(speels?) bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik loop elke week 2x met een akita. Hele lieve hond, loopt gewoon los, en luistert redelijk goed. Is ook lief met andere honden. 
Maaaar wanneer hij met andere honden speelt doet hij dit ook wel eens happend, soms zachtjes soms harder. Als hij het harder doet, wordt hij of afgesnauwd, of sommige honden piepen. Het piepen snapt hij niet helemaal en stopt vaak. Maar het snauwen vind hij vaak weer leuk, springt weg en gaat door met spelen. 
Is er een manier waarop ik hem kan leren zachter met honden te spelen? zo ja hoe?
Hij speelt (gelukkig) niet met kleine hondjes, snuffelt hij wel lief, maar spelen niet. Vanaf beagle formaat speelt hij met honden.

We lopen 9/10 met zijn speelmaatje, dalmatier, die hem dus afsnauwd maar ook op zijn kop geeft als het te ver gaat. dan stopt hij pas.
Maar als hij wil spelen komt hij soms ook naar mij. En gaat hij in mijn armen happen, heb al redelijk wat blauwe plekken gehad. Nu stopt hij redelijk snel als ik nee zeg. Soms geef ik hem een bal, maar dat vind hij ook niet altijd leuk. Nu had hij zaterdag bedacht dat hij ook gewoon in mijn rugzak kon bijten, en naar beneden trekken terwijl ik ermee liep. Ik was blij dat het nit mijn arm was. maar er zit wel een gat in.. 
Nog tips hoe ik dat zou kunnen afleren, gewoon het bijten in het algemeen..?

Ik zat er nog aan te denken zo een arm, waar politiehonden in mogen bijten, voor hem te kopen. dan mag hij daarin bijten zeg maar. Maar dan leer ik hem weer aan dat het wel mag.. maar wel alleen op dat voorwerp. 
Is dat slim of zeggen jullie niet doen?

Het is trouwens een volgroeide 4 jarige, gecastreerde reu.
Alvast bedankt!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik zou zodra hij dit gedrag vertoont hem aanlijnen en weg gaan. Het kwartje valt dan vanzelf, hier heb ik ook zo gedaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Als hij naar jou gaat happen is de beste manier om hem te leren dat dat niet mag, dat dan het spel is afgelopen.
Wegdraaien, hem volkomen negeren en iets anders gaan doen.
Het kan hardnekkig zijn, en als hij wat overprikkeld is op dat moment kan het niet meteen voldoende zijn, maar hou vol, en kijk ook niet stiekum vanuit je ooghoeken.

Wat je zelf voorsteld, hem in iets laten happen zeker niet doen! Je leert hem idd dat happen leuk is, en aandacht oplevert.

Als hij in het spel met andere honden te overprikkeld raakt, zou ik ook doorlopen. Spelen hoeft zowiezo niet zo lang en zo vaak. Hou het kort.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee geen mouw omdoen, waarin die mag happen, zo leert tie dat niet af. een dikke jas ziet tie dan ook aan als mouw.

op een vereniging van honden waar pakwerk wordt gedaan gebeurt dat niet met honden die nog in opleiding zijn, jonge spelende hond, deze honden zijn al gesetteld, en hebben de gehoorzaakheids cursussen achter de rug, dus niet aan beginnen.

met kleine hondjes doet tie voorzichtig, goed punt, met grote lobbessen niet, maar als het te hard gaat wordt tie op zijn plek gewezen door hun, gebeurt dat niet ? dan lijn je je hond aan en gaat weg.

wat betreft op jou, iedere keer ... zachtjes, en als het doorgaat het bijten, dan aanlijnen, en een volg spel maken met je hond, de hond moet gaan beseffen dat jij geen bijtmouw bent. het is ook leuk als je je hond kan aanleren te dragen, dan heeft tie daar zijn aandacht bij, en dan bijt tie jou niet. een beetje sturen is gewenst , anders blijft tie dit doen, en bijten mag niet in jou gedaan worden.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Aller eerst heel erg bedankt voor de reacties.

De bijtarm wordt het dan inderdaad toxh niet.

Verder moet ik denk ik er nog even bij zeggen dat als ik met hem loop op zaterdag ik ook met 2 Border collies loop, en met nog 2 mensen, waarvan 1 met wen bearded collie en de ander met een dalmatier. De Dalmatier speelt hij super veel mee. Maar ze kunnen beide ook gewoon rustig mee lopen.
Hierdoor is het voor mij lastig weg te gaan..
Aanlijnen kan zeker wel! Zou dat nog steeds het zelfde effect hebben? De dalmaat luistert gewoon als we zeggen dat hij niet mag spelen, dat scheelt.

Willemijn, iets laten dragen is een goede tip. Alleen bestaat er de kans dat hij een hernia heeft. De dierenartsen hadden hem graag verder onderzocht, maar de bazen niet... Dus het is niet zeker. Maar hierdoor laat ik hem niks trelken, of tillen. Gewoon voor het geval dat.

Volgspel ga ik zeker doen!
Zonnetje; ik wil er nog wel bij zeggen dat spelen met andere honden voor hem een van de weinige manieren is wardoor hij moe wordt. Hij speelt ook niet langer dan +/-5 minuten, dan is hij al moe. Maar het gebeurt in die 5 minuten. Eigenlijk vaak al vanaf begin af aan.
Soms begint hij met zijn neus tegen de heup van de andere hond te porren, spelen spelen.
Of zachtjes te happen gewoon om de andere hond in beweging te krijgen.

Nee in mij bijten is zeer ongewenst, maar gelukkig ook al minder.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^