Brokken naast KVV.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

" In Carnibest zit niet in alle graan, zover ik had vernomen maar ik zal dit nog eens goed bekijken. Anders dacht ik Kvv alska natural dogfood. Maar nog niet verder gekomen wat daar precies in zit.

Inderdaad zij ik graan vrij. Maar als iets goed is waar wel graan in zit maak ik daar ook geen punt van maar ik heb inmiddels vernomen dat met graan niet zo best is? Maja de meningen verschillen soms nogal. Ik vind dat punt erg lastig, wat juist is en niet juist.

Wilde graag weten wat voor brok beetje kan aansluiten op Kvv, aangezien pup al beide eet als die van Fokker komt en wij hierop doorgaan dan "




Graan en niet-graan is zo'n beetje een grijze zone. Sommige onderzoeken zeggen dat het slecht is terwijl andere onderzoeken weer aangeven dat het zeker niet slecht is om wat graan erbij te hebben. Ik ken genoeg mensen die hun honden met restjes (inclusief bv. pasta, brood, ...graan dus...) grootgebracht hebben en die honden zijn ook oud geworden. Er zijn honden die niet tegen graan kunnen maar er zijn ook honden waarvan de stoelgang beter wordt bij voeding waar wel wat graan in zit.


 


Ik denk niet dat er een foute of een juiste keuze is. Jij kan immers alleen maar raden wat je hond van de voeding vindt en wat deze doet op langere termijn. Er zijn genoeg honden die ook van die supermarkt 'rotzooi' eten gedurende hun hele leven en die doen het soms ook prima. Gewoon lekker op gevoel afgaan en enkele testjes doen, als je hond het er niet goed op doet of jij voelt je er niet goed bij dan schrap je die voeding gewoon en probeer je een andere. Veel wisselen van voeding is niet goed maar bij een voeding blijven waar je niet 100% achter staat is ook niet wijs.

"


Dankje voor je reactie! Gelijk heb je! Maakt me ook eigenlijk niet uit wel of geen graan als pup het er straks maar goed op doet. Brok + Kvv

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mijn ene hond krijgt alleen KVV van Prins.

En de pup krijgt alleen brokken van Prins.

 

Ik heb nog getwijfeld om de pup (deels) op KVV te zetten maar dat toch niet gedaan.

Enige reden dat de oudere hond KVV krijgt, is dat hij zeer moeilijk brokken eet.

 

Wel heb ik toen informatie opgevraagd hoe het zit bij bij combinatie brokken/KVV voeren.

 

Antwoord is dat het goed kan, maar NOOIT brokken en KVV op één dag geven.

Beste is bijvoorbeeld 5 dagen brokken en dan 2 dagen KVV (of andere indeling, net wat je zelf wilt).

 

Dit omdat op deze manier de KVV het beste 'werkt' en alles goed wordt opgenomen.

Ga je het anders doen door brokken erbij te geven op dezelfde dag, is dit niet meer zo.

Dan wordt de KVV meer een maagvulling en dat is zonde van het voer en geld wat je er aan besteedt.

En jammer dat de hond dan niet optimaal profiteert van de KVV.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Je kan prima vlees en brok op 1 dag voeren hoor geen probleem. Er zijn natuurlijk honden die dit niet kunnen hebben maar dit heb je snel genoeg door. Tevens kan je er ook voor kiezen om een paar dagen vlees en paar dagen brok te voeren. Het is kijken hoe je hind erop reageert. Sommige kunnen niet tegen de wisseling en doen het beter op volledig vlees of brok.

 

Het enigste wat het verschil maakt is dat de ph waarde in de maag veel zuurder is op alleen vlees en daardoor ook in staat is om botten te verteren. Doordat je ook brok gaat voeren zal het hiertussen in gaan hangen.

 

Hier krijgen ze voornamelijk kvv met af en toe barf en brok. Brok en vlees op dezelfde dag is geen probleem. Brok krijgen ze zelden, dit is meer een opvangmiddel voor als het vlees nog niet ontdooit is.

 

Zelf zoek ik brokken en kvv op zonder granen, omdat ik van mening ben dat dit niets toevoegd. Rijst in kvv kan prima maar zelf wissel ik meerdere merken af waardoor het percentage laag blijft. Ik zelf voer geen kvv met rijst erin.

