Eerste ontmoeting met een podenco.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Blij huppelend kwam hij langs rennen, een podenco langhaar. Had hem in de verte wel eens zien rennen. Hij sprong als een konijntje op en neer, en ik dacht, geinig beestje.

Bruce was niet overtuigd en lag plat op de grond, hoofd ook, te wachten tot het springbeest dichterbij zou komen voor een ontmoeting. Normaal staat Bruce dan langzaam op, ze snuffelen voorzichtig en spelen dan, of Bruce loopt achter me aan. 

 

Maar deze ontmoeting ging minder leuk, de podenco stormde op Bruce af, woest blaffend. Bruce veerde overeind, en ging op de vlucht, staart tussen de pootjes, en de andere hond joeg hem achterna en hapte naar zijn billen. Toen ik een keer Hey! schreeuwde, werd de baas wakker en riep de hond terug...en bedankt!

 

Wij zijn niet spontaan Podenco fan geworden, haha. Bruce keek nog wat zielig, maar gelukkig was de schrik snel over.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn dat de baas zijn hond tóch nog terug riep. En dat zo snel... 

(Helaas moet iedereen zulk gedrag altijd maar accepteren... )

 

Geef Bruce maar een aai over zijn bol, arme ziel 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Fijn dat de baas zijn hond tóch nog terug riep. En dat zo snel... 
(Helaas moet iedereen zulk gedrag altijd maar accepteren... -)
 
Geef Bruce maar een aai over zijn bol, arme ziel  "

Ja, dat snap ik ook niet. Ik sta altijd op scherp bij een nieuwe ontmoeting, ff kijken of het goed gaat. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb nog nooooit een podenco in het echt gezien.

Wel een Italiaans Windhondje, maar Max vond hem niks aan omdat hij heel snel rondjes om Max  heen ging rennen.... Haha... Nu loopt ie er telkens voor weg zovan "ik wordt duizelig van jou stommerd  "

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wauw, een Podenco die terug komt als de baas roept! Jij hebt een goeie ontmoet! Hahaha!! 

honden page profiel PP

Ah, germ. Gelukkig werd de baas wakker en kwam zijn hond terug toen hij riep! Mijn ervaring met Podenco's is wel eens anders..  Baas? Hoezo baas? Welke baas?

 

Bijzonder wel zeg, een langhaartje. Ik struin dagelijks een hoop Podenco-sites af maar ben er nog nooit eentje tegen gekomen, laat staan in het echt!

 

Sterkte gewenst aan Bruce, het is toch wel even schrikken als zo'n groot konijn ineens op je af springt! 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat was erg spannend voor Bruce.

Wel jammer dat het nodig was dat jij de eigenaar met je "hey" op de situatie moest attenderen, wel fijn dat ie de podenco zo onder zijn hode had dat ie gelijk kwam (wat ik zo hoor is dat een klus op zich bij de podenco).

 

Ik moet zeggen wij hebben geen podenco maar een lompe Berner die ok behoorlijk in sprongetjes rond kan huppelen (alleen niet zo snel) Als wij andere honden zien (zijn we continu alert op) gaat ze eerst aan de lijn. Ik wil eerst contact met de eigenaar en de hond van de andere eigenaar kunnen inschatten). Des te meer omdat onze Sadi erg lomp onbenullig en stuiterbal is. En een hond die toevallig een rugzakje heeft of wat ook zit niet te wachten op een Sadi. Ik vind wel dat je daar als baas verantwoordelijk voor bent om daar op te letten.

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ah, germ. Gelukkig werd de baas wakker en kwam zijn hond terug toen hij riep! Mijn ervaring met Podenco's is wel eens anders..  Baas? Hoezo baas? Welke baas?
 
Bijzonder wel zeg, een langhaartje. Ik struin dagelijks een hoop Podenco-sites af maar ben er nog nooit eentje tegen gekomen, laat staan in het echt!
 
Sterkte gewenst aan Bruce, het is toch wel even schrikken als zo'n groot konijn ineens op je af springt!  "

Het kan ook een kruising zijn, hoor, Maar hoorde laatst dat het een podenco was, van anderen.

hij was in elk geval slecht gehumeurd ;-)

honden page profiel PP

Dat weet je nooit zeker, denk ik. Ze komen nou eenmaal zonder stamboom uit Spanje, haha, tenzij je een Podenco Ibicenco hebt mét stamboom, dan.. Ze zijn er wel in het langhaar hoor, maar komen heel erg weinig voor. Ik ben bijna een beetje jaloers, ik wil er ook eens eentje zien! Bij voorkeur eentje met een goed humeur dan, wel.. O-) Mijn dames zijn absoluut niet gecharmeerd van opdringerige, opjagende typetjes!

Volgende forumvraag: Hond en Baas - Toen en nu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^