discriminatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Desigerhond, fokkerhond, oepsnesthond, broodfokkerhond of ....

 

Hoe komt het toch dat de "designerhond" er zo bekaaid vanaf komt? Wat dat dan ook mag betekenen... design = showhond, maar niet helemaal...

 

Testen van ouders etc... dat is wel bekend.. Geinteresseerde lezers, die niet geiintimideerd zijn door reacties van leden, weten inmiddels de "regels" wel.... Bah

 

Ik kwam hier als eerste hondeneigenaar, maar ja, niet ingelezen, had eerder moeten lezen etc.... Wie wil hier nu wie aftroeven?

 

 

Rashonden contra kruisingen

Oerhonden contra kruisingen

Werkhonden contra kruisingen...

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

De "designerhonden" zoals de term meestal gebruikt wordt komen uit de broodfok. Kruisingen die bedacht zijn door broodfokkers, en die omdat ze zo ontzettend schattig zijn voor een hype zorgen onder impulsieve mensen die een hond willen. Denk aan de puggle, de pomski, de teacup chihuahua en ga zo maar door. Honden die puur en alleen gefokt worden op uiterlijk en het feit dat je er geld voor krijgt. Er is vraag naar. Het is net een modeverschijnsel, een trend. Vandaar de term designer dog. Mensen die een designerhond hebben, hebben die vaak impulsief gekocht en zich nergens in verdiept, de broodfok gepsonsord en promoten dat ook nog. Vandaar dat er zo'n negatieve lading bij het woord designer dog zit.

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Om ook even op de rest in te gaan.

 

Een fokkershond (neem aan dat je daarmee stamboomhond bedoelt) staat hoger aangeschreven omdat je daarvan weet wat er in de lijnen van de hond zit. Hij is verantwoord gefokt, er wordt goed voor de pups en ouderdieren gezorgd, getest op gezondheid, gesocialiseerd. Je investeerd als je een stamboomhond koopt in verantwoorde fok.

 

Oepsnest is onverantwoord, er wordt niet getest op erfelijke afwijkingen en dus wordt het gezien als minder verantwoord dan een stamboomhond. Maar met goede zorg en socialisatie heeft dit nog altijd een aantal strepen voor op broodfok. Echter hangt hier heel veel af van het oepsnest zelf. Een oepsnest kan ook uit twee stamboomhonden zijn, maar wat niet gepland was. Zijn de honden van het zelfde ras, zo niet hoe erg verschillende twee rassen? Er zijn veel verschillende factoren die bepalen hoe verantwoord het nest nou eigenlijk is.

 

Broodfok is gewoon slecht. Fokken om geld te verdienen meer niet. Niet kijken naar verzorging, niet kijken naar socialisatie, gezondheid, verantwoord fokken. Dieren worden slecht behandeld en zelfs mishandeld. De hond zelf kan er niks aan doen, maar de mensen die hem kopen wel. De honden zijn vaak ongezond, je hebt grote kans op erfelijke afwijkingen enz.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Je hoeft helemaal geen verantwoording af te leggen waarom jij voor Moos bent gegaan. Laat gaan.....

 

Hier geen 'designer dog' maar wel ook een 'bastaard' uit een 'oepsnest' gekozen en ik sluit niet uit dat dat in de toekomst weer kan gebeuren.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik heb gevraagd of t topic verwijderd mag worden, was te emotioneel, misschien toch maar niet .

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat je het zo moet zien.

Broodfok stimuleren door willens en wetens een broodfok pup te halen is het logisch als er negatief op gereageerd word.

Iemand die door onervarenheid geen idee waar te zoeken een eerste pup bij broodfok vandaan haalt leert er meestal wel van.

 

 

Verders vind ik is altijd belangrijk goed achtergrond en onderzoeks info te vragen betreft de ouders van de pup. Maar vaak is dat info waar je je pas bewust van wordt dat dat belangrijk is als je 1 of meerdere honden hebt gehad. Maar sommige rassen zijn zo doorgefokt dat mensen liever kiezen voor een kruising bijvoorbeeld mij om het even. Op welk vlak je ook kijkt er is altijd iets aan te merken.  Net als met voer.