 

Qua brok heb ik Wolfsblut en dit is met aardappel als vulmiddel, dit kunnen ze prima verteren omdat het een groente is.

Andere graanvrije merken zijn bijvoorbeeld DogLoversGold, Taste of the Wild, Orijen, fish4dogs, Acana etc.

 

 

En wil trouwens nog even vermelden dat er zat honden het "goed" doen op de commerciele meuk maar die eigenaars en honden hebben nooit gezien dat het ook veel beter kan. Mijn stafford is opgegroeid op vlees, daarna commerciele meuk, en daarna weer terug op vlees. Ik zag overduidelijk verschil. Dat mijn stafford die versleten was en heel moeilijk en stram liep op brok, ineens als een zonnetje liep op vlees bewijst voor mij dat er veel onnodige toevoegingen in commerciele brok zitten.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart


En wil trouwens nog even vermelden dat er zat honden het "goed" doen op de commerciele meuk maar die eigenaars en honden hebben nooit gezien dat het ook veel beter kan. Mijn stafford is opgegroeid op vlees, daarna commerciele meuk, en daarna weer terug op vlees. Ik zag overduidelijk verschil. Dat mijn stafford die versleten was en heel moeilijk en stram liep op brok, ineens als een zonnetje liep op vlees bewijst voor mij dat er veel onnodige toevoegingen in commerciele brok zitten. "

 

 

Dus jij hebt 1 ervaring en hopla, dat geldt meteen voor alle honden?

Wauw, wat een prachtig onderbouwd onderzoek zeg.

 

Helaas voor jou heb ik hier de omgekeerde varianten rondlopen.  Alleen vlees is absoluut niet genoeg.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

"
En wil trouwens nog even vermelden dat er zat honden het "goed" doen op de commerciele meuk maar die eigenaars en honden hebben nooit gezien dat het ook veel beter kan. Mijn stafford is opgegroeid op vlees, daarna commerciele meuk, en daarna weer terug op vlees. Ik zag overduidelijk verschil. Dat mijn stafford die versleten was en heel moeilijk en stram liep op brok, ineens als een zonnetje liep op vlees bewijst voor mij dat er veel onnodige toevoegingen in commerciele brok zitten. "
Joline, Ginger & Chikara

 
 
Dus jij hebt 1 ervaring en hopla, dat geldt meteen voor alle honden?
Wauw, wat een prachtig onderbouwd onderzoek zeg.
 
Helaas voor jou heb ik hier de omgekeerde varianten rondlopen.  Alleen vlees is absoluut niet genoeg. "

 

 

Hallo zeg met verkeerde been uit bed gestapt?

Ik vertel mijn ervaring, heb bij meerdere honden het verschil gezien.

Niks onderzoek en meuk, dit is mijn ervaring, groot verschil.

En ik zeg ook niet dat dat voor alle honden het geval is!

Ik heb niks tegen brok en ook niet met granen erin, werkhonden zoals jij die hebt hebben de koolhydraten nodig.

Die doen het inderdaad niet goed op alleen vlees. 
Daar hoor je mij niet over en ik roep ook niet dat granen super slecht zijn en dat de TS dat absoluut niet moet voeren.

 

Ik vertel wat ik zou doen met voeding uitkiezen en de TS mag zelf besluiten wat ze doet denk al haalt ze Pro Plan, niks mis met die brok. Vind dat de beste van de commerciele brokken en ik heb zelfs thuis een proefzakje staan! Maar mijn voorkeur gaat uit naar graanvrij, ieder zijn ding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zorg dat de hoofdmaaltijd niet procent gewijs het meest uit granen bestaat en dan eens achteraan of middenmoot het vlees. graan is niet slecht, alleen moet het niet de overhand hebben.

 

hier wordt iedere ochtend vanaf pup zijnde al havermout of gerstepap gegeten, en daarna is haar hoofdmaaltijd vlees. een gezonde hond, die nimmer ziek is.

en nimmer een alergie heeft. maar nogmaals de hoofdmaaltijd niet uit graan laten bestaan, een toevoeging van granen is in het geheel niet erg. ook in de natuur aten de wolven granen. Buiten hun vlees.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"
" En wil trouwens nog even vermelden dat er zat honden het "goed" doen op de commerciele meuk maar die eigenaars en honden hebben nooit gezien dat het ook veel beter kan.
 
