ik weet het ff niet meer ... wondjes , update : Allergie mijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

even een update : Morgen naar de DA met Boefke om te bespreken wat we gaan doen, waarschijnlijk dus de injecties.

 

En nu net was Boefke zichzelf aan het krabben en hoorde ik een "soppend" geluid. en hij piepte in een keer.

Dus ik kijken, eerst bij zijn nagels van de poot waar die mee krabte ( omdat ik hier op het forum enge dingen had gelezen over de nagel ziekte dat het lichaam nagels afstoot ) en daarna keek ik in zijn oortje en toen zag het niet echt rood maar ook niet heel gezond en heel veel oorsmeer..... hij heeft ook altijd wat he..

 

morgen weer even aan de DA laten zien.  mischien een beginnend oorontsteking... Mocht er wel met een doekje in van hem, maar niet te lang.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

veel oorsmeer is  vaak het gevolg van oormijt  strongholdpipetje en surolan geven ze hier meestal voor

welke injecties bedoel je ?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Amy je zou een prebiotica kunnen kopen voor de darmflora,ik heb dat van het merk puur. Helaas krijg je dit soort supplementen niet van je verzekering vergoed.En zo'n potje kost van 50 gram 26 euro. Daar doe je ruim een maand mee.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Amy je zou een prebiotica kunnen kopen voor de darmflora,ik heb dat van het merk puur. Helaas krijg je dit soort supplementen niet van je verzekering vergoed.En zo'n potje kost van 50 gram 26 euro. Daar doe je ruim een maand mee. "

 

 

dit is zo wie zo aan te raden

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Soppend geluid krijg je inderdaad als er vocht in de oorgang of oorschelp zit. Ook na indoen van oorzalf . Dus er zit wel iets in dat oor.....ook nog.  Wanneer is het genoeg ? 

Ik voel echt met je mee, morgen beter moet je maar denken. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" even een update : Morgen naar de DA met Boefke om te bespreken wat we gaan doen, waarschijnlijk dus de injecties.
 
En nu net was Boefke zichzelf aan het krabben en hoorde ik een "soppend" geluid. en hij piepte in een keer.
Dus ik kijken, eerst bij zijn nagels van de poot waar die mee krabte ( omdat ik hier op het forum enge dingen had gelezen over de nagel ziekte dat het lichaam nagels afstoot ) en daarna keek ik in zijn oortje en toen zag het niet echt rood maar ook niet heel gezond en heel veel oorsmeer..... hij heeft ook altijd wat he..
 
morgen weer even aan de DA laten zien.  mischien een beginnend oorontsteking... Mocht er wel met een doekje in van hem, maar niet te lang. "


Laat die troep er lekker uit komen (niet met een doek erin, dan prop je het juist weer terug in het oor). Het kan ook een vorm van ontgiften zijn ;) Hier ook enorme bagger oren gehad met ontgiften..

 

Schilvers en jeuk kunnen ook tot ontgiftigen horen..

 

Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen? "

 

Alleen maar enorm allergisch voor diverse mijten.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Gewoon een vraagje, is jouw DA een dermatoloog ? Ik vraag het maar omdat ik vroeger behoorlijk heb aangesukkeld en allerhande dierenartsen contacteerde, maar niets hielp, tot ik naar een dematologe ging die zich daar echt in specialiseerde. Vaak weten ze wel wat het is, maar de juiste oplossing is iets anders.


 

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat stom dat ik dit nu pas lees. Het is net alsof ik ons eigen verhaal hoor! Ik snap ook dat je er af en toe helemaal doorheen zit en dat er geen einde aan komt; iedere keer heeft hij wel wat. Je wordt er moedeloos van. Maar; er is zeker wat aan te doen! Na maanden (vanaf dat we hem hadden, vanaf pup) hebben we heel wat moeten doorstaan en was hij steeds ziek. We konden op een gegeven moment helemaal niks meer. Dachten we na alle ellende er even tussenuit te gaan; op vakantie met de honden, lekker de bossen in. Zaten we met 2 dagen alweer thuis, omdat hij te ziek was en niks meer kon zien van de ontstekingen. Er kwam geen einde aan. 

