ten einde raad!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

melissa (Gast)

Hallo iedereen,   Ik heb  hier 1 keeshond en de andere een eurasier.   Ik heb mijn keeshond al 3jaar en de andere heb ik sinds december 2013.   Nu is het als volgt Ik heb  mij eurasier gekocht in een asiel opvang te huis.   Nu het probleem ligt als volgt Ik had mijn hond een paar dagen en die had al jeuk, en iets later kreeg hij een hotspot juist boven zijn  staart.   Ik ben toen naar de DA geweest en daar konden ze mij niet echt de reden geven waarom. Ze dachten mss een vlooienbeet.   Cortisone en antibiotica gekregen. Na dat zijn pillen op waren bleef de verschrikkelijke jeuk.   Nog maar eens naar de DA geweest weer dezelfde pillen. NOG STEEDS DE JEUK.   Nog maar eens naar een andere DA geweest. Die wist het ook niet en gaf mij andere antibiotica mee en een shampoo om hem te wassen.   NU ben ik ten einde raad ik had namelijk nog een hond en die krijgt nu dezelfde symptomen. VERSCHRIKKELIJKE jeuk.   nog maar eens naar de dierenarts geweest en nu gaf hij mij stronghold mee voor beide honden. werkt dit direct?   Wie kan er mij vertellen wat ik kan doen om die jeuk weg te krijgen. het is echt niet leuk voor die honden. en ik kan niet blijven gaan naar de DA die vinden toch niets van parasieten vlooien of mijten.     HELP! Ten einde raad melissa      

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

WOWH...

 

Dus een kuur met Cortisone en antibiotica.

Daarna nog een kuur met Cortisone en antibiotica.

En als toetjes gooien we er nog even wat stronghold overheen.

 

Ik weet niet wat voor DA's dat zijn...maar ik zou de rem erop gooien om de binnenkant van de hond even op adem te laten komen.

Zoveel chemische troep in 1 keer, voor een probleem waarvan ze niet weten wat het is.??

 

 

 

 

 

 

melissa (Gast)

ik snap het ook allemaal niet meer.   maar er zaten telkens wel een paar weken tussen.   De DA's weten nog altijd geen oorzaak, ze denken nu ook wel een allergie maar dan kan mijn andere hond het toch niet overkrijgen.   En telkens nemen ze afschrapsels meer vinden niets xs    

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heb je ook alle textiel in huis goed gewassen? tapijten en stoffen sofa stomen, gordijnen,knuffels en sierkussens wassen, dekens en hondenkussen ook wassen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ook in de slaapkamer alles wassen en reinigen,ook als de honden daar niet komen.

melissa (Gast)

Ik heb de kussen van de zetels in gespoten, de sierkussens gewassen de dekens gewassen, nieuwe laken op men matras goed gespoten tegen ongedierte, dekens van de honden gewassen en zelfs dekens van de zetel weggegooit.   Nu een maand geleden kreeg ik zelf ook jeuk. Ik ben naar de dokter geweest en die kon mij ook niet vertellen wat ik had.   Ze dachten nu eenmaal aan vlooien. Maar nu heb ik niet echt jeuk meer maar af en toe.    

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zou dan toch de zetels,matras en tapijten laten stomen en de gordijnen wassen en alles weer opnieuw wassen op een zo hoog mogelijke temperatuur.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Zit de hotspot er nog?

Mogelijk heeft je euroasier een vlooienallergie. 1 beet, van 1 vlo hoeft maar genoeg te zijn voor veel jeuk.
Die van mij heeft ook een vlooienallergie. Hij heeft 1,5 maand ermee rondgelopen en ik snapte maar niets van zijn jeuk, totdat ik opeens iets zwarts zag opspringen op zijn witte buik. Snel vanalles tegen vlooien gehaald en wonder boven wonder had hij de volgende dag geen jeuk meer!
Mijn vriend en ik hebben in die tijd geen jeuk gehad of iets.

