Chodsky Pes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Gevonden Michelle ;-)

Hoi allemaal,

Ik heb een herplaatser uit Tsjechie. Een reu van nu 6jr en hij is nu ruim een jaar bij ons. Het is een heerlijke knuffelbeer, lief en gevoelig. Hij kwam uit een prikkelarme omgeving en kende nog geen enkel commando, nog geen zit. Hij heeft zo veel moeten leren en dat ging steeds sneller, heel mooi om dat proces mee te maken heel anders dan bij pups. Hij kende ook niet met balletjes spelen bijv. Daar is hij nu heeeel fanatiek in ;-) hij luistert erg goed en is heel baasgericht. Hij is super snel, wendbaar en atletisch. Hij kan heel goed met vreemde mensen, kinderen, katten, paarden etc Hij is absoluut niet aggressief. Omdat het een volwassen intacte dekreu is die al een paar keer mocht dekken, hadden we in het begin wat last van rijgedrag maar dat is al veel beter geworden.

Zijn mindere kanten zijn verlatingsangst en jaloezie. Hij is ook niet speels naar andere honden toe.

Al met al een superhond en we zijn erg blij met deze man! Ik leer steeds meer CP kennen en vind het een prachtig ras, ook wb karakter. Ze zijn multi inzetbaar, echte sporthonden.

voor een pup zou ik zeker naar tsjechie gaan! Absoluut niet naar Duitsland-bohmerwald en absoluut niet in nl bij vereniging chodsky pes nederland!!! ECHT NIET!
verder heeft michelle al een hoop verteld :-)

Groetjes sophie

[email protected] (Gast)

Ik ben ongelooflijk verliefd op mijn C.P. Zij komt als enig meisje uit een nest van 5, geboren in Polen en vader was een Tsjechisch kampioen en moeder een poolse.
Prachtig resultaat !
Echte stamboom !

Liefhebber (Gast)

Zoals ik heb begrepen staat de Vereniging Chodsky Pes Nederland totaal los van de fokker Highfidelity's. Deze vereniging heeft nl vrienden van ons super goed geholpen om een Chodsky Pes pup uit Tjechië te halen en ze zijn er heel blij mee. Zoals ik van hun hoorde wilt deze vereniging verder kijken dan de 3e en 4e generatie, want wat ik begrepen heb gaat het vanaf deze generaties fout. Ik vind het dus heel goed dat deze vereniging ook naar de 5e generatie kijkt. Onze vrienden zijn heel goed geholpen door deze vereniging en hebben nu een onwijs leuke en gezonde pup uit Tjechië! Het contact is heel erg goed gegaan! Ik raad de VCPN dus wel aan voor diegene die een pup willen gaan halen. Je wordt er erg goed geholpen.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Grappig dat juist de oprichter van de vereniging (fokster Highfidelity's) dan haar teef door een volle neef heeft laten dekken..

 

Is dat de pup uit Tsjechie die samen met een andere pup opgehaald is die ze zelf hebben gehouden? Zoja waar komen ze dan vandaan? Erg raar dat daar geen enkele info over gegeven wordt/te vinden is. Zo niet, dan never mind ;)

 

Fijn dat je vrienden veel plezier hebben van hun leuke gezonde pup! Het gaat er ook niet om dat VCPN mensen slecht behandeld of wat dan ook.. het gaat om de manier van het opstellen van een vereniging en het fokken met CP via onofficiele wegen (nl buiten Tsjechie om).

