Podenco's at play! (filmpje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Vanmorgen de wekelijkse dinsdag-ochtend wandeling gehad met Corina en Scotty! Normaal houden we de honden vast en verdwalen we lekker in de duinen, weg van de loslooproute. Maar vandaag wilde Corina eens kijken hoe het ging met Scotty en het loslopen, zeker m.b.t. andere honden. Dat is namelijk zijn "ding", hij loopt graag met andere honden mee.. ;-) Oh ja, én heeft een jachtinstinct waar je U tegen zegt O-) Cosmic heeft, nadat het maanden goed gegaan is, een "ik-loop-mijn-neus-achterna-en-luister-niet-meer"-week. Op de zandvlakte mochten ze dus even los om te kijken hoe het ging. Alleen toen kwam er nét een klein hondje aan. Toen ze piepte toen Cosmic en Scotty bij haar aankwamen wilden we ze eigenlijk meteen terugroepen, maar de eigenaar zei dat ze gewoon een pieperd was en dat er niks aan de hand was. Bleek ook zo te zijn, want stiekem vond ze het wel leuk en hebben ze lekker gespeeld. Daarna Scotty weer aangelijnd en Cosmic niet lang daarna (nadat ik haar 2x kon gaan halen omdat er iets aan de andere kant van de duinen héél lekker rook) ook. Maar weer even een paar daagjes vast, dan proberen we het daarna nog eens. Scotty deed het super goed, hij en Corina boeken zichtbaar vooruitgang! ;-)

Maar afijn. Podenco's (nou ja, een Podenco en een Podengo) at play met een Schnauzer x Maltezer. Geniet even mee van hoe ze door het duinzand scheuren ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

AHhhahaha Cosmic is zo'n schatje ;-) Hoe ze aanzet en dan een sprint maakt. Zo leuk om te zien ;-) ;-)

Scotty ziet er ook top uit ;-)

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Wat een leuk filmpje ,haha en cosmic is zo lief ;-)

Miss stomme vraag maar is er dan verschil tussen een Podenco en een Podengo? O-)

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

;-)

honden page profiel PP

Dat is helemaal geen stomme vraag!

De Spaanse types zijn Podenco's, de Portugese wordt Podengo genoemd. Het is een ander, maar wel verwant, ras :-) Scotty in vergelijking met Cosmic hoeft niet zo heel anders te zijn, want zowel de Portugees als de Andaluz komt in drie maten, mogen allebei dezelfde kleuren hebben (kaneel, wit, of combo), en mogen allebei ruwharig of kortharig zijn. 

Toch zijn er ook wel verschillen. De Podengo wordt bijvoorbeeld ook als waakhond gebruikt, terwijl Cosmic als eerst bovenop de kast zou zitten als er hier iemand binnen kwam. Om maar een voorbeeldje te noemen.. Corina kan er nog véél meer opnoemen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^