 

Maar als jij gewoon die klik met je hond hebt en er goed voor bent  en je hond het goed doet. Kun je alles wat anderen zeggen aan commentaar van je afschuiven. Het gaat om jou en de hond en meer als je best doen kan je niet.. en oordelen over een ander is altijd makkelijker en gebeurt dan ook vaak en ontbreekt nog wel eens enige vorm van tactischheid. 

 

Geniet van je leven en van je hond 

 

De ouders van Sadi en hun testen zijn goedgekeurd door de raad van beheer het nest is gefokt volgens de regels van raad van beheer de ouders hebben een stamboom de voorouders zijn allemaal goedgekeurd door de raad van beheer, maar de plek waar Sadi vandaan komt is maar heel af en toe een nestje eens in de paar jaar en zijn geen officiele fokkers maar wel heel bewust van waar ze mee bezig zijn en hoe ze dit op de juiste manier doen maar Sadi heeft dus ook geen stamboom. 

Onze vorige Berner Beauty is bij mij gekomen op 9½ maand omdat ze anders naar het asiel moest, ik wist toen nog niks van haar. Zij was import uit slovakije, zwaar ondervoed als pup verkocht in het wensten van het land, niet goed gesocialeert, onzeker, bang van alles wat los en vast zat. En er waren reacties die er op duiden dat ze mogelijk geschopt en geslagen is geweest. Haar rugzakje zorgde wel voor een bijzondere band die niet in woorden te omvatten is. En ik had mijn tijd met haar voor geen goud willen missen, waar vele anderen ervoor gekozen zouden hebben haar niet in huis te nemen.

Soms raakt een hond of situatie van de hond je zodanig dat je alleen nog je gevoel kunt volgen in mijn geval was dat (ikw as al verknocht aan de Berner en wilde er dolgraag weer één) en mijn gevoel zei in alles deze hond mag kost wat kost niet in het asiel terecht komen. En er was niemand anders die haar wou en t was of zeg maar die dag ophalen of ze moest de volgende dag naar het asiel. (Door een realtie breuk was haar baasje terug bij zijn ouders in een twee persoons woning en was er al een oude hond van 16 en toen kwamen zoon en pup ineens in huis. qua ruimte kon het niet en de oude hond kon het niet aan.  Ik ben zeer dankbaar dat ik heb mogen voorkomen dat Beauty naar het asiel moest. En ja er zat zeer veel werk in maar het was het waard. Ongeacht de risico's die ik had kunnen treffen immers import uit slovakije heeft zeker geen goede naam en had het heel veel slechter kunnen treffen. Lichamelijk heeft ze geen problemen gehad.

 

Maar je leert er wel een hoop van en je gaat bij een vervolg hond wel bewuster kijken o.a. achtergrond info e.d.

 

Maar die tijd met Beauty had ik nooit van me leven willen missen. je leert gaanderweg en tja reacties van anderen waar je wat aan hebt kun je meenemen waar je wat van leert kun je opslaan en verder gewoon lekker je leven leven en genieten van Moos.

 

(Veel langer verhaal als gepland en daar zullen ook verschillende reacties en ideen over zijn)

 

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Discriminatie komt ook onder rashonden voor. Ik wilde met 1 van mijn herders bij de jachtclub. Ik werd niet toegelaten: het moest nl. een jachthond zijn...

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb gevraagd of t topic verwijderd mag worden, was te emotioneel, misschien toch maar niet . "

 

Rustig aan Moos, tuurlijk mag je deze vragen stellen, waarom niet ?

 

ik heb ook een mooie prachtige hond, een rashond zeker, maar bij de Newfoundlanders zijn vele verschillen wat betreft de uitstraling ervan.. het interieur van een hond is toch niet bepalend, hoewel ik trots ben op mijn hond, een grote zware teef, is dat niet de standdaard. als een hond evenredig is maakt de standdaard niets uit.

 

en ja als ik voor een pup ga, dan ga ik kijken bij fokkers, en tuurlijk kijk ik naar gezondheid maar zeker ook naar het interieur van de honden, is niets mis mee.

 

emotioneel misschien even te snel een topic geopend, maar in het geheel niet erg.

 

ikzelf zal nimmer discrimineren, waar de hond ook vandaan komt, alleen als ze vragen gaan stellen over een fokker of wat dan ook, dan geef ik natuurlijk advies, voor mij hoef beslist geen rashond te zijn, mits er verantwoord gefokt is.... broodfokkers is heel wat anders, daar ga je een pup halen waar vele rassen zijn.

