sommige mensen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gefrustreede hondeneigenaar. (Gast)

Ben net gaan lopen bij ons in het park met mijn hond(lopen meestal geen leuke honden) ze luisterd (bijna) altijd. Als ik doorloop loopt ze gewoon mee behalve natuurlijk vandaag.  Er liep iemand een bal te gooien met hun hond.. mijn hond is gek op ballen en dus liep ik (met haar nog aan de lijn) een andere kant op tot op een punt waar die hond met de bal niet meer te zien was (dacht ik) wel dus ... ze rende die kant op en luisterde niet meer... pakte de bal af.. die hebben die mensen gewoon terug gehad ( aangezien ik het niet grappig vind als ze speeltjes van iemand afpakt. Vind ik zelf ook niet grappig als het mij gebeurt). Ik heb haar geroepen en ja hoor net nu bedenkt madam zoek t uit interesse in haar eigen bal ho maar... ik probeerde haar te pakken zodat ik haar aan kon lijnen en een andere kant op kan lopen... wat doet balletjespersoon.. loopt steeds door en roept dan je moet hem aangelijnd houden .. ik wilde eigenlijk roepen als u even was blijven staan had ik haar al te pakken gehad.. maar heb braaf me mond maar weer gehouden uiteindelijk heb ik haar te pakken gekregen... en aangelijnd gehouden want ja als ik die balletjespersoon weer tegenkom... heb ik geen zin in gezeik.. mijn hond is net 6 maand .. ben ik nou verkeerd geweest of niet .. ik weet het niet ik wil andere niet tot last zijn maar ze kan prima luisteren, alleen dit keer dus niet .. en dan natuurlijk weer bij zon onbegripvol persoon ..graag hoor ik het als ik iets fout heb gedaan...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Tja. Het blijven honden en het kan dus zeker een keer gebeuren dat je hond niet luisterd. Ik vind het heel netjes dat je je hond aanlijnde.. jammer dat je hond toen hij weer los was toch de benen nam, maar het is een pup.. En je hebt toch aan die persoon laten zien dat je het op wilt lossen. Jammer dat zij niet even met je meedacht.

 

Ik zou gewoon lekker door blijven gaan met trainen. Komt vast helemaal goed dan ;)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hoi!

 

mijn hond is ook 6 maanden , en los kan die opzich wel goed maar laatst had ik dus ook in het bos dat die in een keer op een hond afrende en ermee wilde gaan spelen , die mensen die hele tijd door en ik riep mijn hond maar hij kwam natuurlijk niet , en bleef achter die mensen en dus die hond lopen.

 

dus ik zei kunnen jullie alstublieft heel even stil staan en toen kreeg ik ook te horen "hij moet toch ook leren dat die komt als mensen doorlopen ?!" 

 

Waarop op ik zei dat klopt mevr. Maar hij is nog erg jong en ben daar nog mee bezig. 

 

Uiteindelijk duurde het ff en had ik hem weer (terwijl hun doorliepen) .

 

ik snap hun ook wel, als je hond nog niet goed los kan lopen , doe het dan niet... M aar aan de andere kant, hij moet het toch leren. En (bijna) iedereen is toch met een pup begonnen? 

 

Ik ik heb me er niet veel van aangetrokken , ben al erg trots op m'n hond hoe die het doet dus mij hoor je niet klagen , en ja tuurlijk moet ik nog oefenen maar ookal is die volwassen en doet het een keer, mensen luisteren ook niet altijd 

 

Dus : niets van aantrekken en gewoon blijven oefenen 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen idee of je wat fout gedaan hebt?

Met balletjes gooien in een park is er ook wel een beetje om vragen, dat er andere honden op af komen.

Ik heb het ook wel eens gehad dat mijn hond een balletje van een andere hond pakte.

En ook wel dat andere honden de bal van mijn hond pakte.

Dus ik neem op plekken waar veel honden komen sowieso geen balletje meer mee.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Nee hoor, je hebt niets fout gedaan hier heb ik ook zo,n ballenfanaat... luistert als de beste, behalve als ze een bal ziet. Ze is zo snel, pakt hem af van andere honden, en geeft hem pas terug als ik dat zeg... . Maar loopt zo met andere mensen mee die een bal gooien.

Je kunt gewoon doorlopen en je verstoppen achter een boom ofzo, dan roepen en kijken of hij/zij komt. Mijn hond vind het niks als ze me niet meer ziet, dus dan komt ze achter mij aangerent

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

6 maandjes?

En dan zo luisteren?

Ik vind het knap.

Prima opgelost, hoor.

Laat die andere mafkees maar gaan...

 

Edit: Buiten dat, hoeveel balletjes ik al kwijtgeraakt ben aan andere honden in het bos...

Halen we toch weer even een paar nieuwe bij Blokker?, Oh, eh... Bij Pieieiep.

Die dingen kosten twee drollen en een knikker.

 

Als ik me dáar druk om moet gaan maken...

Mijn arme hartje!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik heb vandaag geen zin om schuldige aan te wijzen..

 

Niets aan de hand...kan gebeuren...no problemo..

 

 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Oh.. die van mij doet dat ook nog wel eens hoor en die is bijna twee. En dan niet voor een balletje maar voor de snoepjes die hondeneigenaren vaak bij zich hebben in de jaszak.

Gelukkig heeft men hier begrip voor elkaar, dus wachten ze even.

 

Zo liep er ook eens een wildvreemd hondje met ons mee. Nou, dan loop ik terug en zoek het baasje. Geen probleem toch ?

Jij hebt niks fouts gedaan, kan iedere eigenaar overkomen.

Het zou die ander sieren als hij iets meer geduld had kunnen opbrengen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben je mal, wat is fout ? omdat je hond achter een bal aan ging van een ander ? dat je niet snel genoeg bent geweest om je hond aan te lijnen ?

Ik heb hier een volwassen hond, dacht je nou echt dat die nimmer uit haar bol gaat ? je niet druk maken, als deze vrouw haar dag niet heeft........

last is als je hond vol agressie er tegen aan had gegaan, maar een hond van zes maanden, trouwens mijn hond heeft ook wel eens zin in een andermans bal, niet te lang bij stilstaan, je hond wordt ouder en wijzer. en als je de vrouw de volgende keer tegenkomt, netjes gedag zeggen, meer niet. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je, als deze mensen geen enkel begrip hebben dat je hond nog een pubertje is, zegt veel over deze mensen hoor, als er aan mij wordt gevraagd, wilt u even wachten, dan doe ik dat, heel normaal.

vaak is het zo dat mensen geen enkel begrip hebben voor andermans hond. moeten ze eens bij stilstaan als het hun overkomt.

Volgende forumvraag: Ziet ze me nog graag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^