ideeen voor mijn eerste les cursus g&g

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Hallo.
Een tijdje terug ben ik begonnen met de opleiding tot kynologisch trainer. Ik vermaak me super en heb echt iets gekozen wat bij mij past. Maar toch heb ik tips nodig van mensen die al langer in het vak zitten. Ik moet namelijk een leuke les in elkaar zetten van 30 minuten, met hierin de volgende onderwerpen:
- aandacht vragen
- af
- zit
- aan de voet/naast
- blijf
- volgen met wendingen
- hier
- sta

Nu geef ik deze les aan de andere cursisten. Alle honden en cursisten beheersen bovenstaande oefeningen omdar we al meerdere lessen van elkaar hebben gehad. Dit is de eerste les die ik moet geven waarin alles voor moet komen... in best korte tijd. Nu wil ik niet WEER zo een les waarbij iedereen rondjes loopt met volgen. Ik wil een creatieve les geven met leuke spel elementen waarin dee oefeningen in verwerkt zitten. Dan blijft het ook interessant voor de cursisten. Ik mag alles gebruiken wat ik wil als ik het zelf mee neem. 

Nu heb ik wel ideeen maar ik hoopte dat ermensen zijn die nog meer creatieve ideeen hebben. Hopelijk komt iemand met een geweldig leuk idee. Gr. Kim

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ben geen instructeur, maar in de gehoorzaamheid krijgen we nooit wat we bij ringtraining wel krijgen. Nl.: door elkaar heen lopen. Je loopt kriskras door elkaar en op heel korte afstand van elkaar. De kunst is om de aandacht van de hond vast te houden tijdens het volgen. Ook het blijven staan vlak naast een andere hond. Maar het kost bij honden met problemen wel meer moeite dan bij showhonden. Die zijn het over het algemeen gewend.
Staan en betasten, doen jullie dat ook?
Ook wandelen zonder trekken wordt gemist. Je krijgt vaak les in volgen aan de lijn, los volgen, maar niet gewoon wandelen.
Of volgen met afleidende objecten zoals een fietser die voorbij rijdt.

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Hoi.
De honden in de les zijn afgezien van mijn eigen hond geen showhonden en dus niks op dat gebied gewend...
Ik vind het idee van door elkaar lopen een erg interessant idee. Ik heb al een keer zoiefs gedaan door om elkaar heen te zigzaggen.

Ik krijg nu een annamaria koekkoek ingeving die hetzelfde is als het normale spel. Echter moet de hond bij koekkoek zitten naast de eigenaar en aandacht houden...
Idee?

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoi,

Wij hadden bij g&g af en toe een parkoertje, dat vond ik zelf altijd wel leuk.

Je zet bijv. pionnen of bakjes neer, en bij elk punt moet er een oefening gedaan worden, bijv. zit, af of sta.
Dan heb je tussen de oefeningen een stukje slalommen, een bakje eten of een speeltje negeren. En dan moet de hond bij een pion blijven zitten. Baasje loopt door naar de volgende en dan moet de hond "hier" komen.

Zo worden dan alle oefeningen in een parkoer verwerkt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wij deden inderdaad ook veel door elkaar heen lopen met gehoorzaamheid, of een parcours waar overal een bordje stond wat je moest doen.
Het annamaria koekoek wat jij uitlegt heb ik ook wel eens gedaan.. ook best leuk, want je leert als eigenaar hoe je hond op je reageert.. Wanneer baasjes te enthousiast worden, worden de honden dat ook en willen ze niet meer zo snel zitten/liggen.

Wat ook een leuke afwisseling is, om eens van honden te wisselen, om eens te voelen hoe het is om met een andere hond te lopen. Baasjes merken dan ook weer hoe belangrijk bepaalde gewoontes kunnen zijn.

Daarnaast veel oefeninegn met voer-uitdagingen in verwerkt.
Dat ze er vanaf moeten blijven.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ooh en misschien ook wel leuk:
soort stoelendans met de honden, maar dan met handoekjes op de grond waarbij niet de baas, maar de hond moet gaan zitten/liggen (je kan het net zo moeilijk maken als je wilt.

Ik zou wel zorgen dat er voor elke hond een handdoek is, maar degene die als laatste zit, valt af.

