2 honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Als je 1 hond hebt die gewend is alle aandacht te krijgen, is het zielig als je er een 2de hond bij neemt en hij zijn aandacht moet delen.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel PP

Ik denk dat dit afhankelijk is van de hond. Sommige honden zitten niet te wachten op een hondenmaatje, andere honden vinden het heerlijk. De ene hond deelt makkelijker dan de andere. De ene hond vereist meer aandacht van z'n baas dan de andere.

Ik kan hier dus geen eens of oneens op antwoorden :-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Als het goed aangepakt wordt is dit geen enkel probleem.
Net zoals met een babytje, de hond bij alles betrekken en ietje meer belonen als men aandacht moet geven aan het tweede hondje.
Maar meestel is de eerste hond even blij als wij want die heeft er een speelkameraadje bij  ;-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik denk dat dit afhankelijk is van de hond. Sommige honden zitten niet te wachten op een hondenmaatje, andere honden vinden het heerlijk. De ene hond deelt makkelijker dan de andere. De ene hond vereist meer aandacht van z'n baas dan de andere.

Ik kan hier dus geen eens of oneens op antwoorden :-) "


Mee eens, niets aan toe te voegen

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Het leukste wat er is 2 honden.
2 kinderen is ook leuk. Ook dan moet je je aandacht verdelen. Dat is heus niet zo erg.
Ook een hond moet leren te delen.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier twee hondjes,en merk dat Lobke weer meer doet .Lobke is 4jaar lang samen geweest met een ander hondje ,daarna zo,n 2,5 jaar alleen ,sinds een halfjaar is Lodewijk er bij gekomen en ik zie duidelijk dat die 2 elkaar graag mogen. aandacht geven is delen bij mij ,Lodewijk wil gewoon de hele dag apporteren dan gaat Lobke slapen. nu doe ik het zo ik ga bij Lobke zitten op de bank en gooi ondertussen Lodewijks speeltje weg. nu nog proberen om ze af en toe apart uit te laten, voor Lobke geen probleem .maar lodewijk alleen laten word moeilijker maar ook daar werk ik aan.Hein.

honden page profiel Ruben SergeantRuben Sergeant

Ik heb al heel mijn leven honden van 1 tot 3 tegelijk. Mijn ondervinding is, bij een kalme hond kan je gerust een jonge hond steken. Twee jonge honden zijn ook goeie kameraden maar dan word het nogal hevig en wild tijdens het spelen (wat dan ook zeer vaak gebeurd) Drie was bij mij te veel. Is heel goed als je heel groot woont en veel tuin hebt waar ze buiten als "roedel" kunnen leven. Binnenshuis wordt het te druk. Dat is mijn mening :-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Als het goed aangepakt wordt is dit geen enkel probleem.
Net zoals met een babytje, de hond bij alles betrekken en ietje meer belonen als men aandacht moet geven aan het tweede hondje.
Maar meestel is de eerste hond even blij als wij want die heeft er een speelkameraadje bij  ;-) "

Helemaal eens ;-)
.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Zielig voor wie? Jij als baas bepaalt aan wie en wanneer je aandacht geeft, niet andersom! Ik zie mijn eerste hond al deprimerend in een hoekje gaan zitten wachten tot die aandacht krijgt. O-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

als je bedenkt dat honden roedeldieren zijn is dat niet zielig, maar is het zieliger als een hond alleen moet leven (even los van de honden die niet met andere honden kunnen)

Ik zou dus niet snel 1 hond apart willen hebben in mijn huis. Ik ben van mening dat als je een dier in huis neemt, je zoveel mogelijk moet blijven bij het natuurlijke van het dier.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Zielig? Dat zou ik niet zeggen, tenzij de hond die er al was niks met andere honden op heeft en nu gedwongen wordt samen te leven met een soortgenoot. Maar daar ben je als mens zelf bij. Het lijkt me dat je met het karakter van de huidige hond rekening houdt als je een nieuwe hond erbij wil nemen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vind zielig een beetje een rare woordkeuze.

Is het zielig dat ik een broertje heb?

Dat vind ik net zo'n rare vraag.

Niets is zielig, als men meerdere kinderen heeft krijgt ieder op een ander moment aandacht en de tijd die het nodig heeft.
Dit is niet anders bij honden.
Hier 3 honden en 1 kind, ze hebben alle 4 aandacht nodig, maar is het zielig voor ze dat ze samen zijn.
Nee natuurlijk niet.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Vind 2 honden samen veel leuker..heb nu een hond.. maar den ker steeds meer over om een kleintje erbij te nemen.
Hiervoor had ik dus 2 honden.. een RRB en een cairn terrier..

honden page profiel SajesySajesy

honden foto van Sajesy

Nee ik vind van niet mits dat je evenveel van beide honden houdt.
Ik zie het vaak zat jammer genoeg in mijn omgeving, de eerste hond is niet meer 'leuk' dus nemen we een tweede hond die alle aandacht krijgt, de eerste hond word dan een'rot hond' en moet weg/ingeslapen/krijgt geen aandacht.