 

maar als men een newfoundlander kan bemachtigen van twee honden die geen stamboom hebben, maar wel getest zijn op de afwijkingen van de newfoundlander, dan zal ik nimmer zeggen, schrijven van, ben je gek, niet doen. en natuurlijk het liefst ook de achtergrond van vader en mams. en ook oma en opa, enz.

en zo is het met meerderen honden, particuliere nestjes is niets mis mee mits men verantwoordelijk er mee omgaat.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wat Suzanne zegt dus...

 

Maar goed je bent zelf eigenlijk ook zo he. Tenminste, in ieder topic waar het over het karakter van bijvoorbeeld een Stafford gaat zien we jou terug. Niet dat ik vind dat je het niet mag zeggen, begrijp me niet verkeerd, maar ik snap niet waarom het andersom niet mag.

 

Het niet om Moos als hond maar om een groter geheel. Kan me niet voorstellen dat iemand hier een hekel heeft aan de honden op zich. Wel aan de mensen er achter die uit zijn op een hoop geld over de rug van dieren.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Hier een designerhond die tegenwoordig erkend is. Een chinese crested (powder puff). Was een 100 jaar geleden iemand in Amerika die dacht; "als ik nu eens een hoop naakthonden neem, en die kruis met allerhande kleine langharige honden, dan komt daar misschien wel een naakte uit met een mooiere bos haar op zijn hoofd". Zo gezegd zo gedaan en die designer-hondjes hadden succes, werden populair en zijn daarna als ras erkend. 

 

*Ook niet-rashonden (FCI erkend dan) kunnen een stamboom hebben. Een stamboom is niet meer dan een bewijs van afstamming. Ik heb er een, jij hebt er een, en veel kruisingen/designerbreeds hebben er ook een.

*Je hoeft geen richtlijnen van een rasclub te hebben om verantwoord te fokken. 

*Je hebt geen rasstandaard nodig om te fokken. Een rasstandaard is er maar voor 2 dingen: een beschrijving geven van een ras, zodat nieuwe pups kunnen geregistreerd worden onder een 'puur' ras (maar er is geen test om vooraf te bekijken of ze wel aan de standaard voldoen, tot zover dus dat 'puur' en 'zuiver' zijn van een ras, en het belang van een rasstandaard...). En punt 2, zodat een keurmeester die niet in het ras thuis is, toch een beschrijving heeft en een basis waarop hij de honden tijdens een show kan keuren. Honden worden nog maar een goede 100 jaar volgens een rasstandaard gefokt. Voor dat, werden de honden gefokt volgens een standaard in het hoofd van de fokker. Iets als 'klein harig hondje, met een makkelijk karakter en een vacht die niet teveel onderhoud vraagt', kon een doel zijn van een fokker. En maakt niet uit wat je doel is, als je gaat elimeneren en keuzes maken bij het fokken, ben je volgens een standaard aan het fokken (ook al zit die gewoon in je hoofd)

*De geschiedenis van honden fokken begon niet met de oprichting van de UK Kennel Club. Verantwoord fokken gebeurt niet enkel bij stamboomfokkers van geregistreerde rassen. Een stamboomhonden zijn niet de enige verantwoord gefokte honden.

*Iedereen bepaald zelf welke waarde hij hecht aan bepaalde dingen, inclusief honden. En als er een markt voor is, dan zijn er mensen die dat gaan produceren. Dat is het fenomeen van vraag en aanbod. 

*Ja er zijn broodfokkers die designerbreeds fokken, net zoals er mensen zijn die er serieus met bezig zijn, net zoals er stamboomfokkers zijn die niet beter zijn dan broodfokkers, net zoals er gelegenheidsnestjes zijn met geteste honden, net zoals...

 

Er word hier op dit forum nogal snel met hokjes gewerkt, en conclussies getrokken zonder de feiten te kennen...

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Hoi Moos.

 

Ik lees hier nu al even mee en ik denk dat ik je begrijp.

 

Verteld iemand iets over een pup die in huis komt. HUP een storm van vragen over stamboom en of de ouders wel getest zijn.

