Het kan allemaal zo simpel zijn..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

 

Lees ook even deze link,de reactie van de moeder op het bijt incident met de hond is stuitend en bedroevend!

menno en Elmo (Gast)

Het is zo simpel, he? Typische gevallen van "Wat u niet wildt dat u geschiedt, doe dat ook uw hondje niet." Op dat knuffelen na dan. Daar ben ik gek op en Elmo nog meer!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

 

Dit is nu zo'n voorbeeld van waarom ik dit topic opende!Deze foto is door de telegraaf vandaag tot de leukste foto van de dag gekozen!!!!!

 

Ik opende dit topic ook ,omdat ik moeite heb met dat er toch best wat mensen vinden dat een hond die bijt gewoon direct afgemaakt moet worden..die wordt als onbetrouwbaar bestempeld.Het is voor mij echt veel te kort door de bocht.

 

Een hond kan communiceren,ook zonder te bijten,maar wanneer er door ons-wij volwassen mensen- daar niet naar wordt gekeken of op wordt geanticipeerd dan kunnen die beesten in de paniek schieten en bijten.

Het kind op deze foto bijvoorbeeld is gewoon zijn neus kwijt hoor,als de Jack Russel even goed zou uithalen...

Dan is dat toch geen reden om die hond in te laten slapen..ik zou eerder die oppas willen laten inslapen  

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

helemaal mee eens!!! ( en nu mis ik alweer de duimpjes omhoog...)

arme pim....die kan geen kant op....

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Helemaal mee eens!! Ik vind het zo niet eerlijk dat honden tegenwoordig alles moeten pikken van kinderen en er vanaf de kinderen hun kant steeds minder respect komt! Hier zijn veel kinderen in huis, en er zijn strikte regels voor de kinderen en voor de honden en zo hoord het ook als je het mij vraagt 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik moet stiekem wel een beetje lachen.. Het niveau van de Telegraaf is weer duidelijk.. Zo'n belachelijke foto (papa en mama vonden hem blijkbaar leuk genoeg om in te sturen ????) die nog wordt gekozen als leukste foto.. ehmm? Ligt het nou aan mij? Of krijgen ze helemaal geen foto's binnen dat ze toen maar dachten; liever een slechte foto dan geen foto. 

Ik snap het nooit zo.. ik ben zelf ook met een hond opgegroeid en werd mij altijd geleerd om respect voor de hond te hebben. En de mand van de hond was van de hond; ik had volgens m'n moeder ook m'n eigen kamer ;) Lijkt mij ook niet meer dan logisch.. maar helaas zijn er ook ouders die dat niet door hebben (of niet door wíllen hebben). 

 

Al moet ik zeggen dat ik ook vind dat sommige hondeneigenaren erg snel zeggen: "Dat mijn hond zo doet, komt omdat het kind de hond verkeerd benaderd." Ik vind dat ouders hun kind moeten leren met een hond om te gaan, maar hondeneigenaren hun hond moeten leren met kinderen om te gaan. Bij alle drie m'n honden ben ik daar veel mee bezig geweest. Natuurlijk begeleid ik hen daarin, maar ik wil dat ze met alle situaties om kunnen gaan. Ik bereid ze er ook op voor dat kinderen nou eenmaal onvoorspelbaar kunnen zijn. Zo gingen wij laatst op visitie bij iemand, zij hebben een kruipertje. Finch is vrij groot, dat kind ziet hem en zag iets heel leuks bij z'n buik hangen.. hij kruipt/rent er naartoe, duikt direct onder Finch en roept heel hard: "PIEMEL!!!". Sja jullie raden vast al wat hij vast pakte? 
Ouders pakte gelijk hun kind en legde uit dat dat niet mag, dat hij zachtjes moest doen enz. Maar Finch verblikte of verbloosde niet, wou zelfs zachtjes met hem spelen. M'n man stond erbij en wist eigenlijk niet goed wat hij met het kind moest doen haha, maar de hond kreeg uiteraard gelijk een aai over z'n bol. 

 

Moet een beetje van twee kanten komen. Maar ik snap ook wel dat dat bij de ene hond moeilijker is dan bij de ander. Mja, neem dan zo'n hond ook niet mee de stad in waar heel veel kinderen op ooghoogte lopen. Laatst zag ik in de stad op een drukke zaterdag dat een kind naar een hond, duitse herder, rende en hem wilde omhelsen (papa en mama zeiden niks *zucht*), maar de eigenaar was er gelukkig net op tijd bij. Bleek dat hij nogal graag kindjes bijt die te dichtbij komen, baasjes gelijk boos op de ouders. Maar dan denk ik ook; als je weet dat je hond daar niet mee om kan gaan, breng hem dan ook niet in zo'n situatie. En de ouders moeten hun kind inderdaad leren dat ze niet zomaar op een hond af kunnen rennen. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik moet stiekem wel een beetje lachen.. Het niveau van de Telegraaf is weer duidelijk.. Zo'n belachelijke foto (papa en mama vonden hem blijkbaar leuk genoeg om in te sturen ????) 


