welke tondeuse voor labradoodle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

" nieuw aperaat is: andis agc super 2 met 10 en 7 blades.
dank jullie voor deze info.
Ik ga naar aanleiding van de info een jasje kopen en werk m'n info hoe voor Nora te zorgen nog bij.
Ik mis nog info over nagel knippen ja of nee niet nodig. eventueel kan ik een foto van haar voet meedoen.
en ik heb me voorgesteld op het forum met fotoos van onze Nora.
groetjes
  "

 Ha, die heb ik ook :) je zou nog opzetkammen erbij kunnen kopen (bijvoorbeeld van wahl), zodat je de lengte goed zelf kunt bepalen. Dan kun je haar in de winter iets langer houden.

 

Nagels kun je inderdaad knippen. In de meeste gevallen slijten de voorste nagels door het wandelen over de stenen, maar soms groeien nagels naar voren en moet je ze vaker knoppen. De hogere nagels sowieso even knippen. 

Bij sommige nagels kun je zien waar het leven zit, daar moet je uiteraard niet in knippen (dus knippen tot het leven). Bij zwarte nagels is het vaak moeilijker te zien tot waar je kunt knippen. Dan zou je ze ook kunnen vijlen, dat is dan wat veiliger. Of het bij de dierenarts of trimmer laten doen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Die tondeuse gebruik ik ook voor onze poedel 

Met #10 doe ik altijd de snuit, voetjes en een stukje staart, want dat is héél kort.

Ik heb haar een paar weken geleden helemaal kort geschoren met een #4 scheerkop. Dat vond ik zelf al wel héél kort, maar ik ben dan ook alleen maar lang haar gewend, haha.

 

Een lekkere zomerse coupe waar je een paar weken lang niks meer aan hoeft te doen: heerlijk!

 

Nagels knip ik ook altijd; onze honden lopen maar weinig op asfalt en slijten dus niet zo snel vanzelf. Of de nagels te lang zijn kan je vrij simpel bepalen: eigenlijk zijn ze te lang als je ze hoort tikken bij het lopen (binnen op een houten vloer bijvoorbeeld), dan kan er dus een stukje vanaf.

Ik gebruik zelf zo'n schaar daarvoor, dat vind ik het fijnst werken:

Ik knip dan elke week een klein puntje van de nagels af, dan blijven ze keurig kort.

Willem-Johan (Gast)

De Andis AGC super 2 speed is echt een top machine, degelijk, sterk en duurzaam. Op deze machine kun je heel veel verschillende scheerkoppen zetten. De nummer 10 scheert op 1.6mm en is te gebruiken als een trimmes voor de orden, het hoofd, de liezen etc overal waar het net even korter mag. Maar voor de body kun je het beste een Skiptooth scheermes gebruiken. Deze zijn wat grover en scheren daardoor makkelijker door vilt, klitten of gewoon dikke vacht. De maximale scheerlengte is 13mm (is de dikte van het ondermes)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: alcoholstift
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^