 

 

Robert (Gast)

Ik ben lid van de rasvereniging VCPN (vereniging Chodsky pes Nederland) en heb ook een CP met de naam Bajka. Het is pracht werk ras. We zijn nu bezig voor de 20 km naast de fiets, we lopen veel en zwemmen vind ze ook leuk. Verder doen we aan speuren en aan dog frisbee. Ze kan goed om gaan met anderen honden, vind kinderen leuk. Bajka is onderdanig maar dat wil niet zeggen dat ze het kaas van haar brood laat eten bij anderen honden. Om terug te komen op de vereniging ChodskypesNederland. Wij als liefhebbers zijn tegen inteelt en voor breed fokken en daarom kijken geen 4 generaties terug maar 5 generaties terug voor een teef en reu een nestje krijgen. Door deze regels te hanteren timmeren we aan de weg om het ras nationaal en internationaal erkend te krijgen. Daarom is het van belang eigenbelang naast je te leggen en een pup uit een gezond nest te kiezen. Maar leden van het bestuur kunnen hier meer over vertellen. Ik wens ieder een gezonde CP toe.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Robert, hartstikke mooi dat jullie streven om dit prachtige ras in stand te houden, alleen hoe verklaar je het breed fokken en tegen inteelt zijn als het eerste nestje van de VCPN voortkomt uit een volle neef/nicht combinatie. Of wordt dit binnen de VCPN als binnen de norm gezien, toelaatbaar en geen inteelt? Eigenbelang heeft geen enkele goede fokker, althans, winst zal nooit op 1 mogen staan. Helaas kan ik een fokker die dergelijke combi's goedkeurt maar deze niet openbaar maakt geen verantwoorde fokker noemen en zal deze dan ook zeker niet aanraden. En ik ben benieuwd wat van coëfficiënt eruit komt als we met deze combi 5 generaties terug gaan, terwijl wereldwijd alle rassen volgens FCI regels maar 4 generaties terug gaan.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Robert, door hoe jullie bezig zijn als vereniging werken jullie juist erkenning tegen. Dat is geen mening maar een feit. 

liefhebber (Gast)

het is jammer dat er zo slecht gereageerd word op de VCPN, dat is niet nodig. het is een jonge vereniging, met hele goede plannen, en met dat breedfokken, gaan ze volgens mij goed mee bezig (al doende leert men) het is erg jammer dat er onzettend veel verwantschap in de CP zit, dat doet het ras geen goed.wat ze in Tsjechie doen is alleen maar kijken tot 3/4 generaties... maar als je een stamboom hebt houd dat toch niet op bij 3 of 4 generaties, die loopt toch door met een 5e of zelfs meer generaties terug. en dat is nou juist het probleem bij de CP, doordat er niet verder gekeken word, kom je in generaties waar neef en nicht elkaar tegen komen. daarnaast vind ik het niet netjes dat er mensen/verenigingen worden zwart gemaakt terwijl jullie niet eens aan de vereniging zelf hebben gevraagd hoe het 1 en ander zit. ik heb het namelijk wel gevraagd en ik weet hoe het wel zit. ipv iemand zwart te maken, zou het eerlijker en netter zijn om het aan de persoon of vereniging zelf te vragen. verder ga ik me niet mengen in een vervelende discussie, er is niemand bij gebaat om elkaar zwart te maken. ga het uitzoeken ze zijn erg bereid om je te woord te staan, en uitleg te geven. mvg. liefhebber

Robert (Gast)

Sophie, een feit is dat de vereniging langs alle kanten onterecht zwart gemaakt. Dit omdat we er samen niet uitkomen betreft de fok van het CP ras. Ik ben van mening dat, dat een feit is wat niet wenselijk is voor de vereniging maar ook voor de tegen standers van de vereniging. Dit zegt iets over de mensen in het algemeen. De vereniging VCPN is open en eerlijk waar zij voor staan (zie site). De vereniging VCPN wil voor het fokken zo ver mogelijk terug kijken om b.v. inteeld tegen te gaan, daar kan je toch niet op tegen zijn? Daar vringt de schoen, dat is het punt waar we dan botsen. Preken voor eigen kerk is geen probleem netjes naar elkaar wel? Ik wil best face to face met jou een boompje planten over hoe we met elkaar om zouden kunnen gaan. Misschien een idee om eens over artikel VIII.2  van RvB te denken. Zoek die maar eens op en laat dan je mening maar eens horen.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

