Tips KVV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

Even wat voorgeschiedenis hoor:

Onze Kenji heeft als pup zijnde bij de fokker Lotgering gekregen icm met Royal Canin. Toen wij hem meekregen hebben we eigenlijk alleen Royal Canin gegeven omdat wij geen Lotgering konden krijgen. Uiteindelijk zijn we overgestapt naar Wolfsblut omdat we niet zo'n fan zijn van Royal Canin. Hij had ook heel vaak last van dunne ontlasting en dat leek te komen door Royal Canin. Wolfsblut vond Kenji in het begin erg lekker maar na een tijdje had hij er genoeg van. Hij at het gewoon niet meer tenzij wij hem voerden.
Uiteindelijk heb ik toen een paar maanden verder toch iets van vers vlees kunnen vinden (namelijk Carnibest). Alleen is hij erg kieskeurig en niet alles van dat merk vond hij lekker. Toen een combi gemaakt met Tinlo en ook hier vond hij maar 1 of 2 soorten lekker. Brokken wilde hij al helemaal niet meer. Op beide merken deed hij het wel goed overigens. Zijn ontlasting was stukken beter, zijn vacht glansde meer en hij voelde zich gewoon beter.

Maar omdat we weinig konden afwisselen zijn we toen verder gaan zoeken. Nu bestellen we bij MTV Voer en daar hebben we diverse merken geprobeerd. Hij vond het lekker maar nu merken we dat hij toch meer last heeft van jeuk, doffe vacht, weinig energie, heeft nu ook weer eens een oorontsteking... en hij heeft meer last van zijn maag. Nu las ik dat merken zoals Excellent teveel botten hebben waarvan een hond last kan krijgen. Waarschijnlijk is het dus dat. We willen die nieuwe merken die we onlangs toegevoegd hebben dus niet meer geven en terug naar Carnibest en Tinlo. Maar omdat hij daar zo weinig van lust weet ik even niet wat ik moet doen.

Mag hij langere tijd hetzelfde soort vlees krijgen? Hij vindt van beide merken de Natuurlijk versie erg lekker (dit is de enige die hij gelijk opeet). En dan bijvoorbeeld alleen van één merk geven zodat hij een beetje opknapt? Of proberen om een ander merk te kiezen (zoals bijv Kivo of Haaksbarf?) 

KVV is overigens wel de beste optie voor ons of anders brokken. Vers vlees zelf samenstellen is nog te onduidelijk voor ons en ik denk ook te moeilijk voor mijn moeder om allemaal te regelen...

Anoniem (Gast)

De Carnibest natuur of de Kivo compleet is een volledig voer waar je niets aan toe hoeft te voegen.
Mijn hond krijgt in hoofdzaak de Kivo compleet en dan af en toe de pens/kip en vis/kip.
Maar ik zou de hond gewoon eens een poosje of op Carnibest natuur zetten of de Kivo compleet welke je
ook kunt bestellen bij MTV Voer.
Succes!

honden page profiel MattieMattie

Als het vers vlees compleet is, bijv. Kip compleet of paard compleet dan kun je dat gewoon steeds geven en dus alleen afwisselen tussen de smaken die je hond graag lust. Omdat het compleet is hoef je niet perse af te wisselen tussen de vleessoorten. 
Met mijn hondje ben ik bezig met een eliminatiedieet en geef nu 6 weken paard compleet van Naturis, daarna mag ik geit compleet toe voegen en kijken hoe het gaat en dan kan ik ook nog zalm compleet van Haaksbarf toevoegen. Ik weet dat dat goed gaat want dat heeft ze al eens lange tijd gehad. Vis gaat bij haar erg goed. Als deze 3 smaken goed gaan mag ze daar op blijven en kan ik later eventueel eens konijn of eend of kalkoen toevoegen of struisvogel, al ben ik benieuwd of dat goed gaat met haar graan en kip allergie.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij een te veel aan bot zie je gele/witte, harde ontlasting.

De verschijnselen die jij noemt zie je vaak bij allergiën/intoleranties.

Ik ben zelf erg tevreden over Tinlo en Haaksbarf.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Anoniem,

De gast functie op HP is bedoeld voor mensen die een paar keertjes advies zoeken op HP. Jij forumt echter al een hele tijd gezellig mee... Bij deze daarom het vriendelijke verzoek om een profiel aan te maken. Doe je dit niet dan zullen wij jou helaas van het forum moeten verwijderen.

met vriendelijke groet,

het Moderatorteam

Anoniem (Gast)

Anoniem laatste reactie gemaakt.
Sorry hoor ik wist niet dat het zo streng was.
Helaas!

Volgende forumvraag: Ervaringen KIVO
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^