Beste mensen,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ik heb een probleem(zo cliche:-)),
mijn buurvrouw is gisteren op vacantie voor drie weken gegaan en ik heb belooft dat ik op haar hond zou passen ,het is een reu kruising stafford en is volgens mij 4 a 5 jaar oud.En ik heb thuis zelf een teef van 1.5 jaar oud (cane corso) en ze is erg onderdanig tegen over andere honden.Het reu waarop ik pas valt steeds me hond aan en maakt haar zo bang dat ze niet eens durft te bewegen.Aan de andere kant ze spelen ook veel samen eigenlijk hij rijd steeds op haar wat ik eigelijk niet goed keur en ook zo veel mogelijk niet toe laat.Ik weet dat dat dominantie is wat reu vertoont maar ik vind het heel eng als hij me hond bijt en ze peipt.Ik straf hem wel en van mij moet hij dan op zijn plek gaan zitten maar vaak wil hij niet eens luisteren hij blijft me maar aanstaren en dan lees ik hem les (net bij een klein kind ) en ik zie dat hij het snapt want zijn oren gaan naar achteren en hij draait steeds zijn blik weg maar op gegeven moment gaat hij op me springen , aldus hij is mij nu aan het domineren. Ik weet goed hoe je een hond opvoed als pup maar ik weet niet hoe ik een hond die al volwassen is afleer dat hij de baas is ???
Heeft iemand misschien een raad voor mij ?Ik stel het erg op prijs

Liefst,

Angel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beste mensen," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel petrapetra 3 doggies

honden foto van petra

Ik weet niet in hoeverre de hond aardig is tegenover jou als je hem straft , maar probeer hem aan de riem te houden als ze gaan spelen of samen zijn en als hij dan probeert om op jouw hond te rijden , geef je een felle ruk aan de riem en bestraf hem dan ( vb dat hij meteen aan de voet moet zitten oid )
Vaak is het beter , dat als je een hond voor een tijdje opvangt je dit eerst een paar dagen( zeg maar een week ) probeert alvorens je eraan begint . Zo heb ik het in het verleden gedaan , de hond kwam een week logeren ( zijn baasje was nog thuis ) en dan zie je hoe hij zich na een paar dagen ging gedragen . Zo zou ik eens een jack russel opvangen , de mensen brachten het hondje ( was amper 7 maand ) en meteen zagen we al dat het niet klikte , hij begon meteen de boel op stelten te zetten en domineerde mijn hele roedel , viel gewoon mijn honden aan als die ook maar 1 poot verzette dus meteen alles afgeblazen , ik wou niet dat mijn honden dit gedrag zouden overnemen !!! En dat voor een hondje van 7 maand !!!!!Onlangs hoorde ik nog dat dit hondje niet te genieten is bij andere honden

groetjes Petra

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Angela,

Ik heb je onderwerp even naar boven gehaald zodat je meer adviezen kunt ontvangen.

groetjes,

Linda.

Angela (Gast)

Nou tegen mij gromt hij niet en als ik hem straf vaak blijft hij me aanstaren en doet niet wat ik hem opdraag , ik ga net zo lang door tot hij op zijn plaats is.Uiteindelijk ligt ie op zijn kusen maar na enkele min. is hij weer stiekem achter me aan het kruipen. Opzich is het een heel lieve hond tegen over mensen maar tegen over honden is het minder.Bij mannetjes mag hij niet eens in de buurt komen want hij vecht.
Mijn hond reageert zielig ze vind het niet leuk dat hij haar aanvalt het gebeurt niet vaak maar toch.ik voer ze ook apart en laat geen voer liggen anders is het oorlog.Het is inderdaat slimmer om week van tevoren te kijken hoe het gaat. Allen ze kwam vaak met haar hond bij mij op visite en vaak speelden ze samen buiten zonder problemen behalve dat hij op haar gaat rijden en dan rijd ze op hem weer na tien min ik denk als ze er genoeg van heeft.

Groetjes Angela

honden page profiel petrapetra 2 doggies

honden foto van petra

Ook al kwam ze vaak bij jou op visite , de hond weet nu dat zijn baasje er niet bij is en gaat dan mss van de situatie profiteren

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Angela,

Ik weet zo net nog niet of de hond het allemaal wel snapt...

Hij kwam wel vaker bij je op bezoek en dan mocht hij spelen...
Ging dat dan goed??

Ik zou niet de confrontatie aan gaan met dit kereltje, je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn, hé...

Kan je niet een bench regelen waar hij in kan...
Dan kan hij niet jouw hond - te pas of te onpas - lasig vallen..