Die mensen zie je 9 van de 10 x niet meer terug.

 

Ik denk dat ieder die zich aanmeld op dit forum het niet eens is met broodfok. ( omdat ze dat hier gelijk op de harde manier leren) Of omdat mensen het al wisten.

Mensen melden zich hier aan om leuke en moeilijke dingen te vertellen over hun hond. of iets wat er tussen zit.

Niet om een preek te krijgen.

Anders kan je het beter RASHONDENPAGE.COM noemen.

 

Terry heeft ook geen stamboom, bestaat ook niet bij een Jack Russel, maar ik weet dat Terry bij vrienden van mij vandaan komt en die zijn goed voor hun honden. En ja dat zegt niet alles, maar het is mijn portemonee die de kosten betaald en verder vraag ik hier dingen en vertel ik dingen. Lekker boeiend wat iemand denkt over mijn hond.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

eens met de wijze woorden van Sammy,

is niet leuk he moos   eerlijk gezegd dacht ik ook, goh nu is het even omgedraaid, komt er eens een naar woordje over jouw ras,

en is het ineens niet leuk meer...

hoe zeggen ze dat?if you can't take it, don't dish it out...

 

ik zie het hier vaak, dat gezegd wordt dat alleen rashonden ok zijn. dat zie ik hier niet hoor, enige wat ik merk, en terecht,is dat men hamert op VERANTWOORD pups op de wereld zetten...

 

ik neem aan dat je uit frustratie even je woordje wilde doen Moos, nav het topic spijt van de labradoodle...

ik vind dat overigens wel heel begrijpelijk, geheel onbedoeld misschien, is een hele rare en vind ik nare trend gezet voor het kruisen van modehondjes, gewoon omdat het kan en leuk uit ziet...ze worden als tassen uitgezocht, op elkaar gezet en gematcht...wat eigenlijk best schandalig is...

 

maar, daar kan de labradoodle weinig aan doen, jij niet, en moos ook niet...neem het niet te zwaar, ik vind jullie nog steeds lief hoor

 

maar on topic, discriminatie in welke vorm dan ook, is nooit goed, en zou niet nodg moeten zijn. niet bij mensen, en niet bij honden

 

 

 

 

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

maar on topic, discriminatie in welke vorm dan ook, is nooit goed, en zou niet nodg moeten zijn. niet bij mensen, en niet bij honden

 

GEKOPIEERD VAN BOVENSTAANDE JEROEN EN LOLA

 

Discriminatie is niet nodig, maar dit is een HONDENforum dus...... stamboom of niet. Vechthond of niet. Labradoodle enz Lekkerboeiend.

 

Alleen ben ik het wel eens met Jeroen, (ik lees ook mee) Altijd kritiek op andere honden en op de verdediging daarvan en nu doe je het zelf. Maar ok

 

Het is een honden site waar je alles kwijt kan en kan vragen over je HOND.

 

en br. fok wie nu nog zo een hondje koopt uit de winkel heeft onder een steen gelegen ;)

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"Ik heb gevraagd of t topic verwijderd mag worden, was te emotioneel, misschien toch maar niet ."

 

Mijn mening. Vroeger had je gewoon rashonden én bastaardhonden. Twee soorten. Simpel. 

 Nu met al die kruisingen laat soms ook de naam me glimlachen...zo vond ik bv labradoodle ik t begin ook maar een rare naam. Ik heb toen zelfs hier gevraagd wat dat was ? 

Alles went , alles vermengt zich. Soms is dat goed soms een ramp. 

 

Zolang de slechte  eigenschappen van twee rassen  niet verenigd worden in één nieuw ras ? Waarom dan niet. 

Ik pas me al aan zoveel aan, wieweet in de toekomst  aan lieve kleine yorkuahuas ...dat zal ook nog wel gaan.

 

 

 

 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik denk dat er van "discriminatie" geen sprake is, maar het is een forum waar mensen kritisch zijn. Meestal richt die kritische houding zich op bepaalde zaken en rassen en soms gaat dat een heel andere richting uit. Designer rassen hebben toch ook een bepaalde bijsmaak en het is op een forum als deze ook niet gek dat ook daar mensen kritisch over zijn.