" Robert, hartstikke mooi dat jullie streven om dit prachtige ras in stand te houden, alleen hoe verklaar je het breed fokken en tegen inteelt zijn als het eerste nestje van de VCPN voortkomt uit een volle neef/nicht combinatie. Of wordt dit binnen de VCPN als binnen de norm gezien, toelaatbaar en geen inteelt? Eigenbelang heeft geen enkele goede fokker, althans, winst zal nooit op 1 mogen staan. Helaas kan ik een fokker die dergelijke combi's goedkeurt maar deze niet openbaar maakt geen verantwoorde fokker noemen en zal deze dan ook zeker niet aanraden. En ik ben benieuwd wat van coëfficiënt eruit komt als we met deze combi 5 generaties terug gaan, terwijl wereldwijd alle rassen volgens FCI regels maar 4 generaties terug gaan. "

 

Robert volgens mij heb je nog helemaal geen antwoord gegeven op deze vraag? Dit terwijl dit nest helemaal niet bij jullie doel als vereniging lijkt te passen.

 

OT: Wij hadden ook nog even gekeken naar een Chodsky Pes voor we besloten voor een Aussie te gaan. Een klein formaat herder leek ons erg leuk en handig! Het is alleen erg moeilijk om een goede fokker te vinden, want de taal zit niet altijd mee en voor mijn gevoel waren er niet heel veel websites over het ras en van fokkers.

Robert (Gast)

Beste Merp & Miep, Mijn antwoord staat op de site van de vereniging VCPN. Ik wens jullie veel plezier met jullie keuze om voor een Aussie te gaan, dat komt ook wel goed. Het is inderdaad moeilijk om genoeg info te vinden betreft de Chodskypes, daarom ook de vereniging VCPN.   Verder Michelle, is een goed plan dat kan aangepast worden als dat nodig is.  Maar waarom de doelstelling meteen aanpassen omdat de FCI geen 5 generaties maar 4 generaties voorstelt? Kan jij daar een antwoord op geven Michelle? Waarom het FCI het advies geeft van 4 in plaats van 5 generatie? Ieder heeft een doelstelling nodig. Je leg je lat op een bepaalde hoogte en daar ga je voor, zolang je er niet onder door gaat is daar niets mis mee. Maar wat doe jij eraan om het ras Chodskypes in stand te houden, Michelle? Ik neem aan dat jij ook een CP hebt.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Waar staat dat antwoord dan precies Robert? Mirjam van de VCPN heeft mij zelf verteld hoe het gegaan is. Zij zei me toen ook dat ik het stil moest houden. Dat heb ik gedaan totdat het uitkwam. Ze heeft een fout begaan, een hele domme fout door een fokker te vertrouwen en zelf geen onderzoek te doen naar de reu die op haar teef gezet werd. Maar het ergste is dat dit nu verzwegen wordt en zij op eigen houtje is begonnen. Heel Europa werkt samen om het ras erkend te krijgen. Alleen Duitsland en Nederland doen het op hun eigen manier en werken zo dus erkenning tegen. Wat doe ik er aan het ras in stand te houden? Mensen informeren, dat zie je;) 

En jullie kunnen wel blijven praten over jullie doelstelling van 5 generaties terug kijken maar ik krijg een beetje het idee dat die doelstelling gebruikt word om de negatieve dingen te verdoezelen.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Daarbij claimen jullie als VCPN zijnde er verstand van te hebben terwijl het 1e nest via de VCPN een enorme mislukking is. Jullie claimen het beter te weten dan Tsjechië terwijl zij dit ras al 29 jaar in stand houden. 