Kun je de honden niet scheiden door de hond van de buurvrouw halve dagen naar zijn eigen huis te brengen en appart uit te laten....

Wat je ook nog kunt proberen is zodra die reu op jouw teefje klimt, de reu uit de kamer verwijderen... Na een half uurtje kan je dan weer proberen of hij zich wil gedragen...
Houd je teef dan ook op haar plaatsje hé.. Zodat hij niet door haar uitgelokt wordt...

Niet boos worden, gewoon vriendelijk - de reu - de kamer uit-roepen en de deur sluiten; ga maar een poosje afkoelen... ;-)
Geef hem desnoods een kluifje om zich te vermaken...
Zodat hij niet aan de deur gaat staan klooien maar iets te doen heeft...

Ga niet de confrontatie aan met de reu. Het is niet jouw hond, slechts een logé...

Het probleem hoeft dus niet definitief opgelost te worden...:-)

Ik voel uit je verhaal dat je toch van de reu onder de indruk bent... Dat voelt hij aan...
Hij daagt je uit...

Als de reu opspringt, draai je dan om..!!

Kijk hem niet aan, duw hem niet naar beneden!!

Draai je om en negeer het gedrag... Doe desnoods een lijn aan zijn halsband zodat je op de lijn kunt gaan staan als hij neiging heeft te springen..

Blijf vriendelijk, lok geen agressief gedrag uit...

Over drie weken is het baasje weer terug en je probleem opgelost... :-)

Blijf rustig en ga de honden scheiden... als het de spuigaten uit loopt...

Sucses, sterkte, lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Angel,

Ik ga even iets citeren: Ik straf hem wel en van mij moet hij dan op zijn plek gaan zitten maar vaak wil hij niet eens luisteren hij blijft me maar aanstaren en dan lees ik hem les (net bij een klein kind ) en ik zie dat hij het snapt want zijn oren gaan naar achteren en hij draait steeds zijn blik weg maar op gegeven moment gaat hij op me springen , aldus hij is mij nu aan het domineren. einde citaat.

Wat deze hond jou verteld is het volgende: door middel van het aanstaren zeg je tegen een hond, ik ben niet onder de indruk en hij draait zijn blik weg en hij zegt dan ik snap je wel en ik ben oké. En het springen is in hondentaal: ik ben onzeker en je moet me helpen.

Rijden op een teefje is een instinct bij een hond en zegt niet dat hij domineert maar dat hij onzeker is over de rolverdeling tussen jou hond en de logee.

Ik zou in dat geval de hond roepen en zeggen het hoeft niet op een neutrale, kalme toon.

En ik ben het met Ilja eens, niet de confrontatie aangaan en speel op veilig.

Groetjes van esther

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Ik zou de honden zo snel mogelijk zien te scheiden.

Heb je de sleutel van de voordeur, van je buurvrouw?

Is het mogelijk dat je de hond twee keer per dag kortdurend in zijn eigen huiskamer laat? (Dit alleen doen als je zeker weet dat hij niet gaat slopen, ze brengt het niet voor niks naar jou en jij hebt nu de verantwoording.)

Ken je iemand die wel een sleutel heeft zodat je dit misschien kunt realiseren? Iemand verzorgd toch haar post-planten enz. enz.

Daarnaast zou ik zo snel mogelijk een bench - voor de nacht- bij iemand zien te lenen. Het probleem lost zich namelijk op zodra de buurvrouw weer thuis is.

Heel veel succes.

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Bedankt voor jullie tips

Ik heb inderdaat haar huissleutel en ik heb thuis ook een bench.Ik sluit mijn hond op als ik niet thuis ben want ze is het gewent van pup's af en reu (Spoek) kent geen bench en dat wil ik hem niet aandoen. Ik heb inderdaat toen ik vandaag ging werken hem naar zijn eigen huis gebracht. Na me werk heb ik hem opgehaald etengegeven en samen met mijn hond uitgelaten. Hij luitert beter naar me nu en als hij iets van mij niet mag bv. in de keuken komen als ik kook mag dat mijn hond ook niet ik probeer ze even veel aadacht te geven en maak geen onderscheid.Het is nu wel minder geworden hij valt haar niet meer aan en hij gromt ook veel minder.Met uitlaten gaat het ook heel goed alhoevel me teefje hem uit lokt op spel en dat gaat ook prima buiten binnen rijd hij op haar , ik zal proberen om hem dan in een andere kamer te laten met een speeltje kijken of het dan ook ophoud.

Bedankt lieven mensen voor advies ik zal het zekker opvolgen.

