hondenuitlaatservice HUS

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karin (Gast)

Beste mensen van hondenpage.   Ik zou jullie graag iets voorleggen, ik zit al een poosje te denken over het opstarten van een eigen HUS en dat die er gaat koen ben ik vrij zeker van. De vraag is nog wel en hoe en wanneer. Even kort de situatie: ik werk nu 15 uur verspreid over drie ochtenden in de week in de zorg. (ben dus altijd om 12.30 thuis) omdat mijn baan waarschijnlijk (zoals zoveel banen in de zorg) geen lange levensduur meer heeft en honden altijd meer mijn passie zijn geweest ligt een overstap wel voor de hand. ik weet dat een hus een grote verantwoordelijkheid is en dus niet simpel een paar honden uitlaten zal zijn, ben ook van plan de opleiding van martin gaus te gaan volgen. Heb zelf 3 honden waarvan 2 herplaatsers met 'probleem'gedrag en pas regelmatig op honden van bijvoorbeeld de buren of familie/kennissen. Nu vraag ik me af wat jullie zouden doen: meteen stoppen met baan en vol overgave erin stappen of toch maar niet? meteen een busje aanschaffen of eerst afwachten hoeveel klanten je aantrekt?  het nadeel van blijven werken is dat je niet alle tijden beschikbaar bent, het kopen van een busje is ook lastig omdat het een aardige investering is. aan de andere kant je baan opgeven geeft ook veel onzekerheid, en het niet aanschaffen van een busje zorgt er ook voor dat je niet zo professioneel overkomt. daarnaast zijn er al 2 hus-sen in mijn woonplaats (24.000 inwoners, maar wel heel heel veel honden per huishouden gemiddeld), maar die laten alleen groepjes honden uit. zelf ben ik van plan om dit te gaan combineren, dus én roedel wandelingen én honden apart uitlaten (evt met zicht op verbetering in gedrag waardoor ze zouden kunnen doorschuiven naar een roedelwandeling) maar is dit laatste wel financieel rendabel? ik zie namelijk bijna tot geen hus-sen die dit doen?    

Karin (Gast)

allemaal alvast bedankt voor het meedenken trouwens

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou eerst proberen wat meer zekerheid te krijgen. Je huidige baan opgeven en gelijk een busje aanschaffen is nogal riskant. 

Want én geen geld én een (prijzig) busje én (nog) geen klanten.

 

Volgens mij moet je wel een bepaalde opleiding hebben om erkend te worden, je moet ook huisdieren EHBO hebben meen ik eens ergens te hebben gelezen.

 

Er komt dus nog best wat bij kijken.

 

Als ik jou was zou ik beginnen aan de opleiding, die eerst afmaken en dan verder kijken qua baan opzeggen en busje kopen.

Lijkt me de veiligste manier.

 

Mijn hond is nooit met een uitlaatservice mee geweest. Toen ik nog 32 uur werkte ging ik tussen de middag naar huis voor een half uurtje lopen, nu werk ik nog maar halve dagen.

Karin (Gast)

even een test, ik kan niet meer reageren lijkt het..

Karin (Gast)

en nu dus weer wel sorry hoor, ik denk dat het komt omdat ik mellow gequote had, misschien kan dat niet als gast zijnde hier?   maar goed dank je voor je reactie mellow (en jozef)   bij de opleiding van martin gaus zit ook ehbo inbegrepen dus die heb ik dan binnen en dat het niet niks is weet ik inderdaad, ik wil er ook vol voor gaan en juist die mensen die honden hebben die je niet zomaar in een groep honden kan 'droppen' ook van dienst zijn, ik heb zelf drie honden die dat ook niet kunnen/konden en weet dus hoe het is om aan de andere kant te staan. sommige mensen willen het ook niet(zo'n grote groep), kan ik ook begrijpen.   wat ik me ook afvraag. zijn er nog meer mensen met een hus hier op dit forum? zijn die ook allemaal aangesloten bij hus-nederland? is dat zinvol of niet? ik vind dat zij namelijk naast een heleboel goede eisen ook wel wat lastige eisen stellen, bevoorbeeld dat je busje en je kleding bestickerd moet zijn. dat zegt toch niets over de kwaliteit van je onderneming?   

Karin (Gast)

enne, sorry dat alles zo aan elkaar geplakt zit, ik typ het wel netjes in maar mijn verhaaltje komt er op elkaar gepropt weer uit op het forum.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Je eigen hondenuitlaat beginnen, poeh, daar komt veel bij kijken!

Je hebt een start kapitaal nodig, een busje, je moet reclame gaan maken, je hebt concurentie -> je moet je gaan onderscheiden, daarnaast kun je er vanuit gaan dat je het eerste jaar, misschien wel 2 jaar en niet of nauwelijks van kan leven aangezien je nog opstart. Daarnaast moet je kijken of er geen wetten en regels aan verbonden zijn. En het is natuurlijk crisis, dus mensen bezuinigen eerder op dit soort dingen.

