ik weet het ff niet meer ... wondjes , update : Allergie mijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat zal dat een opluchting zijn! Duimen dat het zo blijft

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik hoop voor je dat de jeuk wegblijft en de medicijnen blijven aanslaan. Bij Rudy werken de injectie's ook goed. Gisteren ben ik alleen gaan vragen of het vele drinken en plassen een bijwerking is. Ondanks dat hij vers vlees heeft en voor de injectie's bijna niets dronk drink hij nu toch wel 2 bakken per dag leeg. Maandag moet ik ochtendurine opvangen en wegbrengen want het is geen bijwerking van de injectie's. Maar hij is wel van de jeuk af.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vond die bijwerking ook niet in de bijsluiter, Yvonne. Hier zie ik meer haar groei, maar dat duurde zeker een half jaar. Bij onze waren de klachten ook langer en ernstiger aanwezig. Ben benieuwd wat er uit de urine komt.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb wel een bijsluiter maar 1 in het Frans en 1 Italiaans geloof ik. De Nederlandse zat er niet bij dat vond de da ook raar. Ik was gisteren langs geweest maar was druk daar en zou vandaag terug komen toen belde ze zelf. Ik hoop dat het niets ernstig is dat kan hij er helemaal niet bij hebben. Hij loopt nu ook met regelmatig mank en kom niet meer boven, traplopen kan hij niet meer.( is maar beter ook boven heb ik meer textiel en kleden dan beneden). Hij lig nu ook het liefst in water ipv rennen achter zijn bal aan. Qwa vacht verandering heb ik nog niets gezien omdat ik ook regelmatig zijn ondervacht eruit haal zo kan ik hem ook gelijk controleren op teken en vlooien. Hij kan ook net tegen die pipetjes. 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Dankjullie wel voor de reacties!

 

weet ook niet of je nu al na 1 keer spuiten zoveel verschil kan zien, maar hij is vandaag ook precies 6 weken op eend. Ga er nu lam bijvoegen. Ben benieuwd.

 

boefke drinkt voor mijn gevoel niet veel meer dan daarvoor. Ben ook benieuwd wat de uitslag is Yvonne!

duim met je mee dat het niets ernstigs is! 

 

Wat voor kvv voeren jullie eigenlijk? Ik tinlo , vandaag naturis gehaald omdat ze niets anders hadden lam en zalm. Maar zag net dat bij de zalm kip zit.. Dus die ga ik niet geven.

Ben wel tevreden over tinlo hoor maar wil ook iets anders hebben wat minder is dan 20% bot.

dat ik kan afwisselen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

Na één keer spuiten kun je nog geen verschil zien, maar je bent ook bezig met voeding dus is het altijd lastig te bepalen. Ik ben sinds enkele maanden na ruim 2 jaar vers terug naar de brok. Maar gaf vooral haaksbarf, all animal en kiezenbrink.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Na één keer spuiten kun je nog geen verschil zien, maar je bent ook bezig met voeding dus is het altijd lastig te bepalen.
Ik ben sinds enkele maanden na ruim 2 jaar vers terug naar de brok.
Maar gaf vooral haaksbarf, all animal en kiezenbrink. "

 Oké dankjewel.

ga eens kijken. 

Gaf je perongelijk 2 doggies 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ha ha, dat geeft niks, doggies vind ik niet belangrijk.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Wij voeren Naturis. En we zijn ondertussen gestopt met de spuiten, in overleg met de da. Ze slaan echt niet aan bij haar. We hopen dat kvv en probiotica nu haar gaan helpen. Ze heeft trouwens 2 weken aan de prednison gezeten tegen de jeuk. Dat hielp goed. De da wil haar voorgoed erop zetten, dat zou betekenen dat ze een stuk korter zal leven. Nu zijn we bij een holistische da om te kijken wat we voor haar kunnen doen.

