Ziva - Newfoundlander met kuren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Luna hier weet ook wat ze wil en vooral hoe ze het wil.

Soms wel eens tot in het vervelende toe. Ook haar oergeluiden die ze maakt als IK thuis kom van 10 minuten bij de buurvrouw ofzo dan word ik begroet alsof ik een jaar weg ben geweest en ze doet het alleen bij mij niet bij mijn man niet bij de kinderen echt alleen bij mij.

Wanneer ik in de keuken sta ligt ze achter me zit ik op de bank ligt ze aan mijn voeten. Wil  Rambo gekroelt worden dan trekt ze hem desnoods weg als het niet goedschiks kan ofwel hij stapt niet opzij voor hare Majesteit. Blaffen daar in tegen doet ze nooit (gelukkig) zal ze dat wel kunnen eigenlijk?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat een leuke berenverhalen :) 

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Mmm blaffen doet ze binnen niet, maar aandacht vragen..

En ja ze is jaloers op Arslan hoor, als je hem streelt dan probeert ze uit alle macht hem weg te duwen en zelf aandacht te krijgen, en Arslan laat dan maar haar voorgaan, divagedrag noemt mijn man dat dan.

 

5 Ziva's lijkt me teveel, ik ken iemand en die heeft er 4 en ze zijn allemaal rond dezelfde leeftijd (jongste 4 en oudste 6) dus ik denk dan ook dat het niet zo simpel was om ze op te voeden.

Maar Ziva blijft Ziva, vol aandacht voor mij (minder voor mijn man maar toch) en ze lijkt wel te willen luisteren maar het lukt niet altijd en ook mag je haar terecht wijzen, na 2 minuten komt ze al terug hoor. Volgens haar gedachtegang moet ze het ook terug komen "goed" maken nadat je haar straft, dus komt ze dan ook heel lief en met zacht pootje kort bij je zitten naar je te kijken zo van "terug vriend ?".

 

Bedankt voor de reacties allemaal, zo leef ik weer op hoop dat ze zal kalmeren, en al ben ik soms niet gelukkig met haar aanhankelijk zijn (vermoeiend) toch zou ik het niet willen missen voor geen geld van de wereld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anne, te aanhankelijk ? naar jou toe ? wijs ze de plekje als het te gek wordt, de newfoundlander is van karakter toch zelfstandig, en een lieve aanhankelijkheid maar geen klevers, is het toch een beetje te Anne, dan zorg je voor een vaste plaats, en zorg je dat ze je niet de hele dag achterna loopt.

kijk hier is er maar een , een bruine beer, geen andere honden erbij, dat is anders, maar Bams is een zeer zelfstandige hond, en ook zeer aanhankelijk naar mij toe, maar lief en niet opdringerig, zou ze dat zijn dan zou ik ook haar even toch een plek toewijzen.

doe dat op een rustige toon, dwingen hoef niet, maar zorg dat ze niet kleeft , aanhankelijkheid moet wel leuk blijven, en daar moet je niet vermoeid door worden.

en ach anne, als ze ouder wordt, zijn ze nog prettiger . :-D

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou Willemijn Luna is ook een kleverd hoor hoe meer aandacht hoe beter alleen pech voor haar want ik geef er lang niet altijd aan toe.

Heb ook nog andere dingen te doen dan Luna kroelen maar geef haar geen vinger want ze neemt twee handen en twee voeten van je. Dit kan ze trouwens ook goed bij de visite want die durven haar uit beleefdheid niet weg te sturen maar ja ik wel dus een beetje pech voor mijn Queen

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Willemijn, ik wijs haar ook haar plaats hoor, maar als ik even niet oplet dan gebeurt het toch..
Maar haar favoriete plek is en blijft toch aan (of op) mijn voeten of aan mijn stoel/zetel.

