Bemoeials van buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirstenKirsten 3 doggies

honden foto van Kirsten

Vervelend dat je last hebt met je buren, als ze last hebben van de geur van de plas van jou hond dan is het zaak er wat aan te doen. Maar verder zou ik de bemoeienissen lekker naast je neer leggen. Ieder zo zijn mening, ieder zijn ding zeg ik altijd.
Wij werden laatst ook aangesproken door een buurman ( wij wonen in een flat)   Dat hij het zielig en zonde vond dat onze hond gecastreerd was. Dat is dus iets wat wij zelf moeten weten want het is onze hond.
Dus zolang er geen sprake is van overlast, lekker laten gaan en inderdaad gewoon groeten en contact houden is wel het beste.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Zij zeggen dat ze het zielig voor mijn hond vinden als ze hem in de tuin zien. "


.Zeg dat uw hond het nog zieliger vindt als hij hun ziet O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Huh?? Je buren, gaan zich met jouw hond bemoeien?? Heel vreemd! Mijn hond plast soms ook in de tuin, ja en??
Jeetje wat moet je daar nu mee?? Goh. Heel vriendelijk zeggen: bedankt voor de tip, maar ik doe dit alles op advies van de fokker en als ik me niet aan zijn advies hou, krijg ik een probleem, heb een contract. Over dat hij dikker wordt, ja hij staan onder controle van de fokker, vast gelegd in het contract. Over de bench, ja sorry, moest ook van de fokker, contract ik vind het maar niets, kan je dan zeggen. 
Zo kunnen ze jou zelf niets verwijten, alles moest op voorschrift van de fokker! Wie weet ben je zo van ze af! Succes!!!

Vince (Gast)

Hallo,

Ik heb niet alle reacties gelezen dus weet niet of dit gezegd is...ik werk zelf als psychologe en ik zou het balletje bij hen leggen. Jij hoeft je nergens voor te verantwoorden. Het is jouw huis, tuin en hond. Alleen het probleem is soms als we ons zo ook gedragen dat de brug tussen ons mensen alleen groter wordt. 
Leg kort aan je buren uit hoe het zit en vraag of zij een oplossing in de trant van ... "Ik vind het vervelend dat jullie mijn hond als een last ervaren. Ik ben nu bezig met hem zindelijk te krijgen en dat heeft veel tijd en training nodig. Ik merk dat het jullie stoort, wat zou ik kunnen doen zodat jullie er minder last van hebben. " Probeer tot een compromis te komen zodat jij je zindelijkheidstraining kunt voortzetten en dat je je buren een beetje tegemoet komt (misschien na 11 uur 's avonds proberen de hond niet meer buiten te laten blaffen, dat je dan even mee de tuin in gaat, ik noem maar een stom voorbeeld). Al is het maar zodat ze stoppen met zeuren.

Mensen die denken dat ze het beter weten vooral laten praten want ze luisteren het liefst naar zichzelf...het ergste van alles is nog dat het hen waarschijnlijk nog niets eens interesseert wat je er echt doet.

Begrijp me niet verkeerd dat je met ze mee moet gaan roddelen en overal ja op moet gaan zeggen maar dat zorgt misschien voor wat meer rust in je hoofd en gemoedstoestand. 

Hoop dat je hier wat aan hebt...en inderdaad...de beste stuurlui staan aan wal.

sandra en Ozzie (Gast)

gewoon negeren en rustig je eigen gangetje gaan.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je hebt buren die begaanzijn met je hond... Ik krijg de reactie... Magdie hond nu weer wandelen... Wijlopen drie keer per dag ipvdrie keer per maand. De rest is in de tuin. Tja... Zou me er niet druk in maken. Zoveel moeite om je hond zindelijk te krijgen. Je bent een goede baas, laat de hond maar in de tuin!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Want als de tuin nu ook al niet meer mag.....dan zouden alle honden dus binnenzitters moeten worden die enkel op tijd en stond eens even in het bos moeten gaan lopen???

Wees blij met je tuin en nodig je buren eens uit voor een heerlijke 'tuinwandeling'!

;-)

Nog altijd; niks van aantrekken dus!

