Couperen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Als het een medische noodzaak is.??.No problemo.

Oren, staart, poten, ik vind het allemaal prima.

Zolang het maar geen "schoonheidsideaal" is.

Mocht het zo zijn dat je dus elke keer medische ingrepen nodig hebt om een hond gezond te houden van een bepaald ras..

Ja, het lijkt mij dan dat je als vereniging eens om de tafel gaat zitten met elkaar waarom je ras niet op een gewone normal manier oud kan worden, en waarom er dus blijkbaar elke keer weer een DA aan te pas moet komen om het leven wat dragelijker te maken.

Maar.....volgensmij valt dat allemaal wel mee.

 

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Ik kan me niet voorstellen dat couperen een oplossing is voor oorontstekingen. De (hang) oren zitten er niet voor niets en hebben juist een beschermende werking. De natuur heeft dit zo geregeld. Conclusie: niet couperen!  "

 

Helaas.....Heeft de natuur nietssss geregeld in deze..

In de echte natuur.?ja, dan regelt dat zich zelf wel, Wij apen houen de boel evt gewoon in stand..

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"

wondjes aan oren kunnen gemakkelijk infecteren zeker als de hond ze steeds stuk slaat (open verbinding ) deze infectie kan naar binnen slaan   zeker door het krabben wat de hond eraan doet
conclusie : couperen ! "

Jij mag graag een beetje stoken hé, dogmaster?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Als het een medische noodzaak is.??.No problemo.
Oren, staart, poten, ik vind het allemaal prima.
Zolang het maar geen "schoonheidsideaal" is.
Mocht het zo zijn dat je dus elke keer medische ingrepen nodig hebt om een hond gezond te houden van een bepaald ras..
Ja, het lijkt mij dan dat je als vereniging eens om de tafel gaat zitten met elkaar waarom je ras niet op een gewone normal manier oud kan worden, en waarom er dus blijkbaar elke keer weer een DA aan te pas moet komen om het leven wat dragelijker te maken.
Maar.....volgensmij valt dat allemaal wel mee.
 
 
 
  "


God ik ben het eens een keer met je eens ...kuch !

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"
" "  wondjes aan oren kunnen gemakkelijk infecteren zeker als de hond ze steeds stuk slaat (open verbinding ) deze infectie kan naar binnen slaan   zeker door het krabben wat de hond eraan doet conclusie : couperen ! "
dogmaster

Jij mag graag een beetje stoken hé, dogmaster? "


ligt aan jou definitie van stoken  ik zeg wel graag mijn mening als ik ergens niet mee eens ben

Maar geef net zo goed mensen gelijk als ik het er wel mee eens ben

 

zelfs landseer (geintju landseer )

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" De oren van ons ras zijn erg gevoelig en hebben snel wondjes die slecht dicht gaan.
Dit komt alleen voor op de gedeeltes die vroeger bij ons ras gecoupeerd werden.
 
Nu zijn er bij ons ras regelmatig honden waarbij een stukje van het oor afgehaald wordt (dit wordt dan wel zo mooi mogelijk gedaan en zo dat je het bijna niet ziet), maar dat wel door mediche reden.
Ook dit valt onder couperen alleen is toegestaan omdat het medisch noodzakelijk is.
 
Met als bij de staarten van ons ras, ze zijn zo hard en bij sommige zo dun dan ze ze stuk slaan tegen de muren in huis, soms gaat dit niet meer van zelf over en zal de staart er vanaf daar afgehaald moeten worden, ook dit geheel omdat het medisch noodzakelijk is.
 
Ik heb nog niet eerder gehoord dat doordat er niet mee gecoupeerd mag worden oorontsteking ontstaat.
Maar ik vind dus wel dat als het medisch niet anders kan het toch verholpen moet worden, de hond heeft er (als er niets aan gedaan wordt) alleen maar meer last van.
 
Met de stelling ben ik het dus half eens, als het medisch niet anders kan IS couperen niet verboden, maar dit komt omdat het niet onder couperen valt maar onder een medische ingreep die noodzakelijk is. "

Hier had ik niet aan gedacht dat de oorschelp zelf kan beschadigen, Dat is dan bij sommige rassen een probleem. Daar moet je iets aan doen.

