doorbloeding oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JadeJade

honden foto van Jade

hallo allemaal!

 

Ik heb een vraagje, onze hond heeft erg grote oren en daarom gaat de doorbloeding niet goed naar het topje van zijn oren, nu zit er al bijna geen haar meer op... en het voelt een beetje schraal, iemand tips?

 

Als je goed kijkt zie je het op deze foto op aan zijn rechter oor (voor ons links)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ons reutje heeft ook redelijke oren en die klapperde ook veel, schraal inderdaad, waardoor hij uiteindelijk kapotte punten aan de oren kreeg, zie fotootje, linker hond. Wij smeren het nu al een aantal jaren elke avond in met een beetje uierzalf en dat werkt prima. Ik moet wel zeggen dat hij nooit kale oren heeft gehad. Maar voor het schrale, met het risico op kapotte oorpunten werkt uierzalf erg goed.

 

  

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Met de doorbloeding van het oor is niets mis.

De oren zijn gewoon gevoelig. Dat de randen schraler zijn en minder haar hebben dan de rest van het oor is hier thuis ook het geval (de oren van mijn honden hangen).

 

Doordat het oor beschadigd raakt blijft er meestal een hardere rand over, daar is niets aan te doen.

Je kan het insmeren met vasaline, maar dit zorgt er alleen voor dat het oor in de wintermaanden minder snel beschadigd raakt.

honden page profiel JadeJade

honden foto van Jade

Ja vaseline doe ik inderdaad!

De dierenarts zei dat tegen mij... en zijn oren zijn ook altijd ijskoud, dus ik ging er wel vanuit dat, dat het wel zou zijn haha

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Babyolie!

Eigen merk van Kruidvat ruikt niet zo sterk.

Volgende forumvraag: een keertje goed wassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^