 

Ik vertel mijn ervaring, heb bij meerdere honden het verschil gezien.
Niks onderzoek en meuk, dit is mijn ervaring, groot verschil.

"

 

de eerste zin staat er niet echt als een ervaring ;) 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Mijn hond red het ook niet op alleen vlees dus die krijgt 's morgens ook Orijen fish.

Gaat nu prima. Met de gewone Orijen ging het mis. Soms is het dus even zoeken.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Vlees gaat dan ook veel verder dan enkel vlees/bot/orgaan zeker bij honden die inspanningen moeten leveren moet je toch al enige kennis hebben over wat je allemaal moet bijvoeren om je hond in conditie te houden

 

Met een brok zit je daar veel veiliger,is het beter?bij beide heb je goed spul en wat voor de één goed is is voor de ander troep.

Bij kvv vind ik oa een lukkelus wel goed passen niet perse omdat het geperst is want heel het verhaal rond geperst vind ik onzin,

maar wel omdat er vrij veel vezels inzitten wat in kvv's niet zit buiten denk ik all animal omdat deze hele prooidieren gebruikt.

verder is de samenstelling  opzich ook niet mis van lukkelus en de prijs zit ook goed,Bv een orijen gaan bijvoeren bij kvv vind ik weggegooid geld,nu lig je daar verder niet van wakker van die prijs is daar ook niks mis mee blijft toch qua samenstallign een top 3 brok.

 

Ben voor 1 hond hier zelf aan het overwegen om volledig terug op brok te gaan ik zou dan voor applaws gaan lijkt me qua vlees de hoogste te zijn want van hun 75% vlees bestaat er  een deel uit 61% uit droog vlees.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Super dank voor alle antwoorden! Ervaringen en tips te lezen.

 

Over het wel of niet voeren van kvv en brok combi op 1 dag verschillen de meningen. Ik ben van mening dat dit weinig kwaad kan, mocht het wel kwaad gaan doen stop ik er natuurlijk meteen mee mar voor straks zullen wij KVV en brok gaan voeren op 1 dag. Zo leert hond ook brok eten en dat vind ik ook belangrijk net zoals dat ik vind dat hond vlees moet eten.

 

KVV zal uit Carnibest of Barf of Alaska natura dogfood bestaan ongeveer. (en mijn gevoel gaat naar Alaska natura dogfood) even bekijken wat hier makkelijk te verkrijgen is in mijn omgeving. En naast deze KVV ben ik dus opzoek naar brok. Al heel wat brokken soorten naar voren gekomen die ik eerlijk allemaal wel even goed vind! Ze staan op een lijstje en dan beginnen we met de eerste straks om te zien hoe pup daar op doet. Als dat niks wordt gaan we naar de volgende denk ik zo.

 

Ook het merk Applaws spreekt me aan en dat blijkt erg goed voer te zijn. (heel grappig want me pa verkocht dit tijdje terug ook in ze webshop).

 

Dus als pup pup is voeren ene keer brok en dan kvv, geen probleem toch? omdat pup vaker moet eten en als pup geen pup meer is zal er ochtend brok gegeven worden en avond kvv.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Pups hebben hier al alles door elkaar gegeten net zoals de volwassenen en nooit problemen mee gehad

Applaws lijkt me inderdaad echt zeer goed denk zelf dat ze het hoogste % vlees hebben van alle merken vanwege het hoge aandeel  droog vlees,orijen is dan wel op papier 80% vlees maar is dus 40/45% vers vlees en 35/40% droog vlees wat dan al minder is dan de 66% droogvlees van apllaws als 1ste ingredient,hoop dat ze in de toekomst nog met een meer lam gebaseerde variant op de markt komen.

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Pups hebben hier al alles door elkaar gegeten net zoals de volwassenen en nooit problemen mee gehad


Applaws lijkt me inderdaad echt zeer goed denk zelf dat ze het hoogste % vlees hebben van alle merken vanwege het hoge aandeel  droog vlees,orijen is dan wel op papier 80% vlees maar is dus 40/45% vers vlees en 35/40% droog vlees wat dan al minder is dan de 66% droogvlees van apllaws als 1ste ingredient,hoop dat ze in de toekomst nog met een meer lam gebaseerde variant op de markt komen.


