Diarree, spugen & voedselallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BarbaraBarbara

honden foto van Barbara

Ollie is onze Amerikaanse Stafford van 7 maanden.
Hij heeft vanaf zijn geboorte veel gekrabt en gebeten. Daarna hebben we verschillende soorten voer geprobeerd (hypoallergeen, vers etc.) en nu zitten we 5 weken op barf menu eend + zelf toegevoegde rijst. Hij lijkt het hier goed op te doen. Het krabben werd flink minder. 

We zijn bijna wekelijks bij de dierenarts om te kijken wat we met eten en shampoo enzo doen. Nu voegen we sinds 1,5 week visolie toe aan zijn eten omdat de dierenarts vertelde dat hij niet alleen maar eend binnen kan krijgen zijn hele leven. Sinds deze 1,5 week geeft hij elke dag over en heeft hij alleen maar diarree. Ook is hij niet meer enthousiast als hij eten krijgt en hij eet niet alles op. We denken eraan om te stoppen met het toevoegen van de visolie of de rijst er niet bij te geven. 

We hebben al veel geprobeerd. We hebben regelmatig contact met de fokker, broertjes en zusjes. Ook letten we uiteraard goed op of hij niets eet op straat. We wassen met neutral en ga zo maar door.

Ik hoop dat iemand ervaring hiermee heeft en ons wat tips kan geven. 
Natuurlijk bel ik morgen even naar de dierenarts. 

Thanks!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Wat een gedoe zeg! Zijn er verder ook allergietesten en evt. huisafkrabsels of microscopisch onderzoek gedaan?
Hebben jullie al eens KVV van Naturis geprobeerd? Die hebben namelijk ook een eend variant en dat is volgens mij wel compleet.
Wat geven jullie al beloning?

honden page profiel BarbaraBarbara

honden foto van Barbara

Dankjewel. Dat is inderdaad allemaal gedaan en daarom is de arts bijna zeker van de voedselallergie. Naturis nog nooit geprobeerd, ik vind het zo zielig om elke keer over te stappen. Waar we nu op zitten is ook compleet dus we zouden de rijst eruit kunnen laten. We geven geen beloning. Heeft het arme beestje nooit gehad want we weten gewoon niet wat we kunnen geven. Gelukkig luistert hij heel goed!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Dan zou ik zelf voorlopig lekker of de barf eend blijven zoals jullie het nu hebben. De rijst zou ik eruit halen. Ik zou dan nog eerder wat gekookte groenten bijgeven. Maar goed, een hond die zo gevoelig is zou ik eerst gewoon voeren waar hij het redelijk op doet.
Mocht je toch iets van een beloning willen hebben dan zou je er aan kunnen denken om wat stukjes van je eenden vlees te gaan drogen met een droogmachine.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou beginnen met stoopen met de visolie. Is wel erg toevallig dat de klachten samen met het geven zijn begonnen. Je kan altijd na een poos nog eens proberen of hij visolie verdraagt.
En eigenlijk ga ik ervanuit dat je het hele traject van afkrabsel enzo al achter de rug hebt.

Volgende forumvraag: veel spugen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^