn waardoor voedingsstoffen onvoldoende worden opgenomen.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Ik zou dit gedrag niet gaan belonen met eten te geven ,voor dat je het weet heb je haar constant aan het gillen in de nacht

Mijn honden kan ik ook elke minuut een bak voor hun neus zetten en op gaat het !

Volgens mij ben jij veels te bang dat je hond te kort komt   ,relax als een hond echt  honger heeft eet hij wel

 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"  

 

Ik zou dit gedrag niet gaan belonen met eten te geven ,voor dat je het weet heb je haar constant aan het gillen in de nacht

Mijn honden kan ik ook elke minuut een bak voor hun neus zetten en op gaat het !

Volgens mij ben jij veels te bang dat je hond te kort komt   ,relax als een hond echt  honger heeft eet hij wel

  "

 



Nou, bij Lady zou ik hier normaal ook niet op reageren, die heeft ook altijd trek en schrokt ook alles naar binnen. Maar Misia daarentegen eet echt alleen als ze honger heeft, die eet normaal heel gedoseerd en niet veel. En de manier waarop ze gilt lijkt echt alsof ze enorm honger heeft en ook de manier waarop ze daarna aanvalt op dr eten. Dus het lijkt echt alsof opeens een flinke toename qua eetlust heeft.. dus ik moest gelijk aan lintworm ofzo denken, maar zie niks in dr ontlasting.. dus vroeg me inderdaad een beetje af of ze ons nou aan het conditioneren is O-) ;-) .. Of dat er wellicht ook iets medisch speelt..als een hond plots zo'n honger heeft, haha..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het kan altijd een gedrags'dingetje' zijn, maar dan lijkt mij zinvol om eerst medisch uit te sluiten.

Ik ben destijds begonnen met ontlasting opsturen ('t Woud) en toen daar niets uitkwam DA. Toch echt absorptieprobleen en daardoor ondanks vraatzucht afvallen op den duur.

Je kent je eigen hond het beste en als je de eetlust plotseling onverklaarbaar abnormaal vind toegenomen zou ik eerst een wormkit aanvragen en dan weer verder DA... Dat kan vrij snel.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  

Nou, bij Lady zou ik hier normaal ook niet op reageren, die heeft ook altijd trek en schrokt ook alles naar binnen. Maar Misia daarentegen eet echt alleen als ze honger heeft, die eet normaal heel gedoseerd en niet veel. En de manier waarop ze gilt lijkt echt alsof ze enorm honger heeft en ook de manier waarop ze daarna aanvalt op dr eten. Dus het lijkt echt alsof opeens een flinke toename qua eetlust heeft.. dus ik moest gelijk aan lintworm ofzo denken, maar zie niks in dr ontlasting.. dus vroeg me inderdaad een beetje af of ze ons nou aan het conditioneren is O-) ;-) .. Of dat er wellicht ook iets medisch speelt..als een hond plots zo'n honger heeft, haha.. "

 

Als het wormen zouden zijn zou je hond dit gedrag constant moeten vertonen en niet dan wel en dan niet eten .Hond met lintworm heeft namelijk altijd honger .

Denk eerder dat je een slim hondje hebt die jullie aan het bespelen is

Ik zou je hond eens 1 x per dag gaan voeren in de avond en kijken hoe ze hier op reageert en niet meteen bij elk gilletje de bak gaan vullen  

eet ze niet dan zou ik de bak wegnemen na een tijdje en helaas dan pas weer de volgende dag .

Ik zou hier geen moeite mee hebben ,het niet eten is haar keuze he

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Maar er wordt geschreven dat het eten al een hele tijd goed gaat.

Moet ze niet weer loops worden? Aangezien ze vorige loopsheid is begonnen met goed eten.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Maar er wordt geschreven dat het eten al een hele tijd goed gaat.

Moet ze niet weer loops worden? Aangezien ze vorige loopsheid is begonnen met goed eten. "

 Er zijn dagen dat dit ook minder is ,vraag was wat ze moest dan als de hond staat te gillen (om voer ?)

Ik persoonlijk zou dit negeren en zeker niet belonen door de bak te gaan vullen .

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Maar eindelijk sinds een tijd gaat het erg goed. Ze eet nu alleen sporadisch af en toe een dagje of half dagje een keer niet, maar dan eet ze de dag erna voor 2 ;-). Toen Misia in december loops was heeft ze echt enorm goed gegeten, ze had toen echt elke dag enorme trek, en gezien dat zo goed als met de eerste dag van de loopsheid begon, weten we het daar aan. Afgelopen week heeft ze redelijk gegeten, maar sinds gister heeft ze opeens echt veel honger, zo'n honger dat ze midden in de nacht gaat piepen voor nog wat te eten

 

Ik denk dat ik bovenstaande anders interpreteer dan jij.

Internet en geschreven woord he

 

 

TS kent haar hond het beste en ook de geschiedenis en hoe bovenstaande te interpreteren.

Met de info die nu gegeven is vanuit diverse gedachtegangen hoop ik dat ze er iets uit kan halen wat voor haar het meest passend is t.a.v. de situatie en topicvraag.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

 Het hebben van een lintworm resulteert echt niet altijd in veel eten en afvallen. Het komt vaak voor, maar geen trek in eten hebben is ook een mogelijkheid en komt ook voor.