 


 

"


Ja, applaws klinkt inderdaad erg goed. Dankje!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zoveel proteine als in Applaws 38% ik zou het niet doen zeker niet bij pups.

(zag bij puppy large breed al 38 procent proteine)

Denk om panositis.

 

Ik vind het sowieso veel te hoog in proteine.

Ik zou me niet blindstaren op het vleespercentage.

Het moet best goed zijn het vleespercentage maar het is niet hoe meer hoe beter.

 

De hoeveelheid koper is mij ook veel te hoog.

Zoveel hebben honden niet nodig kunnen ze niets mee en is niet goed voor de lever.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Zoveel proteine als in Applaws 38% ik zou het niet doen zeker niet bij pups.
(zag bij puppy large breed al 38 procent proteine)

 

Tja in tevemelk zit 36% eiwit laat je dan je pups ook niet zuigen?

het is een kwakkel dat 38% eiwit slecht is en trouwens dit is in droge stoff gemeten en belangrijker is de eiwit brok bron,trouwens pups zijn gebaad bij een hoogwaardig % eiwit in deze hoeveeelheden

 

 14% koper is ook niet zo hoog bv acana adult heeft 20mg/kg taste of the wild 15 een veel verkocht merk pro plan nammelijk heeft 50mg kopen....zijn zelfs merken die tot 64mg bevatten nog nooit een haan naar gekraaid is weer zo iets waar onnodig een probleem van wordt gemaakt.

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ben het hier toch iets meer met Zinno eens. Eiwit is toch juist goed (niet te hoog natuurlijk) maar vind 36% wel ok. Of zeg ik nou iets verkeerds. Ben niet zo bij met dat hondenvoer, aangezien dit eerste hond is, dus excuses als ik iets verkeerds zeg en verbeter me dan haha. En inderdaad is de koper niet zo hoog, daar is mee te doen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Niet alle honden reageren goed op een hoog (hoger) eiwitpercentage. 

 

Ik heb nu Wolfsblut Alaska Salmon, die heeft 25% eiwit. Hiervoor had ik Wolfsblut White Cloud, die heeft 35% eiwit.

En dat uitte zich in winderigheid. Heel veel winderigheid! Van die stiekeme, geluidloze windjes die des te meer geur verspreidden 

 

Dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Niet gezegd dat jouw pup er ook last van gaat krijgen, maar mocht het zo zijn kan het best aan het eiwitpercentage liggen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

 die heeft 35% eiwit.
En dat uitte zich in winderigheid. Heel veel winderigheid! Van die stiekeme, geluidloze windjes die des te meer geur verspreidden 

En welk bewijs is er nu dat dit door het hoge eiwit kwam?

kan evengoed zijn als je een andere brok met 40% eiwit geeft dat er van winderigheid geen sprake is en op een andere brok met 20% eiwit wel,dus jij linkt winderigheid dan aan hoog eiwit terwijl er miss een totaal andere oorzak was.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"
" Zoveel proteine als in Applaws 38% ik zou het niet doen zeker niet bij pups. (zag bij puppy large breed al 38 procent proteine)  
Claudia en Tibetaantje Sarah

Tja in tevemelk zit 36% eiwit laat je dan je pups ook niet zuigen?
het is een kwakkel dat 38% eiwit slecht is en trouwens dit is in droge stoff gemeten en belangrijker is de eiwit brok bron,trouwens pups zijn gebaad bij een hoogwaardig % eiwit in deze hoeveeelheden
 
 14% koper is ook niet zo hoog bv acana adult heeft 20mg/kg taste of the wild 15 een veel verkocht merk pro plan nammelijk heeft 50mg kopen....zijn zelfs merken die tot 64mg bevatten nog nooit een haan naar gekraaid is weer zo iets waar onnodig een probleem van wordt gemaakt.
  "
 
Goh dank voor je heerlijk genuanceerde reactie zeg. Kwakkel goh. Dat jij een ander idee hebt prima maar graag respect voor ieders mening.
 
Verder
1 op de site van applaws zie ik bij puppy chicken large breed 40 mg kopersylfaat pentahydraat staan. Geen 14. Hoe meer hoe groter de belasting voor de lever en nieren kans op koperstapeling. 14 is beetje gemiddeld in brokken maar zeker niet weinig. Mij persoonlijk al te veel.
 