 

Dit is het internet. Mensen zijn online vaak ontzettend direct en kritisch, meer dan dat men in het "echte" leven is. Als je eigen ras dan plots in de schijnwerper staat is dat niet leuk, maar het hoort er wel bij. En uiteindelijk zijn er over elk ras wel kritische kanttekeningen te plaatsen. Dus ook bij Labradoodles.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" De "designerhonden" zoals de term meestal gebruikt wordt komen uit de broodfok. Kruisingen die bedacht zijn door broodfokkers, en die omdat ze zo ontzettend schattig zijn voor een hype zorgen onder impulsieve mensen die een hond willen. Denk aan de puggle, de pomski, de teacup chihuahua en ga zo maar door. Honden die puur en alleen gefokt worden op uiterlijk en het feit dat je er geld voor krijgt. Er is vraag naar. Het is net een modeverschijnsel, een trend. Vandaar de term designer dog. Mensen die een designerhond hebben, hebben die vaak impulsief gekocht en zich nergens in verdiept, de broodfok gepsonsord en promoten dat ook nog. Vandaar dat er zo'n negatieve lading bij het woord designer dog zit.
 
  "

Ik denk niet dat je zo zwart op wit kunt stellen dat mensen deze honden impulsief hebben gekocht. Ook denk ik niet dat je zo zwart op wit kunt stellen dat deze honden uit de broodfok komen.

zelf ken ik een aantal mensen die impulsief een stafford hebben gekocht en aangezien de asiels vol zitten met of staffords of mechelaars of jacks, denk ik eerder dat dit de impuls aankopen waren. Mensen die zich in een hond en ev het ras verdiepen, steken tijd en energie in een hond en wat voor ras of geen ras dan ook, met dit soort honden komt het wel goed.

Eigenlijk ben ik wel voor sommige designer honden, de ademhaling van een gekruisde mops is vele malen beter, een gekruisde teckel heeft minder lange kwetsbare rug. 

https://www.partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/3169

Wat betreft de broodf.: dat is een hele andere discussie. Ik stem op de partij voor de dieren en laat dat nou via de politiek opgelost gaan worden

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Mijn poedel wordt ook gediscrimineerd als ze horen dat het geen doodle is is hij ineens niet leuk meer.

 

Ik denk dat iedereen vooral voorstander is van een zorgvuldig gefokte hond uit gezonde ouders en ja dan kan je nog pech hebben maar de kans is wel kleiner.

 

Geniet gewoon lekker van jouw Moos doe ik het van Koda.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik snap je helemaal.. hier ook een labradoodle ;)

 

Ben het ook helemaal eens met Terry! 

En over broodfock zijn we het vast allemaal eens. Dan heb je nog de keus of je kiest voor een fokker of iemand die een keer een nestje heeft. Aan beide zitten naar mijn mening voor- en nadelen. Het is net waar je als toekomstige eigenaar voor kiest. 

 

Geniet gewoon lekker van je hond en laat iedereen die dingen zegt die je niet leuk vindt maar kletsen! Als hij voor jou/jullie maar perfect is! En dat is hij geloof ik wel ;) 

honden page profiel PP 3 doggies

Ik denk dat alle honden en manieren waarop ze bij je komen voor- en tegenstanders zal hebben..

 

"Waarom is dat nou nodig, al die honden uit het buitenland halen? Zijn er hier nog niet genoeg?"

"Een hond van de fokker met een stamboom? Belachelijk, ik ga geen 1000 euro uitgeven voor een hond terwijl er al zoveel honden zijn!"

"Met asielhonden is áltijd iets mis, die hebben altijd problemen."

"Je moet nooit een hond uit de broodfok halen, die worden altijd ziek." (goed, hier zit misschien wel een kern van waarheid in, haha)

 

Mensen hebben hierin een andere mening, andere ervaringen, en ik denk niet dat je je verplicht zou moeten voelen om verantwoording af te leggen voor het ras of de herkomst van jouw keuze.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca


 
Alleen ben ik het wel eens met Jeroen, (ik lees ook mee) Altijd kritiek op andere honden en op de verdediging daarvan en nu doe je het zelf. Maar ok
 

Het verschil is dat dit om het uiterlijk gaat van designer honden en waar Moos haar kritiek op heeft is op het karakter van de staf. Op zich heeft ze een punt zich af te vragen of handig is om een hond te fokken die agressief is naar andere honden in een steeds maar drukkere maatschappij. De meeste stafford eigenaren kunnen uitstekend met hun staf omgaan, maar helaas is het een populair ras en er zijn zoveel mensen die een staff om zijn uiterlijk kopen. Dan kan je gevaarlijke situaties krijgen.

ik zelf vind dat voor elke hond geld dat de fokker goede voorlichting moet geven over het ras en het kakakter van de pups en dat je moet weten wat voor hond je in huis haalt. 

