Tandheelkunde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Met de 6 maanden controle zag de dierenarts dat lexi haar onderhoektanden boven in haar tandvlees staken als ze haar bek dicht deed, inplaats van daar mooi langs. Daar moest natuurlijk wat aan gedaan worden ik had 2 keuzes; een beugel waarbij ze 3x onder narcose moest en daar betaal je ongeveer 700 euro voor of een stukje van haar hoektanden te halen waarbij ze 1x onder narcose moest voor ongeveer 200 euro . Voor mij was het een makkelijke keuze..ben benieuwd waar jullie voor hadden gekozen?   

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk niet dat ik voor een beugel zou kiezen. Drie keer narcose vind ik nogal wat en daarnaast vraag ik me af of een beugel wel het gewenste effect heeft (mijn eigen geopereerde bovenkaak met daarna anderhalf jaar beugel is ook weer terug in oude staat...)

 

Dus persoonlijk zou ik ervoor kiezen om een stukje van de hoektanden af te laten halen. Minder belasting en (vermoedelijk) een blijvender resultaat dan een beugeltje.

 

*ziet hond voor zich met buitenbeugel, plaatjesbeugel en elastiekjes* 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Heb wel eens een stukje gezien over zo'n beugel. Ik vind het erg knap dat het kan, maar vind het aardig sneu voor de hond. Ik zou dus voor het laatste kiezen. Ben je in 1x klaar. Ik weet zelf hoe vervelend zo'n beugel kan zitten en helaas kan je een hond niet uitleggen dat het nodig zou moeten zijn.. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou al eerder met een balletje de stand van de onderhoektanden proberen te corrigeren. Kost een paar euro. Geen narcose.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Goh ik zou dat denk ik niet zien zitten, hond + beugel.

En 3 x narcose pfff, ook al zo leuk.

 

Als er iets moest gebeuren, zou ik ook voor het 2e gaan.

 

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

" Ik zou al eerder met een balletje de stand van de onderhoektanden proberen te corrigeren. Kost een paar euro. Geen narcose. "


Dat hebben we geprobeerd, maar dat hielp niet volgens de specialist.. was de oplossing maar zo makkelijk :D

Volgende forumvraag: hondje vermist
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^