WAT een verschil! (Of toch niet?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Gisteren heeft Koji, tijdens de spelklasjes van Carl Grooteboer, heerlijk gespeeld met de Spaanse Gus (reu), Duitse Herder Althea (teef) en (Stafford?) x Shiba Inu Moon (teef). 
Hij werd met elk van hen apart gestoken, aangezien de 3 hondjes niet samen in een klasje konden. Daardoor heb ik dit kunnen zien gebeuren: 

Toen Koji met de meiden aan het spelen was, ging dit, zoals gewoonlijk, gepaard met spelbuigingen én hoge piepjes (soort van serenades zeg ik dan altijd O-)). 

Terwijl hij, wanneer hij met Gus speelde, niet meer piepte tijdens de spelbuigingen die hij maakte, maar eerder blafte. Gewoon mannelijker dus ;-)

Hebben jullie dit ook al eens meegemaakt of opgemerkt?
Vond het leuk om zo'n verschil te zien in zijn spelgedrag naar enerzijds reuen en anderzijds teefjes toe... was me nooit eerder opgevallen!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Wat ik bij Gin merkt is dat wanneer een (vreemde) teef haar benaderd of wil benaderen ze veel sneller gaat liggen. Bij reuen doet ze dat eigenlijk nooit. En Winter... tja, wat zal ik daar eens over zeggen... Winter vindt alleen Ginny leuk, en de rest moet opdonderen, haha! (eigenlijk helemaal niet grappig of leuk, maar ja ... als het lachen of huilen is, dan maar lachen!)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Wat ik bij Gin merkt is dat wanneer een (vreemde) teef haar benaderd of wil benaderen ze veel sneller gaat liggen. Bij reuen doet ze dat eigenlijk nooit. En Winter... tja, wat zal ik daar eens over zeggen... Winter vindt alleen Ginny leuk, en de rest moet opdonderen, haha! (eigenlijk helemaal niet grappig of leuk, maar ja ... als het lachen of huilen is, dan maar lachen!) "


Dat doet Koji ook wel, gaan liggen als hij een vreemde (of soms zelfs bekende) hond tegenkomt! Misschien dat het een teken is van afwachtendheid? (is dat zelfs een woord? haha) Want zo is hij wel.
Wel grappig dat Ginny dat enkel bij teven doet! :-)

Haha, tot de emmer overloopt is het lachen, dan is het een beetje huilen om vervolgens weer getroost te worden door Winter en terug te lachen :-D Heb daar al ervaring mee met Koji, haha.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Upje? ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi is veeeel toleranter naar teefjes!
Qua spelen is hij net zo lomp, maar hij laat meer toe.

Rent er een keer een teef tegen hem aan, laat hij haar gaan. Rent er een reu tegen hem aan, geeft hij meteen een grom... ;-)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Odi is veeeel toleranter naar teefjes!
Qua spelen is hij net zo lomp, maar hij laat meer toe.

Rent er een keer een teef tegen hem aan, laat hij haar gaan. Rent er een reu tegen hem aan, geeft hij meteen een grom... ;-) "


Typisch reutjes-gedrag ;-) Koji is ook een stuk toleranter naar teefjes, kan sneller fysiek met ze spelen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ah nee, de onze maken geen verschil in reu of teef. Maar ze hebben wel hun voorkeuren qua karakter.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat leuk die spelklasjes :-D

hoe gaat dat precies in zijn werk?

Hier merk je ook wel verschil in spelen (al speelt Lola eigenlijk niet echt meer), het hangt echt van de hond af en niet speciaal of het een reu of teef is. Ik moet wel oppassen, want bij kleine hondjes is een favoriete move van haar een patsepoot op de rug van het hondje en dat is natuurlijk niet de bedoeling. :-)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Ah nee, de onze maken geen verschil in reu of teef. Maar ze hebben wel hun voorkeuren qua karakter. "


Dat is bij alle hondjes denk ik, sowieso komt dat op de eerste plaats! Was mij eigenlijk nog niet opgevallen dat hij anders speelde met reuen dan teven, kan ook zijn dat het maar eenmalig was! :-)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" wat leuk die spelklasjes :-D

hoe gaat dat precies in zijn werk?

Hier merk je ook wel verschil in spelen (al speelt Lola eigenlijk niet echt meer), het hangt echt van de hond af en niet speciaal of het een reu of teef is. Ik moet wel oppassen, want bij kleine hondjes is een favoriete move van haar een patsepoot op de rug van het hondje en dat is natuurlijk niet de bedoeling. :-) "


Zal het even kort samenvatten:
Hondjes die onzeker zijn naar andere honden toe, niet goed kunnen spelen (denk maar aan herders), gebrekkig gesocialiseerd zijn, nare dingen hebben meegemaakt en hierdoor getraumatiseerd zijn worden tijdens de spelklasjes geïntroduceerd met stabiele, sociale therapiehonden die de hondentaal erg goed beheersen. Als dat goed verlopen is, kan er of meteen begonnen worden met spelklasjes of er worden nog enkele verdiepingslessen georganiseerd voor ze echt beginnen aan de klasjes in grotere groep. Dankzij deze klasjes leren honden conflicten oplossen op spelende wijs en leren ze ook de hondentaal perfect beheersen. Tevens leren ze verschillende speelstijlen aan, waardoor een Duitse Dog ook met een x Stafford kan spelen bijvoorbeeld ;-) Het zorgt er m.a.w voor dat honden die niet even sociaal zijn, dit wel worden. 

Hihi, je moet Koji eens zien wanneer zijn malamute vriendin haar pootje gebruikt bij het spelen! Zo van: "Zeg, die poot komt hard aan hoor!" Denk dat honden, over het algemeen, wel anders reageren naar verschillende groottes/karakters van andere honden toe. Misschien interessant voor een volgend topic? O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een goed idee om met stabiele sociale therapiehonden de angstige, getraumatiseerde of ongesocialiseerde honden eerst kennis te laten maken en hen ervan te laten leren.
En dat later verder gaan met andere honden.

Hoe leren ze dan verschillende manieren van spelen aan, gewoon door ervaring met verschillende rassen?

Dat is inderdaad een leuk intressant onderwerp voor een topic

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb op YouTube trouwens een paar filmpjes gevonden over die spelklasjes.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^