Een meisje die ook een paard heeft bij ons op stal, moest en zou een staffie. Met 8 weken hing hij al in de keel van alle andere honden. Mijn hond zat een keer vast in de kantine van stal, ik was even op stal. Deze dame kwam er aan met haar hond en liet hem los in de kantine. Mijn hond was 10 maanden, die van haar 6 je kan al raden wat er gebeurde? Ik hoorde gepiep en rende naar de kantine, de deuren stonden open, daarom hoorde ik het. Haar hond had Luca erg vast bij haar keel en Luca aan een riem vast, kon geen kant uit! De eigenaar zat om het hoekje op het terras, mijn hond hoorde ze wel maar deed niets! Met veel moeite kreeg in mijn hond los. Nu loopt ze als deze hond er is, met een grote boog van hem weg. 

Een staffie niet veranderen, maar wel zorgen dat dit soort lui ze niet kunnen kopen!

 

sorry even off topic! 

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Best laag om moos een sneer na te geven, ivm stafford topics. Is een totaal andere discussie.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Best laag om moos een sneer na te geven, ivm stafford topics. Is een totaal andere discussie. "


Er wordt geen sneer negegeven, er wordt een vraagteken gestelt bij de verontwaardigde reactie na een kritische opmerking over "haar"  ras terwijl betrokkene zelf zeer kritisch is in andere topics. Is dat dan zo vreemd? Ik kan me dat wel voorstellen.

 

En nee, de opmerkingen die jij bedoelt komen niet van mij maar ik begrijp ze wel. Actie en reactie en dan zijn deze opmerkingen ik mijn ogen niet ondermaats, beledigend of laag. Hooguit geboren uit emotie. Nu ja, als dat het ergste is.

 

Edit: Daarmee wil ik er ook meteen mee klaar zijn. Ik heb niets tegen moos of Labradoodles en ik wil me nu ook niet opwerpen als een intrigant die plots rare dingen doet of zegt. Ik hoop dat iedereen het hierbij kan en durft te laten of in PB verder gaan. Mijn excuses voor het offtopic.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

"
" Best laag om moos een sneer na te geven, ivm stafford topics. Is een totaal andere discussie. "
Mike

Er wordt geen sneer negegeven, er wordt een vraagteken gestelt bij de verontwaardigde reactie na een kritische opmerking over "haar"  ras terwijl betrokkene zelf zeer kritisch is in andere topics. Is dat dan zo vreemd? Ik kan me dat wel voorstellen.
 
En nee, de opmerkingen die jij bedoelt komen niet van mij maar ik begrijp ze wel. Actie en reactie en dan zijn deze opmerkingen ik mijn ogen niet ondermaats, beledigend of laag. Hooguit geboren uit emotie. Nu ja, als dat het ergste is. "

 

Komop zeg, is gewoon een ouderwetse sneer. Dat er kritisch gereageerd wordt prima, maar het is kinderachtig om vergelijkingen te trekken naar een andere topic/ andere discussie waaraan moos heeft meegedaan. Waarbij er een sfeer wordt gecreerd van "boontje komt tot zijn loontje". Je hoeft hier verder ook niet op te reageren, jij snapt wel waarom er zo gereageerd wordt en ik snap dat ook. Maar dat neemt niet weg dat het een sneer is naar moos, ik benoem het alleen ;).

 

edit: ik had je dikgedrukte tekst nog niet gelezen. Ik reageer er verder ook niet meer op, ik heb geen enkel probleem met iemand in deze topic verder , verkeerde interpretatie zo te lezen van mijn kant .

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Volgens mij was ik degene die dat als eerst aanhaalde en dat was niet bedoeld als sneer. Zoals Frank al zegt waren het meer vraagtekens. 