Maar niet omdat het mooi staat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca



niet alleen de oren er zijn ook honden die hun staart stuk slaan ,wil die grote neej schreeuwers  nog wel eens horen als ze zo'n hond zouden hebben ! Neej ik ben er ook geen voorstander van maar er zijn nu eenmaal uitzonderingen  Het belang van de hond komt bij mij op de eerste plaats en dan mijn principes "

Er wordt hiet beweert dat door kopschudden de oren kapot gaat. Worden de oren stuk geschud???

Nu heb je het over stuk slaan, maar dan moet je toch op zoek naar de oorzaak naar kopschudden, dit is meestal oormijt. Couperen is dan alleen maal symptoom bestrijden, lijkt mij. Geen schudden is geen kapotte oren. Ik vraag dit omdat ik er geen hout van begrijp.

schudden is stukke oren, nee ik snap het niet. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"
" De oren van ons ras zijn erg gevoelig en hebben snel wondjes die slecht dicht gaan. Dit komt alleen voor op de gedeeltes die vroeger bij ons ras gecoupeerd werden.   Nu zijn er bij ons ras regelmatig honden waarbij een stukje van het oor afgehaald wordt (dit wordt dan wel zo mooi mogelijk gedaan en zo dat je het bijna niet ziet), maar dat wel door mediche reden. Ook dit valt onder couperen alleen is toegestaan omdat het medisch noodzakelijk is.   Met als bij de staarten van ons ras, ze zijn zo hard en bij sommige zo dun dan ze ze stuk slaan tegen de muren in huis, soms gaat dit niet meer van zelf over en zal de staart er vanaf daar afgehaald moeten worden, ook dit geheel omdat het medisch noodzakelijk is.   Ik heb nog niet eerder gehoord dat doordat er niet mee gecoupeerd mag worden oorontsteking ontstaat. Maar ik vind dus wel dat als het medisch niet anders kan het toch verholpen moet worden, de hond heeft er (als er niets aan gedaan wordt) alleen maar meer last van.   Met de stelling ben ik het dus half eens, als het medisch niet anders kan IS couperen niet verboden, maar dit komt omdat het niet onder couperen valt maar onder een medische ingreep die noodzakelijk is. "
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier had ik niet aan gedacht dat de oorschelp zelf kan beschadigen, Dat is dan bij sommige rassen een probleem. Daar moet je iets aan doen.
Maar niet omdat het mooi staat. "


en menno langzaam maar zeker komen er steeds meer mensen bij die dezelfde gedachten hierover hebben ,dus ik hoef niet eens te stoken (jou woorden )

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
" " " " " Dan is het geen couperen meer, maar een medisch (ik neem aan noodzakelijke) handeling. Net als het amputeren van een pootje na een heftig ongeluk. Niet met elkaar te vergelijken en dus raakt de stelling kant noch wal.   " Menno en Elmo   Eens, uitsluitend als medische noodzaak vind ik dit okee. Laatst een staff die constant kapotte oren had door het schudden van zijn hoofd, oren waren al meerdere malen gehecht en het ging van kwaad tot erger. De hond had er veel last van en als er dan geen andere oplossing meer is dan vind ik couperen de beste oplossing.     " Daddy & AylaDe oorzaak van het schudden wegnemen is de juiste oplossing.  " Wendy en als dit niet werkt ?   dit is wel heel makkelijk gezegt ,stef had al vanalles geprobeerd en toch bleef de hond zijn oren kapot slaan en achter de oorzaak komen is niet altijd even gemakkelijk ,zelfs de da wist het niet meer .   " dogmaster Ik snap niet dat de oren stuk gaan omdat een hond met zijn kop schud,dat kan toch niet?? "
Suzanne en Luca

 
 
De oren kunnen zeker stuk gaan van klapperen, gebeurd bij mijn ras regelmatig, en dit zodner dat er een andere oorzaak voor is. "

Sorry maar ik snap het echt serieus niet,hoe kunnen oren stuk gaan door schudden/ klapperen??

