Ruzie zoeken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
@ Soraya, ik vind je uitspraak wel een beetje jammer, en generaliserend. dat deze honden nooit een grens krijgen, of aangelijnd worden? ze ehm zijn niet allemaal losgeslagen :-)

verder ga ik gedeeltelijk wel met je mee   "


Jeroen je leest het net niet goed ..ik schreef ook dat dat is wat ik in mijn omgeving zie...(den haag) Tuurlijk zijn er ook mensen die hun honden grenzen geven,maar hier bij mij,wat ik er toch echt 99% van de tijd van zie,is dat er alleen maar wordt geroepen 'oh hij/zij wil alleen maar spelen' ,en wat er daadwerkelijk gebeurd is dat er dan een Stafje op mijn hond of andere hond af dendert in 1 rechte lijn,haar half omver maait,en als ik dan zelf niet door loop dan denken die mensen serieus dat er leuk wordt gespeeld,ondanks alle zeer onbeleefde hondentaal en bergen grom geluiden(de vele vragen om meer ruimte en afstand) van mijn hond/of andere hond!!Er wordt niks aangelijnd,er wordt ook niks gesnapt als je zegt dat je dit niet wil en door gaat lopen,want die hond wilde alleen maar spelen,doodmoe word ik er van. 

Dus jammer dat jij het generaliserend oppakt en naar jezelf toe trekt..want jou had ik niet in gedachte toen ik zei dat de mensen in mijn omgeving-wat ik zie/meemaak- hun Stafjes nooit normale grenzen geven en zelf beheersing aanleren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

beetje persoonlijk opgepakt, excuus ;-)

kan me wel voorstellen dat het uitermate vervelend voor je is, zulke situaties steeds

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Even off topic

Maar. Jeroen, even eerlijk, er zijn helaas nog te veel mensen die een ras kopen waar ze geen verstand van hebben en er niet fatsoenlijk mee om kunnen gaan. Hierdoor komen de problemen en krijgen bepaalde rassen hun slechte naam. Kan toch heel goed dat bij Soraya foute bazen wonen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

tuurlijk kan dat...ik las de post van Soraya ook even wat te snel, en reageerde daar wat geiriteerd op...

er zijn zeker een hoop mensen die maar wat doen, niet weten wat ze hebben...maargoed, die hebben we eigenlijk altijd en overal, met honden algemeen, en met alle rassen. dus vind dat niet zozeer stafford gebonden, al zie je het daar misschien ook vaak

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" tuurlijk kan dat...ik las de post van Soraya ook even wat te snel, en reageerde daar wat geiriteerd op...

er zijn zeker een hoop mensen die maar wat doen, niet weten wat ze hebben...maargoed, die hebben we eigenlijk altijd en overal, met honden algemeen, en met alle rassen. dus vind dat niet zozeer stafford gebonden, al zie je het daar misschien ook vaak

"


.eens, is niet ras gebonden. Hier ging het over staffies

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

in dit geval gaat het over een stafford als het een dobermann was geweest had ik het zelfde gevraagd.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Hoe interpreteerde de uitlaatservice het gedrag? Zij zou in ieder geval het gedrag goed moeten kunnen lezen, en vroegtijdig moeten ingrijpen aangezien zij als professional bezig is.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik zou gewoon de volgende keer jouw hond vast houden,, een beet van een stafford is niet echt fijn,,

succes ermee

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

" Hoe interpreteerde de uitlaatservice het gedrag? Zij zou in ieder geval het gedrag goed moeten kunnen lezen, en vroegtijdig moeten ingrijpen aangezien zij als professional bezig is. "


.die schreeuwde een keer toen die stafford terug snauwde verder niks ik riep Lexi en liep de andere ander kant op

honden page profiel ..

honden foto van .

ik denk dat dit een gevalletje is van twee rassen wat elkaar niet begrijpen en daarop confrontatie zoeken?
staffies staan van nature al iets meer naar voren, wat zelfverzekerde houding en uitstraling. wil nog niks zeggen over het karakter maar dit alleen al kan een miscommunicatie zijn tussen twee honden. Als jou hond bijvoorbeeld dit opvat dat de stafford hem uitdaagt en dit oppakt als dus danige confrontatie kan het heel goed zijn dat je daardoor deze problemen hebt. Er zijn meer rassen die elkaar onderling moeilijker begrijpen. 

Dusty heeft dit bijvoorbeeld heel erg lang gehad met Labradors. De drukke, lompe, veel te vrolijke uitstraling en doen van een lab werkte flink op zijn zenuwen, hij snapte er geen klap van en zocht direct de confrontatie op. 

Persoonlijk zou ik dit voortaan voortijdig afkappen. Welke hond uiteindelijk de fout in zal gaan doet niet zoveel er toe, maar twee onbekende honden die al zo op elkaar reageren zou voor mij een reden zijn om even mijn hond aan te lijnen. en de groep te ontwijken.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^