Dank,

Angela

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Angela,

Als ik het goed gelezen heb en jij het in de juiste volgorde op geschreven hebt, laat jij de honden EERST eten en dan pas uit...?! OEI! :(

Dat zou ik rapido omdraaien!!
Een hond met een volle maag hoort te rusten!! Niet te rennen!!

De kans op een maagdraaing/maagkanteling of te wel een "maagtorsie" ligt - met een volle maag !! - op de loer... :(

Zeker bij hond van het slag die jij hebt...

Ik weet niet of je eigen hond goed luister... Maar je kunt ook nog eens met komen/roepen "gebruik maken van de "hongerprikkel" bij het komen. beloning werken... ;-)

De volgorde hoort dus te zijn; EERST uitlaten, dan een uur rusten zodat alle "machines" tot rust zijn gekomen én dan pas eten geven... en uitbuiken... :-)

Als jij de buurhond gelijk met je eigen hond uitlaat dan zullen zij zowiezo spelen met elkaar...
Ga dan heerlijk een uur met ze lopen, dan zijn ze rustig/moe in huis..

En wat bedoel je met veel aandacht geven??
Ik denk dat je zelf ook fouten maakt met de omgang van de honden...

Bedoel je dan dat je gaat spelen met ze? Of ga je knuffelen? Of een zoekspelletje doen.

Ik zou ze met uitlaten aandacht geven en met ze spelen, zodat ze thuis rustig zijn/moe zijn...
Als jij ze thuis wild maakt dan gaan ze ook met elkaar lopen klieren hé...

Geluk en lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Hoi Ilja,

Nee ik heb het niet in goede volgorde opgeschreven als ik de reu naar zijn eigen huis breng dan geef ik hem daar eten want als ik hem eten in me eigen huis geef dan valt hij mijn hond aan en krijg ik hem van zijn bak niet meer weg hij kan een uur lang voor de bak blijven staan.

En wat aandacht betrft bedoel ik,dat ik ze even veel aai. Ik speel niet wild in huis met ze ik geef ze ook geen speelgoed en geen kluiven want ik denk dat de reu dan ook aanvalt.

In deze situatie ben ik wel erg blij dat mijn teef onderdanig is want als ze aangevallen word door de reu gaat ze op haar rug liggen.

Wat ik wel gemerkt heb is dat ze gedrag van de reu begint over te nemen.

Als de bel gaat blaft de reu, mijn hond weet volgens mij niet eens wat blaffen is ze blaft heel zelde. En nu als de reu niet bij ons is begint ze te blaffen tegen de bel. En uit het niets maakt ze rare geluidjes ik denk dat ze grommen probeert na te doen wat heel grappig is om bij haar te zien want het past niet bij haar karakter. Ik weet niet of dit nou slecht is wat ze doet of juist goed en leert van andere hond om waaks te zijn???

Bedank Ilja voor je tips:-)

Angela

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Angela,

Je teef is nog erg jong. Ga er niet van uit dat ze blijft zoals ze nu is....

Ze zal best wat meer nog een "eigen" karakter krijgen...
Nu is ze makkelijk in de omgang, maar ze is nog lang niet klaar met ontwikkelen, lichamelijk niet maar ook geestelijk niet...
Dus wees op de toekomst voorbereid...

Ik zou het blaffen - als het mijn hond was - wel willen kunnen stoppen.

Ik weet niet wat je nog van plan was de volgende keer met de reu, ik bedoel, of je die weer als logé wilt hebben... :(

Persoonlijk, zou ik er voor bedanken !! ;-)

Ik vind hem niet prettig van karakter als ik het zo lees; "z'n voerbak bewaken" ??? :(
Ik wil ten alle tijden een voerbak weg kunnen halen!!!

Jammer, want zo'n hond hoeft zich beslist niet zo te gedragen als hij op "de juiste manier" opgevoed wordt... Z'n plaats leert te weten...

Noem het "opvoedingsfoutjes" die de reu vertoont.... Maar die kunnen nog wel eens erg vervelend uit gaan pakken... :(

Sterkt met de rest van de logeerpartij... ;-)

Lieve groet, Ilja
high-five van *Sterre*

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Tja Ilja

Mijn buurvrouw heeft deze hond ooiet van een zwerver afgepakt omdat hij die hond mishandelde hij was toen nog jong.

Wat ik wel merke is dat de hond de baas is thuis want als zij eet heeft ze hem ook altijd wat en als hij haar kusjes heeft bijt hij altijd in haar arm bij mij doet hij dat nooit.

Laats was me neef op bezoek en hij ging de hond aaien en hij ging in zijn arm bijten(zachtjes) ik heb ook ergens gelezen dat dat ook een vorm van dominatie is.

