Chemische castratie dmv chip - na 5 weken nog geen reactie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Inge (Gast)

Ik heb deze post ook al in een oud topic gepost. Hier heb ik helaas nog van niemand reactie op gehad dus ik denk ik open een nieuw topic. De link naar het oude topic is:  https://www.hondenpage.com/hondenforum/110042/chemische-castratie-dmv-chip---na-6-weken-gedrag-erger?.php


Ik heb dit topic ook allemaal gelezen omdat ik ook een probleem heb met mijn hond. Het is een shiba inu dus geen makkelijke hond. Hij is op het moment chemisch gecastreerd met een capsule die ongeveer een jaar werkt. Mijn hond wordt in april 11 jaar dus sowieso al een late leeftijd. Akiko (mijn hond) is compleet gefixeerd op mijn vriend. Hij laat m geen seconde met rust. Hij snuffelt continue, lebbert, trilt en als je hem weg probeert te houden gaat hij er tegenin hangen waardoor hij heel af en toe begint te rijden.

Hierdoor hadden we besloten om hem de capsule te geven. Die zit er nu vanaf 27 december 2013 in, dus ongeveer 5 weken, maar het gedrag verandert helemaal niet. Het wordt zelfs misschien wat erger. Terwijl de dierenarts heeft gezegd dat het ongeveer na 2 weken werkt. Hij is al een keer eerder chemisch gecastreerd en toen werkte het spul heel erg goed. Geen probleem. Vandaar ook onze keuze.

We hebben ook al op allerlei manieren geprobeerd om zijn gedrag aan te pakken maar het wil niet baten. We weten nu niet meer wat we moeten doen. Heeft iemand een idee. Langer wachten of zou het net bij de hond van Tjeerdfrans ook een probleem van de prostaat kunnen zijn. Wij zijn in ieder geval vrij radeloos. Onze Akiko helemaal want voor hem is dit ook helemaal niet prettig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond is 11 jaar, dan werkt een castratie niet of nauwelijks, qwa gedrag. ja het kan zelfs zo zijn als het toch wat werkt, dat het averechts werkt.

meestal is na een inbreng van het implantaat dat je rekening moet houden met ongeveer 6 weken, en castratie dito.

als je hond zo oud al is, en dat je dan toch chemisch wilt castreren, voor het gedrag, nee dat werkt meestal niet, vaak zelfs averechts. het gedrag zit er in al zijn hele leven, het enigste wat je kan bereiken is dat de hond feller wordt, of slomer en dikke. maar of dat je wenst is ?

en ik begrijp eerlijk je dierenarts niet, ben geen arts, maar de leeftijd van je hond om voor zijn gedrag een implantaat te geven ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de prostaat kan door de arts gecontroleerd worden hoor, net als bij mensen, is er wat aan de hand dan voelt de arts direkt of er wat mee mis is.

geef het nog even een week of twee drie de kans.

wat je wel zou kunnen doen, je schrijft dat zijn gedrag erger wordt, wees in alles heel conseqwent, in alles, geef hem een vaste plek, niet op de bank, of bed, ook buiten, goed laten volgen, alleen zijn vrijheid geven op een veilige plek, thuis ook, conseqwent zijn en blijven.

is er toch medisch wat aan de hand, prostaat klachten, echt dat kan je dierenarts voelen of daar wat mis mee is.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Chip werkt niet op zulk gedrag bij 11 jarige hond. Vreemd dat je Dierenarts dit wel heeft aanbeveelt. Ik zou het nog week of 2, 3 de kans geven maar anders toch de chip verwijderen. Geef inderdaad de hond ondertussen regelmaal en wees consequent. Daarnaast zou ik er een GT (Gedragstherapeut voor honden) bij halen. Het is niet juist gedrag, helemaal als het erger wordt en daar kan een GT veel meer mee om te helpen :-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik heb weinig verstand van (chemische) castratie. Maar ik vroeg of kan het zijn dat de gedragsverandering het gevolg is van een verandering of gebeurtenis? Tenminste ik neem aan dat de hond dit gedrag niet altijd vertoonde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verwijderen, ? dat moet er dan uitgesneden worden, de chip verwatert vanzelf binnen een jaar, grote hond doen er korter over dan kleinere honden, maar er uit halen, zou ik niet doen.

mooi heel conseqwent zijn met de opvoeding op het moment, pakt tie je vriend, wees alert, zodat tie niet de kans krijgt om te rijden, stuur hem maar naar zijn plaats, ga lekker een uur flink wandelen, als dat nog kan voor zijn leeftijd, thuis gekomen is het goed rusten, mag best .

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Implantaat is niet leeftijd gebonden hoor. Eventjes geduld. De eerste weken kan het gedrag verergeren. Vanaf 6 weken (dus niet 2) zou je verbetering kunnen merken. Je zien dan ook dat zijn ballen gekrompen zijn tot kleine balletjes.

Dan zijn ze ook niet meer vruchtbaar. Maaaaaaaar.......je kunt natuurlijk pecht hebben dat de chemische castratie niet tegen het gedrag gaat helpen waarvoor je zou willen. In dat geval helpt castreren ook niet.

Kijk het nog even een paar weken aan.

Volgende forumvraag: Trillen/schudden met het hoofdje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^