Puppy meenemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Heey   wij hebben sinds 2 maanden een puppy en laten hem niet graag alleen. Nu moeten we zaterdag naar een vergadering op café. Kan dit kwaad als ik hem meeneem in een mandje ofzo? Hoe doen jullie dit als jullie weg moeten? Laten jullie de hond voor die paar uurtjes alleen?    Alvast bedankt! anna

Sheltie (Gast)

Wij hebben sinds een paar weken een sheltiepup. Als we bv. boodschappen gaan doen laten wij hem ook wel alleen en doen hem dan in de bench. Als we later terugzijn ligt hij lekker te slapen.  

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Alleen laten moet je opbouwen. Eerst laat je hem 5 minuten alleen, gaat dat goed dan 10, gaat dat goed dan 20, gaat dat niet? Dan terug naar 10. Zo ga je door tot hij een paar uur alleen kan blijven. Dan kan je de hond (eventueel in een bench of puppyren) alleen thuis laten. 

 

Als je ze dat aanwent is dat prima te doen hoor. Het beste is dit van jongs af aan te oefenen. Hoe langer je er mee wacht hoe moeilijker het wordt. Voor aankomende zaterdag kun je hem wel meenemen hoor (goed voor de socialisatie ;) ), of oppas regelen. 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ik heb bo toen zij een pup was ook mee genomen naar de kroeg, 

maar dit deed ik met name overdag als het rustig was, en later toen ze ouder was ook 's avonds, ze kon ook naar achter waar een groot omheind grasveldje lag,

persoonlijk heb ik goede ervaringen met een socialisatie in de kroeg, maar dit kwam ook mede dankzij de medewerkers, en de klanten die daar kwamen.

nu als ze een kroeg ziet... wilt ze even naar binnen, haha

 

hoe oud is je pupje? en voor hoe lang ga je weg? /hoe lang duurt die vergadering? 

wordt het druk?, zijn honden uberhaupt toe gelaten?, 

hoe ver ben je al in het oefenen met het alleen zijn? 

Anna (Gast)

Denk dat ik hem voor die ene keer thuis zal laten zal het veiligste zijn ook. Zal er eerst een goeie wandeling mee maken en hem goed moe maken zodat hij zeker zal slapen. 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Het is allemaal te zien hoe de vergadering verloopt op cafe he 

Als het een rustige vergadering is kan dit maar...veel drukte...?

Anna (Gast)

Hij is 6 maanden. En heeft al eens een paar uurtjes alleen gebleven onder andere wanneer ik in de voormiddag moet werken. Hij is al eens in die kroeg geweest een maand geleden. Hij had daar totaal geen probleem mee en zat is iedereen zijn armen ( we kennen de meerderdeel in de kroeg) 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

" Hij is 6 maanden. En heeft al eens een paar uurtjes alleen gebleven onder andere wanneer ik in de voormiddag moet werken. Hij is al eens in die kroeg geweest een maand geleden. Hij had daar totaal geen probleem mee en zat is iedereen zijn armen ( we kennen de meerderdeel in de kroeg)  "
 
Quote lukt even niet, dan maar zo, 
 
als niemand er problemen mee heeft, dan zou ik hem mee nemen, 
misschien van te voren even lekker een flinke wandeling? zodat hij in de kroeg lekker op een kluifje/kauwstaafje kan kauwen? 
 
maar ik weet ook niet hoe formeel die vergadering is, en hoe lang die duurt... 
aan de andere kant, het alleen zijn zou je inderdaad nu ook mooi kunnen oefenen. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik zou de hond van te voren goed uitlaten en dan in de bench. Eventueel kluif erbij. 

 

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

Ligt er misschien ook aan wat voor een café het is en hoe druk het daar gaat zijn.

wij gaan bijv. Elke zondag een flinke wandeling maken en tussendoor rusten we altijd in een café, drinken wat en gaan weer verder. Hondjes liggen gewoon lekker onde tafel te rusten.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Natuurlijk kun je hem thuis laten. Die slaapt gewoon. Voor dat je gaat, speel met hem en maak hem een beetje moe en dan zal die lekker slapen. Je zal wel vaker weg moeten dus dit is een goed begin om hem te laten wennen.

Volgende forumvraag: voeding voor amerikaanse stafford
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^