ik had de uitslag van de bloedtest meegenomen en deze da begreep niet wat we zo'n desensibilisatiekuur hadden gekregen. De waarden voor de mijten was eigenlijk te laag om dat te doen. Balen! Ze reageert heel erg op de schimmel aspegillius fumigatus. Volgens mijn eerste da een schimmel in huis. Ga ik zoeken op internet, is het een schimmel in de grond. Daar krijg je een loopneus van en hoofdpijn. Maar geen jeuk. Soms word ik weleens moe van de verkeerde info van de da.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wij voeren Naturis. En we zijn ondertussen gestopt met de spuiten, in overleg met de da. Ze slaan echt niet aan bij haar. We hopen dat kvv en probiotica nu haar gaan helpen. Ze heeft trouwens 2 weken aan de prednison gezeten tegen de jeuk. Dat hielp goed. De da wil haar voorgoed erop zetten, dat zou betekenen dat ze een stuk korter zal leven. Nu zijn we bij een holistische da om te kijken wat we voor haar kunnen doen.
ik had de uitslag van de bloedtest meegenomen en deze da begreep niet wat we zo'n desensibilisatiekuur hadden gekregen. De waarden voor de mijten was eigenlijk te laag om dat te doen. Balen! Ze reageert heel erg op de schimmel aspegillius fumigatus. Volgens mijn eerste da een schimmel in huis. Ga ik zoeken op internet, is het een schimmel in de grond. Daar krijg je een loopneus van en hoofdpijn. Maar geen jeuk. Soms word ik weleens moe van de verkeerde info van de da. "

 

Jeetje.. Ik snap dat je daar echt moe van word! Zo ga je ook alleen maar meer twijfelen..

 

als je hondje zijn leven lang prednison krijgt betekent dit niet dat die korter leeft toch? Ken een hond die er toch 14 jaar mee is geworden.

 

hopelijk is jou hond ook snel van de jeuk Af!

 

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

De da zei dat de lever hier niet goed tegen kan en dat ervoor zorgt dat het leven wat korter wordt.

ze is nu 3 dagen van de prednison en het gaat nog goed.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" De da zei dat de lever hier niet goed tegen kan en dat ervoor zorgt dat het leven wat korter wordt.
ze is nu 3 dagen van de prednison en het gaat nog goed. "

 Oké wist ik niet maar klinkt inderdaad erg logisch!

gelukkig dat nog goed gaat, hopelijk gaat het zo door!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Vrijdag ben ik bij de dierenarts gaan vragen of drinken en plassen bij de bijwerkingen horen. Ik werd terug gebeld dat dit niet het geval was en voor de zekerheid maar een plasje op moest vangen van Rudy. Vanmorgen gedaan ( stonk ook erg en was erg donker) en vanmiddag afgegeven. De assistent voerde het in de computer en zei dat de dierenarts mij zou terug bellen omdat er waardes verhoogd waren. Hij belde terug en vertelde dat de leverwaardes te hoog waren en suiker iets verhoogd zolang er geen klachten zijn moest ik over 2 weken weer urine inleveren. Aangezien Rudy bijna geen conditie meer heeft en echt continu honger heeft en erg veel drinkt en plast heb ik aangedrongen om deze week al bloed te laten prikken kijken wat er echt aan de hand is met de lever. Als het goed is weet ik donderdag meer nu twijfel ik heel erg of ik nog wel door wil gaan met de injecties.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Vrijdag ben ik bij de dierenarts gaan vragen of drinken en plassen bij de bijwerkingen horen. Ik werd terug gebeld dat dit niet het geval was en voor de zekerheid maar een plasje op moest vangen van Rudy. Vanmorgen gedaan ( stonk ook erg en was erg donker) en vanmiddag afgegeven. De assistent voerde het in de computer en zei dat de dierenarts mij zou terug bellen omdat er waardes verhoogd waren. Hij belde terug en vertelde dat de leverwaardes te hoog waren en suiker iets verhoogd zolang er geen klachten zijn moest ik over 2 weken weer urine inleveren. Aangezien Rudy bijna geen conditie meer heeft en echt continu honger heeft en erg veel drinkt en plast heb ik aangedrongen om deze week al bloed te laten prikken kijken wat er echt aan de hand is met de lever. Als het goed is weet ik donderdag meer nu twijfel ik heel erg of ik nog wel door wil gaan met de injecties. "

 

Oei, dat is vervelend nieuws.

Vermoeden ze diabetes?

Ben wel benieuwd naar het verband met de injecties aangezien dit geen standaard bijwerking is.

Zou het iets getriggerd hebben?

