slaapplek nieuwe hond van een half jaar oud, slaapkamer (gewend) of huiskamer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel andre weggemansandre weggemans

Hallo

 

Misschien de verkeerde rubriek, maar we hebben de volgende vraag.

 

We hebben een cocker spaniel, gekocht vanuit een gezin waar door omstandigheden te weinig tijd voor hem overbleef. Dit is trouwens onze tweede hond, de vorige is 13 jaar geworden, hebben we als pup gekregen en was dag en nacht bij ons, dus daar zijn nooit problemen mee geweest.

 

Het slaapkleedje van de  nieuwe hond kwam bij de vorige eigenaars van boven.

Wij hebben hem de eerste nachten beneden laten slapen, waarbij hij dus jankt en aan de deuren krabt. Vinden onze buren niet zo leuk.

 

Nu vertelt iedereen en lezen wij overal wat anders, gewoon zo laten het went vanzelf, of meenemen naar boven.

 

Is het verstandig om de hond op zijn kleedje (bench)  bij ons boven op de slaapkamer te laten slapen, zodat hij kan wennen, waarbij dit kleedje (of bench) dan langzaam verder richting de goede slaapplek wordt verhuisd?

Of toch gewoon beneden laten blijven slapen? en het geblaf en gejank voor lief nemen?

 

Ook het alleen thuis blijven moet hij nog oefenen.

Verder is het een grote lieverd die zindelijk is en goed luisterd, en we zijn dolblij met hem

 

groeten

andre en diana

 

 

 

honden page profiel judithjudith 2 doggies

honden foto van judith

Je hebt er inderdaad verschillende meningen over. Sommige mensen zeggen dat je ze eerst dichtbij je moet houden en dan steeds verder weg totdat ze beneden slapen.

Persoonlijk vind ik dat maar verwarrend voor de hond en laat de hond liever gewoon gelijk op zijn/haar vaste plek wennen. Zo hoeft de hond niet steeds weer opnieuw te wennen aan een nieuwe plek. 

 

Maar zoals ik al zei zijn de meningen daar erg verschillend over en ik vind niet dat het 1 perse beter is dan het andere.. ik denk dat je het beste kunt kijken naar waar jullie je het beste bij voelen en natuurlijk wat voor jullie hond het beste werkt. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Yara

Yara was ook 6 maanden dat ze bij ons kwam. De vorige eigenaar had haar in dr bench naast het bed 's nachts.

Dit hebben wij de eerste paar nachten ook gedaan. Vervolgens de bench verplaatst naar de gang, andere kamer enzovoort.

Uiteindelijk beneden in de bench en inmiddels in de bench met het deurtje open.

Ik vond het zelf een prettiger idee, maar Yara was ook echt niet gewend om alleen te zijn. En wilde haar dus niet teveel 'pushen' hierin. En het was misschien ook wel meer voor mijn eigen gemoedstoestand haha!

Dus dit was voor ons de beste optie.

 

Hoeveel nachten hebben jullie het al geprobeerd? En is het een paniekerige blaf, of gewoon om aandacht?

 

Heel veel plezier met jullie nieuwe hond in elk geval 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 2 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik zou hem liever meenemen in de slaapkamer, vooral omdat hij veel verdriet nog heeft van de scheiding enz...

HIj moet echt heel veel aandacht hebben en zo ook 's nachts zich veilig voelen, een woordje of een streel...dat geeft zekerheid.

 

Mijn honden die overleden zijn en nu mijn IOki slaapt van de eerste dag naast ons op zijn eigen bedje. 

Wij zijn samen één bij manier van spreken 

Ik denk dat je hier verschillende meningen te lezen krijgt hoor 

Wat je ook beslist, maak je dier gelukkig want dit is het enige wat hij wil ! 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat de nieuwe huisgenoot eerst aan alles wennen, de dagen zijn niet zo belangrijk dat de hond wat nieuwe indrukken krijgt te verwerken, maar de nachten..... de hond voelt zich nog onwennig , en als tie snachts dan alleen is.... neem hem lekker mee naar boven en geef een goed bedje naast jullie bed, is het een paar weken verder en is de nieuweling lekker gesetteld kan je altijd de slaapplaats rustig aan verplaatsen, steeds verder bij jullie vandaan.

 

je geeft het al zelf aan lees ik, je staat er achter dat tie bij je in de slaapkamer mag, en dat hoef niet voor altijd te zijn. lekker mee nemen de eerste tijd en dan kan je rustig de plaats verder bij jullie vandaan maken.

