Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hamalo (Gast)

Mijn pup (reu) is nu 4maanden. Net uitgelaten gaat hij weer voor de deur zitten en plast weer in de tuin. Wel 3keer binnen 1uur,terwijl hij net is uitgelaten. Hij doet iedere keer kleine plasjes. Is het een manier van aandacht?.. Wie heeft hier ervaring mee?

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

T zou een blaasontsteking kunnen zijn?

is je pup onrustig?

honden page profiel MarijkeMarijke

Ga even met je hondje naar de dierenarts en probeer een urinemonster op te vangen. Het kan een blaasontsteking zijn of een andere aandoening. Niet te lang mee wachten. Als het een blaasontsteking is moet hij echt aan de antibiotica.
Het kan best lastig zijn om in te schatten of je hond gewoon moeilijk zindelijk wordt of iets mankeert. Bedenk dat geen enkele hond graag in huis plast. Het is net als met kleine kinderen, ze moeten het gewoon leren en hun blaas trainen. Wat ik wel heel goed vind: je hond geeft het keurig aan dat hij nodig naar buiten moet. Dus hij heeft wel zindelijkheidsbesef en doet erg zijn best om het nog beter te leren.

honden page profiel hamalohamalo

Hij is overdag heel rustig,maar net als kleine kinderen tegen de avond wordt hij onrustiger en gaat dan geregeld voor de tuinder zitten. Denk niet dat hij blaasontsteking heeft, want hij doet het m.n begin van de avond.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik zou toch even naar de dierenarts gaan met een urinemonster. Het kan nl. ook de samenstelling van de urine zijn die niet goed is. (Soms kan er iets fout zijn met de nieren.)
Misschien kun je uitzoeken of hij het na een bepaald soort voer heeft? Of ben je misschien van voer gewisseld? Er zijn voeders waar honden enorm veel van gaan drinken. Het kan ook aan de spijsvertering liggen. Misschien drinkt hij zoveel omdat hij het voer misschien niet anders kan verteren.
Bij nat voer drinken ze over het algemeen minder. Er zijn pups die bij nat voer makkelijker zindelijk worden.

honden page profiel hamalohamalo

Dank voor de reactie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^