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hier 2 honden met lekkere flap oortjes ....nooit geen oorontsteking

Vroeger 1x bij jeff ivm granen in de voeding

daarnaast volstaat oren goed afdrogen

 

 

 

couperen is nergens voor nodig op een medische reden hier en daar na....maar dat is een hoge uitzondering

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

 De oorzaak van het schudden wegnemen is de juiste oplossing.  "
Wendy

en als dit niet werkt ?
 
dit is wel heel makkelijk gezegt ,stef had al vanalles geprobeerd en toch bleef de hond zijn oren kapot slaan
en achter de oorzaak komen is niet altijd even gemakkelijk ,zelfs de da wist het niet meer .
  "

 

Zeggen dat er vanalles geprobeerd is is ook makkelijk gezegd. Ik ga als mijn dierenarts het niet weet naar een specialist. En als er dan nog geen duidelijke oorzaak is, dan ga je symptomatisch behandelen. Door een oorschelp te amputeren, neem je de oorzaak en het ongemak niet weg. 

 

En misschien is het wel tijd voor wat fokkerijmaatregelen als het een rasgebonden gezondheids/welzijnsprobleem is. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"
" " " " " " Dan is het geen couperen meer, maar een medisch (ik neem aan noodzakelijke) handeling. Net als het amputeren van een pootje na een heftig ongeluk. Niet met elkaar te vergelijken en dus raakt de stelling kant noch wal.   " Menno en Elmo   Eens, uitsluitend als medische noodzaak vind ik dit okee. Laatst een staff die constant kapotte oren had door het schudden van zijn hoofd, oren waren al meerdere malen gehecht en het ging van kwaad tot erger. De hond had er veel last van en als er dan geen andere oplossing meer is dan vind ik couperen de beste oplossing.     " Daddy & AylaDe oorzaak van het schudden wegnemen is de juiste oplossing.  " Wendy en als dit niet werkt ?   dit is wel heel makkelijk gezegt ,stef had al vanalles geprobeerd en toch bleef de hond zijn oren kapot slaan en achter de oorzaak komen is niet altijd even gemakkelijk ,zelfs de da wist het niet meer .   " dogmaster Ik snap niet dat de oren stuk gaan omdat een hond met zijn kop schud,dat kan toch niet?? " Suzanne en Luca     De oren kunnen zeker stuk gaan van klapperen, gebeurd bij mijn ras regelmatig, en dit zodner dat er een andere oorzaak voor is. "
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Sorry maar ik snap het echt serieus niet,hoe kunnen oren stuk gaan door schudden/ klapperen?? "

 

stef is hier niet meer ,maar misschien staat zijn stukje hierover nog wel ergens

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"
" " " " Dan is het geen couperen meer, maar een medisch (ik neem aan noodzakelijke) handeling. Net als het amputeren van een pootje na een heftig ongeluk. Niet met elkaar te vergelijken en dus raakt de stelling kant noch wal.   " Menno en Elmo   Eens, uitsluitend als medische noodzaak vind ik dit okee. Laatst een staff die constant kapotte oren had door het schudden van zijn hoofd, oren waren al meerdere malen gehecht en het ging van kwaad tot erger. De hond had er veel last van en als er dan geen andere oplossing meer is dan vind ik couperen de beste oplossing.     " Daddy & Ayla De oorzaak van het schudden wegnemen is de juiste oplossing.  " Wendy en als dit niet werkt ?   dit is wel heel makkelijk gezegt ,stef had al vanalles geprobeerd en toch bleef de hond zijn oren kapot slaan en achter de oorzaak komen is niet altijd even gemakkelijk ,zelfs de da wist het niet meer .   "
dogmaster

Ik snap niet dat de oren stuk gaan omdat een hond met zijn kop schud,dat kan toch niet?? "

Dat kan wel :D geleerd op school :D "stuk" is wel een groot woord maar kopschudden kan voor problemen zorgen aan de oren zoals steeds open gaan en bloeden

honden page profiel --

honden foto van -

denk dat het sowieso niks helpt, aangezien ontstekingen IN het oor zitten. bij couperen verwijder je alleen maar de buitenkant van het oor...