Sinds een paar maanden zijn we bezig met de immunotherapie en hij gaat *even afkloppen* met sprongen vooruit! :D 

 

Waar kom jij nu met je hond? Nog steeds bij de dierenarts of bij de dermatoloog? Je moet het uiteraard zelf weten, maar ik raad je echt aan om naar een dermatoloog te gaan. Wij bleven ook steeds bij de da en de da had ook echt goede informatie en deed z'n best. Ik had ook het gevoel dat de da er vrij veel vanaf wist, tot ik op een dag bij een invaller kwam en die zei: "Wat doe jij hier nog? Wij zijn heel goed, maar een dermatoloog is nóg beter. Die heeft er jaren voor gestudeerd en heeft de ervaring." En ze had helemaal gelijk! Jeej wat was ik blij toen we bij de dermatoloog waren. Zij hebben inderdaad ook de ervaring en kunnen je veel meer vertellen. 
Je vertelt dat je op de hypoallergenic hebt gezeten (je hond dan haha), maar bij de dermatoloog hebben ze nóg een stapje verder; de analergenic. Daarmee kan je pas echt goed uitsluiten of je hond een voedselallergie heeft. Vaak gaat het namelijk samen; voedselallergie en omgevingsallergie. 

 

Heb je alleen een bloedtest laten doen, of is er ook een huidtest gedaan? Een bloedtest is, net als bij mensen, namelijk niet geheel betrouwbaar. Een huidtest is dat wel. Als er bij een bloedtest uitkomt dat je niet allergisch bent, kan het zijn dat je dat wel bent. Dan worden er op dat moment alleen geen antistoffen voor gemaakt, op het moment van de bloedafname. 
Een dermatoloog zal ook een huidtest afnemen en zal die naast de bloedtest leggen. Op die manier kunnen ze het beste kijken naar het vervolgtraject.

 

Wij hebben dus gekozen om voor de immunotherpatie te gaan, de injecties speciaal op de hond afgestemd (ook speciaal voor hem gemaakt). En we zien duidelijk verbetering. Wat een opluchting! Ging er eest geen week voorbij waarin hij 'normaal' kon zijn, kan hij nu heerlijk buiten spelen en rennen. 

Het kan trouwens goed zijn dat die oorontsteking door de (omgevings)allergie komt. Allergieen uiten zich vaak in ontstekingen van de huid, dus ook oor- en oogontsteking. Het kan altijd nog iets anders zijn, dus laten nakijken door je da kan zeker geen kwaad. En het moet uiteraard behandeld worden. Maar dan ben je zeg maar de symptomen aan het behandelen, terwijl je liever de oorzaak wilt behandelen. Ik zou de injectjes daarom zeker in overweging nemen. Ik vond de prijs trouwens ook meevallen, de dermatoloog was niet (veel) duurder dan de gewone da hier. En de injectjes vielen me ook mee. Mocht je de exacte prijzen willen weten, moet je het maar laten weten. Zoek ik het even voor je op. 

 

Ik zou er ook rekening mee houden dat de allergie ergens vandaan komt. Je kunt alleen een allergie opbouwen, als je met de stof in aanraking komt. Dus voer luchtdicht houden enz. Alle factoren zo veel mogelijk weghalen/uitschakelen. 

 

Sterkte met Boefke en geef niet op hoor! Ik snap helemaal hoe je je voelt, maar er is licht aan het einde van iedere tunnel :)

 

Misschien heb je hier trouwens nog iets aan;
www.allergiepolivoorhonden.nl 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maaike, wat is  de immunotherapie ?

Eigenlijk heel logisch wat je zegt een dermatoloog, een DAheeft maar een beperkte kennis op dat gebied.

Ik denk dat Amy heel blij zal zijn met het bericht van Maaike! 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Maaike, wat is  de immunotherapie ?
Eigenlijk heel logisch wat je zegt een dermatoloog, een DAheeft maar een beperkte kennis op dat gebied.
Ik denk dat Amy heel blij zal zijn met het bericht van Maaike! 
 
  "

 

Bij immunotherapie word er gekeken naar waar de hond allergisch voor is. De huidtest en bloedtest leggen ze naast elkaar en sturen ze op. Dan gaan ze naar aanleiding van de onderzoeken een injectievloeistof maken, waarin de allergenen zitten waar de hond niet tegen kan. Deze vloeistof is dus speciaal op de allergie van jouw hond aangepast. Je spuit deze dan via een schema in (je begint met heel weinig en dat bouw je langzaam op), waardoor het lichaam van de hond de allergenen als normaal moet gaan zien. Allergie is namelijk niets meer dan een overreactie van het lichaam. Doordat je lichaam gaat wennen aan de stofjes, zal het niet meer allergisch reageren. Het wordt ook wel desensibilisatie genoemd. 