 

Robert (Gast)

Vertrouwen kan een goede basis zijn, jammer dat vertouwen misbruikt word. Gevolg is dat een persoon en een vereniging worden afgezeikt. Schuinbaar mag iemand niet leren van een fout, hij/zij wordt dan meteen gestenigd door mensen die zelf natuurlijk nooit fouten maken. Waarom 5 generaties terug kijken, kijk maar eens naar de “Lundehund”. Dat is een geval waar we als liefhebbes uit kunnen leren voor de CP. Door verder te kijken dan 4 generaties wat verschillende liefhebbers van de “Lundehund” nu wel doen heeft dit ras eens kans. Fokkers van het “Lundehund” ras zijn druk bezig om het goed op de rils te krijgen. Verder claimen wij niets, niets staat vast zoals jij wel beweert Michelle. Wij zijn flexibel en kijken naar de gezondheid met al onze fouten waar we uit gaan leren. Blijf je star denken zoals jij dan breek je een keer. Dus omdat het ras uit Tsjechie komt weten ze daar alles beter, raar die gedachte. Is jouw hond dan ook zo gezond gefokt? Ik kan je zeggen dat mijn hond net zo gezond/ongezond gefokt is als de jouwe. Het verschil is dat ik nu meer kennis/ervaring heb dan een paar jaar geleden en daar niet bang voor ben. Ik wil daar voor een volgende aanschaf mijn voordeel uit halen, jij zal dat niet doen denk ik. Maar uit eindelijk draait het om een paar dingen, heb je een gezonde hond, heb je plezier samen en hou je van je hond? En in het “NU”kan ik zeggen ja. Ik wil jou niet overtuigen van mijn mening en stop daarom ook hier op deze site. Ga jou/of anderen ook niet via andere site zwart maken, mag hopen dat jij ook zo eerbaar bent en wens je veel plezier toe met je CP.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Mijn hond komt niet uit Tsjechië maar uit Duitsland. Mijn hond komt notabene bij de fokker vandaan die Mirjam een reu aanraadde die een volle neef was van haar teef. Ik heb zelf een fout gemaakt door mijn hond daar te halen. Ja ik maak ook fouten, maar ik geef ze toe en probeer ze niet te verdoezelen. En ja ik heb daar dus van geleerd zoals je ziet;)

en zo goed als jullie bedoelingen ongetwijfeld zijn hebben jullie nog niks laten zien wat positief is met de VCPN. Daarom raad ik mensen ook een fokker aan die zichzelf al wel bewezen heeft. Lijkt me logisch toch. Mooie praatjes heb ik niks aan, ik wil eerst resultaat zien.

Anoniem (Gast)

De VCPN is een jonge vereniging die nog maar net is begonnen. Laat ze dan volgens jullie een slechte start hebben gehad, er is wel weer van geleerd. Het breed fokken staat immers voorop. Ik heb me in hun vereniging verdiept en kom tot de conclusie dat ze daadwerkelijk wel goed bezig zijn. Mede omdat ze een jonge vereniging zijn en juist door het doordringende en afbrekende kritiek van jullie kant is naar mijn mening de reden dat ze dit eerste nestje niet aan de grote klok willen gaan hangen. Verdoezelen, zoals jullie het noemen. Net zoals jullie dus willen verdoezelen om niet naar de 5e generatie te kijken, daar waar de vele inteeltproblemen zitten. Toch is het volgens de FCI en volgens Raad van Beheer geheel volgens de regels gegaan. Een teef mag niet worden gedekt worden door haar grootvader, vader, broer, zoon of kleinzoon. Als jonge vereniging kan je niet verwachten dat er al veel resultaat is geboekt. Het gaat erom hoe ze achter de schermen bezig zijn. En dat doen ze goed. 

honden page profiel MarcMarc

heeft iedereen met vragen eigenlijk inmiddels voldoende informatie gekregen?  Of zijn er nog mensen met vragen? Ik ben zelf eigenaar van een CP reu dus kan wellicht nog wat toelichten? 

Sylvia (Gast)

Wat een geweldig ras en wat een goed alternatief voor een duitse herder (die meestal te groot gevonden wordt als gezelsschaps- en gezins-hond) Ik heb al veel gezocht over de CP, maar is blijkbaar niet zo heel veel over te vinden. Ik vroeg mij af hoeveel er gevraagd wordt voor een pup van dit ras. Dit kan ik nergens vinden. En ik heb ook ergens gelezen dat er iemand een CP-pup in Venlo heeft gekocht. Weet er iemand meer over waar ik een pup zou kunnen vinden, of moet ik daar echt voor naar Nederland of Tsjechië? Alvast bedankt.

