Appenzellers, where are ya all???!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Oke, de Appenzeller Sennen mag dan een zeldzamer hondenras zijn in Nederland, maar er moeten er toch wel een paar zijn in ons kikkerlandje????

Er is sowieso 1 in heel Nederland (die van mij dus ;-D) maar er zijn toch nog wel een paar alpenhonden????

Wie heeft er nog meer zo'n geweldig dier?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Appenzellers, where are ya all???!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sannesanne 3 doggies

honden foto van sanne

hoi dobber

wij hebben geen appenzeller sennen hond, en eigenlijk heb ik er hier in de buurt ook nog nooit 1 gezien :'( . wel kruisingen met de appenzeller.
dus ja ze zijn denk ik echt zeldzamer.

we hebben wel een sint bernard ;-) bij ons in de buurt is zij de enige bernard en in onze stad loopt er als het goed is nog 1, maar ik kom ook nooit een andere bernard tegen als ik ga wandelen, of dat nou in verschillende bossen is of in een natuurgebied ik ben er nog nooit 1 tegen gekomen.

succes met de zoektocht
groetjes

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik ken er wel 2! 1 die woont(de) in zeewolde, en die was ook regelmatig in de dagopvang bij het pension waar ik stage liep. En de andere zag ik in Barneveld regelmatig lopen als ik op de bus/trein moest wachten. Ik vind het hele leuke honden :-)

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Hier woont er een in de buurt. Joris genaamd.
Is wel een super dominante reu en aangezien ik met minstens 1 net zo'n dominante reu wandel, ontwijken we elkaar met respect voor elkaars honden. Maar ik heb wel eens met die baas staan praten terwijl ik geen honden bij had en hij wel, en dan is het echt een hele leuke hond.

honden page profiel dorine dorine 3 doggies

honden foto van dorine

waar ik mijn puppycursus heb,hebben ze er twee of drie. 1 is nog een pup en daar gaan ze over twee jaar mee fokken. Het is echt een schatje.

groetjes

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Bij mij in de buurt zie ik er ook wel eens 1 lopen bedenk ik me net... En laatst zag ik er een in de trein. Maar verder zie ik ze niet... Er zijn natuurlijk wel kruisingen, maar een rasechte kom je niet zo veel tegen in NL

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

een vriend van me had een Appenzeller!
echt een prachthond :-D

alleen is die overleden op anderhalf jarige leeftijd. doodsoorzaak was onbekend :(

honden page profiel SilvySilvy 3 doggies

honden foto van Silvy

bij mij in het dorp wonen er twee!! waar van eentje er zwart is met bruin en wit en de andere is donkerbruin met lichtbruin en wit.. het zwarte bij de ene is bij de andere donkerbruin!!

xxxx

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Wij hebben er hier ook één 'Bob' superleuke hond, al wat ouder maar speelt altijd nog met Mila

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Wat leuk! Er zijn dus meer dan dat ik dacht (al zijn ze niet zo bekend als Berndes ;-D).

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Ik had er nog nooit van gehoord :'(

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Bij ons op cursus (kk1) is ook een meneer die appenzellers heeft.

honden page profiel M&MM&M 3 doggies

honden foto van M&M

Ja hoor bij mij op het werk loopt nog een jonge appenzeller rondt.

Ik vermoedt dat er in Moos ook iets van een Appenzeller zit als ik hem vergelijk met die op het werk. Zelfde staartje en oren/kop. Maar zeker weten doen we het nooit ;-)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Toos: wel eens gehoord van de Berner Sennen? De Appenzeller Sennen is daar familie van. Dezelfde kleuren maar de Appenzeller is kleiner, kortharig en heeft een gekrulde staart. Ze zijn veel feller dan Berners (over het algemeen).

@ Liesbeth: leuk! Doet hij ook nog een bepaalde sport met ze? Appenzellers zijn heel sportief en behendig.

@ Meike: Is dat hondje op je foto Moos? Ik zie niet direct een Appenzeller in het uiterlijk hoor. Maar misschien komt het karakter wel heel erg overeen! Het lijkt meer op een herdersmixje of zo. Of iets met een Lab.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Niemand verder???

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Nee dus... :'(

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Een nichtje van mijn man heeft er één. Ze hebben heel lang op een wachtlijst gestaan en hebben deze hond in 2008 in België kunnen halen. Hij was toen al 17 weken. Hij was terug gebracht naar de fokker.... Prachtige hond, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Hij is vrij dominant naar alles en iedereen. Ze zijn nu weer aan de slag gegaan met een nieuwe hondenschool om te kijken of ze het gedrag toch om kunnen buigen. Helaas heeft deze hond geen goede start gehad, waardoor hij nu nog niet helemaal lekker in zijn velletje zit....., maar nogmaals een prachthond om te zien!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ja het zijn geweldige honden! Idd met gebruiksaanwijzing... En Dobber is dan ook nog eens een combi van Appenzeller met Stabij... Nou, dat is helemaal erg... Maar ik zou haar niet meer kwijt willen!