 

fijn dat je deze hond een warm nestje geeft, een herplaatser heeft altijd even tijd nodig. maar als ik zo lees, komt dat zeker goed.

honden page profiel andre weggemansandre weggemans


 
Hoeveel nachten hebben jullie het al geprobeerd? En is het een paniekerige blaf, of gewoon om aandacht?
 
Heel veel plezier met jullie nieuwe hond in elk geval  "

 

Hij is nu 4 nachten beneden geweest.

Huilend blaffen, een puppykef en een baard in de keel blaf,  en joelen en dan aan de deur krabben. Het lijkt me geen totale paniek, maar helemaal alleen aandacht ook niet eigenlijk.

Als een van ons beiden s'nachts naar beneden gaat en even op de bank gaat zitten of liggen, dan wil ze prima op haar kleedje liggen en slaapt ze tevreden verder. Als we hem dan weer alleen laten, wordt ze weer wakker en begint weer.

 

Ik denk dat hij vanavond gewoon lekker in de bench, met de deur open, bij ons op de slaapkamer mag slapen. Krijgen we misschien ook weer een beetje nachtrust.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 2 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Heb gemist hoe oud de hond is, maar bij pups is altijd het beste eerste nachten in de bench ofzo bij je op de kamer te slapen. Zo zijn ze niet helemaal alleen want dat is vreemd natuurlijk aangezien ze van broers, zussen en mams vandaan komen. Al het goed gaat zet je de bench steeds verder tot de juiste plek. En dit kun je ook doen met herpaatsers omdat de scheiding van de andere baasjes natuurlijk vreemd is.

Dus lekker bij je slapen in de bench en steeds verder zetten. Tot de plek waar die hoort!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
  Hoeveel nachten hebben jullie het al geprobeerd? En is het een paniekerige blaf, of gewoon om aandacht?   Heel veel plezier met jullie nieuwe hond in elk geval  "
Marijke & Yara

 
Hij is nu 4 nachten beneden geweest.
Huilend blaffen, een puppykef en een baard in de keel blaf,  en joelen en dan aan de deur krabben. Het lijkt me geen totale paniek, maar helemaal alleen aandacht ook niet eigenlijk.
Als een van ons beiden s'nachts naar beneden gaat en even op de bank gaat zitten of liggen, dan wil ze prima op haar kleedje liggen en slaapt ze tevreden verder. Als we hem dan weer alleen laten, wordt ze weer wakker en begint weer.
 
Ik denk dat hij vanavond gewoon lekker in de bench, met de deur open, bij ons op de slaapkamer mag slapen. Krijgen we misschien ook weer een beetje nachtrust. "

  je hebt onze raad niet nodig, je weet het wel,  ik zou zeggen, DOEN,  hier slaapt er ook een naast bed, geen probleem, en als er wat is wat dan ook, is beneden slapen geen probleem, ze is volwassen en gesetteld, en zo kan je het ook doen met jouw nieuwe huisgenoot, lekker bij je nemen, is tie gesetteld, steeds verder weg zetten, of........ je vind het heerlijk dat tie bij je in de slaapkamer huist, en.... is er wat met je hond, dan ben je als eerste wakker als er wat aan de hand is. ook een heel groot voordeel.

honden page profiel MarijkeMarijke 2 doggies

Ik heb veel gehad aan deze methode:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DMbNKNzzP54

 

Maar er zijn vast ook nog wel tips van Cocker mensen!

Heel veel succes!

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 2 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik persoonlijk heb er niet zoveel mee om de hond op de slaapkamer te hebben en leg hem dus vanaf het eerste moment op de plek waar hij uiteindelijk zal slapen.(keuken, mand)

Dit om verwarring naar de toekomst toe te voorkomen.

 

ieder doet waar hij of zij zich het beste bijvoelt.

 

Je kunt ook een gedragen t shirt (geur!) van je kennissen vragen om bij in de mand te leggen, dat stelt ook gerust.

 

 

 

 

honden page profiel andre weggemansandre weggemans

verslag van de nacht.

 

We hebben de bench in de slaapkamer gehad, daar is hij direct in gaan liggen, heeft zijn ogen dichtgedaan en is er de hele nacht niet uit geweest.

 

Nu even de slaap inhalen en dan langzaam naar beneden verplaatsen.

 

iedereen bedankt voor het meelezen en de adviezen.

 

 

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik zou gewoon begonnen met beneden slapen als dat is wat jullie uit eindelijk willen. Dat zijn de regels bij jullie en dat is op die manier meteen duidelijk. Als je hem de zin geeft, zal die elke keer dat weer proberen omdat ie weet dat het werkt.

Volgende forumvraag: Loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^