 

Het werkt helaas niet bij alle dieren, maar er zijn bij honden goede resultaten. Een dermatoloog zal naast de therapie ook kijken naar andere middeltjes om de klachten te verminderen. Zo heeft Finch bepaalde shampoo die hij regelmatig moet gebruiken, moeten zijn pootjes dagelijks worden schoon gespoeld, heeft hij oogdruppels voor als we naar het bos gaan (met veel allergenen). Ook kunnen ze wat tegen de jeuk krijgen en/of corticosteroiden tegen de ontstekingen van de huid. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Grappig dat er hier heeeel veel geadviseerd word, terwijl de hond net een paar dagen op KVV over is en hier al enig positief resulataat van te zien is.. Waarom niet gewoon de hond laten wennen aan de KVV?

 

Gelijk al dat dokteren en pipetten en weet ik het wat allemaal nog meer.. Ik vind het eigenlijk wat overdreven..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Grappig dat er hier heeeel veel geadviseerd word, terwijl de hond net een paar dagen op KVV over is en hier al enig positief resulataat van te zien is.. Waarom niet gewoon de hond laten wennen aan de KVV?
 
Gelijk al dat dokteren en pipetten en weet ik het wat allemaal nog meer.. Ik vind het eigenlijk wat overdreven.. "

 

Wellicht omdat de testuitslag problemen laat zien die met kvv niet op te lossen zijn?

Je kunt  het overdreven vinden, maar ook het verhaal van Maaike laat zien dat het juist verstandig is om er een deskundige bij te halen in plaats van zelf  gaan experimenteren met kvv en allerhande supplementen.

Voor een hond die gemiddelde jeuk heeft op matig voer zal het een oplossing zijn, maar ik denk, uit eigen ervaring, dat TS het met kvv niet gaat redden.

 

Daarbij, waarom mogen er geen tips worden gegeven die niet in jouw zienswijze passen?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"
" Maaike, wat is  de immunotherapie ? Eigenlijk heel logisch wat je zegt een dermatoloog, een DAheeft maar een beperkte kennis op dat gebied. Ik denk dat Amy heel blij zal zijn met het bericht van Maaike!      "
Suzanne en Luca

 
Bij immunotherapie word er gekeken naar waar de hond allergisch voor is. De huidtest en bloedtest leggen ze naast elkaar en sturen ze op. Dan gaan ze naar aanleiding van de onderzoeken een injectievloeistof maken, waarin de allergenen zitten waar de hond niet tegen kan. Deze vloeistof is dus speciaal op de allergie van jouw hond aangepast. Je spuit deze dan via een schema in (je begint met heel weinig en dat bouw je langzaam op), waardoor het lichaam van de hond de allergenen als normaal moet gaan zien. Allergie is namelijk niets meer dan een overreactie van het lichaam. Doordat je lichaam gaat wennen aan de stofjes, zal het niet meer allergisch reageren. Het wordt ook wel desensibilisatie genoemd. 
 
Het werkt helaas niet bij alle dieren, maar er zijn bij honden goede resultaten. Een dermatoloog zal naast de therapie ook kijken naar andere middeltjes om de klachten te verminderen. Zo heeft Finch bepaalde shampoo die hij regelmatig moet gebruiken, moeten zijn pootjes dagelijks worden schoon gespoeld, heeft hij oogdruppels voor als we naar het bos gaan (met veel allergenen). Ook kunnen ze wat tegen de jeuk krijgen en/of corticosteroiden tegen de ontstekingen van de huid.  "

 

Hier ook positieve ervaringen met desensibilisatie, niet op het niveau van jouw ervaring, maar wel verbetering.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
" Grappig dat er hier heeeel veel geadviseerd word, terwijl de hond net een paar dagen op KVV over is en hier al enig positief resulataat van te zien is.. Waarom niet gewoon de hond laten wennen aan de KVV?   Gelijk al dat dokteren en pipetten en weet ik het wat allemaal nog meer.. Ik vind het eigenlijk wat overdreven.. "
Roosje

 
Wellicht omdat de testuitslag problemen laat zien die met kvv niet op te lossen zijn?
Je kunt  het overdreven vinden, maar ook het verhaal van Maaike laat zien dat het juist verstandig is om er een deskundige bij te halen in plaats van zelf  gaan experimenteren met kvv en allerhande supplementen.
Voor een hond die gemiddelde jeuk heeft op matig voer zal het een oplossing zijn, maar ik denk, uit eigen ervaring, dat TS het met kvv niet gaat redden.
 
