Cremeren of begraven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cremeren of begraven Poll

Cremeren (11)
 
Begraven (2)
 
Anders (1)
 

Cremeren of Begraven?

Cremeren
Begraven
Anders

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wat zouden jullie doen als je trouwe viervoeter overlijd? Of wat deden jullie toen het eenmaal zover was? Hoe ging dat, een hele mis? Of een simpel en snel afscheid?
Ben er zo benieuwd naar, ik zou namelijk niet weten hoe of wat ik zou doen.....

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik zou ze cremeren.
Maar ik kan als het goed is nog meer dan 10 jaar van die van mij genieten.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Onze vorige 2 honden hebben we laten cremeren en staan hier in de huiskamer. We hebben ze beide zelf naar het crematorium gebracht, nadat we ze thuis hebben in laten slapen. Het afscheid nemen doe je voor het grootste gedeelte thuis, bij het crematorium was het een vrij kort afscheid van een minuut of 10. Wel tig keer teruglopen voor een laatste knuffel, het definitieve weglopen vond ik een drama. Beide hebben we ook individueel laten cremeren en de dag erna waren ze weer thuis. De reden dat we ze hebben laten cremeren, stomme gedachte, ze voelen niets meer, maar ze hadden een hekel aan kou en regen. Dus in de grond vond ik een heel naar idee. Bovendien, gaan we nu verhuizen, gaan ze ten alle tijden met ons mee.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Thuis, in mijn armen, in laten slapen en dezelfde middag nog op laten halen door het crematorium.
Ik wil niet met een dode hond in de kamer ligeen slapen, gewoon geen fijn idee.
Volgende dag afscheid genomen en 's avonds is hij gecremeerd.
Wel voor de "single" crematie gekozen, ondanks de hogere kosten.
Volgende dag de as gehaald en op zijn favoriete plek in het bos hebben we een kuil gegraven, zijn as erin gestrooid en een naaldboompje erop gezet.
Nu gaan we af en toe naar het bos "Bowie bezoeken".

honden page profiel PP

Punk is hier thuis 's avonds ingeslapen, en de volgende ochtend heb ik haar naar het crematorium gebracht. Ik had gekozen voor een directe crematie, wat betekende dat het hele crematorium voor ons was. Ze werd nog even opgebaard op een kussen zodat we afscheid konden nemen, en toen hebben we haar zelf naar de oven gereden. Daarna hebben we zo'n drie kwartier op het terrein gewandeld, kopje thee gedronken, en toen kregen we Punk weer in een asbus mee naar huis.

Ik had Punk graag willen laten begraven, alleen de begraafplaats van mijn keuze is ruim een uur weg van mij. Ik weet van mezelf dat ik er dan niet zo vaak naar toe ga als dat ik eigenlijk zou willen. Daarbij wilde ik Punk dicht bij me hebben, en nu staat ze hier in de huiskamer. Dat heeft ook iets moois, maar begraven zeker ook.. Als de begraafplaats hier om de hoek was, had ik dat waarschijnlijk gedaan.

De planning is om (over een jaar of tien! ;-)) Cosmic ook te cremeren. Ook individueel, maar haar wil i graag uit gaan strooien. Punk wilde dicht bij mij zijn, die had geen favoriete plekken, die wilde gewoon bij mij zijn. Cosmic is geen hondje om op de schoorsteenmantel te zetten. Zij wordt tegen die tijd lekker uitgestrooid in een natuurgebied, kan ze eindelijk lekker achter de konijntjes aan! ;-)

Volgende forumvraag: Skijoring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^