Hond mee naar werk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Een eigen hond begint ein-de-lijk steeds meer werkelijkheid te worden voor mij! :-D Na lang nagedacht te hebben over de voors en tegens (ik woon alleen, werk fulltime) ben ik er toch uit dat de voors echt zwaarder wegen! Wist ik natuurlijk allang maar de laatste twee jaar heb ik ook serieus naar de 'nadelen' gekeken. 

En toen was er nog werk. Want ik ben eigenlijk te lang van huis om het leuk te houden voor een hond. Maar na een goed gesprek is er vandaag het verlossende woord gekomen; mijn hond mag mee naar kantoor zodra we in het nieuwe pand zitten! :-D (dat duurt nog wel een jaar, maar toch!) Ook ben ik per vandaag, tja je moet ergens beginnen, gestopt met roken. Want het geld dat ik nu in de lucht wegblaas zou veel beter besteed kunnen worden. Dus dat wordt nu gespaard voor de eerste, eenmalige grote uitgaven. Bovendien kan ik van dat bedrag per maand prima in een hond zijn levensbehoeften voorzien :-)

Eigenlijk nog steeds geen concreet nieuws voor mij haha maar hier ben ik al heel blij mee :-D Zouden jullie het doen/ zijn er meer die de hond mee mogen nemen naar kantoor? Heeft de hond het naar zijn zin, of vinden jullie het zielig? 

(ik wist alleen niet zo goed waar ik dit topic bij moest plaatsen, dus sorry als het verkeerd staat!)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wat een ideale oplossing zeg! Lijkt me heerlijk om je hond mee te mogen nemen naar je werk en zo lang je in de pauzes lekker uitlaat moet dat geen probleem zijn. Volgens mij leren de honden snel genoeg dat ze op het werk rustig moeten zijn.
Gefeliciteerd met dit goede nieuws!

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Bedankt! :-D

voor die tijd weet ik ook of in een vast contract heb daar, anders is het alsnog te onzeker. Maar goed, voorlopig goed nieuws haha

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik ben jaloers

ik zou willen dat ik mijn honden mee kon nemen,
Twinko van Hilde gaat iedere dag mee naar haar werk, dat moet zalig zijn
zijn er nog mensen die hun hond dan mee gaan nemen, nadat ze in het nieuwe pand zitten ?

als ik het zou kunnen, ik zou geen moment twijfelen

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik zou willen dat het kon! Lijkt mee heerlijk de hond mee naar het werk. Helaas nog nooit bij een bedrijf gewerkt waar dit een optie was en ik heb er ook 3 hier thuis dus dat gaat 'm niet worden O-)

Gelukkig werk ik maar 24 uur per week dus dat gaat prima :-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet gaat ook altijd mee naar het werk, heerlijk! :-D

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Nee ik ben dan de enige. Ook de enige die een hond wilt/heeft ;-) het is dat we nu een volledig open kantoor hebben, daarom willen ze het nu nog niet hebben. Maar in het nieuwe pand zal er iets meer verdeling zijn dus hoeven klanten ook niet met een hond in aanraking te komen als ze het niet willen. Snap ik wel :-) 

Ja, meenemen lost een hoop problemen op! :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb Mellow wel eens meegenomen als er studiedag was en alle collega's in het andere gebouw zaten (dan was alleen de BSO geopend en waren er maar weinig kinderen). 
Ze vond het HELEMAAL NIKS! Heeft anderhalf uur met d'r staart tegen d'r buik gestaan, diep ongelukkig. 
Toen ben ik vroegtijdig vertrokken en lekker naar het bos gegaan ;-)
Ik doe haar er dus geen plezier mee, zij blijft liever thuis.

Op zich lijkt het me wel gezellig, hond op een kussen naast je bureau :-)
Maar aan de andere kant: dan is ie nooit alleen thuis, dus dat zou je dan op andere momenten wel weer moeten aanleren.

Ik werk nu nog maar halve dagen, dus zij is nooit zo lang alleen thuis en zou om die reden dus ook niet mee hoeven naar mijn werk.

Het zal zijn voor- en zijn nadelen hebben denk ik, als de hond mee mag.

Voor jou natuurlijk wel een heel fijn idee, zo hoef je je pup (?) niet gelijk uren alleen te laten.
En nu kun je je heerlijk gaan voorbereiden op je toekomstige hond, leuk! :-)
Goed ook dat je gaat stoppen met roken. Al het geld wat je nu wekelijks aan sigaretten zou uitgeven in een potje stoppen, dan ben je dat geld nog wel 'kwijt', maar blaas je het niet uit om vervolgens te laten verdwijnen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie gaat soms ook mee naar het werk. Leuk hoe je dan ziet dat de sfeer positief omslaat met zo'n vrolijke gast als Ozzie die daar loopt te clownen. Ook willen mensen daar graag met hem wandelen. Komend weekend gaat hij ook weer met me mee als hij zich weer wat fitter voelt dan nu. Ozzie is daarna meestal wel moe, ik moet wel zijn grenzen bewaken. Ik zou Ozzie niet elke dag mee kunnen nemen, behalve dat dit niet mag, kost het Ozzie en mij ook heel veel energie. Ik moet altijd wel opletten of het goed gaat.