Wij hebben er nu nog twee rondlopen, dit zijn beide twee oudjes van 13 en 12 jaar oud. Ondanks dat we een pup hadden van 5 maanden welke moest worden ingeslapen houden wij niet minder van onze honden. Ze hebben allemaal dezelfde rechten, als er een op de bank mag, mag de rest dat ook. Helaas nemen veel mensen een tweede hond om de verkeerde reden.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ben het ook met Pauline eens!


ik heb er hier 2 rond hobbelen, de een is het liefst heel de dagen in de buurt van je, maakt niks uit wat je doet, de ander is ook graag bij je maar wat terughoudend, beide geef ik zo veel mogelijk ''eerlijke'' aandacht, zowel individueel als tegelijk,
maar hoe dan ook, hier komen ze niks te kort, en zeker geen aandacht':-)

zielig nee, beide honden zullen ook wel wat aan elkaar hebben. dus nee ben het niet met de stelling eens

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Tsja, dan moet iedereen ook maar 1 kind nemen, anders is dat ook zielig. Ik denk dat de meeste honden een hondenmaatje hartstikke leuk vinden, het zijn immers roedeldieren. Er zijn maar weinig rassen die echt helemaal op zichzelf zijn. Heb je nou echt een hond (wat voor ras dan ook) die met geen enkele hond overweg kan is dat misschien niet handig, maar niet doen omdat dat zielig is, nee. Een hond moet ook leren dat niet alles om hem/haar draait. Zolang je de aandacht maar goed verdeelt.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

nee hoor,niks zieligs aan.jazzy klaarde helemaal op toen poppy er bij kwam.en ze worden de olijke tweeling genoemd in de buurt. ;-) en gewoon je aandacht verdelen en dat werkt prima.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk niet dat het zielig zal zijn... Wel zal Max eraan moeten wennen uiteraard. Maar dat komt normaal wel goed. Al blijf ik twijfelen .. Zou een tweede hond wel een goede beslissing zijn?? Max kan overal mee naar toe maar met een tweede hond wordt dat toch al iets moeilijker bv naar familie gaan, op reis,...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Alles heeft voor- en nadelen. Zo ook 1 of 2 honden.

Ik geloof best dat sommige honden opfleuren met een 2e erbij maar dat is niet altijd zo.
Zo gaat het soms ook grondig fout.
Ook zie ik soms dat de "perceptie" van de eigenaar is dat het goed gaat, waar ik toch vind dat de eerste hond er minder vrolijk uitziet dat voorheen/minder mag dan voorheen. (Dat is dan natuurlijk ook maar mijn perceptie.) Zeker als er een groot leeftijdsverschil is, ik bedoel bvb. de ene is 10j en dan komt er een pup bij en plots moet de oudste veel aan "privileges" inboeten, vind ik dat eigenlijk wel een beetje zielig ja.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

ik vind het. juist zo zielig dat mijn hondje alleen is,sta op de wachtlijst voor een tweede hondje,
denk dat Spikey daar zeer gelukkig van wordt, hij speelt graag met soortgenootjes

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Alles heeft voor- en nadelen. Zo ook 1 of 2 honden.

Ik geloof best dat sommige honden opfleuren met een 2e erbij maar dat is niet altijd zo.
Zo gaat het soms ook grondig fout.
Ook zie ik soms dat de "perceptie" van de eigenaar is dat het goed gaat, waar ik toch vind dat de eerste hond er minder vrolijk uitziet dat voorheen/minder mag dan voorheen. (Dat is dan natuurlijk ook maar mijn perceptie.) Zeker als er een groot leeftijdsverschil is, ik bedoel bvb. de ene is 10j en dan komt er een pup bij en plots moet de oudste veel aan "privileges" inboeten, vind ik dat eigenlijk wel een beetje zielig ja. "

Ben het met je eens hoor. Wij hebben hiervoor ook 2x bull terriers gehad en wilde bij elk graag een hond erbij. Maar bij de kennismaking maakte ze min of meer al duidelijk dat ze hier "niet van gediend"waren. Toen kregen we ons derde bulletje, die andere honden helemaal geweldig vond! Ja, buiten dus, toen en nog steeds. Sinds we onze reu hebben is het super vrolijke teefje in huis, een beetje verdwenen. Ze tolereert hem, maar ben ervan overtuigd dat ze liever alleen was gebleven (met haar speelmaatjes in het bos). We hadden zelf ook beter moeten weten, elk bull terrier boek wat je erop naslaat, staat duidelijk beschreven dat het eenlingen zijn en zeer op het gezin gericht en niet op soortgenoten. Dus ja, ik vind het soms een beetje "zielig"voor haar en egoïstisch van onszelf, wij vonden het zo leuk een tweede bull erbij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^