Zusje (9) wilt Bruno uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hoi iedereen,

ik weet niet of dit in de goede catogorie staat, zo niet: sorry, ik heb geen idee waar dit bij past...

 

Mijn zusje van 9 jaar wilt heel graag Bruno uitlaten en dat is natuurlijk heel leuk dat ze dat wilt, maar eerlijk gezegd zie ik het niet zo zitten...waarom niet:

1. Bruno is best onvoorspelbaar: de ene keer vind ie die hond wel leuk, de andere keer gaat ie al uit zijn dak bij alleen het ruiken.

2. Hij kan uitvallen aan de lijn, en dan trekt hij behoorlijk hard, soms houd ik hem dan amper

3. Er zijn honden die Bruno echt niet kan uitstaan, en dan gaat ie helemaal uit zijn dak, hij blaft als een gek en trekt als een trekpaard...

 

Die redenen komen allemaal op hetzelfde uit: Bruno kan gewoon heel onverwacht reageren, en je weet maar nooit wat ie doet.

Hij kan ook braaf zijn! Zeker wel, maar je weet nooit wie je op een wandelling tegenkomt...

 

Wat vinden jullie? Gewoon laten? Of zeggen dat het gewoonweg niet kan? Maar dan wilt ze eenn goede reden (als ze al luisterd...)

 

Bedankt alvast!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Nee, ik zou haar niet alleen laten lopen met Bruno. Ze kan zo onderuit getrokken worden met misschien alle gevolgen vandien.. Zowel voor haar als Bruno en de hond die ze tegenkomt. 

 

Misschien kun je samen met haar lopen? Haar de rien laten vasthouden, maar overnemen als er een andere hond aan komt, of samen de riem vasthouden als er een andere hond aan komt? 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je geeft zelf de redenen al om het niet te doen 

 

Als je zusje écht graag met Bruno wil lopen kunnen jullie beter samen gaan. Dubbele lijn, zodat je zusje Bruno uitlaat, maar mocht de riem om wat voor reden ook uit haar handen schieten, dan heb jij nog een reserve riem vast.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Nee, ik zou haar niet alleen laten lopen met Bruno. Ze kan zo onderuit getrokken worden met misschien alle gevolgen vandien.. Zowel voor haar als Bruno en de hond die ze tegenkomt. 
 
Misschien kun je samen met haar lopen? Haar de rien laten vasthouden, maar overnemen als er een andere hond aan komt, of samen de riem vasthouden als er een andere hond aan komt?  "

Ja we lopen best vaak samen! Maar ze zegt tegen me: ik kan het heus wel alleen, ik wil niet meer samen lopen...Bruno luisterd naar mij en het is niet alleen jou hond...

 

Tuurlijk is t niet alleen mijn hond! Ik vind het juist leuk dat ze het graag wilt, beter als mijn broertje die helemaal niet wilt.

 

Ik zal weer eens voorstellen om samen te gaan lopen, wie weet

 

Bedankt in ieder geval

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Het lijkt me niet verstandig om je zusje te laten wandelen met een onvoorspelbare hond. Inderdaad dan gezellig samen gaan wandelen.

Wat zeggen je ouders hier eigenlijk over?

Lijkt me dat zij degene zijn die uiteindelijk beslissen of je zusje capabel is om Bruno uit te laten.

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Je geeft zelf de redenen al om het niet te doen 
 
Als je zusje écht graag met Bruno wil lopen kunnen jullie beter samen gaan. Dubbele lijn, zodat je zusje Bruno uitlaat, maar mocht de riem om wat voor reden ook uit haar handen schieten, dan heb jij nog een reserve riem vast. "

He die is slim!

 

Ga ik onthouden!

Bedankt

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Het lijkt me niet verstandig om je zusje te laten wandelen met een onvoorspelbare hond. Inderdaad dan gezellig samen gaan wandelen.
Wat zeggen je ouders hier eigenlijk over?
Lijkt me dat zij degene zijn die uiteindelijk beslissen of je zusje capabel is om Bruno uit te laten.
 
  "

Tja...ze zeiden eerst hetzelfde als mij, maar toen  ik gister thuis kwam hoorde ik dat ze TOCH alleen had gelopen...niet gebeurd (gelukkig!) maar ik was er niet echt blij mee...mijn ouders snappen het wel hoor, ze weten de Bruun (om wat voor reden dan ook) uitvalt naar bepaalde honden en dat dat gevaarlijk kan zijn. Want wat doet hij als hij losschiet??

 

Ze vraagt me net of ze weer mag, ik heb gezegd dat we straks wel samen gaan, vond ze goed

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Want wat doet hij als hij losschiet??

 

En... wat doet je zusje als Bruno losschiet? Heb je haar dat al gevraagd?