Anoniem (Gast)

Hi Sylvia,

 

Ik heb contact gehad met een fokker van de CP, zij vroegen toen 900,- voor een reutje.

Anoniem (Gast)

Hallo sylvia. 

 

In Nederland wordt momenteel alleen een kruising aangeboden als pup. In Duitsland kosten ze €950 en in Tsjechië vanaf €600. Meer informatie kan je vinden op bijvoorbeeld kpchp.org 

 

Mvg, 

 

Marc 

Sylvia (Gast)

Ah bedankt voor de info, dan weet ik waar ik moet zoeken.  Mijn voorkeur gaat uit naar een teefje want ik heb vroeger een Mechelse herder teef gehad en momenteel heb ik een Duitse herder teef. 

Anoniem (Gast)

Wat is er mis met de cp van com bomerwald?  Michelle?

Groetjes Brenda

honden page profiel JennyJenny

Bij mij in de buurt woont een teefje, deze blaft veel, al vanaf pup zijnde af aan. Het lijkt mij een hele slimme, alerte en beweeglijke hond maar zonder de juiste begeleiding heb je algauw een hond die energie omzet in nervositeit. Geen hond voor beginners hoe mooi je ze ook mag vinden!

 

Niels (Gast)

Goedendag Michelle is het mogelijk  dat je ons in contact brengt met de man die fokkers kan in  Tjechie. Want wij zijn erg geïnteresseerd in dit ras  en zouden graag een puppie willen en zeker zijn van een gezonde pup. 

 

Mvg Niels 

honden page profiel iljailja

honden foto van ilja

Robert is een oud speurmaatje van me met Bajka.

Echt een tophond met een superkarakter :)

Ton (Gast)

Ik lees met verbazing de opvatting van Michelle over Von Böhmerwald. Ik heb ervaring met drie Chodsky pes in de afgelopen 10 jaar. Alle drie van deze fokker. Geweldige honden en geweldige afkomst. Karin, de eigenaar van Von Böhmerwald is zeer begaan met het welzijn van haar honden en dat komt terug in de kwaliteit van de Chodsky's. Vreemd dat Michelle tevreden is over haar CP Van Vom Böhmerwald.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Wat een drama dit ras,zitten echt de verkeerde mensen aan de basis in Nl...
Triest want is opzich een mooi ras maar de de bekrompenheid en oogkleppen visie is niet om aan te zien.

bojan (Gast)

inderdaad mijn vraag is ook wat is er mis met deze fokker uit Duitsland {Von Böhmerwald }

Onze  hond komt daar ook vandaan en wij zijn super goed tevreden over onze CP .

ik ben er diverse keren geweest en geen vreemde dingen kunnen ontdekken bij deze fokker .

ook zijn wij op de open dagen geweest en geen elke CP eigenaar had problemen met hun hond en de fokker .

dus vraag ik mijn af wat is het probleem...

onze bojan is een geweldige levende Boy met een geweldig karakter en super vriendelijk naar iedereen ..

Voor een Fokker met 4 a 5 netjes per jaar is volgens mijn met 23 eigen honden toch niet zo bijzonder ?

 

 

 

Liesbeth (Gast)

Hoi Michelle,

Zou je mij willen vertellen wat er mis is met de vereniging Chodsky Pes Nederland. Ik hoor graag van je.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Een kennis van mij had er eentje, wat een gigantisch drukke hond was dat! Pfoeee denk dat je wel moet bedenken waar je aan begint. Ze had een intacte reu en die was ook best wel groot geworden. Niet veel kleiner dan een normale duitse herser. Wel heeeel mooi maar altijd in de handen bijten, aandacht vragen enz. Zit veel werk in maar denk dat het dan wel top honden zijn. Gouden karakter.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^