Olly had een gistinfectie... t middenoor is helemaal schoongemaakt en hebben ze de gehoorgang dichtgemaakt. Ze hebben wel een stukje kraakbeen uit het oor gehaalt, maar couperen? nee, olly heeft nog steeds dezelfde hoeveelheid oor als voor de operatie. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Dat kan wel :-D geleerd op school :-D "

Oke, dus ze schudden met hun oren en dan komen er wonden op de oren?? 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"
Dat kan wel geleerd op school "
Max

Oke, dus ze schudden met hun oren en dan komen er wonden op de oren??  "

 

bloedoor kan zo onstaan dit kun je opereren maar geeft geen zekerheid dat het wegblijft

meen dat dit bij stef zijn hond het geval was

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"
Dat kan wel geleerd op school "
Max

Oke, dus ze schudden met hun oren en dan komen er wonden op de oren??  "

Ja zoiets :D vaak hoor ik dat bij Staffords .. Heel vreemd. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij het schudden kan de hond met de oren tegen dingen aanslaan waardoor er bloedvaatjes kapot gaan. Dat geeft weer een gek gevoel waardoor er nog meer geklapperd wordt. En dan verergert het.

Ook beschadiging van de oorrand irriteert waardoor de hond gaat schudden. Zo zie ik aan mijn honden wanneer ze een wondje aan de  oorrand hebben. Dan zitten er bloedvlekken waar het oor de kop/nek raakt. 

Door de krachten die door het schudden ontstaan (net als wanneer je na een vingerprik gaat molenwieken, dan vliegt het bloed in het rond) blijft de wond open/bloeden als je er niets aan doet. 

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" De oren van ons ras zijn erg gevoelig en hebben snel wondjes die slecht dicht gaan.
Dit komt alleen voor op de gedeeltes die vroeger bij ons ras gecoupeerd werden.
 
Nu zijn er bij ons ras regelmatig honden waarbij een stukje van het oor afgehaald wordt (dit wordt dan wel zo mooi mogelijk gedaan en zo dat je het bijna niet ziet), maar dat wel door mediche reden.
Ook dit valt onder couperen alleen is toegestaan omdat het medisch noodzakelijk is.
 
Met als bij de staarten van ons ras, ze zijn zo hard en bij sommige zo dun dan ze ze stuk slaan tegen de muren in huis, soms gaat dit niet meer van zelf over en zal de staart er vanaf daar afgehaald moeten worden, ook dit geheel omdat het medisch noodzakelijk is.
 
Ik heb nog niet eerder gehoord dat doordat er niet mee gecoupeerd mag worden oorontsteking ontstaat.
Maar ik vind dus wel dat als het medisch niet anders kan het toch verholpen moet worden, de hond heeft er (als er niets aan gedaan wordt) alleen maar meer last van.
 
Met de stelling ben ik het dus half eens, als het medisch niet anders kan IS couperen niet verboden, maar dit komt omdat het niet onder couperen valt maar onder een medische ingreep die noodzakelijk is. "

 

Eens...  En wel fijn om te lezen wat ik in je tekst vetjes maakte :-)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"
 De oorzaak van het schudden wegnemen is de juiste oplossing.  " Wendy en als dit niet werkt ?   dit is wel heel makkelijk gezegt ,stef had al vanalles geprobeerd en toch bleef de hond zijn oren kapot slaan en achter de oorzaak komen is niet altijd even gemakkelijk ,zelfs de da wist het niet meer .   "
dogmaster

 
Zeggen dat er vanalles geprobeerd is is ook makkelijk gezegd. Ik ga als mijn dierenarts het niet weet naar een specialist. En als er dan nog geen duidelijke oorzaak is, dan ga je symptomatisch behandelen. Door een oorschelp te amputeren, neem je de oorzaak en het ongemak niet weg. 
 
En misschien is het wel tijd voor wat fokkerijmaatregelen als het een rasgebonden gezondheids/welzijnsprobleem is.  "


Dit waren zijn woorden dus daar ga ik niet over in discussie ,zeker niet als hij zich hier niet meer kan verdedigen

Heb trouwens nog nooit gehoord dat dit is rasgebonden bij staffordachtige of pitbull  ,dus dit is ook maar wat speculeren en makkelijk gezegt

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"
"en menno langzaam maar zeker komen er steeds meer mensen bij die dezelfde gedachten hierover hebben ,dus ik hoef niet eens te stoken (jou woorden ) "

Oh, maar al was je wél aan het stoken, dan had je nog mijn zegen, hoor.

Ik bedoelde het complimenteus.

Heerlijk als er eens iemand tegen de stroom in durft te roeien, i.p.v. lekker meedrijven met de grote meute.