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Wederom weer enorm bedankt voor alle antwoorden/adviezen!;-)
Ik twijfelde nogal wat te doen en of ik bobby dan maar niet meer die extra keren in de tuin moest laten om roddels en wrijving te voorkomen maar ik laat hem dit doen tot hij zindelijk is en erna misschien laat in de avond nog 1x samen met mij.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

"

lekker laten gaan.... hoe lastig het ook is. leuke is dat die zich zelf nog wel een keer tegen komen.
ik snap heel goed dat het vervelend is, en dat je liever had dat 't leuke buren waren, mja, je hebt het helaas niet voor het uitkiezen,

beide keren kregen ze een melding dat er n hond(en) die zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld werden.
o.a. ondervoed, fysieke correcties, geen medische zorg, en niet aangemeld bij de gemeente,
de eerste keer kwam ook de wijk agent mee, en nou ja omdat ze meerdere -anonieme- meldingen hadden gekregen namen ze het wel heel serieus, de 2e x kwam alleen de dierenambulance omdat er dus gezegd was dat er een jonge hond in ''levensnood'' was, (was n dag nadat jack aan was gevallen als pupje door een loslopende herder)... (gelukkig was mama bo er die die hond flink op zijn plaat zette)
op n grote deuk in zijn vertrouwen naar andere honden toe en een paar flinke schrammetjes en wondjes na viel het wel mee....... (stom is dat eigenlijk, jack werd toen aangevallen door die loslopende herder en niemand kan wat doen, mijn honden worden zogenaamd ''mishandeld'', en ze willen gelijk mijn honden mee nemen...? maar dat terzijde)

ik weet nog steeds niet van wie de klachten komen. ze kunnen van de buren af komen(Hoewel ik n aantal super leuke buren heb) maar het kan net zo goed van iemand/meerdere afkomen die ik ken.... "


Vreselijk die valse beschuldigingen, en ook heel erg kortzichtig van degene die melding hadden gedaan.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Want als de tuin nu ook al niet meer mag.....dan zouden alle honden dus binnenzitters moeten worden die enkel op tijd en stond eens even in het bos moeten gaan lopen???

Wees blij met je tuin en nodig je buren eens uit voor een heerlijke 'tuinwandeling'!

;-)

Nog altijd; niks van aantrekken dus! "

Ik denk dat we ze moeten leren naar het toilet te gaan?? 
.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is vaak moeilijk op deze manier met je buren goed overweg te kunnen. Ikzelf heb buren, die heel aardig zijn, maar die twee heel drukke kinderen hebben, waaronder een autistische jongen. Deze jongen van zes daagt Romeo constant uit, als hij blaft, blaft hij mee, steekt stokken door de heg, gooit allerlei dingen over de schutting en blijft contact zoeken met Romeo. Ook als Romeo gewoon in de zon ligt. Het moment dat Romeo buiten is, wordt hij al belaagd. Uitgedaagd en als hij dan reageert en blaft, heb ik een blaffende hond. Dat Romeo getergd wordt heb ik al eens aangegeven. Een blaffende hond is schijnbaar altijd overlast, ook al valt het heus wel mee. Van de zomer toen we vaker in de tuin zaten, werd dat bijna onmogelijk gemaakt door de schreeuwende buurkinderen, die de hele dag, gillend en lawaai makend in het zwembad zaten. Hoe vaak ik niet naar binnen ben gegaan, om Romeo rust te gunnen, ze zien het niet. Laatst sprak ik een hondenbaasje dat een soortgelijk iets had gehad bij haar vorige buren, ze is verhuisd. De buurvrouw kwam bijna elke dag aan de deur vertellen, dat haar hond toch wel erg veel blafte en dat ze daar last van hadden. Het hondenbaasje installeerde een camera met geluid en ze nam het 2 of 3 dagen allemaal op. Toen de buurvrouw weer eens kwam om weer te klagen over het hondje, speelde het hondenbaasje de film en de geluiden af. Wat bleek ? Het hondje hoorde je heel af en toe en wat je overduidelijk en overheersend hoorde ? Het waren de kinderen, die de hele dag, constant aan het schreeuwen waren. Over woongenot gesproken ! De buurvrouw liep met een rood hoofd weg ! Ze had totaal niet in de gaten, dat haar kinderen zo veel herrie maakten en dat het blaffen van dit kleine hondje, helemaal geen overlast was.

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

Je doet er misschien toch goed aan om reden uit te leggen? En weet je sommige mensen moeten altijd zeuren, niks van aan trekken.sterkte

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Binnenkort halen we onze hond op!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^