Gisterenavond leek een uitzondering : even aandringen, geen reactie naar haar toe en dus maar haar knabbelbeen nemen en aan mijn voeten komen opknabbelen.
Resultaat een met zever overdekte hond (haar poten vooral) maar wel een stille hond. 

 

Ook merk ik het verschil met goed weer dagen en slecht weer dagen, want als het goed weer is dan mogen ze van mij geregeld buiten spelen, als het slecht weer is (continu of hevige regen bedoel ik dan) dan heb ik ze liever binnen (Arslan is geen regen fan) en dan merk ik dat Ziva ondanks wandelen en spelen (ja ook in de regen) toch meer energie over heeft en meer gaat aandacht vragen, maar altijd een natte newfy binnen is ook geen plezier (veel schoonmaakwerk en een chagrijnige Arslan die niet nat wil worden en Ziva die niet begrijpt waarom Arslan niet bij haar in de buurt wil zijn). Dus ja het energieniveau doet er ook toe blijkbaar, alhoewel je dus ook een hele dag kan spelen met haar (als we naar het bos gaan bijvoorbeeld dan is het een hele namiddag lopen en spelen) om het zo te zeggen en je toch nog een aanhankelijke hond heb 's avonds..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een heel klein tipje ? waterblazer, dat ding is geweldig, lekker buiten spelen ook al regent het en dan binnen droog.

je hebt nog een hele jonge hond, ik vind het heel normaal dat ze aandacht zoeken, zodra de hond wat ouder wordt en als jij toch wat conseqwenter bent van niet kleven, dan komt dat echt ten goede als ze ouder zijn hoor....

ik heb meerderen newfoundlanders gehad, en allemaal vragen ze als ze jong zijn aandacht, maar kleven is een ander verhaal... en als ze ouder zijn worden ze ook veel zelfstandige dan dat ze jong zijn, wat ik lees van je is het een goede en normale aandacht vrager hoor. :-D :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier komt er een iedere nacht te vroeg om mij wakker te maken, waarom ? uitgeslapen denk ik, soms om drie uur en soms om vier uur, ook dat is aandacht vragen, en ja ik ging er vaak voor dr uit, niet nodig bemerkte ik, lekker samen zitten dacht ze. hahahaha

nu zeg ik resoluut nog een uurtje Bams dan ben jij weer aan de beurt...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi nu 19 maanden laat momenteel ook meer eigenwijsheid zien. Waar ze eerst trok (doet ze nu alleen als ze kinderen of andere honden ziet) wil ze nu alleen nog haar neus volgen met gevolg dat ze veel achter me aan hangt en blijft staan. Als ik haar haar gang laat gaan hebben we onze ronde na 3 uur nog niet uitgelopen omdat ze alleen maar wil blijven staan om te ruiken. Nu mag ze van mij best snuffel gelegenheid, maar die de hele ronde ik wil ook graag fijn samen lopen maar momenteel zit dat er hier niet echt in of ik zou haar de hele ronde voort moeten sleuren en dat wil ik ook niet. Dus tot op bepaalde hoogte laat ik het toe laat ik het gaan, maar genoeg is genoeg en dan is het echt naast en verder met een korte lijn. Vind ik niet leuk zij ook niet, maar er zijn wel grenzen. 

 

Ik wil juist graag flink doorstappen met r om die conditie van haar te beteren, daar werkt ze niet echt aan mee.

 

Betreft alles leuk vinden en op alles denken dat je wil spelen, heb je al kalmerende signalen geprobeerd? Met sadi hebben we ze in beginsel eigen gemaakt na het lezen van het boekje kalmerende signalen van turid rugaas. Al snel was duidelijk dat ze op bepaalde signalen sterker en beter reageerde op als anderen. En die signalen blijven we terug kerend gebruiken als ze gedrag vertoont dat op dat moment ongewenst is. Bijvoorbeeld wanneer ze erg opdringerig is en het niet uitkomt of tijdens visite ongewenst is.

 

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: soort van vlucht gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^