Dat werpt een ander licht op de discussie en houdt het scherp!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

@dogmaster: sorry, ik davht dat je een volwassen discussie wilde aangaan ipv trollen. Mijn excuus.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Volgens mij was het bij die hond ook helemaal niet direct couperen. Er moest steeds wat worden afgehaald en uiteindelijk toen maar helemaal. Hechtingen losgeraakt door de bench als ik het me goed herriner. Niet zomaar wat.

 

Dingen kapot schudden en kapot slaan gaat echter heel makkelijk. Als je ziet met hoeveel kracht Faya alles doet...  Bij haar heb ik echt een probleem met dr staart gehad. Iedere keer weer stuk, soms ook van weer kapotslaan op dr eigen kont (wond weer open). Ik vind haar staart prachtig en heb dus keer op keer weer alles schoongemaakt en verzorgd maar als dat echt was gaan ontsteken en een drama was gebleven dan was hij er waarschijnlijk ook afgegaan. Je kunt niet aan de gang blijven. Gelukkig is het nog maar af en toe nu. 

 

Want waarom je hond met ellende laten lopen als een cosmetische operatie alles kan verhelpen? De staart is veel ingrijpender als de oren. Snap de weerstand nooit zo.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

" @dogmaster: sorry, ik davht dat je een volwassen discussie wilde aangaan ipv trollen. Mijn excuus. "

Trap ik erin?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bij het schudden kan de hond met de oren tegen dingen aanslaan waardoor er bloedvaatjes kapot gaan. Dat geeft weer een gek gevoel waardoor er nog meer geklapperd wordt. En dan verergert het.
Ook beschadiging van de oorrand irriteert waardoor de hond gaat schudden. Zo zie ik aan mijn honden wanneer ze een wondje aan de  oorrand hebben. Dan zitten er bloedvlekken waar het oor de kop/nek raakt. 
Door de krachten die door het schudden ontstaan (net als wanneer je na een vingerprik gaat molenwieken, dan vliegt het bloed in het rond) blijft de wond open/bloeden als je er niets aan doet. 
  "

Oke dank je wel voor de uitleg, nu snap ik het. Dus niet soor het schudden opzich. Ik zou dan naar de oorzaak van het schudden gaan zoeken en ev een kap omdoen tegen het beschadigen. Oor is kraakbeen, geneest slecht kan bloemkoolachtig worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn ouders fokten vroeger boxers, de eerste 2 nestjes hebben we de oren laten couperen, (1974 en 1976) toen de pups uit de narcose kwamen was het de hele tijd piepen! Toen de moerde er weer bij mocht ging ze likken aan de verbonden oortjes en de kleintjes bleven piepen. Vreselijk! Nooit en nooit meer!! 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Goed dat er een verbod is op couperen om cosmetische redenen...

Als het medisch noodzakelijk is... en dat is een minimum weghalen ,omwille van de hond en dus op advies van een DA... Tja... dan is het zoals tanden trekken... amandelen weghalen, gal verwijderen... Allemaal liever niet, alleen als het echt moet...  Ik hoop dus wel dat men nooit komt aandragen met "preventief bij alle pups van dit of dat ras "... want dan staan we weer waar we stonden.

honden page profiel Larissa&Laan&GucciLarissa&Laan&Gucci

honden foto van Larissa&Laan&Gucci

" Dan is het geen couperen meer, maar een medisch (ik neem aan noodzakelijke) handeling.
Net als het amputeren van een pootje na een heftig ongeluk.
Niet met elkaar te vergelijken en dus raakt de stelling kant noch wal.
  "

Idd! Eens :)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Is dit een stelling wat jullie zelf verzonnen hebben of hebben jullie het ergens gelezen? Want deze stelling slaat nergens op. "

 

 

Jammer dat er geen antwoord gegeven word vanuit de modjes.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Het antwoord daarop is een duidelijke nee.!!

Wij kijken enkel of er geen heeeeeeeeeeeeel vreemde stellingen voorbij komen..

Deze mag heel vreemd gevonden worden..Maar dat was voor ons nog niet ...heeeeeeeeeeeeeeel vreemd.

 

Maar, we nodige een ieder uit om leuke, prikkelende, en misschien soms stevige stellingen te sturen.

 

Graag zelfs. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Gekke poedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^