Amerikaanse Stafford doen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LadouchieLadouchie

Hallo,
Ik kan een Amstaff van 6 maanden over nemen van een collega. Zij is stapelgek op hem en heeft alles met hem gedaan. Puppycursus, Jongehondentraining en clickertraining. Hij is gecastreerd.Hij moet weg omdat zij en haar partner uit elkaar zijn en zij haar hond niet 5 dagen in de week 8 uur alleen wil laten. Ik weet dat dit verhaal klopt..

Nu ben ik verliefd op hem en zou hem graag overnemen, maar wil toch even iets meer over het ras weten.
Wij hebben thuis altijd rottweilers gehad, ben een consequente baas en sta stevig in mijn schoenen. Weet hoe een roedel werkt en hoe je je hond zijn plek in de roedel duidelijk kunt maken. Dus dat zou moeten gaan lukken. Alleen las ik iets over een knop bij Amstaffs die rond de 2 jaar om kan gaan en dat vooral reutjes dan niet meer met andere honden kunnen...

Dat zou ik vreselijk vinden A omdat ik een andere reutje heb, vuilnisbak van 4 jaar en B omdat ik mijn honden toch graag los zie spelen met andere honden

Wat kunnen jullie mij vertellen over dit ras?
+ en - punten qua karakter.
Hoor heel graag van jullie!

Groetjes
Irma

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Technisch gezien kan het alle kanten op.

Maar je moet altijd rekning houden met het risico met dit ras dat er een dag komt dat ze sowieso buiten hun roedel problemen kunnen krijgen met tolerantie naar andere honden.
Tolerantie kan je ook niet trainen of afdwingen.
Het zit gewoon zo in hun karakter en geschiedenis.

Binnen de roedel is een wat ander verhaal, dit kan vanaf dag 1 niet klikken, dit kan altijd goed samen blijven gaan of er kan een dag komen en je hebt een keer hommeles en ze kunnen niet meer samen.


Het is gewoon van tevoren niet te voorspellen hoe de hond zal worden als deze volwassen is.
Daar is iedere stafford anders in.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

+ punten
- energiek (vind ik dan)
- zeer mens lievend
- groot formaat knuffelbeer
- leergierig

- punten (ervaar ze zelf niet zo, maar sommige zien dit als minpunten)
- intolerantie naar andere honden is grote kans
- koppig (terrier eigen)
- energiek


Na mijn teefje halen is er echt een wereld voor mij open gegaan, een hond waarmee ik lekker buiten 1 op 1 leuk mee kan werken (fietsen, wandelen, flirtpole, balletje gooien etc)
Met mensen vind ik het een heerlijk ras, iedereen moet plat geknuffeld en afgelebberd worden.

Ik ben heel eerlijk echt verknocht aan het ras en zijn karakter eigenschappen neem ik echt voor lief, zoals ik bij ieder ras doe.
Bij inlezen wordt je goed gewaarschuwd, dus met goed inlezen kan je prima weten waar je aan begint.

Vrienden van ons hebben een rottie gehad en ik zeg eerlijk... 10x liever een stafford dan een rottweiler (terwijl ik rotties geweldig vind)

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Zijn over het algemeen toch de teefjes en niet de reuen die minder tolerant zijn naar andere honden.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Het kan inderdaad zo zijn dat de hond in kwestie met 2 jaar niet meer tolerant is naar andere honden, dat kun je van tevoren eigenlijk niet zien aankomen. Mijn stafford reu kon een jaar geleden nog prima met andere honden en nu is hij 2,5 en hou ik hem uit de buurt van andere honden want hij verdraagt ze niet meer, gelukkig is dat bij onze roedel onveranderd en gaat dat nog wel goed (wij hebben 2 reuen en een teef). Het kan zijn dat er een "knop" om gaat maar dit hoeft niet, het is maar de vraag of je dat risico wil nemen. Wij hebben beide reuen gecastreerd, dat scheelt ook al een hoop.

Verder denk ik dat je als persoon best een stafford aan kan (gebaseerd op wat je omschrijft in je openingspost).
Ik ben het niet eens met bovenstaande post dat het vaker bij teven dan bij reuen gebeurd, volgens mij gaat dat gelijk op en ligt het meer aan het karakter en de geschiedenis van de hond dan het geslacht.

+punten:
Energiek
Aanhankelijk
Baas gericht
Slim

-punten:
Energiek (geld niet voor mij maar sommige kunnen dat als - punt ervaren)
Kunnen intolerant zijn naar andere honden


Het ligt er maar net aan wat je zelf prettig vind. Ik ben dol op het ras dus ik kan met de "min punten" leven, de vraag is of jij dat ook kunt ':-). Nogmaals het KAN zo zijn dat de hond intolerant wordt naar andere honden dat hoeft dus niet, en binnen de roedel is deze kans wel iets kleiner. Denk er goed over na ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik denk dat Cleo het al mooi heeft gezegd, en N&dogs ook..

er is zeker kan dat deze hond straks niet meer met andere honden kan, en geloof de mensen die zeggen dat dit enkel opvoeding is niet!

lijkt me wel een heel andere hond dan een rottweiler...al weet ik daar dan weer weinig van.
ik zou me niet zo druk maken om "de plaats in de roedel duidelijk te maken" en dat soort dingen.
ik vind het geen honden om hardhandig aan te pakken, ze zijn echte people pleasers dus the hard way is niet eens nodig

eigen roedel gaat vaak vele malen beter, maar alsnog, geen garanties, niet nu, en niet in de toekomst

ga er stiekem maar vanuit dat het zou kunnen dat je je eigen honden ook apart moet houden, kan dat? wil je dat? zover hoeft het lang niet te komen, maar even stilstaan bij de "Wat als?" punten, is niet zo slecht

dus ook kans, dat jij straks je honden apart uit moet laten, als je met je eigen hond bv graag in parken loopt en je hond met andere honden laat spelen, wellicht kan dat met je stafford erbij niet meer

in huis, een heerlijke hond! lief voor iedereen die op hun pad komt, altijd in de buurt, in voor een geintje of spelletje, en super aanhankelijke knuffelkonten



Volgende forumvraag: Op wat voor ras lijkt marvey
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^