 

Verder mag je er natuurlijk van vinden wat je er van vind maar ik wilde het wel even zeggen. Voordat straks alles lelijk over gaat komen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat met negatief doet over designerrassen omdat die voor de leuk gefokt worden. Kijk eens wat leuk, een kruising tussen een A en een B.

 

De labradoodle is tenminste nog gefokt voor een bepaalde nuttige reden: een goed trainbare, vriendelijke, intelligente, zelfstandig beslissingen nemende geleidehond. Veel designerrassen niet. En uiteindelijk is het fokken voor een nuttige reden waarom we veel rassen hebben.

 

In Amerika worden zelfs miniatuur ponies gebruikt als geleide-"hond" voor mensen die super allergisch zijn voor honden en waarvoor een anti-allergie hond geen soelaas biedt. Dat is nuttig. Maar een puggle of wat voor andere varianten gaan meestal niet uit van het nut, maar om een kruising te krijgen van een leuk formaat.

 

Ik denk dat daar het verschil in zit. En de hype waardoor foute fokkers zich er mee gaan bemoeien. Iedereen wil uniek zijn, en da's een eigenschap die niet zo handig is bij huisdieren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Nou bij deze; mijn excuses mensen!

alsnog, meende ik het wel, en ik zou het er zo weer neerzetten, omdat het gewoon zo is.

maar het moet niet helemaal uit zn vrband getrokken worden, verder heeft dit niets met de rassen uit die discussie te maken nee, maar toch hangt het wel degelijk samen, want dat betekent dus dat iemand maar 1 kant op kan discussieren, en de andere kant ineens niet leuk is...

 

Moos is inmiddels een soort sparring-partner hier voor mij

en ook dat bedoel ik niet slecht, dus ik dacht eigenlijk dat moos het ook niet verkeerd op zou pakken

 

maar ik denk niet dat het de bedoeling is dat het daar nu weer om gaat, dus Mike en Moos, sorry! ....en nu weer verder

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is ook niet erg een keer kritisch naar een ras te kijken. Neem mijn schotse collie, die een gen defect kunnen hebben en hele nare oogziekten, hd, ellebogen enzo. Goede fokkers fokken met goedgekeurde dieren. Helaas zijn er nog steeds collie fokkers die met niet gekeurde ouder dieren fokken en zo ook geen stamboom voor de pups kunnen aanvragen. Het hebben van een stamboom is nog het minst groot probleem. Helaas zijn er dan nog mensen zoals ik, die zo een collie kopen, te weinig inzicht in de problemen waarvoor je hond niet getest is. 

 

 

fijt is het is makkelijker commentaar te hebben op een ander dan kritisch naar je zelf te kijken.

 

Honden rassen kruisen vind ik zelf totaal geen probleem. Als de ouder dieren goed gekeurd zijn, wat is dan het probleem.

De schotse collie is zelf ooit gerkuisd met de barsoi en engelse setter. Honden zijn uberhaupt ontstaan door kruisingen.

Het woord design moeten ze gewoon weglaten.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Hoi Jeroen, dat klopt . Dacht echter dat ik in die topics toch wel nuanceer en jullie (verantwoorde baasjes) nooit heb bekritiseerd, toch? Ook het uiterlijk niet, enkel die ene eigenschap...
 Bedankt voor alle reacties, met name de positieve dan , over de rest ga ik nadenken. Ben soms wel fel idd, maar de "tegenstanders" kunnen er ook wat van in sommige gevallen. Kan soms beter .
 
" Nou bij deze; mijn excuses mensen!
alsnog, meende ik het wel, en ik zou het er zo weer neerzetten, omdat het gewoon zo is.
maar het moet niet helemaal uit zn vrband getrokken worden, verder heeft dit niets met de rassen uit die discussie te maken nee, maar toch hangt het wel degelijk samen, want dat betekent dus dat iemand maar 1 kant op kan discussieren, en de andere kant ineens niet leuk is...
 
Moos is inmiddels een soort sparring-partner hier voor mij
en ook dat bedoel ik niet slecht, dus ik dacht eigenlijk dat moos het ook niet verkeerd op zou pakken
 
maar ik denk niet dat het de bedoeling is dat het daar nu weer om gaat, dus Mike en Moos, sorry! ....en nu weer verder "
 
 

Volgende forumvraag: trap lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^