therapiehond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel indy en femkeindy en femke

honden foto van indy en femke

Hoi allemaal.

Ik vroeg me af of jullie misschien wisten waar ik zou kunnen zoeken over mogelijkheden om mijn eigen hond tot therapiehond op te lijden.. Niet als doeleinde om als bezoekhond te werken (deze cursus heeft ze al gevolgd) maar echt voor mij persoonlijk.

Heb al wat mails naar verschillende stichtingen uit gedaan maar misschien dat iemand hier nog wat nuttige info kan verschaffen.

alvast hartelijk bedankt!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Leuk dat je dat met je hondje wilt doen. Enorm dankbaar werk. Er zijn diverse stichtingen die gecertificeerde opleidingen bieden, waarbij zowel jij als je hond als bezoekteam erkend zijn, zeg maar. Maar er zijn ook diverse verzorgingstehuizen die het ook fijn vinden om honden en baasjes zonder opleiding toe te laten. Het ligt er aan wat je zelf zou willen doen; ouderen bezoeken voor de gezelligheid of een gericht onderdeel uitmaken van een bepaalde therapievorm, waarbij jouw hond dan als 'tool' wordt ingezet om een bepaalde functionaliteit bij de patiënt te bereiken. Bij de laatste moet je vrijwel altijd gecertificeerd zijn. Dat kan in ziekenhuizen, revalidatiecentra, instellingen voor kinderen met een beperking, schoolprojecten etc. Er zijn diverse stichtingen zoals bijv. Zorgdier en Sophia Vereeniging.

honden page profiel indy en femkeindy en femke

honden foto van indy en femke

dankje voor je reacktie!

maar ik ben echt opzoek om mijn hond als therapiehond voor me zelf te kwalificeren.. ze is al gekwalificeerd om als bezoekhond te werken ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Zit ik er zo naast? 
Las ' Niet als doeleinde...' als 'Met als doeleinde...'.

Wat 'moet' jouw hondje voor je doen?
https://www.regelhulp.nl/zr/vgz/webapp/kennisbank/Informatie/Hulphond?sessionId=99FC5BB51827D743E4795819B10E7217

honden page profiel PP

Het ligt er inderdaad een beetje aan waar je haar voor op wil leiden. Op epileptische aanvallen aan te voelen komen? Als autisme-hulphond? Ben je slechtziend? Heb je PTSS?

Volgende forumvraag: Opzoek naar een doggydance cursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^