ongelukje met labradorpup en ander hondje, wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartheMarthe

honden foto van Marthe

Hallo,

 

Ik wil jullie graag even een situatie voorleggen en eigenlijk moet ik het gewoon even kwijt. Dit gebeurde mij vanochtend:

 

- Noa is een labrador pup van nu 7 maanden. Ze is druk en enthousiast, vooral naar andere mensen en honden. Vanochtend was ik met haar aan het lopen in de buurt. We lopen op de stoep, Noa netjes aan de riem naast mij. Een man met een klein hondje komt ons tegemoed. Noa word druk en begint te trekken. Op de puppy cursus hebben we geleerd dan steeds om te draaien en de andere kant op te lopen. Dit doe ik een aantal keer aangezien Noa erg druk word. Op het moment dat ik weer om wil draaien en de riem van de ene hand in de andere wil pakken, trekt Noa de riem uit mijn handen. Ze loopt op het andere hondje af (erg enthousiast) Het andere hondje lukt het om uit de halsband te komen en rent weg, de straat over. Noa rent erachteraan. Ze rennen de hoek om. Die andere man en ik rennen erachteraan. Ondertussen word ik flink uitgescholden, waarom ik die k*t hond niet bij me kan houden e.d. Ik snap natuurlijk dat hij geschrokken is. Ik roep Noa bij me en gelukkig komt ze. Als ik Noa vast heb en ook de hoek om loop om te kijken of alles goed is, kan ik de man niet meer vinden.

 

Ik heb nog andere honden eigenaren gevraagd of ze weten wie die man is en waar hij woont. Je komt toch steeds dezelfde mensen tegen met uitlaten, deze man heb ik nog nooit gezien. Ook zij kennen de man niet. Nu weet ik dus niet zo goed wat ik moet doen. Ik hoop echt zo dat alles goed is met het andere hondje, voel me heel schuldig en verantwoordelijk. Maar ben ik ook een beetje bang dat er vanavond een hele boze man op mijn stoep staat of dat ik weer uitgescholden ga worden als ik hem weer een keer tegen kom. Ook vraag ik me nu af; wie is aansprakelijk op het moment dat er iets met het hondje gebeurd is?

 

Bah, een hele nare situatie. Ben er echt een beetje door van slag..

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Aansprakelijkheid, geen idee, wettelijk gezien. Maar ik zou me in elk geval aansprakelijk voelen, aangezien het mijn hond is die er op af spurt. 

Met dit soort dingen neem ik geen risico. Is Bruce in zo'n dolle bui, dan grijp ik hem bij de halsband, zodat hij geen kant op kan. En dan wacht ik tot het hondje voorbij is.

omdraaien kan, maar dan moet je wel door blijven lopen, de andere kant op. Draai je weer terug ben je weer terug bij af, volgens mij.

 

Een heel vervelend voorval. Je weet ook niet of het hondje weer terug is? Op dit moment kun je weinig doen, mocht je de meneer weer zien, zeker excuus aanbieden.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Inderdaad moeilijk om te zeggen wie de schuldige is, jouw hond is natuurlijk wel diegene die aanleiding heeft gegeven tot het vluchtgedrag van de andere hond. Ik hoop dat die andere man zijn hond nog heeft kunnen 'vangen' en dat beiden ondertussen bekomen zijn van het avontuur. Probeer je het jezelf wel niet te veel aan te trekken want het is natuurlijk een ongelukkig toeval dat die riem net dan uit je honden geglipt is.

 

Mochi was letterlijk compleet 'gestoord' uit pure vreugde als ie andere honden ziet en tegen ons is er gezegd geweest van gewoon te blijven staan en hem kort te houden zodat ie aan de aanwezigheid van de andere hond kan wennen. Het is nu al iets beter maar het zit er nog wel. Huilen, janken, blaffen en trekken naar hartelust. Ik kan me dus zeker vinden in dit verhaal en zou me ook rot voelen.

 

Erg lief van je dat je graag wilt weten hoe het met de andere partij gegaan is, ik hoop dat je snel iets kan vernemen om jezelf tot rust te brengen. 

honden page profiel MartheMarthe

honden foto van Marthe

Ik voel me ook zeker verantwoordelijk.

 

Ik had ook niet weer om moeten draaien. Maar ik dacht, ik wil hoe dan ook gewoon langs die man kunnen lopen. Ze moet leren dat ze met dat trekken niets bekijkt. Dus loop ik heen en weer.

