Hoe doen jullie dat toch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Sam krijgt sinds 2 jaar KVV. We voeren hem Naturis, wat in net zulke 'worsten'komt als Carnibest. Hij doet het er super goed op: een mooie vacht, weinig ontlasting, veel energie.
ik vind het alleen z'n gedoe. we hebben worsten van 500 gram. Ik laat die altijd een klein beetje ontdooien en snijd hem dan in 5 schijven. Deze schijven gaan weer in bakjes in de koelkast. Op deze manier doen we 2,5 dag met één worst. Dan begint het snijden opnieuw. Ik heb zo'n hekel aan dat snijwerk. Het duurt best wel even, gedoe met de weegschaal en bakjes enzo. en dan dat vleessap wat uit het folie komt als je het mes erin zet... ik weet niet, met bio op school moesten we een rat ontleden en dat ging prima bij mij, maar een simpele KVV worst opdelen vind ik een rotklus. Hebben jullie evt. een slimmere methode? Of worstelen jullie ook voor het goede doel ;-)?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik doe het op dezelfde manier, een worst een beetje laten ontdooien. In porties snijden en dan weer in portie's de vriezer in. Als het te veel ontdooit is snijd het slecht, (je drukt de worst stuk) en te weinig ontdooit werkt weer niet. Dus je moet idd het juiste moment timen van genoeg ontdooit zodat het goed snijd. Ik slijp mijn mes wel altijd voordat ik begon te snijden, dat maakte het snijden een stuk makkelijker.
Maar nee, ik heb dus geen tips voor je. Ik zou ook niet zo goed weten hoe je het anders zou kunnen doen. Het blijft iets wat bevroren is en wat in porties opgedeeld moet worden.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

haha ja dat is altijd zo'n gedoe ik kon er ook niks van daarom ben ik overgestapt op darf die leveren kant en klare blokken van ongeveer 250/300 gram en zijn heel praktisch voor in de vriezer. als ze wat ontdooit zijn kun je ze heel makkelijk snijden.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ik had ook altijd worsten van 500 gram. Liet ze even een uurtje op het aanrecht en liggen en vervolgens kon ik ze met een (vlijm)scherp vleesmes zo doormidden drukken. Snijden ging niet, maar gewoon het mes erop en naar beneden duwen ging prima. 

500 gram ging hier in vieren. Elk stuk in een apart zakje en weer terug de vriezer in.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Ik heb net als jij één worst voor ongev. 2,5dag nodig en doe als volgt.
De bevroren worst snijd ik rondom met een scherp kartel mes in.
Dan sla ik ermee op de grond (buiten) en de worst breekt op de
snijlijn. Dan ondooi ik een helft  in een afgesloten plastic doos, zonder vel
 en vandaar uit pak ik de hoeveelheid die ik nodig heb. Ik heb teckels
en doe een bakje op de weegschaal en meet de juiste hoeveelheid af.

Je zou ook de hele worst kunnen ontdooien en de hoeveelheid eraf pakken
n.m.m. zou dat als het goed gekoeld blijft moeten kunnen s,winters. In de zomer
zou ik het als bovenstaand doen ivm grotere kans op bederf.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik laat de rol gewoon ontdooien in de koelkast in een bakje, na ongeveer een uurtje haal ik de verpakking eraf.  Daarna de deksel op het bakje, dan is het luchtdicht. Elke keer haal ik dan het portie uit het bakje en de rest gaat terug de koelkast in voor de volgende maaltijd. Ik doe met 1 rol ca. 1,5 /2 dagen. Het blijft 2 dagen goed in de koelkast. Waarom zou je het (half) bevroren al in porties doen?

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

hebben jullie ervaring met Natures Menu? Dat komt in een soort nuggets, van 50 gr volgens mij. Dat zou opzich ideaal zijn. Wil alleen niet zomaar van voer veranderen, omdat Sam het zo goed doet op Naturis....

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Ik doe het half bevroren vlees al in porties, omdat ik dan op een ander moment, als ik minder tijd heb, het gewoon zo kan pakken en in een bakje kan doen, zonder te hoeven wegen. Vooral 's ochtends voor school ben ik blij als ik na het wandelen gewoon zo'n bakje kan pakken.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Daarom voer ik Duck.
Gewoon plakken van 100 gram.
Geen gedoe met ontdooien en snijden en moeilijk doen.

Gewoon in een curverbak laten ontdooien....en eenmaal ontdooit kan het de Kong in zodat Sasja die weer leeg kan maken;-)

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Plakken van 100 gram zouden hier ideaal zijn. ik ga eens googlen. weet jij hoeveel ze aanraden per kg lichaamsgewicht?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Ik doe het half bevroren vlees al in porties, omdat ik dan op een ander moment, als ik minder tijd heb, het gewoon zo kan pakken en in een bakje kan doen, zonder te hoeven wegen. Vooral 's ochtends voor school ben ik blij als ik na het wandelen gewoon zo'n bakje kan pakken. "


Maar zo'n worst van 500gr in 5 delen is toch niet zo moeilijk, als je dat al 2jaar geeft kan je toch al zo inschatten hoe breed je zo'n stuk van 100gr moet afsnijden zonder te wegen enz. Denk nu niet dat het voor de hond zoveel uitmaakt als hij de ene dag een 15gr te weinig krijgt en de andere dag 15gr teveel.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ik sneed op 1 dag gewoon alle rollen op die ik had gekocht. Dan ben je er ook weer een tijdje vanaf en kun je voor elke dag een portie uit de vriezer halen.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Nou, bij een kleine hond heeft een kleine afwijking wel resultaat...
15 gram is meer dan 15 procent.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