Stel dat het écht mis gaat,  Bruno gaat uit zijn plaat, rukt aan de riem, je zusje valt (gat in knie, tand door lip) en Bruno grijpt een andere hond. Misschien overdreven, maar voor je zusje wel iets om even over na te denken.

 

Lekker samen gaan dus, een zussen-wandeling kan heel gezellig zijn 

Denk ik, ik heb geen zus namelijk haha 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"
Want wat doet hij als hij losschiet??
Angelique&Bruno

 
En... wat doet je zusje als Bruno losschiet? Heb je haar dat al gevraagd?
Stel dat het écht mis gaat,  Bruno gaat uit zijn plaat, rukt aan de riem, je zusje valt (gat in knie, tand door lip) en Bruno grijpt een andere hond. Misschien overdreven, maar voor je zusje wel iets om even over na te denken.
 
Lekker samen gaan dus, een zussen-wandeling kan heel gezellig zijn 
Denk ik, ik heb geen zus namelijk haha  "

 

Nee, dat heb ik haar nog niet gevraagd...

 

Hahah ja het KAN heel gezellig zijn idd, maar wij hebben nogal vaak meningverschil...dus dat IS het niet altijd

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Mijn zusje is 16 en mag het nog steeds niet van me;) ik vind dat je het gewoon rustig moet zeggen en uitleggen! En evt samen gaan lopen en haar dan wel bruno geven, zo kan ze het op de juiste manier van jer leren

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

En als jullie nou samen gaan wandelen? En dat jullie dan allebei een lijn in de hand hebben (dus 2 lijnen, ipv van 1tje). Dan heeft je zusje misschien toch nog het idee dat ze hem uit laat en heb jij de andere lijn vast voor de controle :) (zeg dan wel tegen je zusje dat wanneer Bruno hard trekt, ze moet los laten, dan heb jij weer de volledige controle en kan ingrijpen en kan ze niet omver getrokken worden)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je weet zelf het antwoord al,

 

een hond die nog onbesuisd is kan je niet door een meisje van 9 jaar uit laten, maar je kan wel zelf mee gaan, en haar gerust op goede plekken haar de lijn geven, kijk hoe dat gaat, je zusje zal trots met bruno rondstappen, maar jij moet en blijft alert zodat je de riem weer over kan nemen, laat ze nog maar een paar jaartjes wachten en dan kan ze er alleen op uit. met Bruno, is Bruno ook wat bezadigder geworden.

 

niet luisteren ? je geef haar de redenen die je hier beschrijft dat het toch wat gevaarlijk is.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bedankt allemaal voor jullie reacties! Dus jullie vinden t niet overdreven dat ik het vertrouw?

Net met haar samen gelopen, geen honden tegengekomen, ze zei aan t einde: zie, ik kon t wel alleen! Hahah toch grappig dat ze t graag wilt.

Mijn broertje van 11 mag sinds zn 9de ook met Bruun lopen (na een hele tijd zeuren) maar nu hij t eenmaal mag vind ie het lang zo leuk niet meer... ;-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Absoluut niet doen!

ik kom vaak genoeg een kindje van 7 a 8 tegen met een grote heidewachtel hond.

met precies dezelfde omschrijving als jou hond, alleen die hond rent achter iedere fietser aan en blaft er tegen, ook aangelijnd dan trekt hij aan de lijn om achter de fietser aan te gaan.

een jongetje van 7 die redde dat dus niet, en het liep verkeerd af. De fietser flikkerde van de fiets, en het jochie had geen idee wat hij er mee moest doen. Omstanders hielpen dat jochie maar. Maar hun reactie was dat het onverantwoord was, zo'n klein jochie met een hond die sterk is.

een paar dagen later kwam ik hetzelfde jochie weer tegen met de hond, en de hond viel andere honden aan. De baasjes boos, jochie in paniek.

en later kwam ik het jochie weer tegen op zijn fietsje, dit keer met de hond los. Hond vloog ervandoor richting spoorlijn, al rennend over een drukke weg. Toeterende auto's.. Het ging nog net niet mis.

 

 Ik hoop dat je kan begrijpen dat het geen vestandige keus is

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Toen ik 8 was wandelde ik ook met een grote sterke hond, die veeell zwaarder was dan ikzelf.

nu komt het 2e: Lars, die hond, luisterd(e) béter naar mij dan naar zijn eigen baasjes, maar tja dat is bij jou niet t geval.

Vaak voorgesteld is al samen wandelen, maar wat ook nog kan is dit:

Je zegt dat ze een x alleen mag wandelen.

Jou rol: Spion. haha. gewoon achter bosjes en auto's enz verstoppen, en dan heeft ze toch een x alleen gewandeld!

Snap dat je dit miss niet doet, maar tis maar een optie!

Veel succes.

Volgende forumvraag: chuckit flying squirrel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^