 

Het is nog veel naarder..dit is een foto gemaakt door de oppas!! Zij let op dat kindje,en Pim is haar hondje...en daar breng je dan je kindje naar toe 

 

Knap en flexibel van je hond dat hij zo cool reageerde toen hij in zijn edele delen werd gegrepen.

Het had ook flink zeer kunnen doen..en dan had het niet raar geweest als hij dan had gesnauwd (vind ik)

 

Het voorbeeld van de hond meenemen naar te drukke plekken...daar zou ik zelf ook niet voor kiezen,als ik weet dat mijn hond dat niet aan kan...maar ik zou mijn kind ook héél snel leren niet op elke hond af te vliegen en bij me te houden.

En wederom is dit weer een goed voorbeeld van dat volwassenen hun verantwoording moeten nemen,had deze hond flink gebeten,dan krijgt die hond een spuitje en wordt als vals bestempeld.Terwijl er toch echt allerlei volwassen mensen omheen lopen die nergens blijkbaar nergens over na denken..Kind en hond zijn dan slachtoffer.Hond wordt ingeslapen en die volwassen mensen,daar gebeurd niks mee.

Het verhaal wordt dan (als ik het steeds zo lees in de verhalen) zo gedraaid: de agressieve hond(en) hebben het kind gebeten!! en dat was het dan,kind verminkt/getraumatiseerd,hond dood.

 

En zo zijn er op internet tal van foto's en filmpjes te vinden wat als "kijk eens hoe schattig" wordt bestempeld (zoals ook die foto van de telegraaf) terwijl je kan zien/aanvoelen dat dat niet lang goed kan gaan.

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ja ik was uiteraard super trots op Finch 
Finch vond er trouwens niks raars aan. Ik zat verderop en hield z'n houding goed in de gaten, m'n man stond naast hem. De ouders van het kind pakte hem gelijk en werden boos op het jongetje, leerden hem gelijk dat dat niet mocht. En Finch bleef heel kalm en vond het allemaal wel leuk. Hij is gewoon gek op kinderen en is er heel ontspannen onder. Anders laat ik hem er ook niet bij.
Onze andere honden zijn ook gek met kinderen (er ook mee opgegroeid), maar ik merk nu Sam ouder wordt dat hij de kleinere kinderen wat meer links laat liggen. Dat drukke en onvoorspelbare heeft hij liever niet. Daarom breng ik hem ook niet in dat soort situaties. Ik weet dat hij niks zou doen, maar ik wil niet dat hij gestresst of iets dergelijks hoeft te zijn. Vind ik ook sneu dan. 

 

Ja ik vind dat ook hoor.. dat voorbeeld wat ik gaf; als er wat was gebeurt had de hond de schuld gekregen. Terwijl het gewoon de schuld van de volwassenen was geweest!! De ouders van het kind moeten het kind leren niet zomaar naar een hond te gaan. De eigenaar van de hond had ten eerste de hond niet mee mogen nemen. Ten tweede zat de hond buiten aan een paaltje vast gemaakt, de eigenaar was 'even' de kruidvat binnen gegaan. Ik snap niet hoe je het in je hoofd haalt zo'n hond dan onbewaakt buiten te laten tussen alle drukte.. maar inderdaad de schuld van de volwassen mensen, terwijl het kind en de hond de dupe worden.

 

En wat een oppas. Daar zou ik m'n kind echt niet naartoe willen brengen!! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Mensen zijn onwetend wat betreft huisdieren de hond..

 

Net naar de markt geweest, Bamse vind dat heerlijk, bij de kaasboer eieren halen en ze moest daar netjes zitten, komt er een vrouw aangelopen en wil Bamse aanhalen, Bamse is een lieverd, een grote goedige lobbes, maar geen geaai als ik bij de kaasboer staat, vrriendelijk verzocht ik, niet aaien, en voor ik wilde uitleggen waarom niet werd er gelijk gezegd, aha... een valse hond !!

 

Stond daar even perplex..... de kaasboer keek ook even.... de eieren meegenomen, toch even uitgelegd aan de kaasboer die mij zei, groot gelijk, en weg gegaan, maar wel aangestaard door vele, Bamse is niet een heel klein hondje die niet opvalt.... ik hou haar altijd netjes bij me, laat haar keurig zitten, laat haar nimmer wat aanpakken van vreemden, en dan krijg je dit, gaf me even een naar gevoel, ondanks dat ik weet dat ik een lieve lobbes heb.

 

vandaar mensen zijn zo onwetend. vandaar ook die foto die opgestuurd is, niet bij stilstaan wat kunnen de gevolgen zijn van zo,n omhelzing door een kind ?

Volgende forumvraag: Gesloten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^