Ook dominante honden kunnen het goed doen hoor. De reu van mijn broer is ontzettend dominant. Heeft laatst een grote bullachtige hond gepakt. Een bordeauxdog volgens mij... Totaal geen angst. Maar ontzettend lief naar mensen toe. Alleen moet je de roedelregels goed in de gaten houden. Maar dat is met heel veel honden zo.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy 3 doggies

honden foto van Lunae ~ Amy

het tuincentrum hier heeft een ras echte alpenzeller
een jonge hond van een jaar

hun vorige hond was ook een alpenzeller maar die is op een mooie leeftijd van 16 jaar ingeslapen

honden page profiel M@rijkeM@rijke 3 doggies

honden foto van M@rijke

hier in de wijk woont er ook 1 Laila heet ze, nu ik er zo over nadenkt heb ik haar al een tijdje niet meer gezien, de hond was niet zo sociaal tegen andere honden

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ LunaBell: Leuk! Echte ras Appenzellers zijn redelijk zeldzaam in Nederland. In Zwitserland zijn ze veel bekender (hoe logisch als ze oorspronkelijk daar vandaan komen ;-)). 16 is idd mooi. Ik hoop dat Dobber ook zo oud word!

@ M@rijke: Jammer. Waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd. En het zijn al redelijk felle honden. Dobber is ook heel fel nu maar dat komt vooral omdat ze pups heeft gehad. Ze is fel naar andere honden en totaal niet naar vreemde mensen.

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hier een paar deuren verder hebben ze er ook een.
Iedereen irriteert zich aan de hond omdat hij heel de buurt bij elkaar blaft ........s,mogens om half 7 :'(

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ja, dat herken ik... Bij ons is dat blaffen het resultaat van een slecht begin in de opvoeding. Het zijn echt honden die duidelijke leiding nodig hebben en weten moete waar ze aan toe zijn. En ja, ze hebben een lage blafdrempel. Bij ons worden de buren ook zo nu en dan gek omdat Dobber begint te blaffen want ze wil niet in de kennel slapen... Nu slaapt ze in de garage maar dat word nog wat als ze in de zomer weer buiten moet slapen...

honden page profiel M@rijkeM@rijke 3 doggies

honden foto van M@rijke

ik weet dat de hond een herplaatser was dus het zou best kunnen dat die niet goed gesocialiseerd was

en waarom moet Dobber buiten liggen? laat haar dan van de zomer ook in de garage dat gaat toch wel goed?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Dobber kan in en uit de garage lopen, maar als we weg zijn gaat ze nu nog in de garage. Ze is zo fel geworden nadat ze pups gehad heeft dat ze elke hond die voorbij komt aanvalt en vervolgens weer terugrent naar de tuin. Dus ik kan haar niet meer los laten als wij niet thuis zijn.

Bovendien wil mijn moeder haar niet meer in de garage hebben als wij niet thuis zijn. Vooral als het straks gewoon lekker warm is buiten kan ze wel gewoon in de kennel als wij er niet zijn. Ze heeft al redelijk vaak in de garage gepoept en geplast omdat ze eerst drachtig was en haar behoefte niet meer in de kennel wilde doen. En tegenwoordig gebeurt het ook weer omdat ik Dobber in de garage doe 's avonds (rond de tijd dat er veel honden langslopen) en dan plast ze weer in de garage.

Dat is echt gewoon vies en het is opgelost als ze in de kennel moet slapen. Bovendien komt ze nooit in huis en ze heeft een dikke vacht, een lekker hondenhok en een kennel van 20 vierkante meter. En overdag loopt ze eigenlijk altijd los. Alleen 's nachts moet ze in de kennel. Nou dat moet toch kunnen.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik zie er hier 2 lopen, ze kunnen leuk met Sibbe maar ik schenk ze geen aandacht omdat ze naar mijn idee erg wantrouwend zijn naar mensen. Ook zat er eens een in het asiel (de volgende dag alweer weg, je hebt liefhebbers voor het ras). Maar het was inderdaad een heel fel dier.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ze zijn idd van naturen een beetje wantrouwig. Maar met een goede socialisatie kun je dat voorkomen (zo veel mogelijk dan). En ja, wat betreft die felheid, dat kun je ook door een goede socialisatie voorkomen. Dobber is nu wel heel fel naar andere honden maar dat komt omdat ze pups heeft gehad. Verder is het een schat van een hond.

Donderbos (Gast)

Hallo, ik ben een door de rasvereniging erkende fokker van.......jawel, Appenzeller Sennenhonden.
We hebben 2 Appenzeller-dames, Senna en Aira.
Wil je meer weten over de Appenzeller Sennenhond dan vind je alle informatie over dit ras op de website van de rasvereniging, www.sennenweb.nl.


Anoniem (Gast)

er lopen er hier in het bos 2. Nooit gedacht dat ze zo zeldzaam waren. zwitserse sennens lopen er hier ook 2 en berner sennen ook 2.

Anoniem (Gast)

(allemaal verschilllende baasjes BTW)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Appenzellers, where are ya all???!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^