 

Ik zou eerst maar eens een ondernemingsplan maken, contact opnemen met mensen die dit doen, contact opnemen met de KVK, informeren hoe het bij de belatingsdienst zitten, etc, etc.

Je eigen bedrijfje start je niet in een week.
Je hebt nu tijd en je werkt, ik zou in je overige tijd gaan uitzoeken hoe alles precies in elkaar zit. Je kunt je wel altijd nog opzeggen en misschien kom je er tijdens je zoektoch achter dat het toch niet is wat je dacht dat het zou zijn.

 

Succes!

 

Karin (Gast)

dank je marloes!   contact opnemen met andere hus-ers vind ik nogal lastig hier in de buurt zullen ze denk ik sowieso niet staan je juichen (meer concurrentie) en met de andere hus-ers waar ik contact mee heb gehad waren ze ook spaarzaam met info.   wetten en regels denk ik vooral aan de regels die verbonden zijn aan eigen bedrijf, binnen familie mensen die mij daarbij kunnen helpen.   de twee mensen die hier zo'n bedrijfje hebben runnen nog steeds twee wandelingen per dag van zo'n 6 honden per keer. mijn onderscheiding zal zijn dat ik niet bij voorbaat bepaalde rassen of probleemgedrag uitsluit én ook individuele service bied. vraag is alleen of dat rendabel is, misschien wel als je het combineert met groepswandelingen?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk wel dat je met individuele wandelingen ook klanten kan trekken die hun hond niet willen meegeven aan een uitlaatservice die 10 honden meeneemt.

Die van mij is een beetje ingewikkeld en kan niet los, ik zou haar niet met een gerust hart meegeven aan iemand die haar niet kent haar plompverloren tussen grote en kleine honden zet.

Dus met dat stukje heb je wel een plus in mijn ogen.

 

Maar nu geef ik haar sowieso al aan niemand mee hoor, dat is ook een beetje mijn probleem 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Even puur uit interesse, om welke regio gaat dit? Hoe dan ook, succes!

Karin (Gast)

denk ook wel dat het een plus is als je honden ook individueel aandacht kan geven. de groepen die ik ernaast doe zullen ook niet groter zijn dan 5 of onder hele gunstige omstandigheden 6 honden. en het gaat om regio flevoland, en dank je!

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hoi, ik heb al jaren een hondenuitlaatservice in Hillegom maar ben aan het minderen met honden.

Ik heb wel een bus met alles erop en eraan, maar ik ben niet bij Martin Gaus geweest met mijn opleiding.

Ik had ook hele grote groepen met soms wel 10 honden, maar dat vond ik niet verantwoord meer....

Ook vond ik het vervelend dat de honden zo lang in de bus moesten rijden voordat we ergens waren.

Dus voor mijn eigen plezier, omdat het als een hobby begonnen was, heb ik nu max 5 honden, incl. Noa en Desi.

Ik heb wel dieren ehbo gehad, want ik ben ook dierenartsassistente geweest.

Maar bij mij is het dus ooit begonnen als"of ik nou 2 of 5 honden uitlaat" uitlaten moeten we toch

Denk er niet te makkelijk over hoor, niet alle honden die je meeneemt zijn goed opgevoed.....best moeilijk soms hoor, ik heb genoeg vervelende situaties meegemaakt, maar die zal je zelf ook nog genoeg meemaken

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

De gastfunctie is niet bedoeld voor leden met een profiel. Mocht het voorkomen dat je niet kunt inloggen verwachten wij dat je als gastnaam je profielnaam invult. Bij het consequent posten als gast terwijl je een profiel hebt riskeer je een waarschuwing en banbeleid.

Karin (Gast)

geen idee wat de moderators hiermee willen zeggen? is dat naar mij toe bedoeld? zal wel want ik ben de enige gast tot nu toe. dan graag verklaar u nader. paula, noa en desi dank voor je reactie.   ben je nu aan het minderen met honden omdat je ermee stopt of nog steeds omdat je groepen van 10 honden te groot vindt? en inderdaad, ik vind dat ook wel veel. kon je het niet op splitsen dan of moesten alle honden prime time tussen de middag uit? en wat vind jij van hus-nederland? en kun je er nog wel iets winst mee maken nu het hobby matig doet of draai je dan zelfs verlies? en wat voor vervelende situaties doel je dan op? (kan ik me vast een beetje vermannen...)

