Wanneer zeg je..ben te oud voor een nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jessica Jessica

honden foto van Jessica

Ik zou nooit zonder een dier kunnen leven, ze zijn mijn leven!

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ook afhankelijk van het ras. Het getrek van een jonge Afghaan ga ik niet aankunnen op hoge leeftijd.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik heb alles geregeld mocht mij iets over komen.

Het voordeel van adoptie bij een goede Stichting.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wouw elke dag wandelt het hondje met zijn baasje, wat zal het hondje het goed bij zijn baasje gehad hebben. Die man had alle tijd voor het diertje. Wat ongelooflijk zielig dat het hondje achterblijft! Maar de oude man in deze vaak individualistische samenleving, kan zo enorm veel steun aan het hondje gehad hebben op zo'n hoge leeftijd...Ik hoop dat hij een heel lief baasje gaat vinden!

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Een tip:

http://www.slhh.nl/main.html

Heb geen ervaring,wel contact gehad. Een stichting speciaal voor mensen die door overlijden of ziekte niet meer voor hun hond/dier kunnen zorgen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hier heerlijke antwoorden gelezen, zoals dat van Truida.  M'n moeder heeft ook nog op latere leeftijd een hond genomen toen haar vorige overleden was.  Ja, ze heeft mij als back-up... maar niemand weet hoe lang hij leeft.  Misschien moet zij zelfs ooit nog voor Kylie zorgen.... Niets is zeker.

In een "ideale wereld" zou een hondje waarvoor niemand na een ziekte of overlijden nog kan zorgen naar een opvanhuis (asiel) moeten kunnen... waar het door iemand anders (misschien wel door een kwieke 80-er die ook niet zonder hondje kan)  geadopteerd kan worden... 
:-)

honden page profiel EllenLEllenL

honden foto van EllenL

" Moraal van het verhaal: diegenen die backup hebben, dus nog familie in leven die een hond willen overnemen of vrienden die dat willen doen, die mogen nog een hond houden op hoge leeftijd.
Diegenen die dat niet hebben (en eigenlijk misschien nog het meest een hond nodig hebben als gezelschap want verder is er immers niemand meer waar je iets aan hebt), mogen géén hond nemen. 2x gezien. Het leven is hard... "


Ben het hier helemaal mee eens!
Het is inderdaad belangrijk een back-up te hebben, niet enkel voor ouderen, maat als je gewoon geen (groot) sociaal netwerk hebt? Kan je mensen toch niet verbieden een hond te nemen. Naar het asiel is inderdaad zielig, maar bestaat juist voor onder andere dit soort gevallen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

Ben het hier helemaal mee eens!
Het is inderdaad belangrijk een back-up te hebben, niet enkel voor ouderen, maat als je gewoon geen (groot) sociaal netwerk hebt? Kan je mensen toch niet verbieden een hond te nemen. Naar het asiel is inderdaad zielig, maar bestaat juist voor onder andere dit soort gevallen. "


.Een hond haalt oudere mensen uit een isolement, super goed.  iedereen om hen heen zien ze overlijden, vaak staan ze er alleen voor omdat de kinderen niet meer naar ze omkijken...Dan is een hond ideaal. Ben het met jou ééns.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Je bent nooit te oud voor dierenliefde denk ik... Je houdt van dieren en juist als je ouder bent kan het nog zoveel vreugde in het leven geven.. Vind de verhalen van ouderen die naar een verzorgingshuis moeten en hun hond niet mee kunnen nemen dan ook altijd erg om te lezen... Wanneer ben je te oud voor liefde? Nooit denk ik... Maar als je oud bent moet je de dingen wel goed geregeld hebben, maar dat telt ook als je jong bent, er kan tenslotte altijd iets gebeuren... Dus sowieso zorgen dat je weet waar je hond naar toe kan als je komt te overlijden of niet meer voor de hond kan zorgen... Dit op papier hebben staan is altijd aan te raden... En als je zelf slechter ter been bent uiteraard mensen achter de hand hebben die met plezier de hond voor je willen uitlaten... Als die dingen goed geregeld zijn vind ik niet dat de liefde voor dieren leeftijd gebonden is...

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

" Ik vind 108 wel een mooie leeftijd om geen hond meer te nemen.Hein. "

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Zo is dat Hein! En met 108 jaar ook geen vriendschappen en relaties meer aanknopen, hoor; zielig als ze je straks nog zouden moeten missen!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet meer luisteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^