 

Om eerlijk te zijn, vind ik het heel eng om dan op die man af te stappen. Ben bang dat hij me de huid vol scheld.. Ik heb de andere honden eigenaren gevraagd of als ze iets zien of horen, ze mij dat willen laten weten. Dus hopelijk hoor ik nog hoe het met het hondje is!

honden page profiel RikRik

Die man zijn hond is toch ook los geraakt? Dat hoort toch ook niet? Jouw hond was misschien mede de oorzaak dat zijn hond kon ontsnappen, toch vind het enorm kinderachtig en antisociaal dat je dan direct begint te schelden en te roepen. Vrij zinloos lijkt me. Je zal je idd wel schuldig voelen, mede omdat je niet weet hoe het afgelopen is en dat siert je ook. Iedereen maakt fouten..

Als ik de eigenaar van die andere hond was zou ik me in ieder geval zeker ook 'schuldig' voelen, ik heb mijn hond dan 'ook niet' onder controle kunnen houden..

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Die man zijn hond is toch ook los geraakt? Dat hoort toch ook niet? Jouw hond was misschien mede de oorzaak dat zijn hond kon ontsnappen, toch vind het enorm kinderachtig en antisociaal dat je dan direct begint te schelden en te roepen. Vrij zinloos lijkt me. Je zal je idd wel schuldig voelen, mede omdat je niet weet hoe het afgelopen is en dat siert je ook. Iedereen maakt fouten..
Als ik de eigenaar van die andere hond was zou ik me in ieder geval zeker ook 'schuldig' voelen, ik heb mijn hond dan 'ook niet' onder controle kunnen houden.. "


Iedereen reageert anders op een bepaalde situatie, ik zou in pure paniek schieten moest mijn hond los raken maar andere mensen vinden het dan gewoon weer rotvervelend en werken hun frustratie uit op anderen. Misschien bedoelde hij het zo helemaal niet uiteindelijk en was ie gewoon ontzettend ongerust. Natuurlijk niet leuk voor de TS en niet netjes, nee.

 

Zeker niet bang zijn om op deze persoon af te stappen hoor, ik zou een excuus ten zeerste appreciëren in zo'n geval zelfs al lag de schuld niet alleen bij jou. Zo weet deze persoon ook dat je betrokken bent bij het welzijn van de honden en je oprecht zorgen maakte.

honden page profiel MartheMarthe

honden foto van Marthe

Ik snap zijn reactie ook wel. Ik was ook behoorlijk in paniek en Noa kwam gelukkig snel weer.

Ik heb trouwens wel iets gevonden wat ze echt super lekker vind: kaas! Ik had een stukje bij me en helemaal niks of niemand wad meer interessant, ze volgde super goed. Dus ik denk dat ik voortaan een stukje kaas mee neem. En elke keer als ik iemand tegen kom, laat ik haar zitten en gebruik ik het stukje kaas!

gast (Gast)

wettelijk gezien...   was jij aanleidng tot.   Wat daarna gebeurd is de man zijn schuld

honden page profiel MartheMarthe

honden foto van Marthe

Gelukkig!

 

Vanochtend kwam ik tijdens de ochtenwandeling het hondje weer tegen! Dit keer met een mevrouw.

Ik heb Noa netjes laten zitten en heb haar aangeproken.

Ze wist helemaal nergens wat van! En ik weet zeker dat het hetzelfde hondje (met nog steeds een veel te losse halsband, want hij kroop er weer bijna uit) was.

Maar goed, zij wist nergens wat vanaf. Ik heb haar verteld dat ik die man nog gezocht heb en dat mijn buurtbewoners ook niet wisten over wie ik het had. Zei zei: mocht het verkeerd afgelopen zijn, had mijn man je wel opgezocht denk ik. Ze wonen al 27 jaar in de buurt!Die mevrouw was erg vriendelijk en vond dat zulke dingen kunnen gebeuren. Niks geen verwijten.

Pffieeuw! ben echt heel opgelucht dat het goed gaat met het hondje!

 

En eigenlijk ben ik blij dat het gebeurd is. Noa en ik hebben de afgelopen dagen echt een sprong gemaakt wat betreft gehoorzaamheid. Deze wake up call had ik even nodig en ben hard aan het werk gegaan met haar. En het werkt

Volgende forumvraag: Auto sticker ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^