2 tuurlijk is het geen onzin verhaal dat te hoog proteine uitkijken is.
Het is niet voor niets zo dat bij honden met nier en lever klachten de proteine naar beneden gehaald wordt in het speciale voer. Als heel veel gedronken wordt het teveel eiwit wel uitgeplast maar kun je dat reguleren bij de hond veel drinken. En de nieren moeten er extra van werken. Teveel eiwitten wordt omgezet in urinezuur. En zoveel eiwitten hebben honden helemaal niet nodig. Gaat er toch weer uit. Wat heeft het voor zin. Je betaald alleen alleen monsterprijzen voor merken die elkaar aftroeven met de vleespercentage's. 
Ik heb bij mijn eigen honden bij Orijen voer met hoge proteine verhoogde leverwaardes gezien. Bij 4. Toeval misschien zou wel heel toevallig zijn. En Applaws zit nog hoger.
Verder puppys drinken tot 7-8 weken bij de moeder langer meestal niet dus waarom moet je dan daarna nog zo'n hoog percentage proteine binnen laten krijgen het is vast niet voor niets dat ze daarna niet meer zogen.
Ik las eens in artikel van voedingsdeskundige 27-28 procent proteine in moedermelk. Hoe kom jij aan je percentage?
De kans bestaat ook dat honden aan de dunne gaan van zoveel proteine. Hoor het vaker bij brokken zoals Orijen etc. En heb de dunne ontlasting ook wel bij mijn eigen honden gezien.
Ik zweerde eerst ook bij dit soort brokken maar als ik zie hoe beter het nu is qua ontlasting, energie denk ik ik had jaren eerder al er mee moeten stoppen.
 
En ik heb zelf de ervaring met 1 van mijn honden met panositis bij te lang puppy brok met hogere proteine. Manklopen. Corticosteroide injectie nodig. Rimadyl. Overgang naar minder proteine en volwassen voer deed wonderen. 
En zie ook nog een E nummer in Applaws.
Maar voer wat je wil voeren ieder doet het naar zijn idee en wat 'ie denkt dat het beste is.
 
 
 
 
 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

"
" Zoveel proteine als in Applaws 38% ik zou het niet doen zeker niet bij pups. (zag bij puppy large breed al 38 procent proteine)  
Claudia en Tibetaantje Sarah

Tja in tevemelk zit 36% eiwit laat je dan je pups ook niet zuigen?
het is een kwakkel dat 38% eiwit slecht is en trouwens dit is in droge stoff gemeten en belangrijker is de eiwit brok bron,trouwens pups zijn gebaad bij een hoogwaardig % eiwit in deze hoeveeelheden
 
 14% koper is ook niet zo hoog bv acana adult heeft 20mg/kg taste of the wild 15 een veel verkocht merk pro plan nammelijk heeft 50mg kopen....zijn zelfs merken die tot 64mg bevatten nog nooit een haan naar gekraaid is weer zo iets waar onnodig een probleem van wordt gemaakt.
  "

 

Goh dank voor je heerlijk genuanceerde reactie zeg. Kwakkel goh. Dat jij een ander idee hebt prima maar graag respect voor ieders mening.

 

Verder

1 op de site van applaws zie ik bij puppy chicken large breed 40 mg kopersylfaat pentahydraat staan. Geen 14. Hoe meer hoe groter de belasting voor de lever en nieren kans op koperstapeling. 14 is beetje gemiddeld in brokken maar zeker niet weinig. Mij persoonlijk al te veel.

 

2 tuurlijk is het geen onzin verhaal dat te hoog proteine uitkijken is.

Het is niet voor niets zo dat bij honden met nier en lever klachten de proteine naar beneden gehaald wordt in het speciale voer. Als heel veel gedronken wordt het teveel eiwit wel uitgeplast maar kun je dat reguleren bij de hond veel drinken. En de nieren moeten er extra van werken. Teveel eiwitten wordt omgezet in urinezuur. En zoveel eiwitten hebben honden helemaal niet nodig. Gaat er toch weer uit. Wat heeft het voor zin. Je betaald alleen alleen monsterprijzen voor merken die elkaar aftroeven met de vleespercentage's. 

Ik heb bij mijn eigen honden bij Orijen voer met hoge proteine verhoogde leverwaardes gezien. Bij 4. Toeval misschien zou wel heel toevallig zijn. En Applaws zit nog hoger.