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" geen idee wat de moderators hiermee willen zeggen? is dat naar mij toe bedoeld? zal wel want ik ben de enige gast tot nu toe. dan graag verklaar u nader.
paula, noa en desi dank voor je reactie.
 
ben je nu aan het minderen met honden omdat je ermee stopt of nog steeds omdat je groepen van 10 honden te groot vindt?
en inderdaad, ik vind dat ook wel veel. kon je het niet op splitsen dan of moesten alle honden prime time tussen de middag uit?
en wat vind jij van hus-nederland? en kun je er nog wel iets winst mee maken nu het hobby matig doet of draai je dan zelfs verlies?
en wat voor vervelende situaties doel je dan op? (kan ik me vast een beetje vermannen...) "
 
Ik loop zo,n 1,5 uur met de roedel, en dan inderdaad tussen 12.00 en 14.00 uur. Ik heb dus geen officiele HUS, vond ik te duur en niet nodig toen, omdat ik het hobby matig deed.
Nu heb ik nog maar 3 andere hondjes erbij, dus 5 in totaal. De vervelende, niet opgevoede honden heb ik opgezegd.
Als je bij ons in het bos met meer dan 5 honden loopt, krijg je een boete van 90 euro per hond, als ie niet aangelijnd is! Ik loop nooit met honden aan de lijn, want dan kunnen ze nog niet lekker rennen. Ik zoek altijd duinen, strand en bos op, waar weinig andere mensen en honden zijn. Mensen reageren soms erg vervelend als je met meerdere honden loopt, en hun hond loopt vaak met mijn roedel mee en dat nemen ze mij dan kwalijk:-( 
Ik kan er niet van leven en hoef dat gelukkig ook niet.
Als je er van moet leven, moet je 2x per dag ongeveer 10 honden meenemen, dus 20 honden per dag, en dan nog is het geen vetpot, je wordt er niet rijk van.
Ik vond het zo,n nadeel dat je constant moet rijden en de honden dus zo lang in de auto zitten, wel een uur of meer, voordat je ze allemaal opgehaald heb.
 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Wat raar, mijn antwoord staat in jouw quote

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Los van alles: zelf ontslag nemen is niet handig. Je verspeelt je WW rechten (als je die al hebt opgebouwd, kweetniet hoe lange werkhistorie je hebt?) en (mocht je alleenstaand (ouder) zijn en het loopt allemaal mis) het zal gevolgen hebben als je beroep zou moeten doen op een bijstandsuitkering.

 

misschien maakt dat verlies aan inkomen in jouw situatie wel niks uit, maar anders is het wel iets om even bij stil te staan...

Karin (Gast)

dag paula noa en desi   dan ligt het er denk ik ook aan wat je ervoor vraagt of je ervan kunt leven of niet. maar jij bedoelt dan denk ik met ervan kunnen leven dat je ook enige kostwinner bent? of bedoel jij met ervan kunnen leven dat dat de enige manier is om winst te maken en je dus anders sowieso verlies draait?   hier is het zo dat mijn partner voor het volledige inkomen zorgt en ik aanvul (mijn salaris gaat voornamelijk naar de honden) maar zelf ontslag nemen ligt nog niet voor de hand nee. maar ja als ik uiteindelijk nee moet verkopen met mijn bedrijfje omdat ik moet werken zal ik toch moeten gaan kiezen..

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hoi Karin, ja ik bedoelde als je kostwinner bent

Als dat niet het geval is, is het mooi hoor, leuke bijverdiensten.

Ik verkoop strippenkaarten voor 10x a 87,50

Maar dat is goedkoop, de meesten zitten  zo rond de 100 euro voor 10x

Maar die bus is duur hoor, kun je beter een bedrijfsauto kopen met 2 openslaande deuren achter.

En airco, MOET erin zitten, want zelfs met dit weer heb ik die aan, want als ze zo gerend hebben, hebben ze het zo heet, dan is het lekker afkoelen in de auto

Je kunt je zo inschrijven bij de KvK  als eenmans zaak.

 

Karin (Gast)

oké dat van de airco lijkt mij ook belangrijk ja. maar je hebt ook zo'n dakventilatie systeem begreep ik, wat zou dan beter zijn?    had al even zitten googlen, zag dat vivaro busjes niet zo duur zijn tweedehands, zou dat een optie zijn?   zag ook dat kvk niet zoveel inhoudt inderdaad, in elk geval makkelijker dan je zou denken

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

In een bdrijfsauto heb je meestal geen dakventilatie, en dat ken ik ook niet. Misschien is dat ook koel genoeg,

Ik bedoel meer Renault Kangoo, Dacia Logan, Citroen Berlingo enz.dus zonder achterbamken, maar met laadruimte en dubbele achterdeuren.

Is veel goedkoper voor je kwa wegenbelasting en benzine., sommige rijden op diesel, helemaal goedkoop.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@ Karin (gast)

Hondenpage heeft een aantal regels omtrent de gastfunctie. Wie een profiel heeft, wordt gevraagd via dat profiel te posten. Wie z'n profiel verwijderd, is het niet toegestaan om als gast actief mee te blijven draaien. Daarom willen we je vriendelijk verzoeken opnieuw een profiel aan te maken.