Dus sluit ik me aan bij Petra, eerst de zaken medisch onder de loep nemen en dan pas naar andere mogelijke oorzaken zoeken.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ze is in december loops geweest. Zou ze nieg schijnzwanger kunnen zijn?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Schijnzwanger zou ze ook zeker kunnen zijn Janine  denk ik.

Maar dan heeft ze daar dus heel erg last van en dan zou ik ook een bezoek aan de Da brengen.

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  

Nou, bij Lady zou ik hier normaal ook niet op reageren, die heeft ook altijd trek en schrokt ook alles naar binnen. Maar Misia daarentegen eet echt alleen als ze honger heeft, die eet normaal heel gedoseerd en niet veel. En de manier waarop ze gilt lijkt echt alsof ze enorm honger heeft en ook de manier waarop ze daarna aanvalt op dr eten. Dus het lijkt echt alsof opeens een flinke toename qua eetlust heeft.. dus ik moest gelijk aan lintworm ofzo denken, maar zie niks in dr ontlasting.. dus vroeg me inderdaad een beetje af of ze ons nou aan het conditioneren is O-) ;-) .. Of dat er wellicht ook iets medisch speelt..als een hond plots zo'n honger heeft, haha.. "

 

Wanneer heeft ze voor het laatst gegeten als dit gedrag plaats vindt?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"  

Wanneer heeft ze voor het laatst gegeten als dit gedrag plaats vindt? "

 



Dit veel eten is nu sinds 2/3 dagen opeens.. Echt van de ene op de andere dag echt piepen en gillen als je dr eten komt brengen en echt schrokken en constant zoeken voor eten. En nou dus ook snachts echt honger lijken te hebben. Afgelopen nacht had ze rond 7 uur nog gegeten..en om 3 uur snachts werd ze wakker en was ze aan het piepen..en toen ze gegeten had was het weer prima, maar smorgens at ze zo weer dr hele bak leeg.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  Het hebben van een lintworm resulteert echt niet altijd in veel eten en afvallen. Het komt vaak voor, maar geen trek in eten hebben is ook een mogelijkheid en komt ook voor.
Dus sluit ik me aan bij Petra, eerst de zaken medisch onder de loep nemen en dan pas naar andere mogelijke oorzaken zoeken. "

 

Keej weer wat geleerd dacht dat je alleen trek had bij lintwormen .

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Als je schijnzwanger al zou combineren met het obsessieve vreetgedrag 's nachts, dan zou ik eerder vermoeden dat er iets mis is met de glucosehuishouding. Dan lijkt onderzoek wellicht wel nuttig.

http://www.nmlhealth.com/c,5741,,/Diabetes-mellitus-en-insulineresistentie.aspx

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou even het bloed laten controleren op oa schildklier en nieren en een wormen onderzoek. Verder zou ik vlak voor het slapen gaan een grote maaltijd voeren en in de ochtend een klein beetje of honing water tegen de gal. 

 

Hoe lang zit je hond op kvv? Eet ze hoofdzakelijk kvv? Zou je barf zien zitten? Barf geeft namelijk sneller een vol gevoel als al het andere.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misia is een kieskeurige eter, ze heeft vanaf het begin af aan al kvv voorgeschoteld gekregen, maar wees darf, tinlo en alaska al af.. alleen smuldier lust ze, en dan alleen de variant met pens. We geven een paar dagen per week kvv, de rest Lukullus en soms daarbij (bij de Lukullus) een hand brokken (Acana).

Barf zou ik best willen, maar ik vrees dat Misia dat niet eet, kalkoen of eendennekjes wou ze ook al niet en vis al helemaal niet.


Bloed is op het begin toen ze bij ons kwam en die klachten had (overgeven, diarree, gal spugen) gelijk gecontroleerd en heel uitvoerig, op schildklier, nieren, lever, bloedsuiker, ontstekingswaarden.. eigenlijk bijna alles, haha (voor ruim 300 euro aan bloedonderzoek was het geloof ik)..en het enige wat daar uitkwam..is dat ze ietsje te weinig water dronk.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Misia is een kieskeurige eter, ze heeft vanaf het begin af aan al kvv voorgeschoteld gekregen, maar wees darf, tinlo en alaska al af.. alleen smuldier lust ze, en dan alleen de variant met pens. We geven een paar dagen per week kvv, de rest Lukullus en soms daarbij (bij de Lukullus) een hand brokken (Acana).

Barf zou ik best willen, maar ik vrees dat Misia dat niet eet, kalkoen of eendennekjes wou ze ook al niet en vis al helemaal niet.


Bloed is op het begin toen ze bij ons kwam en die klachten had (overgeven, diarree, gal spugen) gelijk gecontroleerd en heel uitvoerig, op schildklier, nieren, lever, bloedsuiker, ontstekingswaarden.. eigenlijk bijna alles, haha (voor ruim 300 euro aan bloedonderzoek was het geloof ik)..en het enige wat daar uitkwam..is dat ze ietsje te weinig water dronk. "

 

Hoe lang terug was die bloedtest?

 

Je zou de smuldier kunnen mengen met andere smaken en dan steeds minder Smuldier en steeds meer van het andere. Zo heb ik mijn herder op het rauwe voer gekregen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^