Verder puppys drinken tot 7-8 weken bij de moeder langer meestal niet dus waarom moet je dan daarna nog zo'n hoog percentage proteine binnen laten krijgen het is vast niet voor niets dat ze daarna niet meer zogen.

Ik las eens in artikel van voedingsdeskundige 27-28 procent proteine in moedermelk. Hoe kom jij aan je percentage?

De kans bestaat ook dat honden aan de dunne gaan van zoveel proteine. Hoor het vaker bij brokken zoals Orijen etc. En heb de dunne ontlasting ook wel bij mijn eigen honden gezien.

Ik zweerde eerst ook bij dit soort brokken maar als ik zie hoe beter het nu is qua ontlasting, energie denk ik ik had jaren eerder al er mee moeten stoppen.

 

En ik heb zelf de ervaring met 1 van mijn honden met panositis bij te lang puppy brok met hogere proteine. Manklopen. Corticosteroide injectie nodig. Rimadyl. Overgang naar minder proteine en volwassen voer deed wonderen. 

En zie ook nog een E nummer in Applaws.

Maar voer wat je wil voeren ieder doet het naar zijn idee en wat 'ie denkt dat het beste is.

 

 

 

 

 



 

"


Hier heb je zeker een punt!. Ik ben erg benieuwd wat je zelf dan voert?:-) of welke brokken jij zou adviseren naast Kvv?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"En welk bewijs is er nu dat dit door het hoge eiwit kwam?
kan evengoed zijn als je een andere brok met 40% eiwit geeft dat er van winderigheid geen sprake is en op een andere brok met 20% eiwit wel,dus jij linkt winderigheid dan aan hoog eiwit terwijl er miss een totaal andere oorzak was. "

 

Geen, maar dat hoeft toch niet? Ik zeg alleen dat MIJN hond er last van had. Een zak van 15 kilo, 50 dagen winderigheid. Werd minder door haar 3 keer per dag eten te geven, maar nog steeds wel wat winderig.

 

Misschien heeft ze het bij een andere brok met hoog eiwitgehalte niet, maar bij deze wel. En waarom zou ik weer 15 kilo hoog eiwitgehalte kopen met het risico dat ze weer last krijgt?

 

Het feit dat ze geen last meer heeft van winderigheid met deze zak 25% eiwit is voor mij bewijs genoeg dat ze winderig werd van 35% eiwit 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"
"En welk bewijs is er nu dat dit door het hoge eiwit kwam? kan evengoed zijn als je een andere brok met 40% eiwit geeft dat er van winderigheid geen sprake is en op een andere brok met 20% eiwit wel,dus jij linkt winderigheid dan aan hoog eiwit terwijl er miss een totaal andere oorzak was. "
Zinno

 
Geen, maar dat hoeft toch niet? Ik zeg alleen dat MIJN hond er last van had. Een zak van 15 kilo, 50 dagen winderigheid. Werd minder door haar 3 keer per dag eten te geven, maar nog steeds wel wat winderig.
 
Misschien heeft ze het bij een andere brok met hoog eiwitgehalte niet, maar bij deze wel. En waarom zou ik weer 15 kilo hoog eiwitgehalte kopen met het risico dat ze weer last krijgt?
 
Het feit dat ze geen last meer heeft van winderigheid met deze zak 25% eiwit is voor mij bewijs genoeg dat ze winderig werd van 35% eiwit  "


Bedankt voor de tip! Ga ik onthouden! van je vorige post zeg maar over die winderigheid. Zullen we rekening mee houden.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Honden zijn al lang aangepast om ook graan te verteren.
Onze honden lopen wereldtop op awel.... brokken met graan.  Op enkel vlees redden ze het totaal niet. "

 

Hoe weet je dat ze het op enkel vlees niet redden? Zelf uitgeprobeerd?

 

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"

Hier heb je zeker een punt!. Ik ben erg benieuwd wat je zelf dan voert?:-) of welke brokken jij zou adviseren naast Kvv? "

 

 

Ik geef Lupo Natural. Bevalt goed. Tenminste bij die van mij  :-)

Goede ontlasting en energie. Geef het nu een jaar.

In het begin dronk ze wel veel. Ze kreeg voor het eerst geperste brok

en het kwam waarschijnlijk door die overgang. Was ook warm weer toen we begonnen.