Vergeet niet je stofzuiger in de spuiten met anti-vlooien spray voor in huis. Dan gaan ze ook dood in de stofzuiger, anders kruipen ze er weer uit.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Probeer erachter te komen waar je hond zo heftig op reageert ,dus de oorzaak aan te pakken ipv alleen maar te bestrijden (kijk eens naar voer dit is vaak hoofdoorzaak nr 1 )

Ik zou  pro/prebiotica gaan geven om  darmen  weer te herstellen.

Stronghold werkt niet direct en soms is er zelfs een tweede pipetje nodig (1mnd overslaan )

 

sterkte ermee

melissa (Gast)

De hotspot is zo goed als een 2 tal weken verdwenen (in december ) maar de jeuk waar hij met kampt wordt percies met de dag erger. we hebben sinds dat hij er als is elke maand een andere zak van voer gekocht maar het wordt niet beter.   Welk voer raden jullie mij aan dat ik eens kan proberen.   maar als het aan het voer ligt waarom heeft mijn andere hond dan nu ook ineens jeuk?      

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik lees ook even mee.. heb ook een pup van 12 wk met jeuk, niet zo erg als bij jou, maar toch.. hou t in de gaten.. geen vlooien, of schilfers ofzo,  maar.. heb ook eens ergens gelezen dat het met de tijd van t jaar te maken kan hebben en DROOGTE in huis (door de CV)  dus heb nu overal luchtbevochtigers opgehangen aan de radiatoren... misschien helpt t..??

succes, hoop dat het snel overgaat want is voor de honden ook zeker niet fijn :-(

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou stoppen met beide da's en alle chemie. Als je naar een arts wilt, kijk dan voor een GOEDE holist.

 

Wat krijgt je hond te eten? Wat aan snacks?

 

Als je vlooien vermoed dan kun je ook cdvet vlo en teek exit gebruiken.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Gover (mijn duitse herder) heeft ooit 1x een alergiese reactie gehad op een vlooien beet . ik wist niet waar de jeuk en korsten vandaan kwamen . hij werd zelfs wat kaal . waardoor ik dacht dat het schurft was . toen ik dat zag natuulijk gelijk naar de da . het eerste wat ik zei was dat mijn honden geen vlooien hebben . dat ik het zo raar vond . toen mijn da hem onderzocht vroeg hij of we katten in huis hadden en of deze buiten kwamen . ja dus . hij legde uit dat er maar 1 vlooi hoeft te zijn die bijt om dit te veroorzaken . ook al werden mijn katten behandeld voor vlooien er kan altijd een "lifter" op zitten . hij vertelde dat een kattevlooi altijd wat anders is als bij honden (dit wist ik niet) . toen ben ik de katten nog beter in de gaten gaan houden . ik / honden hebben er nooit geen last meer van gehad .
Dus ook al hebben de honden geen vlooien maar je hebt wel katten houd dat dan extra goed in de gaten een hond kan daar heftig op reageren .

honden page profiel MarijkeMarijke

Kijk eens naar het voer van je honden en gooi dat eens om. Veel honden reageren verkeerd op granen en andere toevoegingen en vulmiddelen.  

Ook wasmiddel kan allergische reacties veroorzaken. Chemische anti vlo middelen zijn niet zo goed. Er zijn genoeg natuurlijke middelen (o.a. Ecostyle e.d.) die prima helpen tegen vlooien en teken. Laat de dierenarts kijken of er geen schurft o.i.d. in het spel is. (Kan voor mensen ook besmettelijk zijn.) Bezoek evt. een andere dierenarts: deze kijkt er nieuw tegenaan of bezoek een goede homeopaat/holist.

Er is beslist een oplossing! Veel beterschap!

 

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Ria Macho Jamie

Ik heb mijn honden laten testen bij. www.natuurlijkinbalans.nl daarna konden we gericht aan de gang met wat er mis was. Ze bleken allergisch voor graan en gevogelte. Veel beterschap voor je hondjes.

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

KAN DAT OOK...iedere dag met een doek met natuurazijn gemengd met water , met een doek gedrenkt de hond afnemen en wat appelazijn in het drinkwater gooien..1 theelepel per 10 kilo.. Moet lukken.. Voer en alles had ik ook achter de rug.maar hielp niet.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zat ook aan voeding te denken.. eten beide honden hetzelfde voer? en wat is dat voor voer?