Mijn hond krijgt nooit eten als ik aan het eten ben en de reu dus ook niet. Het begint steeds beter te worden.

Waarom is blaffen als iemand aanbelt dan negatief??

Ik dacht altijd dat het juist de bedoeling was dat honden waaks zijn:(



Gr.,

Angela

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi,

Tuurlijk van mij mag je hond blaffen hoor...;-)
Als je het maar wel kunt stoppen... :-)

Sterre blaft ook, maar als ik zeg dat het "goed is" en "over" moet zijn, dan stopt ze..

Je hond is nu nog jong en heel kneedbaar... Ze begint nu net met waaks zijn omdat de reu het doet...
Leer haar dan ook gelijk - als ze genoeg geblaft heeft - op te houden en beloon het stil zijn... :-)

That's all... :-D

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

OK dan zal ik haar leren om op mijn commando te stoppen met blaffen :-)

Wat voor hond is jou Sterre?



honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Angela,

Het hoeft niet zo zeer een comando te zijn...
Gewoon zeggen dat het genoeg is;
Bedankt; naam, zo is het wel genoeg... ;-)
Op en heel rustige manier.. ;-)

Hoe meer opgewonden jij gaat doen des te harder/meer je hond gaat blaffen... Blijf rustig en gedraag je waardig, zoals een Alpha hond...
--
Sterre is een mix tussen een Hollandse Herder en een Mechelse Herder ,2 jaar oud en mijn hulphond... ;-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Hoi Ilja,

Ik had net je profiel gelezen,
en ik vind het erg facinerend dat je je zo inzet voor je honden en tijd leuk samen doorbrengen :-)

Bedankt voor advies en heel veel plezier met Sterre

Groetjes,
Angela

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey ilja,

ik wist helemaal niet dat als je met een volle maag wandelt dat ze kans hebben op een maagkateling.
ik moet zeggen als ik thuiskomt van het werk wandel ik de honden eerst dan ga ik zelf eten maken en eten, en daarna krijgen mijn honden eten.
dan gaan we samen even 20 a 30 min uitbuiken en dan moet ik echt gaan wandelen met de honden, want vooral de puppy heeft na het eten altijd hele hoge nood.

maar in de ochten wandel ik ze eerst ook voor het eten en dan geef ik ze meteen eten na de wandeling, maar dat is dus ook niet goed? of is dat niet zo erg.
dan na het eten ga ik altijd ook zo een 20 a 30 minuten erna wandelen.
hier zie je maar weer je leert hier op dit forum altijd wat nieuws.
groetjes mandy missy en molly.

en ANGELA,
ik moet zeggen staffies zijn moeilijke en eigenwijze honden, ik heb er ook een gehad en heeft mij heel lang geduurt voor ik was waar ik wilde zijn met de hond,
ik zou ook zeggen het is niet jou hond ga de comfrontatie niet aan want er kan zo wat knappen in die hond zijn hoofd en dan ben je ver van huis af.
ik zou ook voornamelijk zijn negatief gedrag negeren of even een time out geven zo nu en dan en goed gedrag overdreven blijven prijzen.
veel succes ik hoop dat je de weken goed doorkomt.
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Wat ik zou doen is even een dag niet straffen.
Het kan zijn dat doordat jij de hond straft, hij nog meer zijn positie tegenover de ranglagere hond wil verdedigen. En dus extra veel in haar nek zit.
Probeer, ook als is het moeilijk, ze het eens een dag of twee samen uit te laten zoeken.
Je zou moeten zien dat het dan minder wordt.
Behandel de reu ook als ranghogere: hij krijgt als eerst te eten en een aai enzovoorts.

Succes, Margje

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Hoi Mandy en Marge,

Het gaat nu veel beter ze laten elkaar nu met rust.Ze spelen soms en dan eindigt het op berijden en dan gaat mijn teefje op hem ook berijden , daarom valt hij haar nog wel aan maar niet eens gelijk ik denk als hij er echt genoeg van heeft.Dan moeten ze allebij van mij in hun mandjes gaan zitten. Ik straf hem ook niet meer zo als eerse twee dagen want er is geen reden meer aan toe.Hij luister nu ook heel goed naar me ik denk dat hij eve moest uitzoeken wat zijn plaats is in ons huis. Nu snapt hij het wel denk ik dat hij naar ons moet luisteren en dat ons hond naar hem moet luisteren idereen blij :-)En Bella heeft daar ook geen moeite mee ze is zo en zo erg onderdanig .

Dankzij jullie tips is het veel makkelijker geworden.

Bedankt

Angela

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beste mensen," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^