Dit om confrontaties van honden naar elkaar te voorkomen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Met meerdere tegelijk hier roepen (als de honden overweg kunnen)
Langzame en versnelde pas volgen.
Met de hoogtesprong hier komen en/of hoog apport
Passen achterwaards tijdens volgen/aanleren passen achterwaards
Afstands apél
Vak sturen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ooh ook nog leuk:

Commando's enkel op gebaar of enkel op stem aanleren en afwisselen.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Wij deden soms wedstrijdjes aan het eind van de les. We moesten door elkaar heen lopen terwijl de hond volgde. De instructeur koppelde dan nummers aan commando's (bijv. 1 is zit, 2 is af, 3 is voet) en riep dan een nummer die wij dan vervolgens zo snel mogelijk uit moesten voeren. Degene die het laatste was viel dan af, etc. Zelf vond ik dat altijd erg leuk!

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Super bedankt voor de leuke reacties! Ik denk dat ik best zo een parcour zou kunnen maken... dat is best leuk!
Zoooo veel ideeeen nu hahaha

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik doe meestal wel leuke combinaties daarmee. Bijvoorbeeld bij af en staan. Dat ze dus de houding vragen alleen doorlopen dus hond blijft in dezelfde houding. Ze gaan weer terug naar de hond, vragen hem in een andere houding en lopen door (achter de hond) en zo dan telkens op en af met telkens een andere houding :-D 
Met volgen kan je heeel veel doen. Je kan cirkel maken, 2 rijen maken, 8 maken en noem maar op :-D 
15 februari moet ik examen doen voor instructeur en dan ben ik er helemaal vanaf en kan ik volop les geven op de hondenschool :-D Geef jij al les? :-D

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De hond op afstand commando's laten uitvoeren in plaats van voor de baas is ook weer een stapje moeilijker.
Een wedstrijdje wat we een keer op de hondenschool hebben gedaan is 1 minuut lang zoveel mogelijk rondjes om je hond heen rennen/draaien terwijl de hond zit. Hij mag wel zijn kop bewegen, maar niet gaan verzitten en dergelijke. Als die dat doet moet je opnieuw beginnen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Aandacht vragen: Zet alle honden en baasjes in een grote kring en 4 pionnen ofso in het midden en laat ze de aandacht vragen tegelijk. Daarna 3 stapjes naar voren de hond volgen en weer aandacht vragen tegelijk. Tot 1 meter voor de pionnen. En dan de hond laten volgen naar hun plek. Zoiets bijvoorbeeld maar let op welke honden naast elkaar kunnen en niet!!

Hier: Neem een tunnel niet te lang en laat de hond voor de tunnel zitten. Houd de hond zelf vast (of lange lijn) en de eigenaar voorbij de tunnel zitten. Als ze de hond roep laat je de hond door de tunnel gaan, eventueel met snoepje er in gooien :-D Of leg tussen hond en afstand van de baas wat afleidingen als snoepjes en speeltjes neer. Jij houd de hond vast baas loopt weg langs de spullen en roept dan de hond. Leuk om te zien of ze dan voor die afleiding kiezen of toch naar baas gaan;-)

Dit zit, af, sta kan je combineren met iets leuks als de hoepel. Zit -> door de hoep -> af :p
Of met slalom. Zit -> Sta -> slalom om paaltjes -> af -> blijf -> 3 stapjes verder kom maar bijvoorbeeld :-)


EDIT: Waar volg jij deze cursus? ben zelf namelijk ook bezig en inmiddels nu voor gedragstherapeut.

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Bedankt allemaal! Ik heb heeeeeel veel leuke ideeen.
Ik doe de cursus aan het lentiz bij mark appel. Bevalt super!

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Hoi allemaal,

Afgelopen maandag een goeie les gegeven volgens kyno leraar :-). Dus die zit alweer in de pocket. Leuke feedback ook gekregen van medestudenten, en als tip dat ik iets meer individueel moet werken (individuele tips, ik vind dat nog moeilijk omdat je op zooooo veel moet letten).

In ieder geval, de eerstvolgende les is in maart, en dat is dan ook mijn examen... zin in!

Volgende forumvraag: therapiehond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^