Van slechte voeding kunnen honden erge jeuk krijgen..

melissa (Gast)

Mijn 1ste hond de keeshond, heeft niet echt zo veel last van het krabben maar hij begint wel.   Mijn nieuwe hond de eurasier van in december had de jeuk al vanaf we hem kochten.   bedankt voor de tips en ik hoop dat ze er snel vanaf geraken.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Heeft je dierenarts een test gedaan van de huid? Ze nemen dan een stukje vacht en wat huidcellen. Misschien dat daar wat uitkomt? 

Als dit nog niet gebeurd is, zou ik dit,echt wel aanraden!

melissa (Gast)

Ze hebben als een stuk of 6 afschrapsels gedaan en daar vonden ze nooit iets in terug. Mijn hond heeft duurder voer gekregen en iets goedkoper maar bij de vorige eigenaar van het asiel kreeg hij aldi voer en daarvan zou hij nooit last van gehad hebben.      

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

ik ben toch even verder gaan googlen m.b.t. de tip van Haarlemse hierboven om te behandelen met azijn... en dat schijnt dus heel goed te zijn!  Heb appel azijn gehaald en 1 tl in drinkwaterbak van allebei mn honden gedaan.. (pup van 3 mnd en andere is bijna 2) ze drinken gewoon dus merken de smaak niet eens op... en ze allebei ingespoten met appel azijn (plantenspuit) en beetje met handdoek ingewreven.. Ze hebben er niks van en ik ben nu wel heel benieuwd of de jeuk weggaat... ;-)

 

qua voeding krijgen ze pro-plan sensitive (zonder graan) en vers vlees van farmfood en dan de complete, glutenvrije versie.. dus volgens mij is daar niks mis mee...  De huid van mijn honden is ook helemaal niets aan te zien, niet rood, schilferig of iets dergelijks.. ik dacht eigenlijk aan de droogte in huis, zoals ik al eerder schreef, maar nu dus ff bekijken of de appelazijn helpt ;-)

 

Misschien voor jou Melissa ook de moeite waard om te proberen??

melissa (Gast)

Ik ga deze tip zeker eens proberen. en hopelijk werkt het.   Nu met die stronghold te geven vind ik dat het wel al verbeterd is. maar 100procent weg is het zeker niet.   En is een vraagje weet er iemand hoe het komt dat mijn hond soms hapt in de lucht?    

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Happen in de lucht.... geen idee??

 

Azijnverhaal... doe het nu 2 dagen.. en beide honden hebben duidelijk veel minder jeuk, zie ze nog heel af en toe krabben...

 

Nu zal de azijn niet de oorzaak wegnemen denk ik, wat die ook moge zijn, voeding/allergie/weet ik veel...maar het stilt gewoon de jeuk en dat is al heel fijn! Dan kan de huid ook een beetje tot rust komen, als die geïrriteerd is geraakt door het vele krabben...

 

Nou ja, ik dacht.. laat t toch nog maar ff weten..

Bedankt voor de tip Haarlemsde

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Graag gedaan.....Fijn dat het helpt bij je honden..

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier ook een hond met vreselijke jeuk.
Ik heb ontdekt, dat als hij nat is geworden, van regen of zwemmen, hij vreselijke jeuk krijgt en binnen een paar uur wondjes die als ik ze niet op tijd op merk hotspot worden.
Heb nu een waterblazer gekocht, deze gebruik ik ook na een boswandeling als de honden droog zijn, het houd de vacht losjes en soepel, alle zand en ander vuil blaas je van de hond af en de jeuk is aanzienlijk afgenomen.
Bijkomend voordeel, weinig tot geen haar en zand in huis
;-)

PS: Proplan Sensitive, daar zit wel graan in!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik denk aan een vlooienbesmetting...

 

Je tweede hond heeft dat meegenomen uit het asiel.

Het krabben en de hotspot doen me denken aan een vlooienallergie.