&Nikki en Jet: sneed je ze dan diepgevroren, of liet je ze eerst een beetje ontdooien en vroor je ze dan weer in?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

15 gram maakt echt niet uit hoor. Gebeurde hier ook zo vaak. Jet is ook een kleintje ;-)

Ik liet ze eerst een uurtje op het aanrecht liggen zodat de ergste kou eraf was. Daarna 'drukte' ik ze doormidden met een scherp vleesmes. Alle stukjes apart in een boterhamzakje, die vervolgens weer bij elkaar in een beschrijfbare diepvrieszak gingen. En hup, weer de vriezer in. Op de zak stond welke smaak erin zat, en op de vriezer hing een lijstje welke smaak ze op welke dag kreeg. Ik vond (en vind) deze manier erg handig! Je bent eventjes aan het snijden, maar dan ben je er ook voor een aantal weken vanaf.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

naturis heeft ook 250 gram worstjes

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

klopt, die hebben ze bij ons ook, alleen in verhouding heel veel duurder ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

O-) ;-) ;-) heb een grote hond, scheelt. :-D

honden page profiel PP 3 doggies

Hier at Punk 500 gram per dag, Cosmic 250 gram per dag. Tenzij er iets in een 400 gram verpakking zat, dan kreeg Punk 400 gram per dag, en Cosmic 200 gram per dag. Mijn ervaring is ook dat het echt niet zo nauw komt..

Ik kocht meestal 500 gram rollen. Voor Punk dus één per dag, en voor Cosmic ging ie door de midden. Ik gebruikte dezelfde tactiek. Uurtje op 't aanrecht, daarna zo ver als ik kon snijden, en dan op de rand van het aanrecht op die worst gaan hangen zodat ie in twee stukken brak :-D

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik moet ook heel soms porties maken, maar ik heb een hand zaag gekocht bij de bouwmarkt, die ik alleen voor KVV gebruik O-)
vind ik persoonlijk wel heel makkelijk, en ik hoef ze niet eerst n uurtje op het aanrecht te laten liggen. ;-)

maar net zo als pauline, ik neem het niet zo heel nauw, als ik ze bijvoorbeeld smuldier geef, krijgen ze 600 en 200 gr. maar als ik bijv. n 1 KG rol heb dan krijgen ze 700 gr. en 300 gr. (wat evt. blijft liggen eten de katten wel op)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Mes onder de hete kraan steken, dan geraak je er veel sneller door en proportioneren per 2 dagen ipv per 1 dag. Dan kan je zelf kilo rollen kopen, moet je maar 5 keer snijden.

Al koop ik gewoon de kleindere duurdere rollen. Veel gemakkelijker dan al dat gesnij. Schilt hier 10 cent per dag en dat vind ik een faire prijs om niet te moeten hakken.

Zolang je doorheen deweek de protie geeft die je hond moet hebben is het wel ok. De ene dag eet wifi hier 250 g de andere dag 400g, daar maakt ze geen probleem van. Vind het wel makkelijk zo.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Vind snijden ook zo'n gedoe.. daar ben ik gewoon mee gestopt! Ik laat het gewoon ontdooien een rol van 1 kilo (hier doet mijn Bull twee dagen mee) Hij krijgt 2x per dag te eten. Dus geef hem per keer 250 gram. Dit weeg ik gewoon heel snel af... veel minder tijd als snijden. Je kan bijv. dan ook 4 kleine bakjes nemen. En dan s'ochtends in elk bakje een portie af wegen.... Veel handiger als snijwerk.. en veel minder tijd!

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik heb van Naturis de zalm variant van 1 kilo. De andere smaken lusten ze niet...
Ook van Carnibest heb ik de 1 kilo rollen, de lam/rijst en de zalm/rijst, de andere smaken lusten ze ook niet.
Noa en Desi eten samen 500 gram per dag, dus zaag ik de rollen allemaal doormidden een uur nadat ik ze gekocht heb.
Ik zou natuurlijk ook de 500 grams rollen kunnen kopen maar die vind ik in verhouding dan te duur en zo moeilijk is dat zagen nu ook weer niet:-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wij nemen gewoon een verpakking uit de vriezer en laten hem in zn geheel ontdooien.
In een tupperware bakje en op het oog voeren wij.
In het begin was het even afwegen maar nu gaat het gewoon op het oog dus of het nou 70 of 80 gram is of er juist tussen in dat maakt niet zoveel uit.
Wij doen omdat we dus kleine honden hebben er 3 dagen max mee.
Jackie eet niet meer mee en krijgt ander voer dus het is nu alleen nog voor Joy.
In het begin waren wij ook aan het snijden maar dan is de lol er snel vanaf.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier haalden we de worsten doormidden met een elektrische zaag

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wij hebben KVV nooit met de weegschaal gedeeld. Wij deden het gewoon op het oog, dat scheelt je al een hele hoop werk (nu stel ik zelf samen).

Mss is het ook een idee om een aantal rollen in 1x uit de vriezer te halen, deze heel even laten liggen en dan snijden, in diepvrieszakjes en in de vriezer. Dan kun je alle dagen een zakje eruit halen.

Volgende forumvraag: Wat voor merk KVV? Gesloten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^