Wat fijn dat er hier mensen zijn die altijd hun hond mee mogen nemen.

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Ik zou dan inderdaad in het weekend willen leren om alleen te zijn, maar dit kan dat rustig en er zit dan ook niet persé druk op van 'help, ik moet over drie dagen al weer aan het werk en hij kan het nog niet!' en naast weekend ook vakantie dagen ervoor gebruiken. Het is natuurlijk wel zo prettig om uiteindelijk een hond te hebben die een paar uurtjes alleen kan zijn, mocht het zo uitkomen. 

Het zou inderdaad een pup worden, tenzij er rond die tijd in het DIN-fonds een fijn maatje zit :-) 

En stoppen met roken... ja. Moeilijk, maar het is het wel waard! Zeker als ik inderdaad fysiek hetzelfde bedrag opzij leg. Dan zie ik de puppyspaarpot met de week groeien :-D

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik werkte par time in de thuiszorg. Met avonddiensten was ik vaak maar 15 minuten per cliënt bezig. Ze ging dan mee in de auto en bleef ook in de auto. Zij vond het helemaal geweldig!

Inmiddels heb ik een toekomstige baan in een winkel gevonden waar ze de hele dag mee mag :-)

honden page profiel PP 3 doggies

Punk ging mee naar mijn werk, maar dat was eerst in een dierenasiel, daarna in een dierenpension, toen op een manege, en daarna bij een honden uitlaat service. Allemaal plekken waar dus niet raar opgekeken wordt als je je eigen hond mee neemt :-D Maar vanwege mijn "sociale issues" ging ze bijvoorbeeld ook mee naar de kapper, de tandarts, etc.

Momenteel werk ik niet meer, maar Cosmic gaat wel mee naar het GGZ wanneer ik daar therapie krijg of met mijn werktraject bezig ben :-) Dat vindt ze prima, ze krijgt een kluif en gaat heerlijk een uur liggen kluiven :-)

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Helemaal super hoor! Wou dat het bij mij kon ben stylist in meubelzaak dacht geen probleem (zelfs wel een keer gevraagd maar helaas).

Stel stel stel dat je ooit een andere baan krijgt waarbij het niet kan (een hond wordt toch hopelijk minimaal 10 jaar) dan zou het een ramp zijn als hij het dan niet kan!
Maar inderdaad wel goed oefenen, of 1 dag per week wel alleen thuis laten. Ik zou hem vier dagen meenemen en 1 dag alleen thuis laten.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Lijkt mij zalig!
Zelf ben ik pas afgestudeerd als logopediste en stiekem hoop ik ooit mijn hond te kunnen betrekken bij de therapie. Dat is echt mijn droom!

Ik zou het dus doen, als het mag van ja werkgever. Honden leren inderdaad snel dat ze daar rustig moeten zijn. Tijdens de pauzes er even tussenuit maakt de dag voor jou en de hond zalig!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Wat goed nieuws !!

Tuurlijk kan hond mee naar werk. Lekker kussentje, speeltje , knuffel en wat lekkers. Prima hoor! Onze toekomstige pup gaat ook mee met mij naar werk (uitlaat service en oppas enz haha) maar ook met me vader straks naar zijn kantoor. Vind ik prima oplossing zo dat hond toch niet altijd alleen is en je hoort het steeds vaker. :-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Lijkt mij ook heerlijk om mijn hond mee te nemen. Echter werk ik nu in een attractiepark en supermarkt brood afdeling... En om nou mn hond bij het brood te houden, of tussen de achtbanen... :')

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

handig toch! fijne oplossing

hier helaas niet...als ik s avonds of in het weekend naar kantoor ga neem ik dr wel vaak ff mee.
maar ik doe mn collega's, en klanten etc. echt geen plezier met mijn hond op kantoor. op een enkeling na...
lola zou het fantastisch vinden, maar die kan niet gewoon rustig op n kussen liggen. die moet dan van iedereen knuffels scoren.

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Áls het een andere baan wordt dan sowieso meer bij mijn huis in de buurt. Dan kan ik tussen de middag terug. Onder andere om die mogelijkheid wil ik wel graag alleen zijn trainen met de hond. Het is altijd handig als 'ie in ieder geval een paar uurtjes alleen kan zijn.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Hier gaan ze 5 dagen in de week mee naar kantoor. Ik vind het gezellig en iedereen die hier komt is er aan gewend. Het is prima te doen hoor gewoon vanaf het begin aanwennen. Zelf vind ik het prettig dat ze mee gaan, ze zorgen er voor dat je optijd je pauze neemt en je komt nog eens buiten!

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Onze eerste bull nam ik altijd mee naar de drukkerij. Ze vond het geweldig (vooral de lunchtijd :-D)en de collega's vonden het ook erg gezellig. Vaste klanten vonden haar ook leuk, bij nieuwe klanten, sloot ik haar altijd even op in het kantoortje.

Volgende forumvraag: Uitgaan: stappen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^