Je keeshond heeft dat overgekregen (de vlooien, niet de allergie)

 

De Stronghold is een prima middel, geef het nog een dikke week; je zult wel verandering merken.

 

Vergeet niet over een maand nog eens te herhalen.

 

Liever een pipet Stronghold, dan een allergie waar ze een bom aan medicatie bovenop gooien! (cortisone en ab)

 

succes en beterschap

honden page profiel Veerle en Nana en GinnyVeerle en Nana en Ginny

honden foto van Veerle en Nana en Ginny

Ik had ook zo een hond, een bearded Collie die bijna zijn ganse leven wel ergens aan zijn lijf beet. De DA ook veel testen gedaan met bloedanalyses en zoveel meer maar er werd niks speciaals gevonden. dus bleef de hond maar likken en krabben en zelfs 3 x zo erg , dat er geen haar meer opstond . En toen kreeg ook hij een speciale kuur met antibiotica en andere medicamenten . De wonde genas ( ah ja,hij droeg ook weken een kraag ) na vele weken en bleef enkele maanden Ok . De DA dachten ook dat het zou kunnen komen van een anti vlooien middel dat hij niet verdroeg of van verkeerde brokken of van een tekenbeet maar niks van dit alles . De hond bleef likken en krabben . Na een verhuis verander ik van DA en die heeft hem chemisch gecastreerd daar zij dacht dat het misschien daar wel kon van komen,dat hij niet gecastreerd was en hij daar erdens ontstekingen kreeg die die jeuk veroorzaakten,weet ik veel ! Hij heeft maar  4 maanden na de chemische castratie geleefd ,hij werd 13 jaar oud,onze Ycely Bleu ,missen hem nog steds maar zijn jeukprobleem werd dus nooit echt opgelost . Ik kreeg het ooit ook verteld dat eens een tekenbeet niet goed wordt verdragen door een hond dat die veel miserie kan opleveren op alle gebied . Succes met de zoektocht naar de juiste behandeling . 

melissa (Gast)

Merci om allemaal te reageren.   In de week van 6maart had ik stronghold gegeven. En in de week van 26maart heb ik het herhaalt.   En al bij wonder hij is van zijn jeuk vanaf.   Het zal waarschijnlijk een mijt geweest zijn (de schurftmijt). Daardoor dat mijn andere hond en ik zelf ook jeuk kregen.   Ben echt blij dat mijn hond er vanaf is. Hij is terug meer actief en kan eindelijk terug nachtje doorslapen. (en ikzelf).   Tis echt nen lieve hond. Hij leert heel snel kan trouwens de trap al helemaal alleen op =)              

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Merci om allemaal te reageren.

 

In de week van 6maart had ik stronghold gegeven.

En in de week van 26maart heb ik het herhaalt.

 

En al bij wonder hij is van zijn jeuk vanaf.

 

Het zal waarschijnlijk een mijt geweest zijn (de schurftmijt).

Daardoor dat mijn andere hond en ik zelf ook jeuk kregen.

 

Ben echt blij dat mijn hond er vanaf is.

Hij is terug meer actief en kan eindelijk terug nachtje doorslapen. (en ikzelf).

 

Tis echt nen lieve hond.

Hij leert heel snel kan trouwens de trap al helemaal alleen op =)

 

 

 

 

 

 

  "


Fijn dat het beter is.

Waarom denken ze aan mijten als er uit die 6 afschraapsels niets komt?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Merci om allemaal te reageren.
 
In de week van 6maart had ik stronghold gegeven.
En in de week van 26maart heb ik het herhaalt.
 
En al bij wonder hij is van zijn jeuk vanaf.
 
Het zal waarschijnlijk een mijt geweest zijn (de schurftmijt).
Daardoor dat mijn andere hond en ik zelf ook jeuk kregen.
 
Ben echt blij dat mijn hond er vanaf is.
Hij is terug meer actief en kan eindelijk terug nachtje doorslapen. (en ikzelf).
 
Tis echt nen lieve hond.
Hij leert heel snel kan trouwens de trap al helemaal alleen op =)
 
 
 
 
 
 
  "
 
super!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^