Alle uitleg vind je onder ons beleid/regels:

https://www.hondenpage.com/faq/regels

 

 

honden page profiel TheoTheo

ALs je twijfelt over contact opnemen met de hussen in jou regio, kom dan eens bij mij kijken, je kan zelfs een dagje meedraaien zodat je weet wat het inhoudt.

Karin (Gast)

dag theo,    dat lijkt me wel fijn, als je dat goed zou vinden dan! krijg je toch een veel beter idee. wat super dat je dat aanbied, heb je toevallig een site van je hus?        en paula noa en desi, dank voor je tip, ik zal eens samen met mijn partner kijken naar welke bus het geschikst zou zijn       en moderators nogmaals ik heb geen idee wat jullie bedoelen, misschien handig om eens te zeggen wie jullie nu precies bedoelen. vast goed bedoeld, maar ik wordt er geen wijs uit. ik wil sowieso wel een profiel aanmaken als dat het probleem is hoor.    

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat leuk dat je dat wilt gaan doen :) Lijkt mij ook super.


Waarom doe je het nu niet kleinschalig in de middag? Je beschrijft dat je ook graag individuele wandelingen wilt gaan doen, dus dat kan je dan alvast doen toch? Al denk ik wel dat er niet heel veel aan individuele wandelingen te verdienen valt. Maar er zijn altijd baasjes waarvan de hond niet goed in een (grote) roedel kan, die op zoek zijn naar een individuele wandeling.
Maar dan kan je alvast een beetje kijken of er (veel) vraag naar is en alvast een beetje een klantenkring opbouwen. Dan kan je vanuit daar het op gaan bouwen. Meteen je baan opzeggen zou ik persoonlijk niet doen. Maar dat is ook een beetje een karaktertrek; ik weet graag waar ik aan toe ben. Het hangt natuurlijk ook af van hoe je leven er nu uit ziet en of je dat risico wel of niet kan nemen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Een paar dagen terug werd een bus met kennels aangeboden. Het bericht is wat kort, maar misschien de moeite waard om even te informeren.

https://www.hondenpage.com/hondenforum/179380/bus-hondenuitlaatservice.php?utm_expid=1508167-8.m8hCHUkuSO2Q4o4kNhUNdw.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

 

In elk geval succes met alles!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Karin, kijk even op Theo zijn profiel 

 

Overigens woon ik ook in Flevoland, dus ben heel benieuwd om welke plaats het precies gaat 

Karin (Gast)

had inmiddels ook op theo zijn profiel gekeken voor zover ik daar in kan en op zijn site maar zag dat hij in omg maastricht woont/werkt. da's ondanks dat ik het een super aanbod vindt toch wel aan de verre kant voor mij..   bedankt voor de tip van de auto ga die louise gelijk even vragen 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Caspers gaat regelmatig met een hus mee. Wij zijn heeeel erg tevreden over deze hus. Maar bedenk je zelf wel dat er veel mensen werkloos zijn of sowieso moeten besparen nu. Een hus is een van de eerste dingen waarop mensen besparen. Dit merk ik heel erg bij mijn hus. Het is minder druk., kleinere groepen. Voor ons een voordeel Casper is soms wel 3 uur weg. Ze heeft dan geen wekt meer en maakt met de honden die ze wel heeft extra lange wandelingen. Zo houd ze ons als erg tevreden klant! En Casper is helemaal uitgeteld als wij thuiskomen.  Hoeft savonet alleen nog te plassen meer wil hij echt niet.

 

bedenk jezelf goed wat je nu opgeeft. Als je werk toch geen zekerheid biedt. Zou ik beginnen met voorbeiden. Maar zolang je werk hebt zou ik dit niet zomaar opgeven. Je hebt nu enige zekerheid...

HUS Diva (Gast)

Hoi karin, 

Ik hebzelf een  HUS en ik heb mijn baan 1 maand geleden opgezegd. Ik zal je wel vertellen er komt heel veel  bij kijken. De caddy al is prijzig maar de kooien in de auto zijn ook heel prijzig. Als je met je reclame  alles optelt dan kom je op een groot bedrag uit. Ik zelf heb daar 3 maanden over gedaan.  Dan komen de klanten ook niet  aanwaaien daar moet je echt veel  tijd aan  besteden. Het  gaat  niet vanzelf. Plus de ervaring  moet je kunnen aantonen. Ik heb bv cursus honden en katten besluit gedaan.  Ehbo e.d moet je echt hebben. 

Ja ik vertel dit omdat je echt moet weten  waar je aan begint. Klanten willen echt graag  ervaring zien en wat je voor  cursussen hebt gedaan want ze gaan  niet zomaar in zee.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet meer op poster zoeken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^