 

sade (Gast)

Ik begrijp je helemaal! Het is heel erg naar om te weten dat er iets mis is.. te zien dat je hondje zich niet lekker voeld.. en dan alle dierenarts bezoeken waarbij de artsen niks kunnen vinden en doen alsof ze slim zijn en al je geld innen zonder dat je er een gezonde hond voor in de plaatst krijgt. Het bloedonderzoek is een goed idee.. mij werd dat pas 6 mnden nadat ik elke maand een bezoek aan de dierenarts deed aangeraden. Schandalig want want mijn dierenarts kost per bezoekje minimaal 55euro. Ik heb bewust gekozen om zelf voor mijn chihuahua te sparen omdat ik verzerkingen niet vertrouw met wat ze wel en niet vergoeden. Nu is me spaarpot in een half jaar opgeraakt en de behandeling die me diertje nodig heeft is bijna onbetaalbaar geworden. tot op een jaar geleden was mijn kleine nog kern gezond.. zit nu een half jaar op verse voeding kalkoen, zalm en rijst.. daarnaast krijgt ze niks. Ik heb ook een allergie test laten uitvoeren en daar is uitgekomen dat ze allergisch is voor vlooien en drie soorten voedermijt. Voedermijt zit voornamelijk in droogvoer, kattenvoer, meel, granen, pasta enz.. Tegen de vlooienallergie is niks te doen.. maar de voedermijt is wel te behandelen dmv prikjes gedurende een half jaar die afgestemd worden op je hond. Is dit echt de manier of kan je hondje nog over de allergie heen komen op eigen kracht? Ik probeer zelf iig zo vers mogenlijk eten te geven, de keuken zo schoon mogenlijk te houden en veel liefde geven aan mijn lieve kleine penny. Ze is een sterke meid maar de klachten zijn nog wel degelijk aanwezig. Naar welke specialist zou ik kunnen gaan wat betreft de voedermijt allergie? En emy om even terug te komen op jou lieve chow, de smetplek kan heel goed door een infectie komen door de vaccinatieprik. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag van het bloedonderzoek. Veel sterkte en succes! 

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

" De da zei dat de lever hier niet goed tegen kan en dat ervoor zorgt dat het leven wat korter wordt.
ze is nu 3 dagen van de prednison en het gaat nog goed. "

 

Ik kan me voorstellen dat een hond korter leeft als hij zijn hele leven prednison moet gebruiken. Maar aan de andere kant... als dat de enige mogelijkheid is, dan zou ik dat wel verkiezen boven de jeuk/wonden.

Natuurlijk, eerst de injecties proberen (desensibilisatie) maar die helpen lang niet altijd... helaas. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  
Ik kan me voorstellen dat een hond korter leeft als hij zijn hele leven prednison moet gebruiken. Maar aan de andere kant... als dat de enige mogelijkheid is, dan zou ik dat wel verkiezen boven de jeuk/wonden.
Natuurlijk, eerst de injecties proberen (desensibilisatie) maar die helpen lang niet altijd... helaas. 
  "

 

Precies, het kan, en er kunnen andere klachten ontstaan, maar er zijn ook honden voor wie het het laatste redmiddel is, om de boel dragelijk te maken.

Of honden bij wie niet of nauwelijks een bijwerking wordt bemerkt.

Maar het blijft hoe dan ook een middel, wat je i.o.m. de DA inzet, als alle andere opties niet het gewenste effect hadden.

Helaas lees ik ook weleens dat er behoorlijk vlug naar Prednison wordt gegrepen.

Ik snap het trouwens wel, toen Santa in november zo ziek was heeft hij een flinke kuur Prednison gehad, waarmee je zijn jeuk zag verdwijnen en zijn huid mooier werd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik kan me voorstellen dat een hond korter leeft als hij zijn hele leven prednison moet gebruiken. Maar aan de andere kant... als dat de enige mogelijkheid is, dan zou ik dat wel verkiezen boven de jeuk/wonden.
Natuurlijk, eerst de injecties proberen (desensibilisatie) maar die helpen lang niet altijd... helaas. 
  "

 Eens, een goede kwaliteit van leven, gaat boven een lang leven.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" De da zei dat de lever hier niet goed tegen kan en dat ervoor zorgt dat het leven wat korter wordt.
ze is nu 3 dagen van de prednison en het gaat nog goed. "

 

Ik wil je niet teleurstellen, maar de Prednison werkt nog wel even door.

Dat was hier ook, een week of 2 na het stoppen merkte ik hier duidelijk dat het zijn werking verloren had.

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Hoe slecht is inenten eigenlijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^