Enthousiaste pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pcillapcilla

honden foto van pcilla

Hallo allemaal 

ik ben pcilla dit is mijn puppy hades hij is 8 weken oud en zoals alle pups lekker speels 

 

nu komt het het is een bijtert haha als we spelen bijt hij dan geef ik hem ze flostouw  maar als ik langs loop bijt hij telkens in me kuiten wat kan ik daaraan doen ik zou graag tips willen 

 

het is een xxl pitbull wil graag dat hij luistert nu lijk het wel de puppy uit de film van marley and me hahaha lekker onhandelbaar 

 

hele fijn dag allemaal

groetjes pcilla

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

O geweldig dat je zo'n enthousiaste puppie hebt zeg!!! Wat heerlijk jong nog!!!

 

Het stopt wel een keer dat bijten wanneer hij ouder wordt.

 

Ik riep naar Ozzie meestal UUUUUUUUH NEEEEEEEEEEEE!!!! haha

 

Wat ik ook wel deed en hielp was even een piep gil laten horen om hem te laten merken dat het pijn doet...Net zo'n gil die een puppie kan laten horen wanneer hij pijn heeft zeg maar en even stoppen met het spel. Dit kan ook nog wel eens duidleijke hondentaal zijn.

 

En dan gaf ik hem iets anders om op te kunnen bijten. Het bijgedrag moet wat gesroomlijnt worden naar spullen of zijn (zachte) botjes waar hij wél op mag bijten...Volgens mij doe je dat al heel goed zoals ik lees!!! 

 

Doorzetten en geduld!!

 

 

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Pups ontdekken de wereld d.m.v. bijten. Dus dat zal hij nog wel even blijven doen. Gijs vond het hier een sport om in je neus en oren te bijten. AU! 

Blijf hem telkens als hij bijt iets anders geven. Het duurt even, maar zodra hij zijn tandjes heeft gewisseld zul je zien dat het bijten veel minder wordt en later stopt als jij consequent blijft zeggen "nee" (of uhh!, foei, zachtjes of een ander commando) en hem iets anders blijft geven.

 

Ook kan het zijn dat de pup te weinig rust krijgt. Een pup slaapt wel 20 uur per dag. Als hij moe is kan hij ook gaan bijten. Dus weet niet of je hem verplicht rust geeft? Als hij blijft bijten en je hebt hem een paar keer iets anders aangeboden kun je hem verplicht rust geven in zijn bench. Niet als straf maar gewoon als rust. Dus niet boos in de bench stoppen en hem even vertellen dat je dat niet wilt hebben.  Maar met iets lekker in de bench, even een knuffel met de woorden "even slapen" oid.

 

Succes! En gefeliciteerd met je pup! Ben benieuwd hoe het gaat. 

honden page profiel pcillapcilla

honden foto van pcilla

Oh wat super 

 

ja het is echt bijtert hahah nee we geven hem veel ze rust maar hij is zo druk hij rent en springt letterlijk op je af en dan bijt hij geef hem zo veel mogelijk al ze eigen speelgoed en kluiven 

 

ik ga voor me eigen veiligheid even kuitbeschermers halen tot hij heb gewisseld

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn pup is 13 weken, die kan het ook.

Ik merk wel dat het bij hem erger is als hij moe is.

In het begin geprobeerd om 'auw' te roepen maar dat hielp niks, dan werd ie alleen maar fanatieker.

Enige wat bij hem helpt is opstaan en weglopen.

En als hij in de handen bijt tijdens het spelen met een speeltje, stoppen we meteen met spelen.

Het beste gaat het nu ook met een lang of groot speeltje, zodat hij niet zo snel (per ongeluk) in je handen bijt.

En hij heeft een hele lading kauwbotjes om op te kauwen.

Nu gaat het ook wel beter, maar ik denk dat het een werkpuntje blijft totdat zijn tanden allemaal gewisseld zijn.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ik heb een pup van 9 weken maar pf het komt nog... Of ik heb gewoon mazzel. Hij bijt eigenlijk nooit! Wel in z'n botje, z'n Kong, z'n touw en alleen in m'n hand of pols als ik stoei. Tja, dat neem ik hem niet kwalijk. De enige tip die ik kan geven. Bied hem steeds een speeltje aan.. Succes!! 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Inderdaad duidelijk "nee" zeggen... 

 

Wat ik doe als Odi mij te hard bijt met spelen, is inderdaad op een hele hoge toon "au" zeggen... Hij stopt dan en begint likjes te geven... :) 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hier een pup van 11 weken die ook zijn 'momentjes' heeft. Hij kent het commando 'nee' reeds dus gebruiken we dit het meest. We hebben ook gemerkt dat een gemeende 'auw' hem ook doet lossen. Als hij dan lost belonen we hem dan ook met onze stem en bieden we hem een alternatief aan. Als hij zelf een alternatief gaat opzoeken na onze strenge 'nee' dan doen we ook net alsof het feest is, haha~

 

De sleutel is dus consequent zijn en nooit het happen/bijten/kauwen op jezelf of je kleding toelaten. Het duurt even voor ze het doorhebben maar eens dat de basis er is zal je steeds meer vorderingen zien.

 

Veel succes!

Volgende forumvraag: Het verplicht dutje puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^