Daarbij, waarom mogen er geen tips worden gegeven die niet in jouw zienswijze passen?
  "


Ik zeg nergens dat er geen tips gegeven mogen worden. Ik zeg alleen dat ik het allemaal wat ver vind gaan, zeker gezien de leeftijd van de hond.

 

Van een mijt allergie verwacht je jeuk. De jeuk is nu op kvv minder aan het worden (nu al!). Ik zou het daarom gewoon even afwachten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
" Maaike, wat is  de immunotherapie ? Eigenlijk heel logisch wat je zegt een dermatoloog, een DAheeft maar een beperkte kennis op dat gebied. Ik denk dat Amy heel blij zal zijn met het bericht van Maaike!      "
Suzanne en Luca

 
Bij immunotherapie word er gekeken naar waar de hond allergisch voor is. De huidtest en bloedtest leggen ze naast elkaar en sturen ze op. Dan gaan ze naar aanleiding van de onderzoeken een injectievloeistof maken, waarin de allergenen zitten waar de hond niet tegen kan. Deze vloeistof is dus speciaal op de allergie van jouw hond aangepast. Je spuit deze dan via een schema in (je begint met heel weinig en dat bouw je langzaam op), waardoor het lichaam van de hond de allergenen als normaal moet gaan zien. Allergie is namelijk niets meer dan een overreactie van het lichaam. Doordat je lichaam gaat wennen aan de stofjes, zal het niet meer allergisch reageren. Het wordt ook wel desensibilisatie genoemd. 
 
Het werkt helaas niet bij alle dieren, maar er zijn bij honden goede resultaten. Een dermatoloog zal naast de therapie ook kijken naar andere middeltjes om de klachten te verminderen. Zo heeft Finch bepaalde shampoo die hij regelmatig moet gebruiken, moeten zijn pootjes dagelijks worden schoon gespoeld, heeft hij oogdruppels voor als we naar het bos gaan (met veel allergenen). Ook kunnen ze wat tegen de jeuk krijgen en/of corticosteroiden tegen de ontstekingen van de huid.  "

Dank voor je uitleg. Dit is super! Heb er idd wel eens van gehoord. Jeuk is zo naar, erger dan pijn! Hopelijkdoet ts hier iets mee! 

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hier is Saffira ook allergisch voor mijten, waaronder de huisstofmijt (en ook de meelmijt zoals bij jou, en nog eentje maar weet het niet goed meer)
Dierenarts had ons ook allerlei oplossingen aangeboden, waaronder die injecties. Wij durfden het risico niet nemen, aangezien hij erbij gezegd had dat het bij sommige honden gewoon geen effect heeft, en dat sommige honden er ook verkeerd op kunnen reageren en in shock kunnen geraken. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

@Silvia, Blackie en Saffira,

Het slagingspercentage is rond de 70 %, ik heb de gok genomen omdat ik dat uiteindelijk wel een hoog % vind.

Wat betreft de reacties, shock staat volgens mij niet in de bijsluiter, wel kan een hond, zeker bij een nieuw flesje bij de eerste injectie tijdelijk wat meer jeuk krijgen. Ik heb dit onlangs voor het eerst meegemaakt, maar dan kun je ook nog gaan varieeren met de dosering.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Van een mijt allergie verwacht je jeuk. De jeuk is nu op kvv minder aan het worden (nu al!). Ik zou het daarom gewoon even afwachten. "

Topic nog even terug lezen, zie je de uitslag van t bloed onderzoek

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Overigens is mijn hond ook allergisch voor oa meelmijt en huisstofmijt.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta 3 doggies

honden foto van Senna en Asta

Nadat ik een poosje zat te tobben met onze golden met de zelfde klachten als jullie hond ben ik uiteindelijk terecht gekomen in Den Hoek in de Bilt www.holistischdierenart.nl

Ze is nu drie en heeft geen klachten meer.