Dat ging weer over.

 

Ik koos het omdat er geen syntethische stoffen in zitten of chemie.

Omdat het koud geperst is hoeven geen syntetische vitamines toegevoegd te worden.

Glutenvrij. Koper 6.5 mg. Proteine 24.  Niet getest op dieren. Geen bio industrie vlees.

Doneren naar dierenbeschermingsprojecten. Mileu vriendelijke zak.

En contact via mail was goed. Duidelijk wat er in zit.

 

Ik heb ook gehoord dat geperste brok beter matched met vers.  Maar dat weet ik niet zeker.

 

Vleespercentage is netjes 30 procent. Meer dan de gemiddelde goedkope brok.

Maar niet zo hoog als Acana, Orijen, Applaws etc.

Maar was het hoger geweest dat vleespercentage was de proteine ook hoger uitgekomen.

 

Ik heb niet zoveel problemen met zoiets als wat bruine rijst of aardappel percentage dat wat hoger is.

Verteren ze prima. Als het maar geen Tarwe of gerst is wat in een brok zit.

Als het maar glutenvrij is de brok.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

http://dierenkliniek-ermelo.nl/onze-belevenissen/columns/voeding-van-de-hond-feiten-fabels-deel-iii/

 

http://www.bracco-italiano-community.nl/nieuws/Gezondheid_en_voeding/226/Voeding_van_de_hond.html

 

Nu dat je 38% te veel vind tja zeg het hier nog een eens amstaff fokker die al 25 jaar mee draait aan de show top voert al zijn honden + uitplaatsers orijen van pup tot hun dood,deze man geeft maandelijks zo een 3000 euro uit aan orijen voor zijn honden en uitplaatsers,en raad eens al die honden zijn tip top in orde qua gezondheid en hd testen enzo.

 

Nu je geeft lupo natural ik ga daar niet van beweren dat het een slechte brok is heb die zelf ooit willen kopen maar toen uiteindelijk voor lukkelus gegaan,verder over je nier verhaal er zijn onderzoeken waar net is aangetoond waar nierlijdende honden net baat hadden bij een hoger poteine gehalte brok waarvan de eiwitten afkomstig van vlees waren.

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik denk dat het ook ligt aan waar je hond het beste op doet. Ene hond doet het goed op het ene merk en de andere juist niet. En zal eens kijken wat beste is straks voor mijn pup naast kvv :)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt voor alle antwoorden!

 

Wat ik me nu afvraag is: Waaruit mag brok bestaan? Op http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken ben ik nu aan het kijken, maar daar komen aantal dingen voor wat ik niet ken en dus ben ik benieuwd wat jullie kenners haha vinden waar brok juist wel en juist niet uit moet bestaan? Thanks alvast!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het antwoord staat op de site, die je hierboven aangeeft:

 

http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor alle antwoorden!
 
Wat ik me nu afvraag is: Waaruit mag brok bestaan? Op http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken ben ik nu aan het kijken, maar daar komen aantal dingen voor wat ik niet ken en dus ben ik benieuwd wat jullie kenners haha vinden waar brok juist wel en juist niet uit moet bestaan? Thanks alvast! "

hier kijk ik naar

Hoog vlees percentage

geen graan of rijst/mais geen , groenten uit  familie van de nachtschade (dus aardappel tomaat  ect)

de graan zijn gluten en slecht voor gebit van je hond (tandsteen) en rijst/mais ivm dat ook een graan is en je hond er dus weinig tot niks  mee kan

geen chemische toevoegingen zeker geen natrium seleniet (kanker verwekkend)

ipv graan rijst aardappel liever zoete aardappel

en niet teveel bietenpulp want dat is ook een vulmiddel zonder toegevoegde waarde

 

 

een beetje mais of aardappel of rijst kan geen kwaad indien hond geen allergie heeft voor granen

nachtschade ,reageren veel honden op

Veel honden kunnen ook niet goed tegen soya

 

Chemische toevoegingen mijd ik altijd zoveel als ik kan

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Het antwoord staat op de site, die je hierboven aangeeft:
 
http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok "


Dat was ik inderdaad ook tegen gekomen. Maar vroeg het me hier toch nog eens af :)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe vaak per dag eten geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^