Ik kan wel alles gaan uitleggen wat ze bij Asta hebben gedaan maar dit wordt een lang verhaal.

Op de site staat het een en ander vermeld over de behandeling.

Succes!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
Van een mijt allergie verwacht je jeuk. De jeuk is nu op kvv minder aan het worden (nu al!). Ik zou het daarom gewoon even afwachten. "
Roosje

Topic nog even terug lezen, zie je de uitslag van t bloed onderzoek "

Die had ik al gezien. En?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"
" even een update : Morgen naar de DA met Boefke om te bespreken wat we gaan doen, waarschijnlijk dus de injecties.   En nu net was Boefke zichzelf aan het krabben en hoorde ik een "soppend" geluid. en hij piepte in een keer. Dus ik kijken, eerst bij zijn nagels van de poot waar die mee krabte ( omdat ik hier op het forum enge dingen had gelezen over de nagel ziekte dat het lichaam nagels afstoot ) en daarna keek ik in zijn oortje en toen zag het niet echt rood maar ook niet heel gezond en heel veel oorsmeer..... hij heeft ook altijd wat he..   morgen weer even aan de DA laten zien.  mischien een beginnend oorontsteking... Mocht er wel met een doekje in van hem, maar niet te lang. "
Amy

Laat die troep er lekker uit komen (niet met een doek erin, dan prop je het juist weer terug in het oor). Het kan ook een vorm van ontgiften zijn ;-) Hier ook enorme bagger oren gehad met ontgiften..
 
Schilvers en jeuk kunnen ook tot ontgiftigen horen..
 
Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen? "

 

 

Op 15 februari laat Amy de uitslag van de allergietest zien.

Copra, Farinae en meelmijt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever ook nooit snel naar dure specialisten ren. Maar als je hond/pup niks kan en je dagelijks tot wekelijks bij de dierenarts zit omdat je hond niks meer ziet van de oog-onstekingen. En als de dierenarts zegt: "Dit houdt hij niet lang meer vol, hij heeft nu nog geen schade aan zijn ogen, maar als dit zo door gaat krijgt hij dat wel". Dan doe je alles voor zo'n beestje!
Zodra wij gingen wandelen, liep hij met ogen dicht terug naar huis en trok hij van de pijn z'n derde ooglid op. Hij kon dan dagen niks zien. Daarnaast nog alle oorontstekingen.. soms kan je niet anders dan hulp zoeken. En ik ben heel blij dat we dat hebben gedaan.

Sam heeft ook last van allergie; hij had steeds jeuk en rode plekken. Bij hem heb ik het inderdaad op kunnen lossen met ander voer. Maar soms is dat niet genoeg.. 

En uiteindelijk ben ik heel blij dat we naar de dermatoloog zijn geweest en een huidtest hebben laten doen. Want naast mijten e.d. blijkt Finch erg allergisch te zijn voor honden. Dat had ik met niks op kunnen lossen! Het is inderdaad een vreemde allergie en ze hadden het nog nooit eerder meegemaakt.. mja wij waren er klaar mee; een hond allergisch voor hond. Daar doet KVV niks tegen.

 

Natuurlijk kijk je naar hoe erg de allergie is. Dat doe je bij mensen ook, maar soms kan je niet anders. Als je niet meer normaal kan leven, ben je blij dat er medicatie bestaat. Voor hem was het leven op een gegeven moment niet meer leuk; dat doe je geen hond aan. 

 

Wij zijn nu 3 a 4 maanden bezig met de therapie. In het begin is het erger geworden (daar waarschuwden ze ook voor), sinds een maand tot anderhalf gaat het goed. Nu kan het natuurlijk ook komen door de factoren van buitenaf (het is nu winter, minder allergenen), maar we gaan gewoon van het positieve uit en gaan er vanuit dat de injecties werken :D 

Ik ben zelf ook zwaar allergisch en bij mensen heb je dit ook. Mensen met een te zware allergie zijn inderdaad nog niet geschikt voor zo'n therapie (maar dat is helemaal afhankelijk van de ernst van de allergie en waar je niet tegen kunt. Voor hooikoorts patienten zijn er bijv weer goede resultaten). Dat dit voor honden verkeerd af kan lopen heb ik niet ondervonden. Omdat ik er zelf goed thuis in ben, ben ik dat ook na gaan vragen bij de dermatoloog en andere artsen. De dermatoloog vertelde mij ook dat zij er veel ervaring in hebben en dat dat niet kan. Het werkt of wel of niet, verder geen ernstige bijwerkingen. Wel moet je je houden aan het schema, anders kan je inderdaad te erge reacties opwekken. 

 

Andere voeding kan inderdaad helpen. Maar vaak gaat omgevingsallergie ook samen met voedselallergie. Het kan goed zijn dat Boefke een voedselallergie heeft en het hierdoor misschien goed doet op KVV. Maar voor omgevingsallergieen zal ander voer niet helpen. In ernstige gevallen ben je dan heel blij met dit soort therapieen. Wat wel kan zijn is dat als je de voedselallergie aanpakt, het lichaam de omgevingsallergieeen beter op kan vangen. Maar dat wilt niet zeggen dat deze allergie dus ook weg is. 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"  
 
veel oorsmeer is  vaak het gevolg van oormijt  strongholdpipetje en surolan geven ze hier meestal voor
welke injecties bedoel je ? "

 

Dankjewel voor de tip maar het is waarschijnlijk wat roosje zegt een vorm van ontgifting , het is in ieder geval niet ontstoken!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Soppend geluid krijg je inderdaad als er vocht in de oorgang of oorschelp zit. Ook na indoen van oorzalf . Dus er zit wel iets in dat oor.....ook nog.  Wanneer is het genoeg ? 
Ik voel echt met je mee, morgen beter moet je maar denken.  "

 

Dankjewel voor je berichje , pept me wel op hoor al die berichtjes van jullie!

ik weet dat er ergere dingen zijn dan wat boefke heeft vergeleken andere hondjes hier op het HP maar toch is het wel je hondje en is het soms erg lastig , dat vanaf we hem hebben hij nog niet echt een blije gezonde pup heeft mogen zijn. maar alles komt goed en inderdaad wat je zegt , morgen beter!

het gaat in ieder geval de goede kant op , en zeker sinds ik over ben gestapt op vers vlees!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"
" even een update : Morgen naar de DA met Boefke om te bespreken wat we gaan doen, waarschijnlijk dus de injecties.   En nu net was Boefke zichzelf aan het krabben en hoorde ik een "soppend" geluid. en hij piepte in een keer. Dus ik kijken, eerst bij zijn nagels van de poot waar die mee krabte ( omdat ik hier op het forum enge dingen had gelezen over de nagel ziekte dat het lichaam nagels afstoot ) en daarna keek ik in zijn oortje en toen zag het niet echt rood maar ook niet heel gezond en heel veel oorsmeer..... hij heeft ook altijd wat he..   morgen weer even aan de DA laten zien.  mischien een beginnend oorontsteking... Mocht er wel met een doekje in van hem, maar niet te lang. "
Amy

Laat die troep er lekker uit komen (niet met een doek erin, dan prop je het juist weer terug in het oor). Het kan ook een vorm van ontgiften zijn ;-) Hier ook enorme bagger oren gehad met ontgiften..
 
Schilvers en jeuk kunnen ook tot ontgiftigen horen..
 
Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen? "

 

Dankje voor de tip roosje!

Ik ga er verder niet meer in pielen hihi. 

Wilde het even schoon hebben maar het is vandaag alweer minder, en inderdaad wat jij zegt over ontgiften, had er zelf  nog niet aangedacht!

het is in ieder geval niet ontstoken.

En uit die controle was inderdaad geen mijt uitgekomen!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"
"Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen? "
Roosje

 
Alleen maar enorm allergisch voor diverse mijten. "

 

klopt , maar er was onder de microscoop niets te zien, geen mijt of andere beestjes :-)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Gewoon een vraagje, is jouw DA een dermatoloog ? Ik vraag het maar omdat ik vroeger behoorlijk heb aangesukkeld en allerhande dierenartsen contacteerde, maar niets hielp, tot ik naar een dematologe ging die zich daar echt in specialiseerde. Vaak weten ze wel wat het is, maar de juiste oplossing is iets anders.
  "

 

snap je vraag hoor!

Maar mijn DA is gespecialiseerd in dermatologie :-) 

 

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Hoe slecht is inenten eigenlijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^